Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!


14-01-2011 15:14:22
Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
 Image
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.
 Image
Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την ... εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!
Image
Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.  
Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΤΡΙΚEΙΑ ΣΤΑΣΗ ΞΥΔΗ: “ΑΔΕΙΑΣΕ” ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ !

Αγωγή σε βάρος του εκδότη του «Παρατηρητή» Μάκη Βραχιολίδη κατέθεσαν στις 8 Δεκεμβρίου 2010 οι δύο υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Παπάγου και συγκεκριμένα το ζεύγος Σαγώνα, (ο Αθανάσιος Σαγώνας και η σύζυγός του Ευφημία Μακαρατζή, η οποία έως πρότινος ήταν έγκυος και απουσίαζε από τα καθήκοντά της με άδεια λοχείας), για άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τον Μάρτιο του 2010, τουτέστιν 9 μήνες μετά το δημοσίευμα!!!
Οι δημοτικοί υπάλληλοι τους οποίους ούτε καν κατονομάζει το επίμαχο άρθρο, θεωρώντας ότι εθίγησαν, ενήργησαν σαν η Δημοτική Αστυνομία να είναι δικό τους τιμάριο και χωρίς να ενημερώσουν για την πράξη τους τον προϊστάμενό τους Δήμαρχο κ. Ξύδη, κατέθεσαν αγωγή σε βάρος μας!!! Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να προσπορισθούν για την…αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής τους, το συνολικό ποσό των 170.000 €!!!  Προφανώς θέλουν τον «Παρατηρητή» να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης του νέου τους τέκνου!
Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα του περασμένου Μαρτίου που έφερε τον τίτλο «Άντρο παράνομων λαθρομεταναστών ο Παπάγος» στηλίτευε την  Δημοτική Αρχή και κατ’ επέκταση την Δημοτική Αστυνομία, για το γεγονός ότι αδρανούσαν  και δεν αντιμετώπιζαν το φλέγον θέμα των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε κανένα υπάλληλο ή πρόσωπο, κατήγγειλε συνολικά την αδράνεια της Δημοτικής Αστυνομίας,
Οι δύο ενάγοντες υπέβαλλαν αγωγή εννέα (9) ολόκληρους μήνες μετά το δημοσίευμα!!! Το γεγονός, έκανε κάποιους να υποπτευτούν ότι η πράξη των δημοτικών υπαλλήλων να υποβάλλουν αγωγή στις 8 Δεκεμβρίου 2010, λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές, μόνον τυχαία δεν ήταν. Όμως ο κ. Ξύδης, τηρώντας  αντρίκεια και έντιμη στάση, με επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα μας αποδοκιμάζει την απαράδεκτη ενέργεια των δύο υπαλλήλων της δημοτικής Αστυνομίας και τους εκθέτει δημοσίως.
Η επιστολή του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού Παπάγου έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν εγνώριζε για την εν λόγω κατάθεση αγωγής και ως εκ τούτου δεν διέταξε ποτέ Ε.Δ.Ε. ούτε, κατά τη γνώμη μας, απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια γιατί, κατά την άποψή μας, αν κάποιος θίγεται αυτός είναι η δημοτική αρχή.
Εξάλλου είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πρότινος στην περιοχή του σταθμού μετρό, η οποία δικαιολογούσε τον εκ μέρους σας δυσμενή σχολιασμό της. Αυτή όμως η κατάσταση οφείλετο στο ότι στο δήμο υπηρετούσε ουσιαστικά επί μακρόν ένας δημοτικός αστυνόμος. Κατά το τελευταίο διάστημα και μετά την πρόσληψη τεσσάρων νέων δημοτικών αστυνόμων, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πολύ σύντομα θα βελτιωθεί περισσότερο, αφού υπάρχει πλέον δυνατότητα αστυνόμευσης της περιοχής.
Πέραν αυτού, σας γνωρίζουμε ότι δε συμφωνούμε με την κατάθεση της συγκεκριμένης αγωγής εναντίον σας, παρ΄ όλο που οι ενάγοντες έχουν δικαίωμα εκ του νόμου. Θεωρούμε ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι, πριν καταθέσουν την αγωγή τους θα έπρεπε να ρωτήσουν/ συμβουλευτούν τη δημοτική αρχή ή τουλάχιστον, να την ενημερώσουν, πράγμα που δεν έκαναν.
Ο Δήμαρχος
Βασίλειος Ξύδης»

Βελούδινη υποβάθμιση καθώς ξεμένουμε από συγκοινωνίες και… χάπια!



http://www.elzoni.gr
15/01/2011
Η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, η σύλληψη μιας Γερμανίδας στο πλαίσιο των νέων εφόδων της αντιτρομοκρατικής, η απόφαση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργείου Υγείας και Φαρμακοποιών, οι αντιδράσεις μηχανικών και δικηγόρων στο νομοσχέδιο για το «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων», αποτελεί το επικίνδυνο σκηνικό, τη νέα κινούμενη άμμο πάνω στην οποία θα περπατήσει η χώρα την προσεχή εβδομάδα.

Η υποβάθμιση εμφανίσθηκε (ξανά) ως… βελούδινη, διότι, λέει, περιμέναμε να μας υποβαθμίσουν κατά τρεις βαθμίδες και τελικά κατεβήκαμε «μόνο» ένα σκαλοπάτι και η κυβέρνηση εκφράζει (πάλι) την έκπληξή της, ενώ η ΕΕ ακόμη ψάχνει να βρει πώς θα ελέγχονται οι ελέγχοντες.

Στην περίπτωση των μηχανικών και των δικηγόρων, ο υπουργός των Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές.

Στην περίπτωση των μέσων μεταφοράς, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί και την προσεχή εβδομάδα, καθώς η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων αποφάσισε για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ προέκυψε και διάσταση απόψεων μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μείνει μετέωρος ο προεξαγγελθείς διάλογος με την κυβέρνηση.

Έτσι, την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το απόγευμα.

Το πιο καυτό δε μέτωπο, είναι αυτό που ανοίγει με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι χθες δεν τα βρήκαν με τον υπουργό Υγείας.

Το πολυνομοσχέδιο για την υγεία κατατίθεται την προσεχή Τετάρτη και θα συμπεριλαμβάνει τις επίμαχες ρυθμίσεις για απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού, εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων, πλήρη απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και συμπράξεις όσον αφορά στις άδειες.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα θέματα της μείωσης του πληθυσμιακού κριτηρίου και του ελευθέρου ωραρίου και την Δευτέρα θα συνέλθουν τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε το κλείσιμο των φαρμακείων του Πειραιά τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις και για την υπόλοιπη χώρα.

Όσο για το μέτωπο της τρομοκρατίας, εκεί είχαμε την σύλληψη μιας 27χρονης Γερμανίδας, επειδή το 1993 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σε βάρος της μητέρας της, για συμμετοχή της  στην Φράξια – Κόκκινος Στρατός! Την ίδια ώρα και το όπλο από τη «γιάφκα» του Βύρωνα βρέθηκε καθαρό.

Αν κλείσουν και τα φαρμακεία, δεν θα βρίσκουμε και τα χάπια μας…


Αυτές κξαι πολλές ακόμη ειδήσεις θα βρείτε στην καθημερινμή διαδικτυακλή εφημερίδα της αξιόλογης συναδέλφου Σοφίας Βούλτεψη,
www.elzoni.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ( Κ.Κ.Ε.) ΣΕ ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛΑΡΓΟ

 
                                                                
Σπάμε τη γραμμή της συναίνεσης
 Ο Καλλικράτης έδειξε από την πρώτη μέρα, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου( για την εκλογή του προεδρείου , της οικονομικής  Επιτροπής  και της επιτροπής  ποιότητας ζωής)  τον βαθιά  αντιδραστικό  του χαρακτήρα. Πήραμε μέρος σε μία εκλογική διαδικασία-όπως ορίζει ο Καλλικράτης- όπου  οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έκαναν μεταξύ τους εκλογές για να εκλέξουν τους δικούς τους υποψήφιους  και στη συνέχεια ψηφίζαμε  ένα ψηφοδέλτιο με 8 υποψήφιους  για να εκλέξουμε 8!! Πήραμε μέρος σε μία εκλογική διαδικασία που από το νόμο δίνεται στην πρώτη παράταξη ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πήρε πραγματικά στις εκλογές. Και βέβαια αυτή τη «δημοκρατία» υπερασπίζονται οι άλλες δυνάμεις όταν κόπτονται για τη νομιμότητα και την τήρηση των νόμων.

Λίγα λόγια για τη στάση μας και μερικά μόνο σχόλια
Για το προεδρείο: Ο νόμος μιλάει για προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου χωρίς όμως να του δίνει καμία αρμοδιότητα. Ο πρόεδρος καταρτίζει μόνος του την ημερήσια διάταξη. Πρόκειται στην ουσία για αξιώματα χωρίς αρμοδιότητες. Γι αυτό το λόγο και δεν βάλαμε υποψηφιότητα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  που συμφώνησαν με αυτή τη νομοθεσία «αυτοδίκαια» έχουν καταλάβει και αυτές τις θέσεις.
Οι επιτροπές που ψηφίστηκαν  έχουν τις εξής ευθύνες:
Οικονομική Επιτροπή- συντάσσει τον προϋπολογισμό του Δήμου, ελέγχει την υλοποίησή του, εισηγείται προς το  δημοτικό συμβούλιο την επιβολή τελών κ.λ.π
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Εισηγείται στο δημοτικό Συμβούλιο θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ρυθμιστικών σχεδίων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου, χωροθέτησης , αδειών καταστημάτων  κ.λ.π.
 Πρόκειται για επιτροπές που συζητούν πολιτικά ζητήματα , που εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο για ζητήματα που θίγουν τη ζωή των εργαζομένων.
Από την αρχή αντιταχθήκαμε στη λογική της διαβούλευσης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η πολιτική μας είναι σε ευθεία αντίθεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Πως θα μπορούσαμε λοιπόν να συμφωνήσουμε να   «στείλουμε», να  μας «εκπροσωπεί» σε μία επιτροπή δημοτικός σύμβουλος από κάποια άλλη παράταξη, που θα είναι δεδομένο ότι θα έχει διαφορετικές θέσεις με τις δικές μας;
 Στις εκλογές για αυτές τις επιτροπές βάλαμε υποψηφιότητα. Θέλαμε να είμαστε παρόντες με δικαίωμα ψήφου για να  ενημερωνόμαστε για ό, τι αντιλαϊκό θα φέρνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  και οι αντίστοιχες παρατάξεις τους. Να μπλοκάρουμε εκεί ό, τι μπορούμε, να ενημερώνουμε τον κόσμο, να  οργανώνουμε καλύτερα και πιο έγκαιρα την  παρέμβαση  των εργαζομένων του δήμου μας μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Το κριτήριό μας ήταν και είναι πολιτικό. Όπως πολιτικό είναι και το κριτήριο των άλλων δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούνται αντίστοιχα, αλλά και ανάκατα από τους Ξύδη, Νικολάου, Νικάκη, Πολυκαλά, Ζήκα). Γιατί παρά τις τοποθετήσεις τους  για αναλογική εκπροσώπηση, για παρουσία όλων των δυνάμεων στις επιτροπές το κριτήριο της ψηφοφορίας ήταν ένα και βασικό. Να εξασφαλιστεί και από τη σύνθεση των επιτροπών η μέγιστη δυνατή συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μόνη δύναμη που δεν εκπροσωπείται πουθενά ούτε στα βασικά , ούτε στα αναπληρωματικά μέλη  είμαστε εμείς. Γιατί ξέρουνε ότι το ΚΚΕ θα τους  χαλάσει τη γραμμή της συναίνεσης.

 Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις
 Η αποκάλυψη,  η πολιτική και κοινωνική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική γίνεται και σε τοπικό επίπεδο. Γιατί τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα έχουν έκφραση  και σε επίπεδο δήμου. Άλλωστε το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Μας περιμένουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη , παραπέρα εμπορευματοποίηση  σε τομείς όπως η  πρωτοβάθμια υγεία, η παιδεία που περνάνε στους δήμους. Δίπλα στο βαθιά αντιλαϊκό κράτος και στην κυβέρνηση θα προστεθεί ένας ακόμη μηχανισμός-πιο ισχυρός αυτή τη φορά μετά τον Καλλικράτη- που θα δυσκολεύει τη ζωή των εργαζομένων για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Για αυτό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με κάθε τρόπο, για να εμποδιστεί ό,τι αντιλαϊκό  και στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Όσα εμπόδια κι αν βάλουν στην παρακολούθηση των επιτροπών( μιάς και φάνηκε από την πρώτη συνεδρίαση ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ενημερώνονται όλες οι δυνάμεις για τις συνεδριάσεις των επιτροπών) εμείς καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου να επαγρυπνούν μαζί μας. Όχι μόνο να παρακολουθούν  και να επεμβαίνουν στις εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και συνολικότερα να οργανωθούν  στα σωματεία τους, σε τοπικές σωματειακές επιτροπές, σε λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, στην ΟΓΕ, στο κίνημα της ειρήνης. Γιατί το ριζοσπαστικό εργατικό λαϊκό κίνημα έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει  αντιλαϊκά μέτρα, να βγει στην αντεπίθεση απαιτώντας τις  σύγχρονες ανάγκες του. Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
 Η νέα χρονιά που ξεκίνησε είναι μία δύσκολη χρονιά. Είμαστε όμως αισιόδοξοι. Ο λαός, οι εργαζόμενοι μπορούν με τη δική τους  οργανωμένη ριζοσπαστική παρέμβαση να οδηγήσουν τα πράγματα σε μία νέα  φιλολαϊκή- αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
 Πλατανιά Βαγγελιώ
Δάλλας Πάνος
Μπίτση Νεφέλη
Εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, συνδυασμός  του ΚΚΕ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ!


Τραγικό είναι το θέαμα που παρουσιάζουν τα πεύκα γύρω από τον λόφο του Τσακού. Τα περισσότερα έχουν ξεραθεί κα αιτία είναι  τα...κουκούλια με κάμπιες τα οποία έχουν γεμίσει κατά δεκάδες κάθε δένδρο!

Ο εξαιρετικά ήπιος χειμώνας με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει συμβάλλει στην δημιουργία του φαινομένου, η πορεία του οποίου αν δεν ανακοπεί,  δεν θα μείνει δένδρο ζωντανό όταν  βγουν οι κάμπιες από τα κουκούλια, σε ένα μήνα περίπου από τώρα.
Καλείται να παρέμβει άμεσα η γεωπονική υπηρεσία του δήμου και να γίνει προσπάθεια να κοπούν τα κουκούλια γιατί θα μας...πνίξουν οι κάμπιες όταν πέσουν από τα δένδρα!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στον Τσακό!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


                                                   
                                                           
Η τρόϊκα και οι διεθνείς τοκογλύφοι που επιβάλλουν στην χώρα οικονομική κατοχή, πέραν των άλλων, έχουν ευρύτερο σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο ίδιος o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης το έχει δηλώσει, όμως και τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες καταστήματα, που βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο.
Σε αντίθεση με άλλους κλάδους επαγγελματιών, όπως για παράδειγμα  των φαρμακοποιών (μείωση τιμών στα φάρμακα) ή των ξενοδόχων (μείωση του ΦΠΑ από το 11% στο 6.,5%), οι όροι που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι βάρβαροι και διαρκώς επιβαρύνονται.
Τα παρακάτω στοιχεία μαρτυρούν ότι εξυφαίνεται οργανωμένο σχέδιο ταχείας εξόντωσης των καταστημάτων, ώστε μέσα σε 1-2 χρόνια να εφορμήσουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και τα εμπορικά κέντρα, σε μια αγορά η οποία θα είναι πια ελεύθερη, λόγω των χιλιάδων λουκέτων που θα έχουν μπει παντού!
Τότε, όταν δηλαδή θα έχει νεκρώσει η αγορά από τα μικρομεσαία καταστήματα, θα εμφανιστεί η Πολιτεία ότι –δήθεν- κόπτεται  για τους επαγγελματίες και θα εξαγγείλει μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης της αγοραστικής κίνησης! Οι μόνοι όμως που θα επωφεληθούν από τα μέτρα, θα είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες θα έχουν ήδη αποκτήσει το συντριπτικό μερίδιο της αγοράς, ενώ με την πολιτική τους προβλέπεται να εξαφανίσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ιδού λοιπόν πώς ξετυλίγεται το σχέδιο ταχείας εξολόθρευσης των  μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων.
  • Διπλή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. σε 21% και 23%. : Ενώ και ο πιο αδαής περί τα οικονομικά γνωρίζει ότι  μόνον η μείωση του Φ.Π.Α. θα έδινε ώθηση στην αγορά, η Κυβέρνηση επέβαλε αύξηση δύο φορές μέσα σε 4 μήνες  στον Φ.Π.Α., με συνέπεια να συντρίψει την αγοραστική δύναμη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν για την …εφορία!
  • Κατάργηση των τριμηνιαίων δόσεων στην καταβολή της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. : Το ελάχιστο προνόμιο που είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλουν τον Φ.Π.Α. σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καταργήθηκε αμέσως μετά την αύξηση του συντελεστή στο 23%!!! Πρόκειται περί  σαδιστικού μέτρου σε βάρος των επαγγελματιών οι οποίοι με την επιβολή του, αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας,  αδυνατώντας  να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους και βεβαίως δεν μπορούν να πληρώσουν τον Φ.Π.Α.!!!
  • «Όσοι δεν πληρώνουν τον Φ.Π.Α. θα οδηγούνται στη φυλακή»: Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και όσων δεν καταβάλλουν τον Φ.Π.Α. έχει άμεση σχέση με τους μικρομεσαίους επιαγγελματίες, οι οποίοι με την ασφυξία που υπάρχει στην αγορά και την αδυναμία τους να καταβάλλουν έγκαιρα τον Φ.Π.Α. κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.  
  • Κορόϊδεψαν τις επιχειρήσεις και δεν τις χορήγησαν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το περίφημο ΕΣΠΑ το οποίο πολυδιαφημίστηκε τόσο επί κυβέρνησης Καραμανλή όσο και από την κυρία Κατσέλη (επί ΠΑΣΟΚ), ήταν μια φούσκα! Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείστηκε από το πρόγραμμα λόγω ελλείψεως κρατικών πόρων!!! (Δείτε την χαρακτηριστική φωτό που δημοσιεύουμε πιο κάτω: Η απάντηση που έλαβε η επιχείρηση είναι ότι αποκλείστηκε από την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ , λόγω μη επάρκειας διαθέσιμων πόρων).  Η Πολιτεία η οποία έπρεπε να καλύψει μέρος του ΕΣΠΑ με δικούς της πόρους, δεν είχε τους πόρους και έτσι «κρέμασε» εκατοντάδες  μικρομεσαίους επαγγελματίες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, είχαν υποβάλλει έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους και κυρίως  είχαν επενδύσει χιλιάδες ευρώ -ο καθένας- στην ανακαίνιση ή στο άνοιγμα νέας επιχείρησης! 

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΟΠΛΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα Κέρκυρα-Ολυμπιακός, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Φανερωμένης (φωτό), ετοιμάστηκε να κλείσει το κατάστημά του. Μόλις κατέβαζε το ρολό, τον πλησίασαν τρία άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλ.α Το ένα από αυτά έβγαλε περίστροφο και το έβαλε στο κεφάλι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, προστάζοντάς τον να ανοίξει ξανά το κατάστημα!Αυτό ήταν: Οι δύο μπήκαν στο πρακτορείο και ο ένας φύλαγε τσίλιες! 
Του πήραν από την ταμειακή τις λίγες εισπράξεις που είχε και εξαφανίστηκαν με δύο μηχανές! 
Το μόνο που κατάφερε να διαπιστώσει ο ιδιοκτήτης ήταν ότι οι ληστές ήταν πολύ νεαρής ηλικίας, αλλά δεν μπόρεσε να καταλάβει αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί. 
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί σε ποιο σημείο έχει φτάσει η εγκληματικότητα. Καλπάζει ανεξέλεγκτη ανάλογα με την οικονομική κρίση που βαθαίνει μέρα με την μέρα. Όταν τρία άτομα ληστεύουν ένα   μπακάλικο για λίγα ευρώ, λες και πάνε να κλέψουν τράπεζα, μπορεί να γίνει αντιληπτό τι θα γίνει σε λίγο διάστημα. Θα βγαίνουν όπλα στους πεζούς και θα χάνονται ζωές για ένα κομμάτι ψωμί! 
Η φρίκη μας περιμένει καθημερινά στο διάβα μας.

1ο Δελτίο Ενημέρωσης “Με τη ματιά του Δικτύου Πολιτών”



09-01-2011


Υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για τακτική ενημέρωση, ξεκινάμε με την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας το δικό μας στίγμα. 
Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, βάση του «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010).
Για μας είναι μείζον ζήτημα ο υλοποιούμενος «Καλλικράτης» του Μνημονίου και συνεπώς είναι αντίπαλοί μας η «αντιδημοκρατική Καλλικρατική νομιμότητα» και οι υπερασπιστές της.
Εμείς σαν Δίκτυο Πολιτών, υπέρμαχοι της απλής αναλογικής, δημοσιοποιήσαμε, πριν από τη συνεδρίαση, τις απόψεις μας σχετικά με την εκλογή αυτών των οργάνων με ανοιχτή δημόσια επιστολή, που απευθύναμε στο Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τις Δημοτικές παρατάξεις και τον τοπικό τύπο. Καλέσαμε τόσο την πλειοψηφία, όσο και τη μειοψηφία να εκλέξουμε τα μέλη των επιτροπών διασφαλίζοντας την αναλογικότερη σύνθεσή τους (συγκριτικά με ότι προβλέπει ο «Καλλικράτης»), με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς κανένα αποκλεισμό, αυξάνοντας τον αριθμό των μελών της μειοψηφίας στις επιτροπές, χωρίς η παράταξη του Δημάρχου να χάνει την πλειοψηφία.
Με την παρέμβασή μας αυτή θέλαμε να αναδείξουμε και να υπερβούμε δύο ζητήματα:
1ον: το έλλειμμα δημοκρατίας του «Καλλικράτη», γιατί δεν νοείται παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην εκπροσωπούνται στις ανωτέρω δύο εξαιρετικά σημαντικές επιτροπές και
2ον: την κατάργηση της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, με το να καθορίζεται  από την κεντρική διοίκηση ο αριθμός των μελών και η σύνθεση των επιτροπών, ανεξάρτητα από τις συνθήκες σε κάθε δήμο και ανεξάρτητα από τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Χαιρετίσαμε δε σαν θετικό βήμα τη δέσμευση που ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Β. Ξύδης στην επιστολή που απέστειλε ενόψει του β’ γύρου των εκλογών στους Χολαργιώτες, «….να είναι αναλογικότερη η συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων στα όργανα του Δήμου και στα Νομικά του Πρόσωπα.».
          Το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας άμεσα ή έμμεσα, υποστήριξε την πρότασή μας και κάλεσε το Δήμαρχο να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή του.
Ο Δήμαρχος υπερασπιζόμενος την «Καλλικρατική νομιμότητα» απέρριψε το αίτημα, αποδεχόμενος ουσιαστικά τον ευνουχισμό του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιβάλλει ο «Καλλικράτης». Υποσχέθηκε να τηρήσει τη δέσμευσή του στο μέλλον σε άλλες επιτροπές και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Μετά την απόρριψη της πρότασης μας, ζητήσαμε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας για κοινά αποδεκτή λύση εκπροσώπησης. Το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έδειξε ότι οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας («Ενεργοί Δημότες», «Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού» και «Κοινωνία Δημοτών»)   αλληλοψηφιζόμενες, μοιράστηκαν τις έξι θέσεις των τακτικών μελών των δύο επιτροπών, αφήνοντας χωρίς τακτικά μέλη στις επιτροπές το «Δίκτυο Πολιτών» και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήσαμε να καλούνται στις συνεδριάσεις των επιτροπών εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, με δικαίωμα λόγου. Το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας υποστήριξε την πρότασή μας. Αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό από το Δήμαρχο, παραπέμποντας το ζήτημα στις επιτροπές.

Τέλος, με αφορμή και σχετικά με τις ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παρατάξεις «Κοινωνία Δημοτών» και «Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού» μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνουμε τα παρακάτω :
·               Κληθήκαμε και συμμετείχαμε σε 2 άτυπες διαβουλεύσεις με την «Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού» και την «Κοινωνία Δημοτών» με γνωστή και δημοσιοποιημένη (όπως αναφέραμε παραπάνω) πρόταση, που δεν έγινε αποδεκτή. Θέση μας ήταν η εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων.
·               Δηλώσαμε πως δεν επρόκειτο να δεχθούμε ή να συνεργήσουμε στον αποκλεισμό οποιασδήποτε παράταξης. Πολύ περισσότερο να δεχθούμε την αντίληψη της «Κοινωνίας Δημοτών», ότι η άρνηση συμμετοχής μιας παράταξης σε άτυπες διαδικασίες διαβούλευσης συνιστά «βαρύτατο ατόπημα», τέτοιο ώστε να δικαιούνται οι υπόλοιποι να προβούν σε αντιδημοκρατικό γενικό αποκλεισμό εκλεγμένης δημοτικής παράταξης. Εμείς από θέση αρχής, εναντιωθήκαμε σε αυτό ψηφίζοντας στις ψηφοφορίες την εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
·               Αρνηθήκαμε τα «τριάντα αργύρια» της εκπροσώπησής μας στην Οικονομική Επιτροπή και υπερασπιζόμενοι τις θέσεις και τις αρχές μας δεν συνεργήσαμε στον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό άλλων παρατάξεων.
·               Με την ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Παπάγου-Χολαργού» αποκαλύπτει τη συμφωνία της με την «Κοινωνία Δημοτών» για αλληλοϋποστήριξη των υποψηφίων τους για τις θέσεις των επιτροπών κατά τις ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
·               Στην ανακοίνωσή της η «Κοινωνία Δημοτών» αποσιωπά τη συμφωνία, αναφέροντας πως κάθε παράταξη ψήφισε ανεξάρτητα. Δημοσιοποιεί δε τη θέση της για αποκλεισμό της παράταξης «Ενεργοί Δημότες» από την Οικονομική Επιτροπή κατόπιν εορτής. Δηλαδή, μετά την εκλογή των μελών των επιτροπών και αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή των δικών της εκπροσώπων στις επιτροπές.
·               Κάθε παράταξη της μειοψηφίας για να έχει εκπρόσωπο στις δύο επιτροπές, έπρεπε ο υποψήφιος της να συγκεντρώσει τουλάχιστον 7 ψήφους από τους 13 της μειοψηφίας. Δηλαδή η «Κοινωνία Δημοτών» για να εκλέξει τους δύο εκπροσώπους της στις επιτροπές, χρειάστηκε και πήρε ψήφους και από την παράταξη «Ενεργοί Δημότες» του κ. Νικολάου που ήθελε να αποκλείσει.
·               Οι δύο ανακοινώσεις δεν λένε κουβέντα για τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» και τα δύο καίρια ζητήματα που αναδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την εκλογή των οργάνων. Δηλαδή, το έλλειμμα δημοκρατίας του «Καλλικράτη» και τον ευνουχισμό του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σαν Δίκτυο Πολιτών, πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών γίνεται μόνο με διεκδίκηση και συμμετοχή και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου

Περικλής  Ζήκας

«Απάντηση για τις Δημαιρεσίες» από τους «Ενεργούς Δημότες Παπάγου-Χολαργού»



Σχετικά με τις ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο «myxolargos», από τις δημοτικές  παρατάξεις «Κοινωνία Δημοτών» και «Συμπολιτεία Παπάγου - Χολαργού», με θέμα τις Δημαιρεσίες, για αποκατάσταση και μόνον της αλήθειας, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.
Πληροφορηθήκαμε ότι, σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις Δημαιρεσίες,  μεταξύ των εκπροσώπων της ελάσσονος μειοψηφίας, εκτός της κας Πλατανιά η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει, η κα Πολυκαλά κατέθεσε πρόταση για τον αποκλεισμό των Δημοτικών Συμβούλων των «Ενεργών Δημοτών» από τις δύο Επιτροπές, για δήθεν «κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου». Τελικά προς τιμή τους οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας δεν έκαναν δεκτή αυτή την πρωτόγνωρη και αντιδημοκρατική πρότασή της.
Για όσους δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι, την τελευταία τετραετία πραγματοποιήθηκαν δεκάδες έλεγχοι από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και δεν βρέθηκε το παραμικρό σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου. Αν όμως η κα Πολυκαλά, ή όποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος, ή Δημότης γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό για κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, τους καλούμε να δημοσιοποιήσουν άμεσα όσα στοιχεία διαθέτουν και ταυτόχρονα να τα καταθέσουν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εμείς από την πρώτη στιγμή με όσους από την Αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένης και της κας Πολυκαλά,  ήλθαμε σε επικοινωνία, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι επιθυμούμε να εκπροσωπηθούν όλες αδιακρίτως οι παρατάξεις στις Επιτροπές, καταθέτοντες τρεις εναλλακτικές προτάσεις. α) Να παραχωρήσει η Διοίκηση του Δήμου μια θέση στην Αντιπολίτευση, αφού αναμφισβήτητα δεν διαταράσσονταν η πλειοψηφία της στις συγκεκριμένες Επιτροπές. β) Εφόσον δεν θα γίνονταν δεκτή αυτή η πρόταση, να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις κατόπιν κλήρωσης, μολονότι εμείς και η «Συμπολιτεία», κινδυνεύαμε να έχουμε μόνον έναν εκπρόσωπο, μολονότι δικαιούμασταν δύο.   γ) Να γίνει η κατανομή αναλογικά σύμφωνα με το ποσοστό που πήραν οι Παρατάξεις την Α΄ Κυριακή και τους Δημοτικούς Συμβούλους που διαθέτουν. Ειδικά η κα Πολυκαλά δεν καταδέχτηκε να μας απαντήσει έστω και αρνητικά. Με παρασκηνιακές δε ενέργειες πέτυχε η παράταξή της να βρεθεί με δυο εκπροσώπους, μολονότι της αναλογούσε ένας και κατάφερε οι δύο μικρότερες δημοτικές παρατάξεις ν’ αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται σε καμία από τις Επιτροπές του Δήμου. Όπως αποδείχτηκε στην πράξη από την πρώτη στιγμή αυτός ήταν ο στόχος της, ο οποίος τελικά και επιτεύχθηκε.
Όσον γι’ αυτό που γράφει στην ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία» ότι, «πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε διαβούλευση τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που προέρχονται από το δημοκρατικό χώρο», αποκλείοντας τους «Ενεργούς Δημότες», δηλώνουμε ότι, η δημοκρατικότητα του καθενός δεν αποδεικνύεται, ούτε με ετικέτες, ούτε με λόγια, άλλα με πράξεις. Ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή, οι εκπρόσωποι της «Συμπολιτείας» αντιλήφθησαν την «παγίδα» που τους είχαν στήσει κάποιοι και άλλαξαν ρότα.
Αυτή και μόνον αυτή είναι η αλήθεια και αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι ενώ δηλώνουν ότι είναι πάνω απ’ όλα δημοκράτες και αγωνίζονται διαχρονικά για την απλή αναλογική και αντίστοιχη εκπροσώπηση σε όλα τα όργανα των πάντων, στην πράξη και ειδικά στα παρασκήνια πράττουν το αντίθετο ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά και μόνον για τον εαυτόν τους και την παράταξη που εκπροσωπούν.
Για τους «Ενεργούς Δημότες Παπάγου-Χολαργού»
Δημήτρης Νικολάου

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Σημαντικό γεγονός για την πόλη μας αποτελεί η τοποθέτηση του Χολαργιώτη Νίκου Κουρέτα από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. στο εποπτεύον διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο. Πρόκειται για την είσοδο του καλού συντοπίτη μας στα βαθιά νερά της πολιτικής, μια πολιτική η οποία ολοένα και απαξιώνεται, όμως τέτοιες επιλογές από τον Αντώνη Σαμαρά, αν μη τι άλλο δείχνουν ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα για το αύριο αυτής της χώρας. Ελπίδα που φέρνουν παρουσίες σαν του Νίκου Κουρέτα, ο οποίος στον τομέα όπου τοποθετήθηκε, θα συνεργάζεται με τους Κων/νο Ζωντανό (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και Δημήτρη Δεληπέτρο (πρ. Πρόεδρος ΤΑΠΑ).
Το ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εμπιστεύεται μία τόσο ευαίσθητη και υψηλή θέση δείχνει ότι υπολογίζει στον Χολαργιώτη πολιτικό και τις ικανότητές του. Ευχόμαστε στον Νίκο Κουρέτα καλή επιτυχία και σύντομα ακόμη ψηλότερα.


Ο Νικόλας Κουρέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου το 1995 και το 1997 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο σχεδιασμό Δημόσιων Κτιρίων για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). Από το 2004 έως το 2009, διετέλεσε Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στο γραφείο του Αλέξανδρου Σαμαρά ως Αρχιτέκτων-Μηχανικός από το 1997 μέχρι το 2004. Στη συνέχεια, διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων. Από το 2007 μέχρι και το 2010 κατείχε τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Χολαργού στα τελευταία 4 χρόνια (2006-2010), ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κατέβηκε με τον Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο της Αθήνας όπου και εξελέγη 6ος στο 7ο εκλογικό διαμέρισμα.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Έφυγε» ο Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής Αθηνών Παντελής Συρμάνογλου


PDF Εκτύπωση E-mail


syrmanoglou_2Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά χθες (6/01), στις 7 το απόγευμα, ο πρώην αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Παντελής Συρμάνογλου, σε ηλικία μόλις 54 ετών.
Ο Π. Συρμάνογλου ήταν πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής Αθηνών και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τα τελευταία 16 χρόνια ασχολείτο με τα δημοτικά δρώμενα του Χαλανδρίου, ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Πόλεως τα τελευταία δύο χρόνια.
πηγή amarysia.gr
Εμείς, σημειώνουμε ότι ο αιφνίδιος θάνατος του Παντελή Συρμάνογλου, σημειώθηκε την ώρα του μεσημεριανού του φαγητού!!! Επίσης, ο εκλιπών μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, επαντοποθετήθηκε στην θέση του Αντιδημάρχου.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλληπητήριά μας προς τους συγγενείς και οικείους του.