Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



Η Δημοτική αρχή του Β. Ζορμπά ψηφίζει αυτές τις μέρες το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014 του Δήμου, όπως και το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και τον προϋπολογισμό του 2012. Χωρίς καμία συζήτηση με τους συλλόγους της Αγίας Παρασκευής, της επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία δεν συγκροτήθηκε ακόμη, τους κατοίκους και τις δημοτικές παρατάξεις!!! Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η απαξίωση της τοπικής κοινωνίας από τη σημερινή διοίκηση, όπως βέβαια έκανε και η προηγούμενη κατά τα τελευταία χρόνια.
 
Αυτή η απαξίωση των συλλογικών φορέων και των πολιτών οδηγεί πολλούς εξ’ αυτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενους για την αγνόησή τους από τη Δημοτική αρχή. Τελευταίο παράδειγμα (που οδήγησε όλη την Αντιπολίτευση σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση στις 30/11) οι γονείς και τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, όπου με το «έτσι θέλω» ο Δήμαρχος, με ρεβανσιστική συμπεριφορά, επιδιώκει την αντικατάσταση του ιδιαίτερα αγαπητού στο σχολείο θεατρολόγου.

Έχουν προηγηθεί ομάδες πολιτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, οι σπουδαστές και καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης, χορευτικοί όμιλοι, κ.α. Σημειώνεται, επίσης, η εμφάνιση συγκροτημένης ομάδας πολιτών που διαμαρτύρονται για τα τροφεία και για άλλα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και τους οποίους, παρά την αίτησή τους, απέφυγε να συναντήσει η Δημοτική αρχή.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» καταγγέλλει τη συγκεντρωτική και αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής και την καλεί να ανοίξει διάλογο με τους συλλόγους, τους πολίτες και τις παρατάξεις της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου