Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο βιαστής και παιδόφιλος, δολοφόνος της Καστοριάς

Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο βιαστής και παιδόφιλος, δολοφόνος της Καστοριάς
 πηγή: iefimerida.gr
Ένα χρόνο νωρίτερα σε ένα μπαράκι της Καστοριάς η 20χρονη τότε Ανδριάνα Γαρδικιώτη είχε βγει με την παρέα της από το ΤΕΙ όπου σπούδαζε για να διασκεδάσει. Εκεί γνώρισε ενα γοητευτικό dj, τον Στάθη Ευσταθίου. Δεν πέρασε πολύ καιρός και οι δυό τους έγιναν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα επακολουθούσαν ένα χρόνο αργότερα. Πως η ζήλια του 35χρονου για την όμορφη φοιτήτρια θα όπλιζε το χέρι του και θα της έκοβε το νήμα της ζωής. Όταν η Ανδριάνα γνώρισε το Στάθη είδε στο πρόσωπο του έναν όμορφο νέο, δεν μπορούσε να ξέρει πως αυτό ήταν το προσωπείο ενός βιαστή, ενός παιδόφιλου, ενός εν δυνάμει δολοφόνου.
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε την πόλη της Καστοριάς και ολόκληρη την Ελλάδα. Εγκλήματα πάθους έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας, όμως η άγρια δολοφονία της 21χρονης Ανδριάνας Γαρδικιώτη ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία.
Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά ανάμεσα στο ζευγάρι. Στην αρχή ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου ανάγκασε τη νεαρή φοιτήτρια στο ΤΕΙ Καστοριάς να ανεβάσει στο προσωπικό της προφίλ στο facebook φωτογραφίες από τρυφερές στιγμές που είχαν μεταξύ τους. Ωστόσο ο καβγάς δεν σταμάτησε. Αντιθέτως για άγνωστους έως τώρα λόγους συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και η κατάσταση δεν άργησε να γίνει έκρυθμη. Ο δράστης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από ερωτευμένος σύντροφος μετατράπηκε σε αδίστακτο δολοφόνο, ο οποίος κρατώντας ένα μαχαίρι και ένα κατσαβίδι χτυπούσε ανελέητα την 21χρονη κοπέλα.
Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας μέτρησε περισσότερα από 30 χτυπήματα από αιχμηρά αντικείμενα. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην Espresso «ο δράστης επιτέθηκε με μανία, πρόκειται για σφαγιασμό. Είχε δεκαοκτώ χτυπήματα στο λαιμό και πάνω από δέκα στο θώρακα. Το πτώμα έφερε και πολλές εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να αντιδράσει και υπήρξε συμπλοκή».
Ο 35χρονος δολοφόνος δεν λύγισε ούτε όταν είδε την άτυχη κοπέλα να ξεψυχά στα χέρια του. Αντιθέτως το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πως θα ξεφορτωθεί το πτώμα. Αμέσως σκέφτηκε τη λύση να πετάξει το άψυχο κορμί της Ανδριάνας στη λίμνη. Στη συνέχεια ο δράστης έκανε αναρτήση στο δικό του προφίλ στο facebook με αποδέκτη την νεκρή πρώην σύντροφο του, ζητώντας της συγνώμη.
Αφού ολοκλήρωσε το έργο του είχε έρθει η ώρα της μεγάλης φυγής. Προορισμό του το Κιλκίς, όμως καθ' οδόν έπεσε σε μπλόκο της Τροχαίας και όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο εκείνος το αγνόησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Έχασε όμως τον έλεγχο του οχήματος του και καρφώθηκε σε κολόνα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο και εντόπισαν στο πορτμπαγκάζ αίμα και μαλλιά.
Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του υπέδειξε που πέταξε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας. Εκείνος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείου του Κιλκίς, καθώς έχει χτυπήσει σοβαρά στη μέση του μετά το τρακάρισμα.

Είχε φυλακιστεί για βιασμό φοιτήτριας - Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
Αμέσως μετά την είδηση του στυγερού εγκλήματος μία μία οι πληροφορίες για το προφίλ του δράστη έβγαιναν στο φως. Τον περασμένο Αύγουστο ο δράστης της δολοφονίας είχε συλληφθεί για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία.
Τότε του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες, από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευαγγελία Καρανίκα, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο 35χρονος είχε συλληφθεί μετά από έρευνες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακόμη, στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, που ήταν κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ, έντεκα οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά αμπούλες αερίου, ένα σπρέι πιπεριού και μία πτυσσόμενη ράβδος. Η εισαγγελέας είχε ενεργοποιήσει μάλιστα διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Πλήρωσε 3.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την εμφάνισή του, μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Και τα συγκλονιστικά στοιχεία δε σταματούν εκεί ο 35χρονος είχε βιάσει παλαιότερα φοιτήτρια και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μήνων. Ωστόσο όλα αυτά δεν θα μπορούσε να τα γνωρίζει η Ανδριάνα.

Η όμορφη κοπέλα από την Κέρκυρα που ήθελε να γίνει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών
Η Ανδριάνα, παιδί πολύτεκνης οικογένειας -είχε τρία μεγαλύτερα αδέρφια- είχε μετακομίσει από την Κέρκυρα στην Καστοριά για να σπουδάσει στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Η οικογένειας της αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η νεαρή φοιτήτρια έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα σε καφετέρια της πόλης, καθώς όπως έλεγε δεν θα άφηνε με τίποτα τις σπουδές της. Το όνειρο της ήταν να γίνει παρουσιάστρια σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μάλιστα είχε κάνει και ένα πρώτο βήμα. Πέρυσι είχε παρουσιάσει στους τηλεθεατές το τοπικό καρναβάλι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου