Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΑ … ΧΟΛΗ;


Απίστευτη επίθεση σε βάρος της επί 30 χρόνια Προέδρου του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη», Ζωζώς Βαλιάνου

Την ώρα,  που στην πρώτη για το 2011 Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη», η επί τριάντα χρόνια Πρόεδρός του κ. Ζωζώ Βαλιάνου ανακοίνωνε την αποχώρησή της από την θέση της Προέδρου, 5-6 μέλη του Ιδρύματος,  ασκούσαν συντονισμένη επίθεση σε βάρος της!
Την κατηγόρησαν για κακοδιαχείριση, φτάνοντας έως του σημείου να της ζητήσουν απόδειξη που όπως έλεγαν, «δεν πέρασε στα έξοδα», αφήνοντας προσβλητικές αιχμές σε βάρος της ότι καταχράστηκε το Ταμείο του Συλλόγου!!!
Είναι όμως ίδιον του Έλληνα και η ιστορία το επιβεβαιώνει, να δικάζει αυτούς που έχουν προσφέρει ακόμη και το αίμα τους. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να ειπωθεί ότι η Ζωζώ Βαλιάνου, έχει δώσει το... αίμα και την ψυχή της για το Σωματείο «Αντιγόνη Ζουρούδη». Αποτελεί την ζώσα ιστορία του τα τελευταία 30 χρόνια, την σφραγίδα του Ιδρύματος, έχοντας επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο το οποίο όχι μόνον δεν αμισβητείται αλλά της έχει αναγνωριστεί τόσο από την 20ετή δημαρχιακή θητεία του κ. Σκούρτη όσο από την 8ετή Δημαρχία Νικολάου.  
Η ανακοίνωση αποχώρησης από την Προεδρία του Ιδρύματος από την Ζωζώ Βαλιάνου, έχει ως εξής:
«Αγαπητά μέλη του Σωματείου μας,
Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφια για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Σωματείου μας.
Με λύπη μου αποχωρώ από την ενεργό δράση του Ιδρύματος, το οποίο υπηρέτησα με αφοσίωση και αγάπη επί τριάντα και πλέον χρόνια.
Πιστεύω ότι με τη  συνεργασία όλων μας καταστήσαμε το Σωματείο Αντιγόνη Ζουρούδη ένα από τα δραστήρια Σωματεία της Αθήνας και στον τομέα της φιλανθρωπικής και πνευματικής δράσης και το αναδείξαμε στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως ένα ζωντανό κύτταρο κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού. Για τη συνεργασία σας αυτή σας ευχαριστώ θερμά.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία και την ουσιαστική προσφορά τους και τους πρώην δημάρχους Χολαργού κ. Σκούρτη και κ. Νικολάου. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Νικολάου για την ευγενική του χειρονομία να χρηματοδοτήσει με προσωπική του δαπάνη την προτομή της ιδρύτριας του Σωματείου, Αντιγόνης Ζουρούδη και να αποφασίσει ως δήμαρχος την δημόσια έκθεσή της σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Με πολλή συγκίνηση παραδίδω τη σκυτάλη σε όσες από σας θελήσουν να συνεχίσουν το έργο του, σύμφωνα με τους σκοπούς που υπαγορεύονται από το Καταστατικό μας.
Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στη δύσκολη, αλλά και τόσο όμορφη αποστολή που αναλαμβάνεται.
Ευχαριστώ».

Ένα άτομο που ανάλωσε όλη του την ζωή στο ιστορικό Σωματείο «Αντιγόνη Ζουρούδη», προσφέροντας πολλές φορές και από το υστέρημά της, είναι τουλάχιστον  άδικο να το αποχαιρετούν με αυτό τον τρόπο.
Ο «Παρατηρητής» θεωρεί ότι το ιστορικό Σωματείο οφείλει να τιμήσει σε ξεχωριστή εκδήλωση την Ζωζώ Βαλιάνου. Και πιστεύουμε ότι αυτό θα πράξουν ακόμη και όσοι την επέκριναν.   

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΤΡΩΝ!!!



Πρόκειται περί ανικανότητας των …υπευθύνων της γεωπονικής υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού! Πώς να ερμηνευτεί διαφορετικά το γεγονός ότι ένας υγιής μέχρι χθες ευκάλυπτος, από τους πιο ψηλούς του Χολαργού (στην οδό Φανερωμένης 2), αποκεφαλίστηκε, χωρίς να συντρέχει κανείς λόγος!
Κάποιοι από την…αρμόδια υπηρεσία του Δήμου… σκέφτηκαν ότι επειδή ψήλωσε το δένδρο, έπρεπε να κλαδευτεί!!! Ήρθε το συνεργείο των άσχετων, ανέβηκαν με το ειδικό γερανοφόρο όχημα στα ψηλότερα κλαδιά του δένδρου και άρχισαν να το πετσοκόβουν!!!
Την επομένη, έπεφταν από μόνα τους και άλλα κλαδιά, εγκυμονώντας πια κινδύνους για την ασφάλεια των περαστικών. Ειδοποιήθηκε και πάλι  το συνεργείο των άσχετων και ιδού το αποτέλεσμα: Το δένδρο κυριολεκτικά αποκεφαλίστηκε!
Ρωτήσαμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «πράγματι κάτι πήγε στραβά στην διαδικασία και είχαμε αυτή την άσχημη εξέλιξη».
Αυτοί που ευθύνονται για το... στυγερό έγκλημα είναι σίγουρα κομπογιαννίτες. Είναι σαν να πάει κάποιος για απλό κούρεμα και ο…κουρέας αντί για τα μαλλιά να του κόψει το σβέρκο!
Μήπως δήμαρχε, πρέπει κι εσύ να… «πάρεις κεφάλια»;

ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ! ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Σχεδιάζουν  και την  κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων  για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ
Αναρωτιέται κανείς αν η απαράδεκτη συμπερφορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προς τους Έλληνες ομογενείς αθλητές της Γερμανίας, εντάσσεται στις εντολές της Μέρκελ και της τρόϊκας προς την Ελλάδα, για την...οικονομική εξυγίανση της χώρας μας και ταυτόχρονα την απολάκτιση των εθνικών μας συμβόλων!  Το παρακάτω ρεπορτάζ φαίνεται πως επιβεβαιώνει αυτές τις εκτιμήσεις. Ευτυχώς που ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης έσωσε την κατάσταση:
Την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας, αντιμετώπισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Ομογενών της Γερμανίας ‘WEST HELLAS’.  Η ομάδα ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να της χορηγηθούν 14 αθλητικές εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος, για να συμμετάσχουν με τα γαλανόλευκα χρώματα στο Πρωτάθλημα των Εθνικοτήτων της Γερμανίας. Μετά την παντελή απαξίωση των δύο κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. να ασχοληθούν με το αίτημα τους, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, μεσολάβησε στην αθλητική εταιρεία «Adidas», χορηγό της Εθνικής Ελλάδος, και απεστάλησαν στην Γερμανία 14 πλήρεις Αθλητικές φόρμες, για να παίξουν οι Ελληνες φορώντας το Εθνόσημο  εναντίον των άλλων μεταναστών της Γερμανίας. Οι Ελληνες Ομογενείς εξέφρασαν τόσο στον Γιώργο Ανατολάκη όσο και στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. την ευγνωμοσύνη τους για τον Πατριωτισμό που επέδειξαν, τονίζοντας πως δεν βρήκαν  παρόμοια ευαισθησία στους άλλους ηγέτες της χώρας στους οποίους απευθύνθηκαν…
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, καταγγέλλει την πλήρη απαξίωση του Σχολικού Αθλητισμού την οποία προωθεί η Κυβέρνηση. Μετά την αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων και  την περικοπή κονδυλίων από τα Αθλητικά σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την  κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν για την εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ. Σε Ερώτηση που κατέθεσε ο  Βουλευτής προς την Υπουργό Παιδείας τονίζει ότι ο αθλητισμός σε σχολικές ηλικίες απαιτεί ώρες προπονήσεων και προσπαθειών, τις οποίες οι μαθητές θυσιάζουν εις βάρος του ελεύθερου χρόνου τους. Ο Γ. Ανατολάκης ρωτά την Υπουργό , εάν αναγνωρίζει  τα θετικά οφέλη του αθλητισμού στην νεολαία μας και εάν σκοπεύει να καταργήσει την μοριοδότηση των αθλητών στις Πανελλήνιες. Αυτό θα αποθαρρύνει τους μαθητές να αθληθούν και θα έχει θλιβερή επίπτωση στην  υψηλή θέση που κατέχει συνολικά ο Ελληνικός Αθλητισμός.
Την επόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Βουλή η Ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη για την τεράστια καθυστέρηση στην επιχορήγηση του ΠΣΑΠ, που αφορά τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αρης και του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι περιμένουν επί 8 χρόνια να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Η Κυβέρνηση αρνείται να  εφαρμόσει τον Νόμο  3606 του 2007 και να πληρώσει τους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πλέον έντονα βιοποριστικά προβλήματα.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

τερμάτισε σε 3.07΄28΄΄ βελτιώνοντας την επίδοσή της 3 μόλις μήνες μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Η Χολαργιώτισσα πρωταθλήτρισ του Μαραθωνίου έβγαλε την πόλη μας αλλά  και την χώρα μας ασπροπρόσωπους στον Μαραθώνιο του Χιούστον που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή. Κατάφερε να τερματίσει την διαδρομή σε 3.07΄28΄΄ βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τον χρόνο που είχε κάνει τρεις μήνες νωρίτερα στον Μαραθώνιο της Αθήνας!
Για όσους γνωρίζουν από αγώνες αυτού του είδους, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό να τρέχεις δύο Μαραθωνίους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον να καταφέρνεις μέσα σε αυτό το διάστημα να βελτιώνεις και την ατομική σου επίδοση. Και βέβαια δεν μιλάμε για μια απλή επίδοση αλλά για χρόνο που εγκαθιστά την Μαρία Καλέντζη στις υψηλές θέσεις των αθλητριών του αγωνίσματος. 
Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι η πρωταθλήτριά μας έτρεξε στην άλλη άκρη του πλανήτη όπου έπρεπε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να προσαρμοστεί στην αλλάγή της ώρας (όπως μας είπε κοιμόταν μόνο 2-3 ώρες ημερησίως), τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για άθλο!
Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες, μια και στην αρχή υπήρχε βροχή από την οποία οι αθλητές έγιναν μούσκεμα, αλλά και υγρασία σε ποσοστό που άγγιζε το 100%. 
Η Μαρία όμως, με το ξεχωριστό πείσμα και την θέληση που διαθέτει, τα κατάφερε. 
Την συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά και πιστεύουμε ότι και ο ΔΑΟΧ (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός) θα τιμήσει σε ξεχωριστή εκδήλωση την Μαρία Καλέντζη.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗ Α.ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ


Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρεμιέρα της αντιμνημονιακής Σάτιρας «ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ», με δημιουργό τον Χολαργιώτη σκηνοθέτη Αλέξη Ανδρίτσο. Κάθε Κυριακή στις 9.00 μπορείτε να απολαύσετε το έργο του αξιόλογου καλλιτέχνη και των νεαρών ηθοποιών που πλαισιώνουν την παράσταση.


Από σήμερα και κάθε Κυριακή στις 9.00 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το «ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΟΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚ» του Αλέξη Ανδρίτσου είναι μια σάτιρα για την Παγκόσμια Κρίση - Ελληνική Ευημερία.
Σύνοψη:

Ο Αριστοφάνης ξυπνάει απ' τη λήθη της ιστορίας και βρίσκεται ξαφνικά στη σύγχρονη Ελλάδα. Μπερδεμένος και σαστισμένος από τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συμβεί στη χώρα του, αντί για εξέλιξη ανακαλύπτει οπισθοδρόμηση! Και το χειρότερο γι’ αυτόν, βλέπει ένα νέο Αριστοφάνη να έχει γεννηθεί! Αποφασίζει λοιπόν, ν' απευθυνθεί στην Πυθία για να λύσει τις απορίες του αλλά, εκείνη καταφέρνει να τον μπερδέψει ακόμα περισσότερο!!!
Δύο σύγχρονα ζευγάρια ένα της πόλης κι ένα της επαρχίας, μπερδεύονται στην ιστορία, κριτικάροντας περσόνες και καταστάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας –που αλλάζουν τις ζωές τους καθημερινά- για να καταλήξουν στη ρίζα του κακού τη νοοτροπία του Έλληνα που κλίνεται στη φράση «Δεν Νογάω Τίποτα» κοινώς ΔΝΤ...!!!

«Μια ανατρεπτική ματιά του Κοινωνικού Γίγνεσθαι πάνω στην πιο μεγάλη 'αλλαγή εποχής' της νεότερης ιστορίας του Δυτικού Πολιτισμού. Μια φρέσκια νεανική παράσταση με στοιχεία αντισάτιρας και τους προβληματισμούς των νέων στην εποχή της Παγκόσμιας Κρίσης – Ελληνικής Ευημερίας...!!!»

Στο Gialino Up Stage (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο) από Κυριακή 30 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, για λίγες μόνο παραστάσεις, στις 9:00 μμ ακριβώς!!!

Μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεατρική Ομάδα Amnimonius και τον Αλέξη Ανδρίτσο.

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΥΓΟΥ!

Πέθανε ξαφνικά χθες  βράδυ από καρδιακή ανακοπή και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, η μητέρα του γνωστού Χολαργιώτη και στρατιωτικού αναλυτή, Θανάση Δρούγου. Αν και σε γεγνικές γραμμές η υγεία της εκλιπούσης στο τελευταίο διάστημα ήταν σχετικά ικανοποιητική, παρά το βεβαρυμένο από το 2007 ιστορικό του οργανισμού της, έφυγε ήρεμα και νηφάλια. Η εξώδιος ακολουθία της, θα γίνει σύμφωνα με την επιθυμία την δική της, του γιου και της κόρης της, σε πολύ στενό κύκλο. 
Ο Θανάσης Δρούγος πάντα έτρεφε απεριόριστη ευγνωμοσύνη προς την μητέρα του. "Η συνδρομή και συμβολή στην διαχρονική μου πρόοδο υπήρξε τεράστια, ανυπολόγιστη και καθοριστική", έλεγε και λέει ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής. 
Ειρωνία της τύχης: Η μητέρα Δρούγου,  έμενε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Χολαργό, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του Κοσμά Μουστάκη, ο οποίος έφυγε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (ανακοπή καρδιάς) πριν από δέκα ημέρες.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Θανάση Δρούγο και την αδερφή του για την μεγάλη απώλεια.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΡΑΠΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ!


Μην στέλνετε τους Πολίτες ως 
πρόβατα επί σφαγή, στη Δικαιοσύνη

 Η Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη η οποία όπως φαίνεται αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα με υπόθεση παιδεραστίας, στην οποία όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε ο υπεύθυνος, αλλά κατηγορήθηκε το 9 ½ ετών θύμα, ότι.... παρενόχλησε τον μεσήλικα κατηγορούμενο, με  επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Καστανίδη επιτίθεται συνολικά εναντίον του τρόπου με τον οποίο λειτουργείο ο θεσμός της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ότι αρνείτε και να διακριβώσει τις παραβάσεις που διαπράττονται στους κόλπους της!


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης,
            Η προάσπιση της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πρωτίστως δική σας, πολιτική ευθύνη και εναπόκειται στον δικό σας προϊστάμενο έλεγχο, να διακριβώσετε τις παραβάσεις και να ενεργήσετε κατά νόμο, και όχι σ΄αυτούς που καταγγέλλονται για παραβάσεις. Οι αναφορές στο διαδίκτυο για παραδικαστικό κύκλωμα,που πολλάκις δρα σε αγαστή συνεργασία με κομματικούς και θρησκευτικούς χώρους, όπως καταγγέλλει  και στην συνέντευξή του ο κ. Παπανικολάου και όχι μόνο, και οι καταδίκες της Ελλάδος από την ΕΕΑΔ, θα πρέπει να Σας προβληματίσουν και όσον αφορά τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, σε σχέση με τους ελέγχους που κάνουν, αφήνοντάς σας εκτεθειμένο σε πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορεί παιδεραστές να απαλλάσσονται με Βουλεύματα, που συνέταξαν μόνοι τους. Δεν μπορούν να υπάρχουν εισαγγελικά κείμενα, που εμφανίζουν ένα παιδί 9 ½ ετών, ότι παρενόχλησε τον μεσήλικα, δραστηριοποιούμενο σε κομματικό χώρο πατριό του, δεν μπορεί να υπερέχουν οι ισχυρισμοί διαδίκου, των αποφάσεων  του ΣτΕ, δεν μπορεί για τον θάνατο του μικρού Π. Βασιλέλλη που συντάραξε το Πανελλήνιο (τότε τα ΜΜΕ πρόβαλαν το θέμα), να έχουν απαλλαγεί με Βουλεύματα άπαντες (αυτό δεν το πρόβαλαν τα ΜΜΕ), δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι, στο εγχείρημα εγκλεισμού υγιούς παιδιού σε τρελλοκομείο, δεν μπορεί  να υπάρχουν απαλλακτικά Βουλεύματα για ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου,  δεν μπορούν οι καταγγελίες των Πολιτών να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, υφιστάμενες τον έλεγχο αυτών που έχουν καταγγελθεί (και εδώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, έχουν ευθύνη) κλπ.
      Από την απλή ανάγνωση  διατάξεων, βουλευμάτων και αποφάσεων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε εάν υφίσταται διαπλοκή ή όχι. Από την έναρξη της διαδικασίας της δίκης (σε περίπτωση που για τα μάτια του κόσμου γίνεται δίκη), αντιλαμβάνεται κανείς εάν υφίσταται μεροληψία ή όχι. Ουσιαστικά στέλνετε τους Πολίτες ως πρόβατα επί σφαγή, σε μία Δικαιοσύνη, που αρνείσθε να ελέγξετε και τους υποχρεώνετε σε φόρο υποτελείας, με βλάβη των συμφερόντων τους (το κύκλωμα διεκδικεί συχνά πυκνά τα σπίτια τους και σεις το επιτρέπετε. Δεν φτάνει που αδικούνται, πρέπει να πληρώνουν και αυτούς που τους αδίκησαν)
            Κύριε Υπουργέ, ως Πολίτης, που και στο όνομά μου, τολμούν λειτουργοί της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντας απουσία κάθε ελέγχου, να εκδίδουν τέτοιες  αποφάσεις, Σας καλώ, ως υπερασπιστή της εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων μέσω  Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, να παραστείτε σε εκδικάσεις (για να μορφώσετε ο ίδιος, που κατά συνταγματική υποχρέωση προασπίζεται το θεσμό, άποψη, του τι ακριβώς συμβαίνει) υπόθεσης παιδεραστίας, η οποία επιπροσθέτως συνδέεται και με κομματικούς χώρους και άλλους χώρους εξουσίας (γι΄αυτό αλλωστε το απαλλακτικό Βούλευμα, συντάχθηκε από τον ίδιο τον καταγγελθέντα). Προς τούτο, θα σας ενημερώσω για τις   ημερομηνίες εκδικάσεων, καθώς και άπαντες τους παραλήπτες της παρούσης, και άπαντες κατά την κοινοποίηση.
            Θεωρώ ότι δεν μπορείτε να στέλνετε τον Πολίτη να δικάζεται, από άτομα που δεν ελέγχονται κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, απολαμβάνοντας ιδιαίτερου καθεστώτος «αυτοκάθαρσης», που καταργεί την συνταγματική επιταγή της ισότητας, πριν η Πολιτεία εγγυηθεί την ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη. Με τις επικρατούσες συνθήκες, που μπορεί να απευθυνθεί ο Πολίτης; Πρέπει δηλαδή να δηλώσει συμμετοχή στο Big-brother, με την ελπίδα να καταστήσει γνωστό το πρόβλημά του, ή να ζητήσει Πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα, για τη συστηματική και παγία προσβολή των δικαιωμάτων του;
Αθήνα 30.1.2011
Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ " 1821"


Οργανώνεται το μέτωπο κατά της σειράς του ΣΚΑΪ "1821" η οποία, όπως λένε οργανώσεις πολιτών είναι ανθελληνική και διαστρεβλώνει τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Μάλιστα η "ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 2010" καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν πιο συντονισμένα. Ιδού η ανακοίνωσή της. 
"Σήμερα απαντώντας σε δεκάδες διαμαρτυρίες που πήραμε για το κατάπτυστο σήριαλ του ΣΚΑΙ ¨, προτείνουμε ότι οι κατακερματισμένες διαμαρτυρίες πρέπει να λάβουν συγκροτημένη, μαζική και πάγια μορφή και να διαμορφώσουμε κοινή στάση, για να έχουν απήχηση, επίδραση και επιρροή στους ... "αρμόδιους"!
Είναι πλέον καιρός οι διάσπαρτες φωνές να αποκτήσουν...ενιαία οργανωμένη φωνή!
Η πρόταση αυτή να αποτελέσει την αρχή συντονισμού των ενεργειών μας με πρώτη απαίτηση την διακοπή της αντεθνικής και υβριστικής για τα ιερά και όσια του έθνους μας, εκπομπής 1821 του ΣΚΑΪ".





ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για το πώς σχεδιάστηκε η κρίση σε βάρος της Ελλάδος και της Ευρώπης, όπως μας την έστειλε ο Δημήτρης Λαζαρίδης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  HONECER (ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙAΣ της  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ )  σε  ερώτηση δημοσιογράφου του περιοδικού SPIEGEL της Δυτικής Γερμανίας  το έτος 1989 , τότε που όλοι οι ¨δημοκράτες¨ πανηγύριζαν για τις εξελίξεις στο Σύμφωνο Βαρσοβίας , και την πολιτική  Γκορμπατσόφ , το πώς βλέπει την πιθανότητα ενοποίησης των δύο Γερμανιών  . 
« Όσο θα είμαι εγώ Ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας δεν θα επιτρέψω την ενοποίηση με την Καπιταλιστική Γερμανία . Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενοποίησης θα είναι είτε πόλεμος με όπλα είτε οικονομικός πόλεμος σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι ένα αποτέλεσμα  αρνητικό όχι μόνο για τους ίδιους τους Γερμανούς αλλά για  όλους  τους Ευρωπαίους.»
Είκοσι Χρόνια μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου – που για κάποιους χώριζε τους Γερμανούς;- Υψώθηκε ένα καινούριο τοίχος που καθημερινά φυλακίζει όλους τους Ευρωπαίους και μας ξεχωρίζει από την νέα οικονομική κοινωνική τάξη - που θυμίζει δουλοκτητική κοινωνία σε σύγχρονη – εκσυγχρονισμένη μορφή. Είναι η τάξη που υπεραναπτυγμένου  ιμπεριαλισμού , των ολιγαρχιών που συγκεντρώνει στα χέρια ελάχιστων όλο τον πλούτο που όλοι είχαμε παράγει αυτά τα χρόνια.
Όσο σε ένα τμήμα της Γερμανίας κυμάτιζε η κόκκινη σημαία δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Ούτε η επέμβαση και σφαγή της Γιουγκοσλαβίας , και ξαναμοιράσματος των Βαλκανίων.  Αντίθετα υπήρχε η δυνατότητα και η πίστη στο σύνολο των Ευρωπαίων για ανατροπή της καπιταλιστικής διακυβέρνησης. 
Σήμερα με τον ΓΑΠ και την υπόλοιπη παρέα που μας επέβαλαν ξεπουλάνε συνέχεια την χώρα , και προσπαθούν να διαμορφώσουν τέτοια εξάρτηση που να μην είναι δυνατή η ανατροπή της παρά με ένα τρόπο. Λογαριάζοντας προφανώς χωρίς τον Ξενοδόχο. Αλλά ξεχνάνε ότι εδώ είναι Βαλκάνια. 
ΜΕΡΙΚΑ    ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΤΩΝ  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ
Το  σωτήριο έτος 2006  σε  συζήτηση  στο Ευρωκοινοβούλιο για το πώς και με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί η συνθήκη  της  Λισαβόνας   Βρετανός Ευρωβουλευτής έριξε την «καλύτερη» ιδέα.  Ξεκινάμε  από  την  Ελλάδα που έχει ισχυρό κομουνιστικό και εργατικό κίνημα . Αν μπορέσουμε να τα επιβάλουμε εκεί προχωράμε παραπέρα.
Για αυτό και η αμέριστη βοήθεια στις εκλογές του 2009 προς τον ΓΑΠ , για να κερδίσει τις εκλογές. Είχαν εμπιστοσύνη στον απόγονο ενός άλλου ΓΑΠ που είχε αιματοκυλίσει την Αθήνα το Δεκέμβρη του 1944, και τους είχε παραδώσει την χώρα. Οι  πίνακες δίνουν εξήγηση γιατί ξεκινάν από την Ελλάδα και αν πράγματι η Ελλάδα έχει το πρόβλημα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

BUSINESS ΠΑΠΑΔΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ! ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!


 απάντηση και για τον Μανώλη Χάλκο που έχει ανησυχίες ...δημοσιογραφικές


Εξοργίζει τους χριστιανούς ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος(φωτό), εφημέριος του ιερού ναού της Παναγίας Φανερωμένης, με την επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού,  στην οποία προσδιορίζει τα ποσά και τις ταρίφες που επιθυμεί να απολαμβάνουν οι ιερείς στις κηδείες και τα μνημόσυνα που τελούνται στο κοιμητήριο του δήμου!!!
Με την ανατριχιαστική αυτή επιστολή του, η οποία προκαλεί δυσωδία για την κατάντια στην οποία δείχνουν να οδηγούνται ορισμένοι ιερείς, μετατρέποντας τον Οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου θαμπωμένοι από το χρήμα, ο πατήρ Ιωάννης ζητεί να μην θιγούν τα κεκτημένα του κοιμητηρίου Χολαργού!
Στο Κοιμητήριο Παπάγου η ανώτερη τιμή που έχει καθοριστεί για την τελετή εκάστης κηδείας φτάνει έως τα 65 € (σύμφωνα με στοιχεία που μας δόθηκαν από τον κ. Σερεμέτη, αρμόδιο του Δήμου Παπάγου για το τοπικό κοιμητήριο), ενώ η αντίστοιχη τελετή για τους ιερείς του Χολαργού …εθιμικά ορίστηκε στα 100 € (!!!). Με αφορμή το ζήτημα της Κοσμητείας που συζητήθηκε στο Δ.Σ. Χολαργού, ο πατήρ Ιωάννης στην επίμαχη επιστολή προς τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες που προκαλούν απέχθεια. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα:
«Μας δίνουν 100 € σε κάθε τελετή, και δίνουν επιπλέον 20 € στη κηδεία σε νεωκόρο-ψάλτη, και 15 € στο καθένα τους στα μνημόσυνα, συνολικά δηλ. στη κηδεία 140 Ευρώ και στο μνημόσυνο συνολικά 100 Ευρώ.
Έτσι χρεώνονται λιγότερα οι άνθρωποι, και ο Ιερέας, λαμβάνει περισσότερα από τον Ιερέα στο κοιμητήριο Παπάγου, σε κάθε κηδεία, και χωρίς να αναγκάζεται να ζητιανεύει τη συνοδεία. (περισσότερα και χωρίς συνοδεία).
Στο θέμα των χορωδιών καλούνται οι Πρωτοψάλτες και από τις τρεις ενορίες του Χολαργού εκ περιτροπής, βάζουν όλοι πάντα ράσο, ψάλουν βυζαντινά κατά την τάξη της εκκλησίας μας, λέμε ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και όχι περίληψη κηδείας ή μνημοσύνου, και αποφεύγεται η εμπορευματοποίηση των Ιερών τελετών και στα μάτια κυρίως του Θεού, αλλά και στα μάτια του πονεμένου Κόσμου. Και τα δύο μας πονούν».
 Αποτελεί όνειδος να παρουσιάζεται ο ιερέας στη σημερινή εποχή ως εργολάβος κηδειών που ζητεί ταρίφα 140 € για τις κηδείες και 100 € για τα μνημόσυνα, επειδή με αυτή την ταρίφα, λέει, θα κερδίζει περισσότερα χρήματα από τον αντίστοιχο ιερέα του κοιμητηρίου Παπάγου, χωρίς να χρειάζεται να ζητιανεύει!!!   
Και μάλιστα, προκειμένου να πείσει τον Δήμαρχο, ο πατήρ Ιωάννης τονίζει ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι ολοκληρωμένες, χωρίς περίληψη κηδείας ή μνημοσύνου!!! Όλα τα …κομφόρτ και οι ανέσεις, για να πάει ο αποδημήσας ευχαριστημένος στον άλλο κόσμο και οι συγγενείς του να… απολαύσουν κηδείες και μνημόσυνα με κάθε πολυτέλεια!!!
Η πρόκληση δε και η ασέβεια απέναντι στη θεία αποστολή που επιτελεί ο ιερέας, συμπληρώνεται από τον πατέρα Ιωάννη με το να υπογραμμίζει ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να… εμπορευματοποιούνται οι Ιερές τελετές,  στα μάτια των «ανθρώπων  και κυρίως του Θεού, αλλά και στα μάτια του πονεμένου Κόσμου» !!!
Το γεγονός ότι ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος μιλάει εξ’ ονόματος όλων  των ιερέων του Χολαργού, δημιουργεί μείζον θέμα για την τοπική ιεραρχία. Η επιστολή που απευθύνεται στον Δήμαρχο, αρχίζει ως εξής:
«Εν πρώτοις επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε και εμείς προσωπικά, διά την αναμενόμενη επιτυχία σας εις τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές…».
 Άραγε συντάσσονται όλοι οι ιερείς με αυτές τις εξωφρενικές θέσεις του πατρός Ιωάννη, οι οποίες προσβάλλουν το ράσο του παπά, υποβιβάζοντάς τον σε κοινό έμπορα, που διαπραγματεύεται με την Δημοτική Αρχή τις ταρίφες σε κηδείες και μνημόσυνα;
Είναι δυνατόν το ράσο του παπά να ταυτίζεται ευθέως με πρακτικές εμπορίου, οι οποίες παραπέμπουν σε γραφεία τελετών;
Ο παπάς κάνει λειτούργημα ή επαγγέλλεται τον εργολάβο κηδειών ο οποίος ανάλογα με το παραδάκι που θα πάρει, είτε θα κάνει κηδεία ολοκληρωμένη είτε με… κομμένα γράμματα;
Είναι προσβλητικό ή όχι ο παπάς της σημερινής εποχής να εμφανίζεται ότι τρέχει πίσω από τους συγγενείς του νεκρού, ζητιανεύοντας το παραδάκι;

Αρνητική εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο ο πατήρ Ιωάννης επιχειρεί εμμέσως να συγκρίνει τις  υπηρεσίες που προσφέρει ο ιερέας του Χολαργού, με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ιερέα στο κοιμητήριο Παπάγου (σαν να διαγκωνίζονται δύο διαφορετικά γραφεία κηδειών!!!): «…λέμε ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και όχι περίληψη κηδείας ή μνημοσύνου» κι έτσι «ο Ιερέας, λαμβάνει περισσότερα από τον Ιερέα στο κοιμητήριο Παπάγου», υπογραμμίζει! Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή. Γι’ αυτό και η σπουδή του πατρός Ιωάννη να μην εμπλακούν…λατρευτικά οι ιερείς του Χολαργού με τους αντίστοιχους του Παπάγου;   
Ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος, υπογραμμίζει κατά λέξη στην επιστολή του: «Σε περίπτωση που θα εμπλακούμε (εννοεί τους ιερείς του Χολαργού) και με τους ιερείς του Παπάγου, σίγουρα! μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν, τα οποία καθόλου δεν επιθυμούμε».
Φαντάζει αδιανόητο, ιερέας να προεξοφλεί την δημιουργία «μόνο προβλημάτων» σε περίπτωση που ενοποιηθεί …λατρευτικά  με τους ιερείς του Παπάγου!!!  Τα γένια τους θα φάνε;
Είναι δε τόσο το πάθος του συγκεκριμένου ιερέα να πείσει τη Δημοτική Αρχή για την διατήρηση των κεκτημένων στο Χολαργό, ώστε στον επίλογο της επιστολής του επισημαίνει το ίδιο ακριβώς ζήτημα:  «Όμως στο θέμα της εμπλοκής μας με τους Ιερείς του Παπάγου, να γνωρίζετε ότι είμαστε ριζικά όλοι οι Ιερείς του Χολαργού αντίθετοι».

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλείται η τοπική ιεραρχία από όλες τις ενορίες να λάβει θέση, διότι ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος εμφανίζεται να μιλάει εξ’ ονόματος όλων των ιερέων του Χολαργού. 
Ο ρόλος του παπά και της αποστολής του συμπυκνώνεται στην Ευαγγελική περικοπή του Ματθαίου κεφ. Ι’8 «Δωρεάν ελάβατε δωρεάν δότε». Όταν όμως εγκαταλείπονται οι διδαχές του Κυρίου και των αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας από ιερείς σαν τον συγκεκριμένο, ο οποίος ταυτίζει το έργο του κληρικού είτε με επαιτεία είτε με εργολαβία κηδειών, τότε το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και αφορά και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και στην Ιεραρχία της Ελλάδος, οι οποίοι επίσης οφείλουν να λάβουν θέση.   
Ο πιστός ειδικά στην σημερινή εποχή της απαξίωσης των πάντων, ζητεί αποκούμπι στην Ορθοδοξία και στον ιερέα. Όταν όμως οι ίδιοι κληρικοί προσβάλλουν με τις πράξεις τους το ράσο του παπά, ο χριστιανός χάνει το στήριγμά του.

ΤΕΤΟΙΟ «ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ»  ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
Πριν από ενάμισι μήνα, τέσσερις ιερείς της «Παναγίας Φανερωμένης» ανάμεσα στους οποίους και ο πατήρ Ιωάννης Καλογερόπουλος, εξέδωσαν ανακοίνωση-λίβελο εναντίον του τοπικού τύπου, λέγοντας ότι επιδιώκει την φίμωση των ιερέων και την απαξίωση του ποιμαντικού και κοινωνικού της έργου.
Ας θυμηθούμε τι ακριβώς  έλεγαν στην ανακοίνωσή τους οι ιερείς:
«Δεν είναι τυχαίο που η ενορία μας πολεμείται από δύο εφημερίδες του τοπικού τύπου στο πλέον ευαίσθητο σημείο της ποιμαντικής διακονίας της: στο νεανικό έργο. Η νέα τάξη πραμάτων θέλει την αποδόμηση του ιερού θεσμού της Εκκλησίας και την απομείωσή της. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει την Εκκλησία μόνο για τους γέροντες και τους ηλικιωμένους, να κηδεύει απλώς τους νεκρούς, μουσειακό απομεινάρι ενός μακρινού παρελθόντος, χωρίς λόγο, χωρίς διαφωνία, χωρίς επίδοση στους νέους ανθρώπους. Στην Ελλάδα όλοι έχουν δικαίωμα να μιλούν εκτός από την Εκκλησία, τη μάννα και τροφό του γένους μας! Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση εναντίον της Εκκλησίας με αφορμή το μήνυμα της Ι. Συνόδου «Προς το λαό», διότι οι ποιμένες της Εκκλησίας έκαναν «έγκλημα» να πουν τα πράγματα με το όνομά τους! Αυτό δεν βολεύει ορισμένους. Και ο Τοπικός Τύπος προθύμως συμπαρίσταται στην προσπάθεια για φίμωση της Εκκλησίας και απαξίωση του ποιμαντικού και κοινωνικού έργου της»!!!
Για ποιο… κοινωνικό ή ποιμαντικό έργο ομιλούν οι ιερείς; Αυτό κατά το οποίο εισπράττουν 140 € στις κηδείες και 100 € στα μνημόσυνα χωρίς να… εμπορευματοποιούνται οι Ιερές τελετές,  στα μάτια των «ανθρώπων  και κυρίως του Θεού, αλλά και στα μάτια του πονεμένου Κόσμου»;;;
Κάποιοι με τις πράξεις τους υβρίζουν τα θεία και εμπαίζουν τον κόσμο!
Τέτοιο…ποιμαντικό και κοινωνικό έργο δεν το θέλουν οι χριστιανοί! Και αυτό οφείλει να το καταγγείλει ο τοπικός τύπος.

STOP ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ BUSINESS ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ!
Η νέα Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού, μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο κοιμητήριο Χολαργού, με τα…φακελάκια των 140 € και 100 € για κηδείες και μνημόσυνα, σε συνεδρίασή της αποφάσισε να ισοπεδώσει τις τιμές, εξομοιώνοντάς τες με αυτές του κοιμητηρίου Παπάγου.
Έτσι, η αμοιβή του ιερέα για την κάθε κηδεία ορίστηκε στα 50 € και για το μνημόσυνο 35 €.




ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ


Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την τραγικότερη ημέρα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με την παράδοση των Ιμίων στις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και  την απώλεια ζωής  τριών ελλήνων στρατιωτών! Με τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Σημίτη,  να υποβάλει δημοσίως και από Κοινοβουλίου τις ευχαριστίες του προς την Αμερική και τον Πάγκαλο να έχει βρει το …αντίδοτο στην κρίση, με την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας από τα  Ίμια, με το αιτιολογικό ότι την …πήρε ο αέρας!
Και να σκεφθεί κανείς ότι μία μέρα πριν (στις 30 Ιανουαρίου) ο Σημίτης δήλωνε στην Βουλή ότι η σημαία θα παραμείνει στα Ίμια!
Μετά από ενάμισι περίπου χρόνο, ο ίδιος Πρωθυπουργός αναγνώριζε μέσω της συμφωνίας της Μαδρίτης, ότι η Τουρκία διατηρεί ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο!
Σήμερα στα Ίμια ούτε ψαράδες πηγαίνουν παρά μόνον με τα κιάλια μπορούν να τα δουν οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού!
Η εθνική μας ξεφτίλα συνεχίζεται στις μέρες μας με παρόμοιους πρωταγωνιστές: 
Με τον Γ. Παπανδρέου, το Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Πάγκαλο!  Ανθρώπους επικίνδυνους και ανίκανους, που έριξαν την χώρα και τον λαό της στα νύχια του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων, καταδικάζοντας το μέλλον των γενεών των ελλήνων, για τουλάχιστον 30 χρόνια!!!
Ο Παπανδρέου βγήκε στα διεθνή φόρα και μιλούσε για μια Ελλάδα «Τιτανικό», βουτηγμένη στην διαφθορά, ανοίγοντας σκοπίμως την κερκόπορτα στους τοκογλύφους, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστους μήνες ρήμαξαν την ελληνική οικονομία.
Παπανδρέου: Ο άνθρωπος που μιλάει για μειωμένη εθνική κυριαρχία, αρνείται να κάνει την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) στο Αιγαίο, αφήνοντας τον θαλάσσιο χώρο μας στους Τούρκους και στα διεθνή γεράκια που ήδη ετοιμάζονται μέσω ενός νέου μνημονίου να ζητήσουν από την χώρα μας να υποθηκεύσει και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές! Ταυτόχρονα το φρόνημα των ενόπλων μας δυνάμεων συντρίβεται κάτω από την ραγιαδίστικη πολιτική των κυβερνώντων.
Έτσι, η χώρα μας και ο πλούτος της θα δοθούν έναντι πινακίου φακής στους διεθνείς κερδοσκόπους, επειδή λέει, δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας!
Ήδη στην Ελλάδα ετοιμάζεται να εγκατασταθεί  μια από τις μεγαλύτερες real estate εταιρείες της Γερμανίας, όταν μέσα από την ίδια χώρα χρηματοοικονομικοί παράγοντες καλούν την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της, για να μπορεί να αντιμετωπίσει το χρέος της!
Αυτοί είναι οι σύγχρονοι εθνικοί μειοδότες, αυτοί που καταστρέφουν την πατρίδα.
Και ερωτάται:  Φύγαμε από την δικτατορία του Παπαδόπουλου, για να μας κυβερνήσουν ανίκανοι και ριψάσπιδες;
Δεν είμαστε με καμιά χούντα ή κατάλυση της δημοκρατίας. Όμως μερικές συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, όπως η ακόλουθη: Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος τόλμησε να προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου στον Πρίνο της Θάσου, κάτι που από  τότε (38 χρόνια μετά) δεν έχει ξαναγίνει, όπως επίσης ο Παπαδόπουλος άφησε πίσω του μια ισχυρή οικονομία, με ισχυρό νόμισμα, ενώ σήμερα η οικονομία μας και ο λαός της έχουν χρεωκοπήσει!  

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το λειτούργημα του παπατζή


Ως γνωστόν, οι παπατζήδες εμφανίστηκαν στην Αθήνα προπολεμικά. Το λειτούργημά τους ασκούσαν υπαιθρίως πέριξ της Ομονοίας. Εσχάτως, λόγω της συνεχώς εξαπλούμενης οικονομικής δυσπραγίας, επεκτάθηκαν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και πέριξ της πλατείας Συντάγματος και μάλιστα σε εστεγασμένους χώρους. Εκεί βρέθηκα προ ημερών με ένα φίλο (όχι της τράπουλας), ο οποίος πήγε σε μία δημόσια υπηρεσία (ασφαλιστικό Ταμείο) για να πάρει ένα χαρτί (όχι της τράπουλας), που είχε ζητήσει με αίτηση προ μηνός.
Απολαύστε, τώρα, την απίθανη εξέλιξη: Ο υπάλληλος τον έστελνε στη Διευθύντρια και η Διευθύντρια στον υπάλληλο. Ο φίλος δεν άντεξε και κάποια στιγμή λέει στη Διευθύντρια: "Αν δεν μου δώσετε το χαρτί, όπως προβλέπει ο νόμος, θα βρεθείτε αντιμέτωπη με το Νόμο". Και η Διευθύντρια του αντιτάσσει: "κ. Τάδε είστε απαράδεκτος". Ο φίλος, έμπλεως οργής απαντάει: "Αν έχεις «κότσια», αυτό που είπες γράφτο μου". Και η Διευθύντρια, σε έξαλλη κατάσταση, κάνει δύο βήματα μπροστά και του λέει: "Ορίστε, έχω κότσια, κι' αν δεν σ' αρέσουν να μή με παντρευτείς". Εγώ, ακούγοντας τα λόγια της Διευθύντριας αλλά και βλέποντας τα δύο τεράστια κότσια της, ανατρίχιασα, ενώ ο φίλος μου αρκέστηκε να πει: "Εγώ ήρθα εδώ για να βγάλω τη σύνταξη και το εφάπαξ, όχι για να βγάλω γκόμενα".
Τελικά, πληροφορήθηκα οτι η συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία μέσω της συγκεκριμένης Διευθύντριας του ζητάει ~10.500€ ως εισφορές για το "εφάπαξ", για να του δώσει πίσω ~7.500€ (μείον τις κρατήσεις). Εχω στα χέρια μου και το σχετικό δημόσιο έγγραφο, με την υπογραφή της Διευθύντριας. Το θέμα είναι, συνεπώς, πού πάνε οι υπόλοιπες τουλάχιστον 3.000€. Προφανώς, πάνε στη διατροφή, παρδόν στο μισθό, της συγκεκριμένης Διευθύντριας.
Τέτοιους υπαλλήλους διαθέτει το Ελληνικό κράτος · στήνονται πίσω από έναν πάγκο, σαν τους παπατζήδες, και εισπράττουν από τους ατυχείς ασφαλισμένους λεφτά, παρακρατούν τη διατροφή τους και επιστρέφουν στους ασφαλισμένους ό,τι περισσέψει. Κι' από πάνω, τους βρίζουν. Και μετά λένε οτι ο Πάγκαλος έχει άδικο, όταν αποκαλεί κάποιους δημοσίους υπαλλήλους ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
Και δεν ντρέπονται.
Δυστυχώς, όμως, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΛΚΟΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του Μανώλη Χάλκου, στο σχόλιό μας  με τίτλο "Ένας αγενής νέος", το οποίο αναφερόταν στον ίδιο  
Προς τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής και έντυπης τοπικής έκδοσης του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή»:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μάκη Βραχιολίδη (εκδότη του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή»), για την απλόχερη και δωρεάν διαφήμιση που μου παρείχε προσφάτως, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Άλλωστε, στη δημοσίευση με τίτλο «Ένας αγενής νέος», η οποία αναφερόταν -συνημμένης φωτογραφίας μου- στο όνομά μου, οι σκοπιμότητες που εξυπηρετήθηκαν ήταν αρκετές.
Πρώτον, οι Χολαργιώτες αναγνώστες που δεν με γνωρίζουν, είχαν την ευκαιρία να με μάθουν και εκείνοι. Επομένως, οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Βραχιολίδη, που έστω και δύο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές, φιλοτιμήθηκε οικειοθελώς να με διαφημίσει δημοσίως.
Δεύτερον, ο εκδότης του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει για άλλη μια φορά στο αναγνωστικό κοινό, το δικό του, ξεχωριστό τρόπο γραφής. Είναι τοις πάσι γνωστό άλλωστε, πως, οιοσδήποτε τολμήσει κατά καιρούς να διαφωνήσει με τον εν λόγω κύριο, τίθεται αυτομάτως στο… εκτελεστικό απόσπασμα και μάλιστα με υποτιμητικούς-προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς όμως, έτσι αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου ορισμένοι.
Τρίτον, οι γνωστοί «φίλοι» μου που ζουν ανάμεσά μας, είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα, που κρατούσαν μέσα τους εις βάρος μου τα τελευταία χρόνια. Τα -εννοείται- ανώνυμα, στημένα και συκοφαντικά σχόλια αναγνωστών, εκτός από χολή και εμπάθεια, διακατέχονται και από έντονο μίσος. Δεν πειράζει, ίσα-ίσα μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να εκφέρω δημόσια άποψη για την πόλη μου, υποστηρίζοντας με ακόμη περισσότερο ζήλο τα «πιστεύω» μου.
Τέταρτον, με τη χρησιμοποίηση του δικού μου ονόματος, το ιστολόγιο του κ. Βραχιολίδη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλες πιένες, αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του στα ύψη! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως καμία άλλη δημοσίευση του εν λόγω ιστολογίου δεν έχει σχολιαστεί από είκοσι (20) και πλέον αναγνώστες, έχοντας παράλληλα διαβαστεί από εκατοντάδες διαφορετικούς χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Πέμπτον, μέσα από όλη αυτή την ιστορία, είχα την ευκαιρία να μάθω ποιος είμαι τελικά στην πραγματικότητα. Έμαθα λοιπόν πως είμαι ένας αγενής νέος, ένα παλιόπαιδο, ένας αγνώμων, ένας ανώριμος, ένας θρασύς, ένας απρεπής, ένας ασύντακτος, ένας ανόητος, ένα γαϊδούρι, ένας βλάκας, ένας «δημοσιογράφος» του γλυκού ύδατος! Το οξύμωρο κ. Βραχιολίδη είναι ότι με γνωρίζετε από τότε που πήγαινα στο Δημοτικό και, αν δεν κάνω λάθος, ανέκαθεν άλλη άποψη είχατε για μένα και την οικογένειά μου. Φαίνεται όμως πως, όποιος εν καιρώ έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί σας, μετατρέπεται αυτομάτως σε σκουπίδι. Κρίμα. Και όλα αυτά, χωρίς ποτέ να έχω απευθυνθεί υποτιμητικά προς το πρόσωπό σας, πόσο μάλλον να σας κατονομάσω με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Αυτή δεν είναι δική μου τακτική. Αλήθεια, τελικά τι είναι μηνύσιμο και τι όχι κ. Βραχιολίδη;
Έκτον, πέρα από τα προαναφερθέντα, είχα την ευκαιρία να μάθω πως με λένε και Μάριο! Προς το παρόν όμως το βαφτιστικό μου όνομα δεν το έχω αλλάξει, οπότε μπορείτε να αρκείστε στο Μανώλης ή Εμμανουήλ ή Μάνος.
Κατανοώ πως τα γραφόμενά μου στον «Αντίλογο Χολαργού» δεν γίνεται να βρίσκουν σύμφωνους τους πάντες, ωστόσο μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως για κάποιους αυτά με καθιστούν το μεγάλο εμπόδιο ή το κόκκινο πανί! Δηλαδή, πού να είχα εκλεγεί κιόλας… Από τη μεριά μου, το μόνο που μπορώ να συστήσω σε όσους εύχονται την άμεση φίμωσή μου από τον τοπικό Τύπο, είναι, τις γνώριμες σε αυτούς, γαργάρες… με ξύδι!

Με εκτίμηση,
Μανώλης Χάλκος
αρχισυντάκτης εφημ. «Αντίλογος Χολαργού»

Σύντομη απάντηση από τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ": Οι όποιοι χαρακτηρισμοί μας προς το πρόσωπό σου , αγαπητέ Μανώλη ήταν με πατρική νουθεσία και αγάπη και  δεν έγιναν με διάθεση απαξίωσης ή χυδαίας αντιμετώπισής σου. Επειδή σε γνωρίζουμε από τα παιδικά σου χρόνια, επειδή γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την αείμνηστη λεβέντισα γιαγιά σου "κυρά Μαργαρίτα" , επειδή γνωρίζουμε επί πολλά χρόνια τον αγαπητό πατέρα σου Δημήτρη και την μάνα σου, κινηθήκαμε με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον για να σε ταρακουνήσουμε διότι δεν περιμέναμε ποτέ από μέρους σου, να διαγράφεις με τέτοια ευκολία   την προσφορά και το δημοσιογραφικό έργο του εκδότη του "Παρατηρητή", απαξιώνοντας με περιφορνητικούς-χλευαστικούς χαρακτηρισμούς ακόμη και αυτή την ιδιοτητά του. 
Είσαι νέος και μόλις τώρα ανοίγεις τα φτερά σου να πετάξεις. Φυσικό λοιπόν είναι να μην έχεις γνωρίσεις τον κόσμο όλο. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να ακυρώνεις μονομιάς είτε το έργο του Σκούρτη είτε τις τοπικές εφημερίδες και τους εκδότες τους, λέγοντας ότι βαυκαλίζονται με το να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι ή διευθυντές εφημερίδων. 
Η διαφωνία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Σε αυτή την εφημερίδα δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Όπως και η δική σου. Η διαφωνία όμως πρέπει να εκφράζεται με όρους ισοτιμίας και όχι με το στυλ να "γυρίζουν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι".
Σταματούμε εδώ και δεν δίνουμε άλλη διάσταση στο θέμα, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον από ό,τι γράψαμε, θα σου μείνει μια θετική σπορά. Επαναλαμβάνουμε, κινηθήκαμε με πατρικό ενδιαφέρον και όχι για να απαξιώσουμε τις προσπάθειές σου. Θέλαμε να σε ταρακουνήσουμε και όχι να ακυρώσουμε τον λόγο σου και τις προσπάθειές σου Τις οποίες οφείλεις να συνεχίσεις. 
Εάν τα εξέλαβες διαφορετικά, ζητούμε συγγνώμη, λυπούμαστε.

Η "ΦΛΟΓΑ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ:
ΝΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ!
Ο αθλητικός σύλλογος "Φλόγα",  σύλλογος δρομέων που δημιουργήκε  από  αθλητές που τρέχουν στον στίβο του Τσακού (νταμάρι), έκοψε την πίτα του σε γνωστή ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον λόφο του Τσακού. Πάνω από τριάντα αθλητές, εραστές των μεγάλων αποστάσεων συγκεντρώθηκαν, όπως άλλωστε συνηθίζουν από συστάσεως του Συλλόγου τους, για να ευχηθούν τα καλύτερα για τον νέο χρόνο.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κεχρής (δημοτικός σύμβουλος Χολαργού)-πάνω φωτό-, στην σύντομη ομιλία του, εκτός από τις ευχές, έβαλε ως πρωτεύον ζήτημα την διεκδίκηση-απαίτηση για επιδιόρθωση του κακού στίβου, στον οποίο αφιερώνουν ώρες προπόνησης οι αθλητές της "Φλόγας". 
"Μακριά από μας οι κομματικές ταμπέλες", είπε ο Γιάννης Κεχρής. "Εμείς είμαστε πάνω απ'όλα αθλητές και ως αθλητές βλέπουμε το ζήτημα. Όπως το θέσαμε στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, το επαναθέτουμε και στην νέα Δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού: Ο στίβος στον οποίο τρέχουν καθημερινά δεκάδες, εκατοντάδες αθλητές, είναι σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των δρομέων. Είναι άμεση ανάγκη να ανακατασκευαστεί ώστε να υπηρετεί τις προϋποθέσεις για τις οποίες δημιουργήθηκε"
Ο Γιάννης Κεχρής υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα ως δημοτικός σύμβουλος, σε μια από τις επόμενες δημοτικές συνεδριάσεις των συμβουλίων.

Για την ιστορία να πούμε ότι το φλουρί της βασιλόπιτας το κέρδισε ο Νικόλαος Γκανιάς (ο όρθιος στην φωτογραφία).