Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ... ΑΠΟΤΑΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟ ΕΥΕΛΠΙ!

Μόνη ελπίδα το αδέκαστο των Δικαστών

Τιμωρημένος σε αυστηρή 40ήμερη φυλάκιση-απομόνωση βρίσκεται ο αριστούχος εύελπις Χ.Φ. και βγαίνει από την φυλακή μόνο για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής του. Του  έχει ήδη αφαιρεθεί ο βαθμός του αρχηγού του Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ χθες προσήλθε να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή που διενεργεί την ΕΔΕ από την οποία ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει  με τον δικηγόρο του την απολογία του. 
Ο νεαρός εύελπις αποτελεί θύμα κατασκευασμένης κατηγορίας, αποτέλεσμα μεθοδευμένου σχεδίου που αποσκοπεί στην αποβολή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτης  είχε ...σταμπάρει τον Χ.Φ. από τη στιγμή που  τελευταίος ως αρχηγός της ΣΣΕ πήρε την ομάδα του και έψαλλαν τον ύμνο της "Μακεδονίτισσας", στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ακριβώς μόλις ματαιώθηκε η παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μπεγλίτης μετά το ρεζιλίκι που υπέστη ολόκληρη η πολιτική ηγεσία εκείνη την ημέρα, έψαχνε να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα και ο Χ.Φ. τού... προσφέρθηκε στο πιάτο, από τη στιγμή που ο αριστούχος φοιτητής έψαλλε το "Μακεδονία ξακουστή", μαζί με τους ευέλπιδες της Σχολής, μπροστά στο λαό της Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό από τα Μ.Μ.Ε. και ο Μπεγλίτης οργισθείς περισσότερο, ζήτησε από τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, την παραδειγματική τιμωρία  τού Χ.Φ.   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντιστράτηγος αρνήθηκε να τιμωρήσει τον εύελπι, γεγονός που πολλαπλασίασε το μένος Μπεγλίτη. 

Έτσι, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης όταν ξήλωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρώτο-πρώτο "αποκεφάλισε" τον Αρχηγό του ΓΕΣ τοποθετώντας στην θέση του έναν δικό του άνθρωπο, τον έως πρότινος Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Κωνσταντίνο Ζιαζιά (φωτό).  
Τα σενάρια για "στρατιωτικό πραξικόπημα" άρχισαν να εξυφαίνονται με την επίσκεψη Παπανδρέου στις Κάννες, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το ...επιχείρημα για να δικαιολογήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Και φτάσαμε στο στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" το οποίο με κατασκευασμένη κατηγορία... έστησε στο απόσπασμα τον αριστούχο εύελπι Χ.Φ. παρουσιάζοντάς τον ως υποψήφιο πραξικοπηματία που παρασέρνει τη ΣΣΕ!!!
Ήρθε και η απαράδεκτη ανακοίνωση του νέου Υπουργού Εθνικής Αμύνης (φίλου του Μπεγλίτη), για να δώσει την χαριστική βολή στον εύελπι και να τον παραδώσει στα ανακριτικά διοικητικά όργανα της Σχολής του, έτοιμο για ...καρατόμηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, βράζουν από οργή και αγανάκτηση οι φοιτητές της ΣΣΕ  με συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, που παρουσιάζουν τη Σχολή τους ως "άντρο χουντικών"! Θα ήθελαν να καταγγείλουν όλους όσους τούς διασύρουν αλλά  το γεγονός ότι  δεσμεύονται από το στρατιωτικό κώδικα, δεν τους επιτρέπει να μιλήσουν δημόσια. Έτσι, η ΣΣΕ και πολύ περισσότερο ο αδίκως κατηγορηθείς εύελπις Χ.Φ. παραμένουν ανυπεράσπιστοι και έρμαια του κάθε Μπεγλίτη ή εγκάθετου συντάκτη. Τα δε σαρκοβόρα -συγκεκριμένα- δημοσιογραφικά τραστ, στην προσπάθειά τους να συνθλίψουν τον εύελπι και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επηρεασμού των Δικαστών, μέχρι και τον πατέρα του Χ.Φ. (επίσης αξιωματικό) βάφτισαν χουντικό!  

Εάν τελικά η ΕΔΕ της Σχολής Ευελπίδων αποφανθεί να καθίσει ως κατηγορούμενο στο σκαμνί του Πειθαρχικού Συμβουλίου τον εύελπι Χ.Φ.,  ο Μπεγλίτης θα τρίβει τα χέρια του. Προφανώς και πιστεύει ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ευνοούν την...καρατόμηση του νεαρού εύελπι: νέος Διοικητής του ΓΕΣ είναι ο δικός του άνθρωπος, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ενώ Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, είναι ο Ταξίαρχος Γεώργιος Αρβανίτης (φωτό), άνθρωπος του Ζιαζιά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.
Η τελική ετυμηγορία για την αποβολή ή όχι του εύελπι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανήκει στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πέντε στρατιωτικοί δικαστές θα κληθούν να επιδείξουν ευθυκρισία και πνεύμα αδέκαστο, τέτοιο που να ικανοποιεί και το κοινόν περί δικαίου αίσθημα. Ελπίζουμε πως θα πράξουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου