Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ!


Έντονες εντιδράσεις προκάλεσε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΠΗ, η προσφορά του κ. Σταϊκου (φωτό) προς τα μέλη του Κέντρου, για δωρεάν 4ήμερο ταξίδι στο Παρίσι. 
Ακούστηκαν καταγγελίες για προσυμφωνημένη δωρεά, με ονόματα τα οποία είχαν ήδη συμπεριληφθεί εκ των προτέρων στον κατάλογο όσων θα ταξιδέψουν στο Παρίσι, με συνέπεια να γίνει χαμός μέσα στο συμβούλιο! 
Μάλιστα, η αντιδικία ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Ίσκο και στον Γιάννη Κεχρή ήταν τόσο έντονη, που -όπως λένε οι πληροφορίες- λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. 
Όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, στον κατάλογο όσων πρόκειται να ταξιδέψουν στο Παρίσι είχαν καταχωρηθεί πολλά ονόματα από του Παπάγου, τα οποία δεν ήταν καν μέλη του ΚΑΠΗ και τα οποία -όπως λένε- τα ενέγραψαν άρον-άρον ώστε να πάρουν το εισιτήριο στα χέρια και να ταξιδέψουν δωρεάν στο Παρίσι. 
Επίσης, υπήρξε και κριτική  προς το πρόσωπο του δωροδότη Στάϊκου αλλά και προς την Δημοτική Αρχή η οποία αποδέχεται όλες τις δωρεές του πρώτου χωρίς να ζητεί "πόθεν έσχες"
Σε αυτό το σημείο ήταν που η ατμόσφαιρα μύρισε ...μπαρούτι. 
Ο Γιάννης Κεχρής διευκρίνησε ότι δεν υπονοούσε τίποτε σε βάρος του δωροδότη ούτε και σε βάρος της Δημοτικής Αρχής αλλά επειδή ζούμε σε πολύ άσχημες και πονηρές εποχές, θα έπρεπε για λόγους διασφάλισης του κύρους και των δύο πλευρών, να υπήρχε και το "πόθεν έσχες" της κάθε δωρεάς. 
Νομίζουμε ότι ο Γιάννης Κεχρής έχει απόλυτο δίκιο. Ο Δήμος καλά κάνει και αποδέχεται την όποια δωρεά. Θα όφειλε όμως από μόνη της η Δημοτική Αρχή να ζητήσει την πηγή προέλευσης της δωρεάς. Διότι κάποιοι κακόπιστοι και εμπαθείς, μπορεί να υποθέσουν οτιδήποτε. Όταν μάλιστα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας (εκτός και αν υπάρχουν), τότε δίνει το δικαίωμα στο καθένα να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Είπαμε, ζούμε σε εξαιρετικά πονηρές εποχές με την διαφθορά να έχει διαποτίσει την κοινωνική μας ζωή. Εδώ, ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός έβγαινε στο εξωτερικό και διέσυρε την χώρα μας λέγοντας ότι "κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα". Δεν θα πρέπει λοιπόν να δίνεται το δικαίωμα σε κανέναν ανεύθυνο Πρωθυπουργό (βλέπε Παπανδρέου) και σε κανένα  κακόπιστο πολίτη, να επιχειρηματολογεί σε βάρος είτε του κ. Στάϊκου είτε της Δημοτικής Αρχής. 
Οφείλει λοιπόν η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού να ζητεί το "πόθεν έσχες" από κάθε δωροδότη. Διότι αυτοί οι κακόπιστοι λένε: "υπ' αυτή την έννοια θα μπορούσε και ένας μαφιόζος που θέλει να ...ξεπλύνει χρήμα να κάνει μια δωρεά σε έναν Δήμο και να δικαιολογήσει έτσι το βρώμικο χρήμα"
Επειδή λοιπόν πρέπει να προστατευθούν και η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού και ο ευγενής ευεργέτης Μπάμπης Στάϊκος από οποιονδήποτε κακόβουλο, θα έπρεπε την κάθε δωρεά να συνοδεύει και το "πόθεν έσχες". Εκτός και αν υπάρχει, οπότε καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει επίσημη -αποστομωτική απάντηση προς κάθε κατεύθυνση.
Αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι είχε η παρέμβαση του Γιάννη Κεχρή. 
Και κάτι ακόμη, από εμάς: Ο Μπάμπης Στάϊκος, θεωρούμε ότι έκανε μέγα λάθος που διέθεσε το ποσό της δωρεάς του για ταξίδι στο Παρίσι!!!
Σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την φτώχια και την εξαθλίωση, την ώρα που ο Χολαργός (κατά δεύτερον ο Παπάγος) έχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, την ώρα που είχαμε περιστατικό ασιτίας με λιποθυμία μαθητή μέσα σε φροντιστήριο του Χολαργού, το να δίνει χρήματα ο κ. Σταϊκος για ταξίδι στα σαλόνια των Παρισίων φαντάζει ως πρόκληση! 
Δείχνει ότι δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες τις εποχής μας. Θα μπορούσε τα χρήματα του 4ήμερου ταξιδιού στο Παρίσι να τα διαθέσει στις φτωχές οικογένειες της περιοχής. Κάτι που δεν έκανε. Κρίμα. Κατά τα άλλα όπως λέει το ρεπορτάζ, ο κατάλογος ονομάτων για το ταξίδι στο Παρίσι διορθώνεται ώστε να αρθούν οι παρεξηγήσεις. Πάλι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου