Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟ


ΠΕΡΑΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ!


Οι ραγιάδες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, Παπανδρέου, Δρούτσας, κ.α. υποδέχθηκαν τον σουλτάνο Νταβούτογλου, του άνοιξαν τις πύλες της Θράκης για να κάνει επιθεώρηση στις εκεί μειονότητες και αφού ως άλλος Πιουριφόϊ επιθεώρησε τα ...αγήματά του, έφυγε για την Τουρκία!
Βεβαίως φρόντισε προηγουμένως να δηλώσει ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην Μεσόγειο Θάλασσα, θέλοντας προφανώς να προλάβει την ελληνική κυβέρνηση από το να ορίσει την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)!
Σιγά μην μιλήσει ή μην κάνει τίποτε ο ραγιάς Παπανδρέου!
Δεν τολμάει να ψελλίσει την λέξη ΑΟΖ και το μόνο που αρθρώνει και αυτό με δυσκολία, είναι η...οριοθέτηση της υφαλλοκριπίδας!  Σιγά μην είναι και της...κωλοτρυπίδας του Αιγαίου, μεγάλε!
Εδώ το Ισραήλ έχει ορίσει την ΑΟΖ συμπεριλαμβάνοντας και την ΑΟΖ της Ελλάδος (με το Καστελόριζο μέσα), το ίδιο έχει κάνει και η Κύπρος και οι ραγιάδες δικοί μας πολιτικοί μιλάνε μόνο για υφαλλοκρηπίδα, αφήνοντας το ελεύθερο στην Τουρκία να μας ξεφτιλίζει ευθαρσώς ακόμη και μέσα στο σπίτι μας!
Ας μην αμφιβάλλετε ότι ο Παπανδρέου τα έχει κάνει πλακάκια με τον Νταβούτογλου και ετοιμάζεται μετά την οικονομία, να ξεπουλήσει και τα εθνικά  μας δίκαια στο Αιγαίο!


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ»!!!

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 70 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!


ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ",  ΕΝΩ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕ ΜΕ 46 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!!! 

Η κ. Διαμαντοπούλου (φωτό) η προϊσταμένη  Υπουργός του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», ξήλωσε  70 συμβασιούχους  που στελεχώνουν καίριους τομείς του Κέντρου στον ευαίσθητο τομέα της έρευνας!
Επιστήμονες, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζονταν από 2 έως 11 χρόνια (!) οδηγήθηκαν  στην ανεργία μετά από απόφαση της κας Διαμαντοπούλου, απόφαση που στηρίζεται στο Ν. 3812/2009 ο οποίος όμως αφορά συμβασιούχους που επιβαρύνουν τον τακτικό Προϋπολογισμό της χώρας. Οι συμβασιούχοι του Δημόκριτου είναι διορισμένοι με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμείβονται μέσω αυτών των προγραμμάτων, χωρίς να επιβαρύνουν καθόλου τον Προϋπολογισμό της χώρας!!!
Άρα η Υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα λόγο να ξηλώσει τους 70 ερευνητές του «Δημόκριτου», προχώρησε όμως στην ενέργεια αυτή γιατί όπως αναφέρουν  πληροφορίες, στόχος της  Κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση και το οριστικό λουκέτο του ερευνητικού κέντρου. Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της έρευνας και συγκεκριμένα: Διαγιγνώσκει καρκίνους με εξειδίκευση στην λευχαιμία, καθοδηγεί την ερευνητική κοινοπραξία PYTHIA, μια Ευρωπαϊκή προσπάθεια ανάπτυξης νέων μικροσκοπικών βιοαισθητήρων για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών,  ελέγχει την ραδιενέργεια του περιβάλλοντος (σε αέρα, ξηρά και θάλασσα), διαγιγνώσκει τα ποσοστά ραδιενέργειας από πυρηνικά υποβρύχια  που περνούν από τη Μεσόγειο θάλασσα, διαθέτει εργαστήριο ηλιακών συστημάτων και εργαστήριο μέτρησης διοξινών, μέχρι και εξελιγμένο εργαστήριο χρονολόγησης αρχαιολογικών ευρημάτων λειτουργεί στον «Δημόκριτο».
Σήμερα όμως, με το ξήλωμα των 70 έμπειρων επιστημόνων-διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι εργάζονταν έως και 11 χρόνια στο  ΕΚΕΦΕ «Δ» είναι βέβαιον ότι το σπουδαίας σημασίας για την χώρα ερευνητικό κέντρο, υπολειτουργεί και οδεύει ολοταχώς προς κλείσιμο!!!

Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι απολυθέντες  (φωτό αριστερά) η έρευνα στον «Δημόκριτο» υποχρηματοδοτείται σε σημείο που να κατατάσσεται ως η χαμηλότερη σε επίπεδο Ε. Ένωσης!!! Η δε Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των απολυθέντων, τόνισε ευθαρσώς ότι «δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα για ενίσχυση των αρχικά εγκεκριμένων προϋπολογισμών»!!!
Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση με το επιχείρημα της έλλειψης χρημάτων οδηγεί ενσυνείδητα το «Δημόκριτο» σε λουκέτο!

Οι απολυθέντες συμβασιούχοι του «Δημόκριτου» σε επιστολή τους που επιδόθηκε και στην Διοίκηση (φωτό δεξιά), αναφέρουν «Περιμέναμε από τη Διοίκηση του Κέντρου να επιδείξει τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία αλλά και συναδερφική αλληλεγγύη. Περιμέναμε λοιπόν να στοχοποιήσει τον υπεύθυνο της υποχρηματοδότησης της Έρευνας και να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της έρευνας»!
Η απάντηση όμως για το ποιος είναι υπεύθυνος της υποχρηματοδότησης του «Δημόκριτου»,  ήρθε λίγες ημέρες αργότερα από την κα Διαμαντοπούλου, η οποία απέλυσε  τους 70 ερευνητές του ερευνητικού Κέντρου.
Και έτσι σήμερα, βρίσκονται στο δρόμο δεκάδες οικογένειες που εργάζονταν από 2-11 χρόνια στο «Δημόκριτο» μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς έχει φτάσει η ανεργία στα επίπεδα του 15% με σχεδόν 1.000.000 ανέργους! Την δημιουργεί η Κυβέρνηση με το έτσι θέλω!
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»!!!

Μέσα σε όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό, γεννώνται ερωτηματικά αναφορικά με  την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του «Δημόκριτου».  500 στρέμματα είναι η συνολική έκταση που καταλαμβάνει ο  «Δημόκριτος» (πάνω φωτό), μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται μέσα στο δάσος.  Ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες  αναφέρουν ότι έχει μειωθεί και ο αριθμός των φυλάκων που εκτελούν περιπολίες στο χώρο των εγκαταστάσεων του «Δημόκριτου», ειδικά κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα ότι έχουν απομείνει μόνο 2 φύλακες για τη φύλαξη των 500 στρεμμάτων!!! Επικοινωνήσαμε δύο φορές με τη Τεχνική Διεύθυνση του Ερευνητικού Κέντρου, αλλά ουδείς μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία, ενώ ο προϊστάμενος του γραφείου απουσίαζε και τις δύο φορές από το γραφείο του.
Εφόσον αληθεύει η πληροφορία, μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας  σε ποιους κινδύνους μπαίνει ο «Δημόκριτος» και η γύρω περιοχή, με τα καμώματα της Κυβέρνησης και της κας Διαμαντοπούλου!
Η κα Διαμαντοπούλου, η οποία μπορεί να μπουχτίζει το γραφείο της με 46 συμβούλους, αλλά πετσοκόβει το ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται κάτι τέτοιο!    


ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!
Επανέφεραν περί τα 10 άτομα από τους απολυθέντες!
Μόλις πριν από 2 ημέρες, η Διοίκηση του "Δημόκριτου", βλέποντας ότι με το ξήλωμα των 70 συμβασιούχων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα η λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου, επανέφερε περί τους 10 συμβασιούχους! Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται και εντείνεται για τους υπόλοιπους 60 που παραμένουν στην ανεργία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν από εβδομάδα, ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Διοίκησης για την εκδίωξη την οποία έχουν υποστεί.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΧΙΟΝΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ...ΑΝΟΙΞΗ!

Οι φωτογραφίες είναι πρωινές. Ο Χολαργός όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής ντύθηκαν στα λευκά. Έστω για λίγες ώρες, έστω και αν το χιόνι δεν ήταν τόσο πολύ όσο τα παλαιότερα χρόνια. Όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει με τις σφοδρές χιονωπτώσεις του 2008, του 2006 αλλά και του 2004, 2002.
Τότε όμως και η Ελλάδα ήταν διαφορετική. Υπήρχε περισσότερη αισιοδοξία, χαμόγελο βρε παιδί. Ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους να χαρεί και να παίξει με το χιόνι. Το 2008 όλη η Περικλέους από κάτω έως το Δημαρχείο, έσφυζε από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι έπαιζαν επί ώρες.
Χαιρόντουσαν τις χαρές της φύσης.
Σήμερα η οργή, η κατήφεια, η απογοήτευση και ενίοτε η κατάθλιψη έχει σκεπάσει τις ψυχές των ανθρώπων.

Η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν και τα χειρότερα φαίνεται πως δεν έχουν έρθει ακόμη.
Κάποιοι αλήτες προγραμμάτισαν να εξουθενώσουν και να τσακίσουν αυτή την χώρα και τον λαό της.
Θα τους κάνουμε το χατήρι;

Θα λυγίσουμε;
Πάντως γεγονός είναι ότι το χιόνι δεν το ευχαριστήθηκε καθόλου ο κόσμος.
Ο φακός αποτυπώνει μια μελαγχολία και  κατήφεια.
Δεν τη βλέπετε κι εσείς;

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ"


 Η κόντρα μεταξύ μερίδας πολιτών-δημοτών και του Δημάρχου κ. Ξύδη εντείνεται με αφορμή τα έργα στον πραύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίας Σκέπης. 
Ιδού τι αναφέρει σε επιστολή -διαμαρτυρία του προς τον Δήμαρχο κ. Ξύδη, ο Σύνδεσμος Παλαιών Παπαγιωτών:
  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ (1954-1964)                   
                                      η «Ολυμπιάς»
                    Πωγωνίου 13, 15669 Αθήνα
                    Τηλ. : 210.6515670, 6944697999    ΦΑΞ : 210.6529619
                    e-Mail : ppanousis@ath.forthnet.gr
                    Site–Internet: www.papagiotes.gr



Προς
Τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Βασ. Ξύδη,
Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Κοινότητα Παπάγου

                                                                              
                                                                                             Παπάγου 3.3. 2011



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΩΝ ΓΙΑ
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΓΗΛΟΦΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΣΚΕΠΗΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του διευρυμένου 
Δήμου Παπάγου-Χολαργού καθώς και Σύμβουλοι της Κοινότητας Παπάγου

Ειλικρινά  έκπληκτοι και οργισμένοι πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη απόφαση, στην  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου τον Δεκέμβριο του 2010 πριν την συνένωση μας με τον Δήμο Χολαργού, να κατασκευασθούν κτίρια στον γήλοφο της Αγίας Σκέπης, που θα αλλοιώσουν την πανέμορφη συνολική όψη της αγαπημένης μας Εκκλησίας Αγίας Σκέπης.
Ο γήλοφος της Αγίας Σκέπης είναι ένα μοναδικό μνημειακό αρχιτεκτονικό έργο απερίγραπτης ομορφιάς, που δεσπόζει επί δεκαετιών της Πόλης μας και που συναισθηματικά έχει δεθεί μαζί μας σαν μια πανέμορφη εκκλησιά στην οποία έχουμε βαπτίσει τα εγγόνια μας, τα παιδιά μας και έχουμε δεχθεί το Μυστήριο του Γάμου και εμείς.
Το ενδιαφέρον και η φροντίδα για τον τόπο μας και τα ιερά σύμβολα της πίστης μας, καθώς και η συμβολή μας στην συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της πόλης μας, αποτελούν καθήκον αλλά και βασική επιδίωξη όλων των Μελών του Συνδέσμου μας, όπως ακριβώς ορίζεται στο ιδρυτικό Καταστατικό μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2002, υπακούοντας σε δέσμευση προηγούμενης Τακτικής Γεν. Συνέλευσής μας, πραγματοποιήσαμε μία μεγαλειώδη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην πρώην αίθουσα θεάτρου «Κ. Πρέκα», με κύρια θέματα τις επιχειρούμενες τότε παρεμβάσεις στο Μεγάλο Πάρκο και στο γήλοφο του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης. Στην Ημερίδα αυτή προσεκλήθησαν Καθηγητές Πανεπιστημίων, Καθηγητές Ε.Μ.Π., Συγκοινωνιολόγοι, Εκπρόσωποι φορέων και άλλων τοπικών Συλλόγων. Την συζήτηση δέχθηκε και συντόνισε ο αείμνηστος Δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης. Θέλοντας να έχουμε και την γνώμη του εμπνευστή και δημιουργού Αρχιτέκτονα  Καθηγητού Ιωάννη Κουμανούδη, ο Πρόεδρος και  το Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας Αναστάσιος Κοτταρίδης επί ημέρες προσπαθήσαμε να τον έχουμε στην σημαντική αυτή Ημερίδα και τελικά καταφέραμε να τον συναντήσουμε σε μία ομιλία του στην Αθηναϊκή Λέσχη και να μας υποσχεθεί, ότι εάν δεν καταφέρει να παραστεί ο ίδιος, να μας αποστείλει επιστολή όπου θα εκφράζεται η βαρύνουσα γνώμη του σχετικά με τον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης.
Στην Ημερίδα πράγματι διαβάστηκε επιστολή του Ι.Κουμανούδη από το Μέλος μας Αρχιτέκτονα Πολύκαρπο Κουκουράκη, που του την ενεχείρησε και υπεραμύνονταν την καθοιονδήποτε τρόπο διατήρηση του σημαντικότατου πνευματικού αρχιτεκτονικού του έργου που αποτελούσε γι’αυτόν περίλαμπρο και ευαίσθητο Μνημειακό χώρο μη επιδεχόμενο αλλοιώσεων με την προσθήκη νέων κτισμάτων πλησίον του Ναού.
Στην συζήτηση που ακολούθησε παρενέβησαν θετικά για καμία παρέμβαση,  οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Γκουβάκης, Γρ. Πατσουράκος, Μιχ. Παζαρζής, επίσης η εκπρόσωπος του Συλλόγου Άξονας Διαμπερούς Κυκλοφορίας κ. Θεανώ Αγαθάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού κ. Αντ. Πολύδωρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μακεδόνων-Θρακών Παπάγου-Χολαργού κ. Μπινόπουλος, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου κ. Βασ. Μπλαδένης, ο Πρόεδρος του Σωματείου « ο Φοίνιξ» κ. Πανταζόπουλος και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ο ΥΜΗΤΤΟΣ» κ. Δ. Μαυράκος.
Τα συμπεράσματα της Έκτακτης αυτής Γεν. Συνέλευσης του Συνδέσμου μας,  που υπερψηφιστήκαν με συντριπτική πλειοψηφία και συνοψίζονταν : «ότι δεν είναι αποδεκτή καμιά κτιριακή ή αθλητική παρέμβαση στο χώρο του Μεγάλου Πάρκου και αναφορικά προς τον γήλοφο του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης να παραμείνει ελεύθερος από κτιριακές παρεμβάσεις που θα αλλοίωναν το μνημειακό πανέμορφο αρχιτεκτονικό αυτό έργο ». Απεστάλησαν γραπτώς στην τότε Δημοτική Αρχή, δημοσιεύθηκαν εκτενώς στην εκδιδόμενη τότε Εφημερίδα του Συνδέσμου μας (αρ. φύλλου 2, Ιούνιος 2002) και τριμελής Επιτροπή με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο και αφού του εξέθεσαν την γνώμη τους,  τους ελέχθη ότι θα λάβει σοβαρά τις προτάσεις τους που βγήκαν από την Έκτακτη Γεν. Συνέλευση.
Δυστυχώς σήμερα, αυτό που όλα αυτά τα χρόνια φαινόταν ότι αποσοβήθηκε και επικράτησε σύνεση και αναστολή των όποιων επιχειρουμένων παρεμβάσεων, ξαφνικά επιχειρούνται και πάλι νέες παρεμβάσεις οικοδομικές στον χώρο της Εκκλησίας μας που σίγουρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητική καταστροφή του Γηλόφου του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης, ενός Μνημείου που είναι το καμάρι των κατοίκων της πόλης του Παπάγου.
Τα μέλη του Συνδέσμου μας κ. Δήμαρχε , κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Κοινότητας Παπάγου Διαμαρτυρόμαστε στην απόφαση αυτή, παρακαλούμε να αναστείλετε τα σχεδιαζόμενα έργα , παραμένοντας πιστοί στις προθέσεις μας, να προσπαθούμε να κρατάμε με κάθε ευαισθησία αναλλοίωτα τα μνημειακά έργα, που ζήσαμε και χαρήκαμε από τα νεανικά μας χρόνια σ’αυτόν τον ιδιαίτερο φυσικό χώρο της Πόλης μας, που τον ζωντάνεψαν με τα ίδια τους τα χέρια, οι Γονείς μας και εμείς, θεωρούμε ηθικό χρέος να ορθώσουμε την φωνή μας ώστε να αποφευχθούν τα επιχειρούμενα έργα στον ιερό χώρο της Αγίας Σκέπης, που πρέπει να χαρακτηρισθεί ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Πόλης του Παπάγου.
   

                                            Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                              Η  Γεν. Γραμματέας

          Π.Πανούσης                                                                Πανδώρα Δόλλα-Παναγιωτοπούλου
           

Καταστροφείς του Ελληνισμού, φαντασθείτε 1.000.000 ένοπλους μουσουλμάνους να ξεσηκώνονται εναντίον της χώρας μας

Κατωτέρω:
«Οι συμπλοκές... καλά κρατούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μεταξύ μεταναστών και κατοίκων.  Επίθεση κατά αυτοκινήτων χθες βράδυ στην είσοδο της Εγνατίας»
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3593&catid=13   

Επίθεση κατά αυτοκινήτων χθες βράδυ στην είσοδο της Εγνατίας


Την ώρα που η Κυβέρνηση διευκολύνει τους αλλοδαπούς να παίρνουν πιο εύκολα άδειες παραμονής στη χώρα μας (σχετικά έγραψε χθες πρωτοσέλιδα ο «Π.Λ.»), η γειτονική μας Ηγουμενίτσα είναι… καζάνι που βράζει.
Στην πόλη και στις γύρω περιοχές κυριαρχεί πλέον ο… νόμος της ζούγκλας, με την κατάσταση μέρα με τη μέρα να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι διαπληκτισμοί και οι συμπλοκές μεταναστών με κατοίκους είναι συχνό φαινόμενο και, όπως σημειώνουν Ηγουμενιτσιώτες δεν θα αργήσει να γίνει το κακό, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Νέο περιστατικό συμπλοκής σημειώθηκε προχθές βράδυ, όταν στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας ήρθαν στα χέρια δυο κάτοικοι της περιοχής, με μια ομάδα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε καταστήματα και σε σταθμευμένα Ι.Χ. καθώς και σε δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Τελικά η Αστυνομία συνέλαβε τους δυο Έλληνες και έναν  αλλοδαπό. 
Πιο αναλυτικά: όπως αναφέρει το «Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2», στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, δυο λαθρομετανάστες διαπληκτίστηκαν με δυο  Έλληνες (αδέλφια) στο Λαδοχώρι, αφού οι πρώτοι ενοχλούσαν καθημερινά τα αδέρφια, είτε επαιτώντας, είτε απαιτώντας χρήματα. Όταν οι Έλληνες αντέδρασαν, δέχθηκαν ομαδική επίθεση από 100 και πλέον  λαθρομετανάστες.
Με ξύλα, λοστούς, τσεκούρια και πέτρες έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή του Λαδοχωρίου.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, που δέχθηκαν και αυτοί την επίθεση των λαθρομεταναστών. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ένα περιπολικό με σπασμένο παρμπρίζ και ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας με σπασμένα τζάμια. Πάνω από πέντε είναι και τα σπασμένα αυτοκίνητα κατοίκων που τα είχαν σταθμεύσει κάτω από τα σπίτια τους, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία καταστήματα.
- Χθες βράδυ μετανάστες, στην σήραγγα εισόδου της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα και προξένησαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα Ι.Χ. και ένα λεωφορείο.
***
- Το θέμα με τους λαθρομετανάστες στην Ήπειρο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Και κυρίως στην Ηγουμενίτσα, αφού εκεί συγκεντρώνονται οι περισσότεροι, λόγω του λιμανιού. «Οι Κυβερνώντες, από τα γραφεία τους στην Αθήνα  αδυνατούν να επιλύσουν το σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα, αφού βρίσκονται μακριά από το πρόβλημα και κυρίως γιατί αυτοί δεν το ζουν καθημερινά» έλεγε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και απευθύνει έκκληση στους τοπικούς Φορείς να δράσουν άμεσα, πριν είναι πολύ αργά…

=====================================================================

Αυτοί που τόσα χρόνια βρίζανε τον Ελληνικό λαό, ως ρατσιστή, εθνικιστή, ξενοφόβο κτλ, για να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά αλλά ηλίθια σχέδια των γαυγιζόντων σήμερα Δασκαλοπουλαίων, λουφάξανε μετά το μάλλον μη αναστρέψιμο κακό που προξένησαν στον Ελληνισμό. Λουφάξανε επίσης οι Σημίτηδες που καλούσαν με διαφημίσεις τον Χασάν να έρθει στη χώρα μας και οι διάφοροι Νάκοι του Κωστάκη Καραμανλή που με «υπερηφάνεια» διοργάνωναν συνέδρια «μεταναστών» με τη παρουσία του πλέον ηλιθίου πρακτορίσκου Γραμματέα του ΟΗΕ που υπήρξε ποτέ. Λουφάξανε επίσης οι διάφοροι ηλίθιοι και ηλίθιες που ευχαριστούσαν τους μετανάστες που «διάλεξαν» την χώρα μας. Μέχρι εκεί είχε φτάσει η ηλιθιότητα. Τι να πεί επίσης για τη «διεθνιστική» ή νεοταξική ή «ανθρωπιστική» ή «φιλανθρωπική» στάση, αριστερών (με ή χωρίς εισαγωγικά" κομμάτων που έπαιξαν και παίζουν το παιγνίδι της Νέας Τάξης και των Δασκαλοπουλαίων; Μετά την καταστροφή που προξένησαν όλοι οι ανωτέρω και με τα προβλεπόμενα να συμβούν με βεβαιότητα στη χώρα μας οι κύριοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.
Καθώς αυτοί που μέχρι πρόσφατα ζητούσαν λαθρομετανάστευση «χωρίς
ποσοστώσεις» κύριε Χρυσοχοΐδη και λοιποί !

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ Η MOODY'S ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ  ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!
Εντείνονται μέρα με την μέρα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, την οποία θέλουν αιωνίως υπόδουλη και χρεωμένη στους διεθνείς τοκογλύφους και απατεώνες,. Ο κερδοσκοπικός-τοκογλυφικός οίκος MOODY'S ξανα-υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά τρία επίπεδα, βάζοντας ουσιαστικά θηλιά στον λαιμό μας την ώρα που επιχειρούμε να βγούμε στις αγορές με ομόλογα και την ώρα που στις 25 Μαρτίου επιδιώκουμε να κερδίσουμε καλύτερους όρους στην αποπληρωμή των χρεών μας. 
Όχι όμως! Αποδεικνύονται με τον πιο τρανό τρόπο τα ύπουλα παιχνίδια που παίζουν οι ξεφτιλισμένοι κερδοσκόποι σε βάρος κρατών και λαών τους οποίους βάζουν στην μέγγενή τους και τους καταστρέφουν. 
Ο γελοίος-επικίνδυνος Πρωθυπουργός Παπανδρέου που δεν δούλεψε ποτέ του για να ξέρει πόσο υποφέρει ο λαός και πώς να διαχειριστεί την κατάσταση, παρέδωσε την χώρα στους διεθνείς απατεώνες, χρεώνοντας τον τόπο και τον λαό για τα επόμενα 20-30 χρόνια. 
Σήμερα, αυτοί οι απατεώνες της MOODY'S και των άλλων οίκων...αξιολόγησης, θέλουν να βουλιάξουν την χώρα για τα επόμενα 50-100 χρόνια, αντλώντας κέρδη από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος. 
Αντί ο πανάσχετος Παπανδρέου να πει "Άει στο διάολο αρχίδια, δεν πληρώνουμε τίποτε" κάνοντας κάνει στάση πληρωμών (έστω για 5-6 μήνες), να δούμε πώς  τότε θα πάρουν τα λεφτά τους οι αρχικλέφτες της MOODY'S  και των άλλων τοκογλύφων. 
Όχι όμως. Εξακολουθεί και είναι δεμένος στο άρμα των αρχιαπατεώνων-κερδοσκόπων που βουλιάζουν λαούς και κυβερνήσεις, αναγορευόμενοι αυτοί σε κυβερνήτες των κρατών!

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ
Πριν από δυόμισι χρόνια όλοι θυμόμαστε που οι ίδιοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης- και οι τοκογλύφοι-απατεώνες, έβαλαν στο στόχαστρό τους το Ντουμπάϊ ποντάροντας στην κατακρήμνυσή του. Όλοι θυμόμαστε πώς μιλούσαν για τον πλούτο  του Ντουμπάϊ το οποίο ήταν έτοιμο να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος!
Από τότε όμως δεν βγάζουν τσιμουδιά οι οίκοι αξιολόγησης για το Ντουμπάϊ! Ξέρετε γιατί; Διότι όταν πήγαν εκεί  να απλώσουν τα δίχτυα τους και να σφίξουν την θηλιά γύρω από την οικονομική δύναμή του την οποία εντέχνως και μέσω των οίκων την υποβάθμιζαν, η αρμόδια Κυβέρνηση φρόντισε να τους...στείλει στον διάολο, κάνοντας στάση πληρωμών για 6 μήνες και εμφανίζοντας ουσιαστικά αδυναμία να πληρώσει τα δικά της χρέη! "Αφού δεν μπορώ να πληρώσω τους δικούς μου ανθρώπους είναι αδύνατον να πληρώσω εσάς", είπε με τον τρόπο αυτό το Ντουμπάϊ στους απατεώνες! 
Γιατί η ραγιαδίστικης νοοτροπίας Ελληνική Κυβέρνηση δεν κάνει το ίδιο; Γιατί δεν προχωρεί σε παύση πληρωμών για 5-6 μήνες; Να δούμε μετά πώς οι οίκοι-μπουρδέλα-τροϊκανοί θα πάρουν τα λεφτά τους! Θα φύγουν στο πιξ-λαξ.
Ο ελληνικός λαός θα στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια της Κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός προτιμά να υποφέρει για 5-6 μήνες παρά να υποδουλωθεί αυτός  και ο τόπος για τα επόμενα 100 χρόνια στους διεθνείς τοκογλύφους!
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να στείλει στον διάολο ο Παπανδρέου και η Κυβέρνηση όλους αυτούς τους απατεώνες, εδώ και τώρα!



Ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης ζητάει και δείχνει έναν δρόμο για την πλήρη γελοιοποίηση των τροϊκανών και των άλλων απατεώνων.
Με μασκαρέματα και καρναβαλίστικες υποβαθμίσεις-υποτιμήσεις δεν μας αντιμετωπίζουν;
Ε λοιπόν, με μάσκες να τους αντιμετωπίσουμε κι εμείς. Να απαντήσουμε με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο στους διεθνείς απατεώνες που θέλουν να καταβροχθίσουν την Ελλάδα και τον λαό της!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!!! ΝΕΚΡΗ Η ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Η ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ!


Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα δύο γυναικών στον Υμηττό σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 2.45! Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσαν από χαράδρα ύψους περίπου 1000 μέτρων!!!
 Νεκρή είναι η οδηγός του αυτοκινήτου με στοιχεία Φ.Π. (γεννηθείσα το 1950) ενώ βαριά τραυματίας είναι η νεαρή συνεπιβάτης Α.Χ. (γεννηθείσα το 1974).
Το σημείο στο οποίο έκανε την μοιραία βουτιά θανάτου το αυτοκίνητο, βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα κάτω από τις κεραίες του Υμηττού, είναι πάνω σε στροφή και χωρίς προστατευτικό ρείθρο.H τρελή πορεία του αυτοκινήτου σχεδόν από την κορυφή του Υμηττού, εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 800 μέτρα!
Τα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Προφανώς η οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, δεν πρόσεξε τη στροφή και χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου έπεσε κατευθείαν στην χαράδρα!
Του περιστατικού επελήφθη το 4ο Πυροσβεστικό σώμα, ενώ συνέδραμαν στις προσπάθειές τους, τόσο η ομάδα δασοπροστασίας Χολαργού-Παπάγου όσο και η αντίστοιχη της Καισαριανής.
Η τροχαία εξετάζει το ενδεχόμενο εάν η  νεκρή οδηγός είναι πράγματι η Φ.Π. δεδομένου ότι το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε πρόσφατα και ενδεχομένος να μην έχει γίνει η αλλαγή των στοιχείων και να έχουν παραμείνει στην άδεια του αυτοκινήτου τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Οδηγός και συνεπιβάτης είναι μάλλον από τις περιοχές Γλυφάδας- Βουλιαγμένης.
Η φωτό είναι από το αρχείο του newsbeast.gr