Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!



Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν στις 2 Οκτωβρίου βρέθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας. Από χθες είναι στην Αθήνα και η έλευσή του συμπίπτει με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρήσει την Ελλάδα για την λεγόμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Πρακτικά, η τιμωρία θα έχει σχέση με το ότι η χώρα μας παρεμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το περίφημο βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Ήταν η εποχή που ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός, με εκείνο το ηχηρό "όχι"  έδινε σημαντικό ράπισμα στο γόητρο του Τζωρτζ Μπους. 
Ο παράλληλος ερχομός του Αμερικανού Αντιπροέδρου με την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, μόνον τυχαίος δεν είναι. Έρχεται  για να ...υπενθυμίσει το "λάθος που έκανε η Ελλάδα να εμποδίσει τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ" αλλά κυρίως έρχεται για να απαιτήσει-εκβιάσει την πολιτική μας ηγεσία, για την ονομασία των Σκοπίων. 
Η χώρα μας, στριμωγμένη και ταπεινωμένη στην διεθνή πολιτική σκηνή, προφανώς και θεωρείται από τους "συμμάχους" μας αδύναμη σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στην εξωτερική της πολιτική. 
Ως ευάλωτη και υποταγμένη στη διεθνή διπλωματία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα ο Τζο Μπάϊντεν, απαιτώντας να τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες η υπόθεση της ονοματοδοσίας των Σκοπίων: Να εμπεριέχει δηλαδή το όνομά της παράγωγο του ονόματος "Μακεδονία" διότι σε διαφορετική περίπτωση τα Σκόπια και στον ΝΑΤΟ θα μπουν και θα ονομάζονται σκέτο " Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Με συνταγή αλά-τρόϊκα ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θα επιδιώξει τη νέα και χειρότερη ταπείνωση της Ελλάδος, προσπαθώντας να κάμψει την όποια αντίσταση του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος απείλησε με αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμοου σε περίπτωση που τα άλλα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) συμπράξουν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. 
Η μέγγενη γύρω από τη χώρα μας σφίγγει όλο και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου