Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟ ΕΥΕΛΠΙ!

ΜΑΛΛΟΝ  ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΞΗ


αποκλειστικό!
Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τη Σχολή Ευελπίδων σε βάρος του αριστούχου εύελπι. Υποστράτηγος της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης  ήταν ο επικεφαλής της ΕΔΕ , και όχι αξιωματικός της Μονάδος, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που προσδίδει  στην υπόθεση η ΣΣΕ η οποία και θέλει να εξασφαλίσει αδέκαστη κρίση.  Χαρακτήρισε την ΕΔΕ «αυξημένου ενδιαφέροντος» και γι’ αυτό την ανέθεσε σε Υποστράτηγο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  η απόφαση έχει ήδη βγει και είναι απαλλακτική για τον εύελπι. Δεν έχουν δηλαδή προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, τέτοια που να δικαιολογούν την προσαγωγή του  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και κατά συνέπεια την αποβολή του από τις δυνάμεις του Στρατού.
Η  τεχνητά υπερβολική διάσταση που δόθηκε στο θέμα,  με τα δήθεν «χουντοσταγονίδια» μέσα στο στρατό,  προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από υγιείς δυνάμεις: Δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί  και φορείς πολιτών κατήγγειλαν  την επιχειρούμενη  δόλια καρατόμηση του εύελπι από τις τάξεις του στρατού. Αυτές οι αντιδράσεις , δημιούργησαν έντονα υπερασπιστικό κλίμα για τον αριστούχο εύελπι,  λειτούργησαν ως ασπίδα σωτηρίας, ενώ παράλληλα  η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και στο πλευρό του στέκεται και έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που προσπάθησαν μερικοί να παίξουν σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν ο εύελπις γλιτώνει το εδώλιο του κατηγορουμένου και την απόταξη από το στρατό. Άλλωστε,  θα αποτελούσε έγκλημα από την πλευρά της Πολιτείας να διώξει από τις τάξεις της τον «άριστο των αρίστων» όπως έχει χαρακτηριστεί ο  εύελπις , στερώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις από ένα άξιο στέλεχος και από τον ίδιο, το όνειρο της ζωής του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου