Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΙΡΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

Με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας Χρήστου Παπουτσή έληξε η κατάληψη της "Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου" από το εγκαταλειμμένο κτίσμα της οδού Κατσιμπίρη. Ένας δρόμος κάτω από το σπίτι του κ. Παπουτσή, προκάλεσε ανησυχία στον ίδιο, άλλωστε δεν είναι μικρό πράγμα να κάνουν κατάληψη οι ...αγανακτισμένοι πολίτες και σκληρά αντιδρώντες στο Μνημόνιο, δίπλα στο  σπίτι του!
Προφανώς έδωσε λοιπόν εντολή και την Τρίτη 15/1 αστυνομικοί αντικατέστησαν την κλειδαριά και αστυνομικά απέκλεισαν την πρόσβαση σε αυτό.
Η "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση" διένειμε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων εξηγεί τους λόγους που τους έκανε να προχωρήσει στην κατάληψη του εγκαταλειμμένου κτίσματος, αλλά και το πώς τούς έδιωξαν οι αστυνομικοί:

"Το σπίτι αυτό μετά τον θάνατο των ιδιοκτητών του κληροδοτήθηκε στο Δήμο Ζακύνθου ο οποίος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του. Τα τελευταία 4 χρόνια τυπικά το σπίτι αυτό προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των εγκαταλειμμένων οικημάτων που αντικρίζει κανείς σε όλες τις γειτονιές, να ρημάζει και να μετατρέπεται σε ερείπιο.
Αυτή την πραγματικότητα αποτίμησε η συνέλευσή μας και αποφάσισε να δώσει και πάλι ζωή στο συγκεκριμένο οίκημα...εκεί σκοπεύσαμε να στεγάσουμε τις κουβέρτες, τις εκδηλώσεις και μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων.
Κάποιοι προφανώς σκέφτηκαν ότι λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Καί έσπευσαν να το αποδείξουν κάνοντάς μας απανωτές "επισκέψεις" (με ΔΙΑΣ, περιπολικά, ασφαλίτες αλλά και την εμφάνιση διμοιρίας το Σάββατο το βράδυ), όπου μας κάλεσαν να εγκαταλείψουμε το χώρο οικειοθελώς,για να αποφύγουμε τις μηνύσεις και τις συλλήψεις. Εμείς συνεχίζαμε να υποστηρίζουμε το αυτονόητο. Οι χώροι αυτοί μας ανήκουν, όχι για να αξιώσουμε τη "νόμιμη" ιδιοκτησία τους αλλά για να πραγματώσουμε τη δίκαιη χρήση τους. Για να πραγματοποιήσουμε εντός τους, αυτά που ούτε πουλιούνται ούτε αγοράζονται...
Με τους δικούς μας τρόπους, χωρίς ιεραρχίες και καθοδηγητές, χωρίς άρχοντες και δούλους, χωρίς σημαντικούς και ασήμαντους. 
Η αντίδραση των μηχανισμών ήταν άμεση. Ενδεχομένως ο πρώην καταληψίας του '73 και νυν υπουργός Χ. Παπουτσής, να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την παρουσία καταληψιών στη γειτονιά του. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε ένα 48ωρο ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στ. Μποζίκης ανησυχούσε για την περιουσία του δήμου του και ζήτησε την παραδειγματική μας τιμωρία με μήνυση που υπέβαλε.
Και την Τρίτη 15/11 σε ώρα που κανείς από εμάς δεν βρισκόταν εκεί, η δική μας κλειδαριά ως διά μαγείας αντικαταστάθηκε με νέα, ενώ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής εμφανίστηκαν διμοιρίες για να επικυρώσουν ότι το κτίριο ξαναπέρασε στα χέρια τους. Μπράβο μάγκες, well done, αφήστε το ακατοίκητο να καταστραφεί! Έτσι θα συνάδει και με τα συνολικότερα σχέδια καταστροφής που μας επιβάλλετε και που βιώνουμε όλοι καθημερινά.
Όμως υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. 
Σημασία δεν έχουν οι τοίχοι που θα περιβάλουν τις αντιστάσεις, τις στοχεύσεις και τα όνειρά μας. Σημασία έχουν οι καρδιές που τα γεννούν και που τα θέτουν ως αδιαπραγμάτευτα. Συνεχίζουμε...
Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου