Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ»!


Αυτή είναι η ομολογία αποτυχίας από έναν Υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Τον πλέον …αρμόδιο μάλιστα, για την…Ανάπτυξη της χώρας: Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη  ο οποίος δηλώνει δημοσίως την παταγώδη ανικανότητα της Κυβέρνησης Παπανδρέου να διαχειριστεί, όχι μόνον το δημόσιο χρέος, αλλά και τα τοκοχρεολύσια, τα οποία παραδέχεται ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας!!! Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι «πήραμε τα 110 δις για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας». Δηλαδή για να μπορέσει η χώρα να επιβιώσει προσωρινά και ταυτόχρονα να την … «βγάλουν καθαρή» αυτοί και ο θίασος-οπερέτα του ΠΑΣΟΚ για κανα-δυο χρόνια, ώστε να πάνε σε νέες εκλογές φλομώνοντας τον λαό με νέα ψέματα!!!
Η ομιλία του κ. Χρυσοχοϊδη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Χολαργό έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και τα όσα δηλώνει είναι απογυμνωτικά του σκηνικού μπλόφας που έχει στήσει η Κυβέρνηση σε βάρος του λαού. Ακόμη και σήμερα αυτοί που μας έβαλαν με το έτσι θέλω στο ΔΝΤ, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αποκαλυπτική του θεάτρου που παίζει η παρέα του Παναδρέου, είναι και η δήλωσή του κ. Χρυσοχοϊδη για το "υπάρχουν λεφτά του Τζέφρυ""Λέγαμε ότι υπάρχουν λεφτά, γιατί εμείς πιστεύαμε και το πιστεύουμε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα είναι μια πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες"!!!
Ακούσατε Έλληνες ψηφοφόροι-χαχόλοι; Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, εννούσε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν δυνατότητες!!!

Δείτε, διαβάστε και ακούστε την συνέντευξη του κ. Χρυσοχοϊδη. Και προσέξτε πώς ο Υπουργός Ανάπτυξης, με την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί, περί «δεξιάς», «συντήρησης» και «προοδευτισμού» (!!!), μιλάει υποτιμητικά για τον επιχειρηματικό κόσμο, τα συμφέροντα του οποίου καλείται να στηρίξει και οποίος πλήττεται από την κρίση, λέγοντας: «σε μια πολιτική αναμέτρηση σε ένα πάνελ υπήρχαν επιχειρηματικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έλεγαν διάφορα ανέκδοτα»
Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου "Πώς θα βγούμε στις αγορές, αφού δεν μπρούμε να διαχειριστούμε τα τοκοχρεωλύσια;", ο κ. Χρυσοχοϊδης, δεν απάντησε τίποτε! Τι να απαντήσει άλλωστε; Και η ψευτιά τους κάποια στιγμή είναι στεγνή από επιχειρήματα. Κολλάει στον τοίχο!

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ήταν ο Οκτώβριος του 2009 όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή ουσιαστικά δραπέτευσε και πήραμε εντολή από τον λαό να κυβερνήσουμε την χώρα. Και επειδή αυτό το χρονικό διάστημα, αυτές τις μέρες τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, μια σειρά από ερωτήματα για το κατά πόσο αναγκαία ήταν αυτή η εξέλιξη από τότε μέχρι σήμερα, για το κατά πόσο εμείς ήμασταν ειλικρινείς, ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι και η Κυβέρνηση με το λαό για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα.
Θέλω να θυμίσω το εξής, γιατί δεν νομίζω ότι έχει καμιά αξία για κανέναν πια, μια καταδικασμένη πολιτική από τον  λαό και στην ψηφοφορία της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά μια πολιτική που έχει καταδικαστεί και από πριν από όλες τις κοινωνικές ομάδες, του ελληνικού λαού, δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε. Απλά προχθές ήμουν σε μια πολιτική αναμέτρηση σε ένα πάνελ και υπήρχαν και κάποιοι εκπρόσωποι της δεξιάς και μάλιστα  επιχειρηματικοί εκπρόσωποι, οι οποίοι έλεγαν διάφορα ανέκδοτα…Και θύμισα και θυμίζω εδώ ότι ο κύριος Αλογοσκούφης αυτός ο πολύ επιτυχημένος τότε Υπουργός Οικονομίας που οδήγησε την χώρα σε αυτό το αδιέξοδο μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους, όλοι αυτή η ομάδα της δεξιάς και της συντήρησης. Θυμίζω λοιπόν ότι είχαν βγάλει ένα πακέτο 28 δισεκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες, γιατί το βγάλανε; Αν η Οικονομία ήταν μια χαρά γιατί βγάλανε 28 δισεκατομμύρια ευρώ εγγυήσεις για τις τράπεζες; Διότι από το φθινόπωρο του ’08 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της Ελληνικής Οικονομίας. Και οδηγηθήκαμε ουσιαστικά μπροστά στην χρεωκοπία το φθινόπωρο του 2009 όταν παραλάβαμε την εξουσία!

Δημοσιογράφος: Εσείς γιατί είπατε λεφτά υπάρχουν;

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:  Μόλις με ρωτήσετε θα απαντήσω και σ’ αυτό. Δημοσιογράφος είστε;

Δημοσιογράφος: Ναι.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όταν έρθει η ώρα κάντε την ερώτησή σας.

Δημοσιογράφος: Την κάνω τώρα..

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Έλεγα λοιπόν ότι η κρίση χτύπησε την πόρτα της Εθνικής Οικονομίας  με έναν τρόπο αυταπόδεικτο για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί παραδώσανε μια οικονομία η οποία «έτρεχε» με 5-5,5% και φτάσαμε τέλος του ‘09 η οικονομία να τρέχει με αρνητικούς ρυθμούς. Το τι έγινε είναι γνωστό, σημασία έχει το εξής: Για μια ακόμη φορά η συντήρηση και η δεξιά οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα και την οικονομία σε χρεωκοπία. Είχε ξανασυμβεί πάλι στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Και για μια ακόμη φορά καλείται η προοδευτική παράταξη ξανά να πάρει στα χέρια της μια χώρα σε χρεωκοπία και να τη διασώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γιατί λέγαμε ότι υπάρχουν λεφτά: Γιατί αγαπητέ μου φίλε, εμείς ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν 9% και όχι 15,5%. Και γιατί γνωρίζαμε από τις δικές μας έργα και ημέρες ότι εν πάσει περιπτώσει υπάρχει μια διαχείριση η οποία θα μπορούσε υπό ορισμένες προϋποθέσεις  να καταστεί δυνατή από την πλευρά μας, αλλά όλοι ξέρετε πια  τι βρήκαμε και τι παραλάβαμε. Συνεπώς τα ερωτήματα θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς  Και το ερώτημα "γιατί λέγατε ότι υπάρχουν λεφτά"; Γιατί εμείς πιστεύαμε και το πιστεύουμε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα είναι μια πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες. Οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις των πολιτικών οδηγούν την Ελλάδα στην φτώχια και στην χρεωκοπία.  

Δημοσιογράφος: Ποια είναι η διαχείριση του δημόσιου χρέους από μέρους της Κυβέρνησης; Γιατί κατηγορήσατε την προηγούμενη Κυβέρνηση. Σε ένα χρόνο, από 300 δις ευρώ πήγατε στα 342 δισεκατομμύρια. Τα χρήματα δηλαδή πού πηγαίνουν μετά από την σκληρή λιτότητα του ενός χρόνου;

Από το κοινό: Σε τοκοχρεωλύσια πάνε..

Δημοσιοράφος: Άρα πάνε τσάμπα αν πάνε σε τοκοχρεωλύσια. Πάνε χαμένα ..
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: (Πουλάει πνεύμα) Αν απαντάτε εσείς εγώ τότε γιατί να απαντήσω; Είναι πολύ απλό. Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε τοκοχρεωλύσια τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της χώρας γιατί υπήρξε αυτός ο υπερδανεισμός της χώρας  από την πλευρά της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτά, μην ψάχνετε να βρείτε δικαιολογίες Μην ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις σε αυτά..

Δημοσιογράφος: Είστε Υπουργός Ανάπτυξης.
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η απάντηση είναι αυτονόητη. Υπερχρέωσαν τη χώρα με τοκοχρεωλύσια και δόσεις που υπερβαίνουν τις δυνατότητές μας, οι αγορές δεν μας δανείζουν με χαμηλά επιτόκια, δανειζόμαστε με μεγάλα επιτόκια και πήραμε τα 110 δις για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια…
Δημοσιογράφος: Πώς θα βγούμε στις αγορές;
Καμμία απάντηση!!!



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ


Φαίνεται πως λαμβάνει διαστάσεις το θέμα της ανάπλασης της Αγίας Σκέπης Παπάγου. Δεν κατέχουμε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και δεν μπορούμε να πάρουμε  κάθετη θέση, γι' αυτό καταχωρούμε την επιστολή-απάντηση της κας Γράψα, αναφορικά με το ρεπορτάζ που υπήρχε στην ιστοσελίδα μας, πριν από λίγες ημέρες. 
 
"1) Την 29/12/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο έφερε σαν θέμα την τροποποίηση κόκκινου περιγράμματος του ΟΤ 180, δηλ. την κατασκευή γραφείων ιερέων, αίθουσας Ενοριακού Κέντρου, αποθηκευτικού χώρου και χώρου υγιεινής, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με μία λευκή ψήφο της Κας Χρ. Πολυκαλά, χωρίς να αυξηθεί η επιφάνεια του κόκκινου περιγράμματος αλλά να επέμβουν μέσα στα όρια του κόκκινου περιγράμματος για να κατασκευάσουν τους ανωτέρω χώρους καταστρέφοντας το νότιο περιστύλιο του Ι. Ναού εξωτερικά και της αγιογραφίες εσωτερικά. Και χώροι υγιεινής δίπλα στο Ιερό.
Ποιος αρχιτέκτονας εκπόνησε την μελέτη και έχει επέμβει τόσο βάναυσα και αβασάνιστα αλλάζοντας τελείως την αρχιτεκτονική μορφή του Ι. Ναού της Αγίας Σκέπης, ο οποίος είναι ο δεύτερος Ι. Ναός με αυτή την αρχιτεκτονική μορφή στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν τον είχαν ενημερώσει ότι και στο παρελθόν όταν είχε ανακύψει το ίδιο θέμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα (αποφ. 128/199 - 9/7/98) να μην εγκριθεί η τροποποίηση του Ρυμοτομικού σχεδίου για τα ενοποιημένα ΟΤ 180-181 ώστε να παραμείνει αλώβητος ο Ι. Ναός και ο περιβάλλον χώρος, χαρακτήρισε δε όλο τον χώρο (ΟΤ 180-181) ως χώρο πρασίνου (Άλσος) και κήρυξε τον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της νεώτερης Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Αναφέρει δε η απόφαση ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της εκκλησίας με βοηθητικούς χώρους να γίνουν στην «Κάτω Πλατεία» προς την πλευρά της Λ. Πεντέλης ενσωματωμένες σε ενιαίο υπόσκαφο κτίριο με το παρεμφερούς λειτουργίας προβλεπόμενο κτίσμα του Δήμου, να μελετηθούν δε αυτές οι κατασκευές με τρόπο ώστε να μην προσβάλουν τον Ι. Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος πρέπει να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί η καλύτερη λύση για τον Ι. Ναό χωρίς να προσβάλει την αρχιτεκτονική, αισθητική και μορφολογική εικόνα του Ι. Ναού.  
2) Την 7/2/2011 ο Δήμος άρχισε τις εργασίες ανάπλασης περιβάλλοντος χώρου της Αγίας Σκέπης μέσα στα πλαίσια της πρόσκλησης «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» ΠΕΠ Αττικής 2002-2011. Η οποία (ανάπλαση) δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πρόγραμμα αλλά και επί πλέον δυσκολεύει την είσοδο και την έξοδο των επισκεπτών στον ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ του Ι. Ν. Αγίας Σκέπης όταν κατασκευάζει (72) εβδομήντα δύο θέσεις στάθμευσης με περιμετρικό δρόμο λες και ο Ι. Ν. Αγίας Σκέπης είναι super market, θέατρο, κέντρο διασκεδάσεως ή εμπορικό κέντρο για να χρειάζεται τόσες θέσεις στάθμευσης και επί πλέον οι χώροι πρασίνου να μετατρέπονται σε τσιμεντένιες επιφάνειες. Υπάρχουν πολλές θέσεις στάθμευσης εκτός του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ναού που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη του ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Μπορεί να μου πει κάποιος:  α) οι εβδομήντα δύο θέσεις στάθμευσης (72) ποιους θα εξυπηρετούν κατά τις νυχτερινές ώρες που η εκκλησία δεν λειτουργεί; β) ο Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου, ο Ι. Ν. Τίμιος Σταυρός , Ι. Ν. Φανερωμένης πόσες θέσεις στάθμευσης έχουν στον περιβάλλοντα χώρο;
Υπάρχουν εκκλησίες στην Αθήνα όπως ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, η Μητρόπολη, ο Άγιος Ιωάννης στον Νέο Κόσμο και πολλές άλλες οι οποίες στον προαύλιο χώρο τους δεν έχουν θέσεις στάθμευσης και λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ήδη και για τα δύο ζητήματα έχει κατατεθεί ένσταση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, έχουν σταματήσει οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Ι. Ναού  λόγω πολεοδομικών παραβάσεων και ελλείψεως πολεοδομικής άδειας.
Και βέβαια δεν έγινε διακοπή των εργασιών γιατί τοποθετούν καινούργιες πλάκες ή παγκάκια  όπως απαντάει ο Δήμαρχος σε ερώτηση δημοσιογράφου στον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 23/2/2011 αλλά κατασκευάζουν (72) εβδομήντα δύο θέσεις στάθμευσης στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ο οποίος βάσει της απόφασης της νομαρχίας έχει χαρακτηρισθεί χώρος πρασίνου (άλσος).
Με τιμή Μαρία Γράψα"

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ! ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ "myxolargos.gr"

 
Το είδαμε και αυτό: Διαρρήκτες μπήκαν σαν τους ποντικούς και αφού έσπασαν τμήμα από την τζαμαρία των γραφείων της διαδικτυακής εφημερίδας  myxolargos.gr, άρπαξαν δύο laptop και εξαφανίστηκαν.
Το είπαμε, η εγκληματικότητα αυξάνεται αλματωδώς παρά το γεγονός ότι ο Χολαργός εξακολουθεί να θεωρείται ένα...φιλήσυχο προάστιο!
"Φιλήσυχο" με τα μέτρα και σταθμά του σήμερα, συγκρίνοντας δηλαδή την εγκληματικότητα που παρουσιάζει σε χέση με την εγκληματικότητα που παρατηρείται σε άλλες περιοχές, όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός!

Κύρια αίτια για την αύξηση τως κρουσμάτων κλοπής, διαρρήξεων και ληστειών, είναι η οικονομική ανέχεια-φτώχια που μαστίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και βεβαίως οι χρήστες ναρκωτικών που και αυτοί έχουν αυξηθεί!
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στα παιδιά του myxolargos.gr να είναι το τελευταίο κακό που τους βρίσκει και ελπίζουμε να μην έχουν χάσει πολύτιμο αρχείο. Διότι αυτό αξίζει περισσότερο και από την αξία των laptop.

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ!



Η αποκαλυπτική αυτή δήλωση του Νεοκλή Σαρρή έγινε προχθές προς την εφημερίδα μας αναφορικά με την γενική κατάσταση στην Ελλάδα και την κρίση που μαστίζει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά.
Ο κ. Σαρρής αναφερόμενος σε όλα τα θέματα και όχι μόνον οικονομικής φύσεως αλλά και εθνικά, είπε: «Οι Έλληνες δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει  το τι δεινά μας περιμένουν».

Με πιο απλά λόγια, αυτά που ζούμε σήμερα ως έθνος και χώρα είναι μόνον η αρχή μιας κατηφόρας η οποία θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Ο κ. Σαρρής, συνέχισε: «Δεν πηγαίνει ούτε ένας τομέας καλά στην χώρα μας. Μα ούτε ένας. Σε όλα τα θέματα πάμε χάλια».
Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τους παράνομους λαθρομετανάστες  να έχουν κατακλύσει κάθε σημείο, δημιουργώντας γκέτο, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ανέφερε: «Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τους λαθρομετανάστες, δεν υπάρχει σε καμιά πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ!


ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΣΕ 
ΤΟΥΡΚΟΥΣ-ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ κ.λ.π.


Το πιο άθλιο πολιτικό υποκείμενο που πέρασε ποτέ από αυτό τον τόπο, ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης και αρχιαπατεώνας, αυτός που σχεδίασε την υποδούλωση της Ελλάδος και του λαού της  στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους, αυτός που έλεγε "λεφτά υπάρχουν" και αποκήρυσσε το ΔΝΤ για να μας σύρει εν μια νυκτί στο άρμα των διεθνών απατεώνων, πρέπει σήμερα να πάρει ένα καλό μάθημα από τον ελληνικό λαό. Να καταλάβει ότι η χώρα αυτή θα αντισταθεί στον οδοστρωτήρα της οικονομικής κατοχής που μας επέβαλε με το έτσι θέλω ο πολιτικός αλήτης Γ. Παπανδρέου. 
Να καταλάβει ότι η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί, ότι δεν δέχεται άλλα φούμαρα και ψεύδη από τον Πρωθυπουργό και την παρέα του, οι οποίοι ακόμη και σήμερα κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό, με αυτό τον γελοίο Πεταλωτή να βγαίνει ευθαρσώς και να λέει ότι ο Παπανδρέου ενήργησε πατριωτικά όταν μας έβαζε στο ΔΝΤ!!!
Τα πολιτικά καθίκια που εξαθλιώνουν έναν ολόκληρο λαό, χρησιμοποιώντας και βιάζοντας την ίδια την Δημοκρατία, οφείλουν να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Η πολιτική τους μούργα και προδοσία έναντι του έθνους δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. 
Διότι ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι ο πολιτικός αγύρτης Παπανδρέου έχει ευρύτερους στόχους που καταλήγουν εκτός από την οικονομική και στην  υποδούλωση των εθνικών δικαίων και κατακτήσεων με το αίμα των προγόνων μας γαιών! 
Ας μάθουμε επιτέλους να διαβάζουμε πίσω από τα λεγόμενα του άθλιου πολιτικού υποκειμένου Γ. Παπανδρέου. Όταν μιλάει για μειωμένη εθνική κυριαρχία και για Τιτανικό, ο κύριος αυτός έχει προσχεδιάσει την παράδοση της ιστορίας και της κυριαρχίας της χώρας μας στους ξένους. Με τον Σόρος πέτυχε την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ (διαβάστε και άλλα ντοκουμέντα από το διαδίκτυο) και εφόσον είναι γνωστή η στάση του Σόρος υπέρ των Σκοπίων, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κλείσει και το Μακεδονικό ζήτημα με την παράδοση του προαιώνιου ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!
Η Θράκη αλώνεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Αυτό διοικεί και οργανώνει την αυτονόμηση της Θράκης! 
Οι εδώ μουσουλμάνοι, παράνομοι σχεδόν όλοι τους, κάνουν επίδειξη δύναμης στο κέντρο της Αθήνας, πότε με τις προσευχές τους στα Προπύλαια, πότε με την ημέρα γενεθλίων του Μωάμεθ και πότε εκβιάζοντας για νομιμοποίηση με τους μουσουλμάνους που μπήκαν στη Νομική και τώρα στην Υπατεία! 
Η Αθήνα και η Ελλάδα έγινε αποθήκη λαθρομεταναστών και μην αμφιβάλλει κανείς ότι ανάμεσά τους θα υπάρχουν και ακραίοι ισλαμιστές, οπότε η χώρα μας θα κατηγορηθεί και για ...στέκι της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ή ακόμη και για υπόθαλψη τρομοκρατών !
Ο Παπανδρέου δεν κάνει τίποτε για όλα αυτά, όχι απλά γιατί είναι ανίκανος, αλλά γιατί έχει άλλα σχέδια που θα επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό "μειωμένη εθνική κυριαρχία" και "Ελλάδα-Τιτανικός".

Μην αφήσουμε το βδελυρό αυτό πολιτικό κατασκεύασμα να καταστρέψει περισσότερο την χώρα!
Οι λαοί όταν βιάζεται η δημοκρατία, η ελευθερία τους και εξαθλιώνονται, αντιστέκονται!
Σήμερα, Πανελλαδική απεργία, είναι μια πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Τα καταστήματα ας μείνουν κλειστά. Αδέρφια, μην κοιτάζετε το σήμερα. Δείτε το αύριο. Ας χάσετε μια μέρα το ψωμάκι σας. Εδώ κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΚΑΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

Είναι ο μοναδικός πολιτικός-βουλευτής που ασχολείται με τόσο πάθος για την προστασία του Υμηττού. Με συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις του στην Βουλή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας τα καθήκοντα σε όσους επιμένουν να ξεχνούν και να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις σωτηρίας του Υμηττού.
 Οι πρόσφατες ενέργειες του Βύρωνα Πολύδωρα επιβεβαιώνουν τον κανόνα:
 Στις 27 Ιανουαρίου 2011 με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο επαναφέρει το θέμα της ανακήρυξης σε προστατευόμενο  Αρχαιολογικό χώρο της περιοχής Υμηττού γύρω από το  Κορακοβούνι –Μονή Αγίας Ελεούσας. Απόφαση Υπουργική η οποία ωστόσο δεν εφαρμόζεται!!!
 Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και επειδή οι αποφάσεις που δεν τηρούνται μπορεί να αλλάξουν εν μία νυκτί, ο Βύρων Πολύδωρας, ερωτά τον κ. Γερουλάνο:

Τι σκέπτεται να πράξει το Υπουργείο Πολιτισμού,
 Α. Για τη διάσωση του Κορακοβουνίου από τους οικοπεδοφάγους, υπαρκτούς ή δυνητικούς;
 Β. Για τις πηγές του Ιλισσού, προκειμένου να εντοπισθούν, να ενεργοποιηθούν (π.χ. διά υδρομαστεύσεως) και να ανακηρυχθούν ως Αρχαιολογικό Μνημείο; Και
 Γ. Για τα αρχαιολογικά ευρήματα  στην περιοχή Αγίας Ελεούσας και την κήρυξη της εν λόγω ζώνης σε Αρχαιολογικό Χώρο; Σε Αρχαιολογικό και Οικολογικό Πάρκο., όπως είχαμε αρχικά εισηγηθεί;

 Ουσιαστική επίσης ήταν η παρέμβαση Πολύδωρα τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, αναφορικά με την εξαίρεση 87,29 στρεμμάτων από την αναδάσωση του Υμηττού, μετά τις φοβερές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007. Φοβούμενος πάλι την δράση των οικοπεδοφάγων, ο κ. Πολύδωρας ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

Σε ποιες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προτίθενται (ή όχι) να προβούν, ώστε:
 Α) Να κατασφαλισθεί ο δασικός χαρακτήρας όλων ανεξαιρέτως των εκτάσεων της εν λόγω περιοχής και
 Β) Να ανακληθεί η εξαίρεση από αναδασωτέες των σχετικών εκτάσεων (εμβαδού 87,29 στρ.);

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Διαμαρτυρία προς τον Δήμο υπέβαλαν πολλοί καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου της οδού Περικλέους για το ότι, όπως ισχυρίζονται, «η Δημοτική Αστυνομία έχει επιδοθεί στην καθημερινή επιβολή προστίμων για παράνομη στάθμευση οχημάτων των  τους στον περιβάλλοντα Εμπορικό Κέντρο χώρο».
Μάλιστα, όπως συνεχίζουν στην διαμαρτυρία τους οι επαγγελματίες του Εμπορικού Κέντρου, «το γεγονός είναι απαράδεκτο τη στιγμή κατά την οποία ενώ επέτρεψε να γίνει ένα πολυώροφο Εμπορικό Κέντρο, δεν έχει προβλέψει να δημιουργήσει ως όφειλε, χώρους στάθμευσης για φόρτωση-εκφόρτωση των εμπορευμάτων μας».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι επαγγελματίες υποβάλλουν την διαμαρτυρία τους στην τωρινή διοίκηση η οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον Νόμο, δηλαδή να μην επιτρέπει την παράνομη στάθμευση και δεν υπέβαλαν καταγγελία στις προηγούμενες διοικήσεις που επέτρεψαν το κτίσιμο του Εμπορικού Κέντρου χωρίς την πρόνοια δημιουργίας θέσεων στάθμευσης.
Επ’ ουδενί δεν συνιστά λύση να αφήσει η νέα δημοτική διοίκηση να συνεχιστεί το μπάχαλο της ασύδοτης στάθμευσης, επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις δεν φρόντισαν  να φτιάξουν parking!!! Γιατί τότε το μπάχαλο θα επεκτεινόταν και στους γύρω δρόμους-πολυκατοικίες, οπότε οι διαμαρτυρίες θα εντείνονταν από μεγαλύτερη μερίδα πολιτών. Και στο κάτω-κάτω γιατί ευθύνεται ο δήμος για την μη δημιουργία θέσεων στάθμευσης; Και δεν ευθύνεται αυτός που έχτισε το Εμπορικό Κέντρο χωρίς να μεριμνήσει να φτιάξει επαρκείς θέσεις στάθμευσης; Οι λίγες θέσεις parking που υπάρχουν στο υπόγειο  του Εμπορικού Κέντρου δεν φτάνουν ούτε για τους πελάτες του Super Market «Βασιλόπουλος».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ!


Μιμή Ρουφογάλλη: «Με αδίκησαν»
ΞΥΔΗΣ: “ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ”
Θέμα προέκυψε με την χορωδία του δήμου Παπάγου-Χολαργού, μετά τον αποκλεισμό του μαέστρου Μπάμπη Μιχαηλίδη και της πιανίστα Μιμής Ρουφογάλλη, τις θέσεις των οποίων καταλαμβάνουν οι Μπερής (μαέστρος) και  Πόπη Μάλφα (πιανίστα). 

Η γνωστή σε όλους και αξιόλογη πιανίστα Μιμή Ρουφογάλλη (πάνω φωτό) η οποία επί χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην χορωδία του Χολαργού, υποστηρίζει ότι αδικήθηκε από τον Δήμαρχο Παπάγου, στον οποίο όπως είπε «από την πρώτη  ημέρα της εκλογής του τάχθηκα ως εθελοντής στην χορωδία του Χολαργού όπως άλλωστε έκανα πάντα». Όμως η μη επιλογή της από τον Δήμαρχο την πίκρανε, λέγοντας  μάλιστα ότι όταν ο κ. Ξύδης της απάντησε, «δηλαδή όποιος έρχεται εθελοντής θα πρέπει να τον πάρω;», αισθάνθηκε ότι την προσέβαλε και την μείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ρουφογάλη έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές πέραν της μουσικής, ακόμη και στην Γαλλική Φιλολογία!
Από την άλλη, ο μαέστρος κ. Μιχαηλίδης αμειβόταν μεν, αλλά με χρήματα λιγότερα από αυτά που θα εισπράττει ο αντικαταστάτης του κ. Μπερής.
«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσεως, η μη πρόσληψη μιας πιανίστας που δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον δήμο και ενός μαέστρου που αμείβεται με λιγότερα χρήματα, συνιστούν, πέραν της αδικίας και οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο», λένε στα επιχειρήματά τους όσοι υποστηρίζουν την παραμονή των Ρουφογάλλη-Μιχαηλίδη στην θέση τους. 

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος κ. Ξύδης(φωτό) έδωσε σαφείς απαντήσεις επί όλων των ερωτημάτων:
 «Τόσο ο μαέστρος κ. Μπερής όσο και η πιανίστα κ. Μάλφα, έχουν σύμβαση με τον δήμο Παπάγου. Δεν μπορούμε λοιπόν να τους διώξουμε έστω και αν προσφέρουν κάποιοι εθελοντική εργασία. Αλλοίμονο εάν προσλαμβάναμε οποιονδήποτε εθελοντή! Τότε θα έπρεπε να διώξουμε τους συμβασιούχους και να πάρουμε στην θέση τους τούς εθελοντές!
Σε ό,τι αφορά στην σύμβαση που έκανε ο κ. Μιχαηλίδης, αυτή είναι παράνομη. Την έκανε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου, μετά τις εκλογές, μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο. Επομένως δεν είχε σύμβαση, την έκανε κατά περίπτωση. Εμείς αντιθέτως έχουμε σύμβαση και με τον κ. Μπερή και με την κ. Μάλφα και ούτε έχουμε λόγους να την διακόψουμε.  Επίσης η κ. Ρουφογάλλη είναι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος και μία τοποθέτησή της στην χορωδία, ενδεχομένως να δημιουργούσε θέμα και για τους άλλους εκλεγμένους συμβούλους.
Σε ό,τι αφορά στην λεγόμενη “παιδική χορωδία”. Δεν υπάρχει παιδική χορωδία, την εφηύρε ο κ. Μιχαηλίδης».
Αναφορικά με το ότι οι δύο χορωδίες Παπάγου-Χολαργού συγχωνεύονται σε μία, ο κ. Ξύδης ήταν κατηγορηματικός: «Κανείς δήμος δεν έχει δύο χορωδίες. Ακόμη και ο Δήμος της Αθήνας που είναι διηρημένος σε  επτά διαμερίσματα έχει μία χορωδία».

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ



Η ανάπλαση του προαύλιου χώρου της Αγίας Σκέπης Παπάγου, την οποία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Παπάγου, καλείται να διαχειριστεί ο νέος Καλλικρατικός δήμος Παπάγου-Χολαργού.  Και αυτό διότι έχει συναντήσει την αντίδραση κατοίκων οι οποίοι προσέφυγαν στην Πολεοδομία προκειμένου να σταματήσει τις εργασίες της. Θεωρούν ότι έχουν γίνει πολεοδομικές παραβάσεις, γεγονός που σε πρώτη φάση φαίνεται να δικαιώνει η Πολεοδομία, μια και σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μάς είπε: «Δεν ξέραμε ότι για να βάλουμε καινούργιες πλάκες σε μια μικρή έκταση στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, ή για να τοποθετήσουμε δυο παγκάκια, χρειάζεται η άδεια της Πολεοδομίας. Αφού έτσι αποφάσισε η Πολεοδομία, θα διευθετήσουμε το πρόβλημα».
Θέλοντας προφανώς να προλάβουν ενδεχόμενη επέκταση του ναού της Αγίας Σκέπης, πολίτες έδωσαν στην δημοσιότητα απόφαση της Νομαρχίας σύμφωνα με την οποία  ο προαύλιος χώρος του Ναού είναι Διατηρητέο Μνημείο(φωτό αριστερά).

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΑ ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ! 
ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ!!!

Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης... καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να... πληρώσει ...πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικά έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ' επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!

Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ-ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ!

ανθίσταται η ALPHA BANK και δεν 
επιτυγχάνεται προς το παρόν ο...γάμος

                                                        
Όλοι προσδοκούν με αγωνία στην συγχώνευση της ALPHA BANK στην Εθνική Τράπεζα διότι κατ' αυτόν τον τρόπο όπως λένε, η Εθνική Τράπεζα θα γίνει ένας από τους μεγάλους τραπεζικούς κολοσσούς της Ευρώπης και θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας με ταυτόχρονη ροή ρευστού στην αγορά.
Τα πράγματα λένε πως εφόσον ευοδωθούν θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ελληνική Οικονομία, όμως για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τους τίτλους της βαρύγδουπης είδησης, μπορούν να αντιληφθούν τον νέο σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου:
Ο κρυφός καημός του Έλληνα Πρωθυπουργού πρέπει ήδη να θεωρείται η πώληση της Εθνικής Τράπεζας και η εξοικονόμηση ενός αρκετά σημαντικού ποσού για την χώρα. Ποσό που βεβαίως θα πάει ...subito για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων! 
Για να εξασφαλισθούν όμως οι καλύτεροι όροι ...ξεπουλήματος της Εθνικής Τράπεζας, είναι αναγκαία η συγχώνευσή της με έναν ισχυρό παίκτη-τραπεζικό Οργανισμό που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ALPHA Bank!
Με την ALPHA Bank αγκαζέ, η Εθνική Τράπεζα θα ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ελκύοντας  μικρούς και μεγάλους επενδυτές στους κόλπους της. Ανάμεσα σε αυτούς θα υπάρξουν πολύ πιο εύκολα και οι μεγάλοι Τραπεζικοί κολοσσοί που θα θελήσουν να αγοράσουν την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος! 
Ιδού λοιπόν το δέλεαρ, το δόλωμα που σερβίρει ο Παπανδρέου στους μεγάλους κερδοσκόπους για την εφαρμογή της εντολής της Τρόϊκας περί ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης αξίας 50 δις ευρώ!
Υπολογίζεται ότι μετά το πάντρεμα Εθνικής-ALPHA Bank η Κυβέρνηση μπορεί να ξεπουλήσει την Εθνική μέχρι του ποσού των 10 δις ευρώ!
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα επέλεξε να απορροφήσει την ALPHA Bank. Ενώ η λογική έπρεπε να οδηγήσει την Εθνικής στο να εξαγοράσει μικρότερες τράπεζες, όπως την Αγροτική ή και την Πειραιώς, πήγε κατευθείαν στην ALPHA την πιο δυνατή ιδιωτική τράπεζα! Ακριβώς διότι στοχεύει στην μέγιστη ισχυοποίησή της και στην όσο το δυνατόν καλύτερη προοπτική μελλοντικής εξαγοράς της από ξένους επενδυτές!
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο πιο ισχυρός οικονομικά  δημόσιος Οργανισμός του οποίου το management το έχει το δημόσιο. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν για ποιες διαστάσεις ξεπουλήματος θα μιλάμε, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο του Γ. Παπανδρέου: Θα απογυμωθεί παντελώς το κράτος από δημόσια περιουσία, σε ότι αφορά τους δημόσιους οργανισμούς του!
Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθθνική Τράπεζα είναι συνυφασμένη με την νεώτερη ιστορία της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 1841, λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους.