Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

 Ο Μάκης Βραχιολίδης βγήκε στο  δελτίο ειδήσεων του Τέρενς Κουϊκ στις 12 Δεκεμβρίου με αφορμή τη δημοσιογραφική αποκάλυψη της λιποθυμίας 9χρονου Χολαργιώτη μαθητή, σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών της περιοχής. Το γεγονός έκανε ιδιαίτερη αίσθηση,  διότι  σημειώθηκε περιστατικό λιποθυμίας από ασιτία και στο Χολαργό, περιοχή που κατά τεκμήριο έχει ευκατάστατες οικογένειες. Όμως, δεν είναι έτσι. Η φτώχεια έχει χτυπήσει άσχημα και το προάστιο του Χολαργού.
Το επεισόδιο με την λιποθυμία του μικρού μαθητή εν ώρα διδασκαλίας από ασιτία, αποδεικνύει την δραματική κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά. Το παιδί είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας, του οποίου ο πατέρας είναι οικοδόμος και η μητέρα καθαρίζει πολυκατοικίες. Όπως είπε ο Μάκης Βραχιολίδης "ουσιαστικά και οι δύο είναι άνεργοι, κάνουν μόνο περιστασιακές δουλειές. Μην νομιστεί ότι οι γονείς στέλνουν το παιδί τους σε φροντιστήριο και πληρώνουν. Η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου γνωρίζοντας την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας προσφέρει επί ένα χρόνο δωρεάν μαθήματα στο παιδί", συμπλήρωσε ο εκδότης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. 
Στο δελτίο του Τέρενς Κουϊκ έγινε ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο αρμόδιος ιερέας της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού  ενισχύοντας και  εξασφαλίζοντας στις φτωχές οικογένειες του Χολαργού τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα, ρουχισμό, υποδήματα. Πολύτιμη προσφορά, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων που λειτουργεί επί της οδού Βουτσινά 92, δίπλα από τον Ιερό Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου