Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η...ΕΦΟΡΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...

 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΤΙΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΟΙΚΙΟ!!!

Αυτή είναι η Μνημονιακή Κυβέρνηση  και έτσι...αξιοποιεί την περιουσία της!!!
Οι απεγνωσμένες ενέσεις ρευστού που ζητάει η Κυβέρνηση Παπαδήμου, περνούν  από την, όσο-όσο εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Θηβών, όπου θα μετακομίσει το Υπουργείο Οικονομικών από την "Καραγιώργη Σερβίας",  σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  Παντελή Οικονόμου, δημοσιευθείσα ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου
Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,  αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση του κτιρίου και όταν αυτή επιτευχθεί, τότε θα μεταφερθούν εκεί, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών!!! 
Η όλη αυτή διαδικασία επιλέγεται προκειμένου να συγκεντρωθεί ρευστό, το οποίο θα δοθεί ως συνήθως, στους δανειστές-τοκογλύφους, για να καλυφθεί μέρος των τοκχρεωλυσίων!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είχε πολυδιαφημιστεί η μεταφορά των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σε ιδιόκτητο κτίριο, επειδή θα εξοικονομούσε μηνιαίως 78.000 € όσο είναι το  μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει σήμερα το δημόσιο, για το κτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας.
Κούνια που μας κούναγε όμως!!!  Αφού βγει στο...σφυρί το κτίριο της οδού Θηβών, σε τιμή -ξεφτίλα, μια και οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατακόρυφα λόγω της οικονομικής κρίσης, κατόπιν, το Δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο στον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου!!!
Το άγχος του δημοσίου να εξασφαλίσει άρον-άρον ζεστό χρήμα, το κάνει να ενεργεί ως πραγματικά χρεωκοπημένο, ξεπουλώντας την ιδιοκτησία του για λίγα μετρητά!  Ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζει να βυθίζεται στην χρεωκοπία.
Την παραπάνω πληροφορία δεν διέψευσε η κα Κλειτσιώτη, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Αρκέσθηκε να πει: "Δεν έχω σχετική πληροφόρηση". Μάλιστα, σε ερώτησή μας,  γιατί καθυστερεί η μετακόμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου στο νέο κτίριο, μια και  είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν έως το τέλος του χρόνου, η κα Κλειτσιώτη είπε: "Δεν θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες στο τέλος του χρόνου. Δεν έχουμε ακριβή ενημέρωση για το πότε θα γίνει η μετακόμιση"
Είναι προφανές ότι η στρατηγική του Δημοσίου είναι να πουληθεί το κτίριο της οδού Θηβών και μετά να μετακομίσουν εκεί επί ενοικίω, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών!!!
 
Η ίδια στρατηγική ακολουθείται και για το ιδιόκτητο κτίριο όπου εδώ και μερικά χρόνια στεγάζεται η ΔΟΥ Χολαργού. Το οίκημα επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στον Χολαργό (φωτό) βγαίνει στο σφυρί, η δε εφορία Χολαργού μετακομίζει μάλλον στο Χαλάνδρι, για να συγχωνευτεί με την εκεί τοπική ΔΟΥ , σε κτίριο όπου ήδη καταβάλλεται υψηλό μίσθωμα!!!
Ο εκτελών χρέη διευθυντού της ΔΟΥ Χολαργού κ. Λυμπέρης, εξέφρασε τα αισθήματα απελπισίας που τον διακατέχουν, όχι τόσο για την μετακόμιση της Εφορίας, αλλά για το γεγονός ότι η τοπική εφορία κινδυνεύει να κλείσει από μόνη της λόγω ελλείψεως προσωπικού!
"Μόνον εγώ έχω μείνει" είπε ο κ. Λυμπέρης για να τονίσει ότι "έχει απομείνει ελάχιστο προσωπικό στην Εφορία Χολαργού. Καταβάλλοιυμε τιτάνιες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο", επεσήμανε με αγωνία ο κ. Λυμπέρης. Αναφορικά με την πώληση του ιδιόκτητου κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού και την μετακόμισή της στο Χαλάνδρι, ο κ. Λυμπερης είπε: "Επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε. Έχουμε ακούσει για τη  πώληση του κτιρίου, έχουμε ακούσει για την μετακόμιση της Εφορίας αλλά τίποτε επίσημο δεν μας έχει ανακοινωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου