Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Παπάγου-Χολαργού) ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

Η τοπική Οργάνωση Παπάγου-Χολαργού της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" έστειλε απάντηση στο δημοσίευμά μας- και στα ερωτήματα που μάς ζήτησαν να υποβάλουμε δημότες για το λόγο που η οργάνωση πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του Παπάγου. Προσέξτε την απάντησή τους η οποία δείχνει το πώς μερικοί αντιλαμβάνονται την λειτουργία της δημοκρατίας. Βεβαίως, έστω και αν κουράζουμε μερικούς, ακολουθεί η απάντησή μας.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε σε ένα μικροπρεπές δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της τοπικής εφημερίδας «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» με ημερομηνία ανάρτησης την 4η Δεκεμβρίου 2011.
Στο εν λόγω δημοσίευμα η Τ.Ο. Δημοκρατικής Συμμαχίας Παπάγου-Χολαργού κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τις αίθουσες συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπάγου.
Θα θέλαμε λοιπόν να απαντήσουμε στους… «κατοίκους» που διερωτώνται, ότι η Τ.Ο. Παπάγου-Χολαργού ζήτησε και έλαβε επισήμως και εγγράφως τις αίθουσες όποτε και αν τις χρειάστηκε. Και γι αυτό ευχαριστούμε το Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Οι αίθουσες αυτές δεν είναι μόνο προς χρήση των Δημοτικών Συμβούλων όπως λανθασμένα αναφέρετε. Οι αίθουσες διατίθενται σε κόμματα, συλλόγους και σωματεία της πόλης μας και όχι μόνο, όταν ζητηθούν. Και αυτό θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζουν οι συντάκτες του εν λόγω δημοσιεύματος καθώς ήταν πάγια τακτική στον πρώην Δήμο Χολαργού για πολλά χρόνια.
Στο θέμα αν πρέπει μια τοπική κομματική οργάνωση να χρησιμοποιεί τις αίθουσες αυτές,  απαντάμε πως ναι θα πρέπει να διατίθενται, γιατί οι οργανώσεις αυτές είναι εκφράσεις και πρωτοβουλίες δημοτών και κατοίκων Παπάγου-Χολαργού. Δεν είναι ξένες προς την τοπική κοινωνία, αλλά μέρος αυτής. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να είναι μέλη ενός κόμματος ή ενός συλλόγου ή σωματείου. Εκτός και αν οι συντάκτες του δημοσιεύματος θέλουν να το ποινικοποιήσουν  και αυτό, αντιτιθέμενοι στο Σύνταγμα της Πατρίδος μας.
Τώρα το επιχείρημα του… «κατοίκου» Παπάγου σχετικά με τη Βουλή είναι τουλάχιστον ανόητο και οι αναγνώστες το κατανοούν αυτό…
Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι «επιτελείς» είπαν στους συντάκτες ότι δεν είχαμε χρήματα να γίνει η εν λόγω εκδήλωση σε ιδιωτικό χώρο!!!
Όσο αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα απαντήσουμε, αφήνοντας τους στο μοναχικό δρόμο της μικροπρέπειας και της ιδιοτελούς πολιτικής ανάλυσης.
Σε ένα γενικότερο επίπεδο θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα το εκλαμβάνουμε ως κατασκευασμένο και σκόπιμα δημοσιευμένο από ανθρώπους που κινούνται από προσωπικές εμπάθειες και μια λασπολογική τακτική. Και δεν εννοούμε τον εκδότη της συγκεκριμένης εφημερίδας.
 Με αυτό το δημοσίευμα δε συκοφαντείται το ΔΣ της Τ.Ο. Παπάγου-Χολαργού αλλά τα σχεδόν 200 μέλη της οργάνωσης που είναι δημότες και κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλησαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της Πατρίδος μας, που δεν τους παρέσυρε το ρεύμα της τυφλής απαξίωσης της πολιτικής.
Το δημοσίευμα είναι ακόμη μια εκδήλωση ρατσιστικού τύπου αντιμετώπισης προς κάτι νέο, προς κάτι που ταράζει συθέμελα την καθεστηκυία τάξη στην πολιτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Μετά από το προπηλακισμό μέλους μας, τις επαγγελματικές απειλές σε βάρος των επιχειρηματιών μελών μας και τελευταία την προσβλητική συμπεριφορά προς μέλος του ΔΣ της τοπικής μας από θεσμικό παράγοντα της πόλης μας, έρχεται αυτό το δημοσίευμα.
Το ξέρουμε θα έρθουν και άλλες επιθέσεις αλλά δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να ορθοποδήσει η Χώρα μας ξανά. Όπως γράφει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλής «Θεριά οι άνθρωποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν...».
Όλα αυτά μας κάνουν πιο δημιουργικούς και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να δώσουμε διεξόδους στο τέλμα που μας οδήγησαν κάποιοι. Θα κάνουμε την Ανατροπή στην Πράξη.
Και για το ποια εκδήλωση είναι θα αφήσουμε τους…  «κατοίκους» να απαντήσουν, άλλωστε το δημοσίευμα του myxolargos.gr από όπου πήραν την εν λόγω φωτογραφία γράφει τι, πότε και ποιοι ήταν σε αυτή την εκδήλωση…


Η Τ.Ο. Δημοκρατικής Συμμαχίας
Παπάγου-Χολαργού


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή η απαντητική επιστολή της τοπικής Οργάνωσης της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" προσβάλλει ευθέως τον εκδότη της εφημερίδας, η ανταπάντηση είναι από τον ίδιο. 
Μιλάτε για κατασκευασμένο και σκόπιμα δημοσιευμένο δημοσίευμα, από ανθρώπους που κινούνται από προσωπικές εμπάθειες και  λασπολογική τακτική, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η εφημερίδα μας υπηρετεί  τέτοιου είδους συμφέροντα. Σπεύδετε βέβαια  να διευκρινίσετε ότι ...δεν εννοείτε τον εκδότη της εφημερίδας, αλλά η προσβολή απευθύνεται στον ίδιο τον εκδότη-ιδιοκτήτη της εφημερίδας! Ως υπεύθυνος της εφημερίδας λοιπόν, σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως, διαφορετικά είσθε εσείς συκοφάντες. Εάν δεν φέρετε αποδείξεις ότι με το δημοσίευμα αυτό, ο υπογράφων υπηρετεί  συμφέροντα λασπολόγων, είσθε κοινοί συκοφάντες! 
Το δημοσίευμα δεν έκανε τίποτε άλλο από το να θέσει ερωτήματα δημοτών, στους οποίους προκάλεσε απορία η συγκέντρωση της τοπικής κομματικής οργάνωσής σας, στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων. Και μας παρεκάλεσαν να θέσουμε το ερώτημα, προτάσσοντας το λογικό επιχείρημα ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε και η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής να δινόταν σε συλλόγους, φορείς ή κομματικές οργανώσεις. 
Πού είναι το πρόβλημα; Εσείς έτσι αντιλαμβάνεστε την δημοκρατία; Ερωτήματα των δημοτών ή κατοίκων, τα χαρακτηρίζετε εγκάθετα, λασπολογικά και το δημοσίευμα που τα φιλοξενεί, "μικροπρεπές";

Εάν, ως κομματικά εξαρτήματα της κας Μπακογιάννη, έχετε μάθει μόνο να ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις και όχι να δέχεστε  ερωτήσεις αιχμηρές, σπεύδοντας πρώτα να τις αποκαλέσετε μικροπρεπείς, λασπολογικές, εμπαθείς, αυτό  από μόνο του χαρακτηρίζει την ποιότητα της δημοκρατίας που σας διέπει. 
Το ποιος αποκάλυψε ότι ζητήσατε την αίθουσα του Δ.Σ. γιατί δεν είχατε χρήματα να κάνετε την εκδήλωσή σας σε ιδιωτικό χώρο, να τον αναζητήσετε  μέσα από το Δήμο. Το γεγονός πάντως, ότι χρησιμοποιήσατε την αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων για μια ιδιωτική σας εκδήλωση, τι άλλο από νοοτροπία του..."τσαμπέ"συνιστά; Εάν είχατε λεφτά, γιατί δεν πηγαίνατε σε ιδιωτικό χώρο; Τι άλλο από εκμετάλλευση στο τσάμπα σημαίνει η συγκέντρωσή σας στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων την οποία μάλιστα ζητήσατε και επισήμως; Δεν υποπτευθήκατε ότι θα προκαλούσατε κάποιους πολίτες -όπως και προκαλέσατε;
Αυτό που έκανε η εφημερίδα μας,, ήταν να θέσει το εξής ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή: "Μήπως ο Δήμος πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του, εκτιμώντας το παραπάνω επιχείρημα;"
Νομίζαμε ότι ο Δήμος παραχωρεί την αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων μόνο για τις αρχαιρεσίες των κομματικών οργανώσεων. Όχι για οποιαδήποτε εκδήλωση. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε γιατί να μην ζητήσουν κάποοι δημότες, στην εκδήλωσή τους στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων,  να βάλουν και μπουφέ ή και φωτορρυθμικά για να κάνουν πάρτυ! 
Και αναρωτιόμαστε: α) Γιατί τότε υπάρχουν οι αίθουσες των πολιτιστικών ή πνευματικών κέντρων; β) Γιατί δεν πήγατε εκεί και ζητήσατε την αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων; Εάν η αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων δεν είναι μόνον για δημοτικές συνεδριάσεις τότε ας αλλάξει όνομα. Ας λέγεται αίθουσα συνεδριάσεων πασών ...των λαών! 
γ) Γιατί ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων στην "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Παπάγου-Χολαργού"; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; 
δ) Απ'ότι γνωρίζουμε και το "Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ζήτησε την αίθουσα και εκεί υπήρξε άρνηση του Δήμου.
Αναφορικά με την κα Μπακογιάννη. Και λίγα έχουμε πει για την κυρία, την οποία παρουσιάζετε ως...σωτήρα της χώρας! Επί δεκαετίες στην πρωτοπορία του σαθρού πολιτικού συστήματος δεν βρίσκεται η κα Μπακογιάννη; Μήπως την θεωρείτε άμοιρη ευθυνών για το χάλι που έχει φτάσει η χώρα; Υπέρμαχος του δολίου σχεδίου Ανάν, ο άνθρωπος που έσκαβε τον λάκο του Καραμανλή αυτονομούμενη συχνά από την πολιτική του (υπέρ της αντιπυραυλικής ζώνης των ΗΠΑ δίπλα στην Ρωσία, καταγγέλλοντας μάλιστα και Ρώσο αξιωματούχο επειδή ο τελευταίος αρνιόταν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ζώνης δίπλα στη χώρα του,   καταδίκασε την Ρωσία στην πολεμική της διένεξη με την Γεωργία), υπέρμαχος του Μνημονίου1 και υπέρμαχος της Μνημονιακής Κυβέρνησης Παπαδήμου. Η Μπακογιάννη είναι ο άνθρωπος που όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, εξαφάνισε τις προτομές των 6 αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων από την πλατεία Κοτζιά και έκτοτε κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται!!!
Αυτή εν ολίγοις είναι η κα Μπακογιάννη για την οποία λέτε ότι θα μάς σώσει! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σώσει το πολιτικό της σαρκίο, να ξαναμπει δηλαδή στην επόμενη στη Βουλή και μετά να χωθεί σε κάποιο κόμμα, γιατί με τα ποσοστά που έχει είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να μπει και η ίδια στη Βουλή. Εσάς απλά σας  χρησιμοποιεί για να της κάνετε αβάντα!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου