Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!


Ήταν ο μοναδικός Έλληνας ανάμεσα σε 3200 αθλητές που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο  που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου, στο  Reggio Emilia Ιταλίας. Πρόκειται για τον 56χρονο Χολαργιώτη Δημήτρη Αργυρόπουλο (φωτό), έναν πεισματάρη αθλητή, ο οποίος επειδή είχε την ατυχία να απουσιάσει, λόγω ίωσης, από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, το έβαλε πείσμα να τρέξει άμεσα σε κάποιον επίσημο Μαραθώνιο του εξωτερικού. Έκλεισε λοιπόν εισιτήρια για τον Μαραθώνιο της Reggio Emilia, μια πόλη κοντά στο Μιλάνο. Γεμάτος θέληση και πίστη, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος έτρεξε, νιώθοντας ότι εκπροσωπεί όχι μόνο τον Χολαργό, αλλά όλη την Ελλάδα, αφού όπως ειπώθηκε, δεν υπήρχε άλλη ελληνική συμμετοχή. 
Ο χρόνος του ήταν πολύ καλός: 4.00'.11''  βελτιώνοντας μάλιστα την ατομική του επίδοση κατά μισή περίπου ώρα (!), σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από θερμοκρασία 6 βαθμών Κελσίου.
Η περίπτωση του Δημήτρη, υπενθυμίζει τα θετικά αποτελέσματα που έχει η επιμονή στους στόχους και η προσπάθεια για περιορισμό του παράγοντα της τύχης. Οι ατυχίες μπορούν να ξεπεραστούν σε πολλές περιπτώσεις, με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Ο Δημήτρης  αποτελεί παράδειγμα για τους νέους και νέες, οι οποίοι ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης και κατάθλιψης, συχνά καταθέτουν τα όπλα,  και γίνονται, είτε έρμαια στις ορέξεις των εμπόρων ναρκωτικών είτε  μαραζώνουν, ράθυμοι και ανενεργοί στις καφετέρειες. Αν μάλιστα επισημανθεί ότι  ο Δημήτρης Αργυρόπουλος ξεκίνησε να προπονείται για τον Μαραθώνιο μόλις στα 50 του χρόνια,  γίνεται αντιληπτό ότι ποτέ δεν είναι αργά.
Ο καλός Χολαργιώτης, είναι πολιτικός μηχανικός-περιβαλλοντολόγος, δραστηριοποιούμενος και επαγγελματικά στο Χολαργό με την εταιρεία "Δ.Αργυρόπουλος και συνεργάτες", η οποία ειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών για το περιβάλλον. 
Ο Δημήτρης έχει τρέξει και σε άλλους δύο Μαραθώνιους. Με την εμπειρία αυτή τον ρωτήσαμε πώς του φάνηκε η διοργάνωση του Μαραθωνίου στο  Reggio Emilia. "Πολύ καλή διοργάνωση, αλλά όχι όπως της Αθήνας. Ήμασταν καλύτεροι", είπε.
Και βέβαια είμαστε καλύτεροι Δημήτρη. Μόνο κάτι εθνοπροδότες σαν τον Παπανδρέου που διασύρουν την χώρα μας και τον λαό της, λέγοντας ότι είμαστε "τεμπέληδες" ή "διεφθαρμένοι"  είναι αυτοί που επιδιώκουν να δημιουργήσουν άθλια για εμάς εικόνα.
Οι Έλληνες όμως και η Ελλάδα είναι παντού και δείχνουν τι μπορούν να κάνουν!
Σε ευχαριστούμε Δημήτρη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου