Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΩΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" ΣΕ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" ΚΑΙ THN ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" παίρνει σημαντική πρωτοβουλία και επαναφέρει με αίτημά στου στην Δημοτική Αρχή, παλαιότερη πρότασή του για μετωνομασία της οδού "17 Νοέμβρη" σε "Μεγάλου Αλεξάνδρου", ζητώντας παράλληλα την ανέγερση του υπό κατασκευήν ανδριάντα του Έλληνα στρατηλάτη, στην μικρή πλατεία (νησίδα), στο τέρμα της ίδιας οδού.
Η πρόταση της εφημερίδος μας η οποία έχει την στήριξη πατριωτικού πυρήνα και πολλών κατοίκων-δημοτών του Χολαργού, αναμένεται να κατατεθεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την εορτή των Θεοφανείων. Στο μεταξύ εκατό (100) περίπου πολίτες έχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής την πρόταση του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή", στηρίζοντας την ιδέα.

ΑΛΛΑΖΕΙ  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ 
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έφιππος θα είναι τελικά ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την καλλιτεχνική απόδοσή του,  που  παρουσίαζε τον βασιλιά των Μακεδόνων σε νεαρή ηλικία (!), φαίνεται πως η γλύπτης δημιουργεί από την αρχή τον ανδριάντα, σε έφιππη μορφή (πάνω φωτό). Μακάρι να είναι έτσι, διότι ο Μέγα-Αλέξανδρος κατέστη γνωστός στην Ιστορία ως έφιππος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου