Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε από νευρική ανορεξία στα 23 της - Ζύγιζε μόλις 29 κιλά! [βίντεο]

πηγή: www.iefimerida.gr
 

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Πάτρα μια νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή, θύμα της νόσου των μοντέλων, της νευρικής ανορεξίας. Ο θάνατος της 23χρονης σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένειά της αλλά και σε όλους όσοι είχαν σπεύσει να τη βοηθήσουν, προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί σε θεραπεία.
Σύμφωνα με τη μητέρα της, η 23χρονη Μαρία Φιλιππάτου ένιωσε ξαφνικά δυσφορία το απόγευμα των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, η καρδιά της δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.
Η Μαρία έπασχε από νευρική ανορεξία και βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να μην τρώει τίποτα και να ζυγίζει μόλις 29 κιλά. Λόγω των οικονομικών δυσχερειών μάλιστα της οικογένειας δούλευε σε δύο δουλειές και είχε υποστεί κατάθλιψη από το άγχος της καθημερινότητας με δεδομένο ότι και η μητέρα της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
«Δεν ήθελα να πω σε κανέναν το πρόβλημά μου. Πήγαινα σε ιδιώτες γιατρούς μόνη μου και προσπαθούσα να επιβιώσω. Δεν ήθελα να επιβαρύνω την οικογένειά μου που αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό έκανα και δύο δουλειές για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», έλεγε πριν από περίπου έναν μήνα η 23χρονη και έδειχνε το σκελετωμένο της κορμί όταν ζητούσε βοήθεια από τους Πατρινούς.
Για τον θάνατο της 23χρονης θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την ανακοπή καρδιάς.
Δείτε στο βίντεο την τελευταία συνέντευξη της Μαρίας, τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου