Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ: ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ


Πριν από περίπου 20 μέρες, ο μικρός μου γιος, μαθητής της Ε' Δημοτικού είχε μάθημα αφιερωμένο στις εμβληματικές-ηρωικές μορφές του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα. Των δύο ρωμαλέων Ελλήνων που  τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, κατέβασαν  τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης.
Ο  γιος μου εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που  ήθελε να τους γνωρίσει από κοντά! Του υποσχέθηκα ότι  θα προσπαθούσα να τούς πάρω συνέντευξη, μια και ο Μανώλης Γλέζος αλλά και ο Λάκης Σάντας ήταν σπουδαίες μορφές της σύγχρονης ιστορίας. Ήταν λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Θεοδωράκη, τότε που κατακεραύνωνε την κυβέρνησητου Μνημονίου, κατηγορώντας την για προδοτική στάση.
Οι Λάκης Σάντας και Μανώλης Γλέζος σίγουρα θα είχαν να πουν πολλά.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να φανώ συνεπής.
Μ.Β.

Ο Λάκης Σάντας απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της “σβάστικας” από τον ιερό βράχο.
Ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 στην Πάτρα, με καταγωγή από τη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ και βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φθιώτιδα και στην Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε. Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία, το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια, απ’ όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
«Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, “ανώνυμοι”» έλεγε.
Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της σημαίας στον Ηλία Πετρόπουλο, είχε πει: «Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε… το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι Ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε. Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ’ αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας».
Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου “Σωτηρία”, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν.
Τα ιστορικά στοιχεία τα δανειστήκαμε από το
ΑΠΕ – ΜΠΕ
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.


ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2030!

ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ κ.λ.π.


Το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδος το οποίο εκτελεί πειθήνια ο Παπανδρέου, έχει ως βασικό στόχο την επιβίωση των ΗΠΑ, της Γερμανίας κ.λ.π. των οποίων το δημόσιο χρέος είναι απείρως μεγαλύτερο της Ελλάδος και σε απόλυτους αριθμούς και αναλογικά. Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας είναι 2,03 τρις ευρώ ενώ της Αμερικής βρίσκεται ήδη στα 14,26 τρις δολάρια!!!
Ο πολιτικός κρετίνος Παπανδρέου όμως, δέχθηκε με σκυμμένο κεφάλι να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία της χώρας, να υπογράψει το Μνημόνιο,  να το περάσει αντισυνταγματικά από την Βουλή, καταστρέφοντας την χώρα και ουσιαστικά παραδίδοντάς την στους διεθνείς κερδοσκόπους. Και βεβαίως αυτός ο προδότης των Ελλήνων, δεν έβγαλε άχνα για το δημόσιο χρέος των άλλων χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε χειρότερη από την Ελλάδα θέση! Απλά και συνειδητά, με μια υπογραφή του, έριξε τη χώρα μας στον Καιάδα!
Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος παραμένει ακόμη στην εξουσία για να μην αφήσει τίποτε όρθιο!

Καμίνης: "Αθλιότητες η φήμη οτι απαγόρευσα το Χριστός Ανέστη στον Αθήνα 9.84"

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» ΑΝΑΠΑΡΗΧΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

28/4/2011
« Ήδη έχω ακούσει αρκετά, ότι είμαι το ένα και το άλλο, ότι σηκώνω το τηλέφωνο και παίρνω δημοσιογράφους και τους λέω να μην λένε Χριστός Ανέστη και Αληθώς Ανέστη. Δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε οποιουδήποτε είδους αθλιότητες ή και υποβολιμαίες ειδήσεις που κυκλοφορούν. Ουδέποτε εδόθη τέτοια εντολή ούτε από μένα, ούτε από κανέναν άλλον. Και φυσικά ουδέποτε είπα, ότι δεν πρέπει να μεταδοθεί η Λειτουργία γιατί θα αντιδράσουν οι Μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Αθήνα.» τόνισε σημερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης  σχετικά με τη φήμη οτι απαγόρευσε το Χριστός Ανέστη στον Αθήνα 9.84

«Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί όχι μόνον αυτή η ψευδής είδηση μεταδόθηκε σε διάφορα blogs κλπ. και από δημοσιογράφους, αλλά γιατί την υιοθέτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να μπει στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου ή με το γραφείο Τύπου να ρωτήσει, εάν αυτό το πράγμα αληθεύει.»

«Ως προς το πραγματικό μέρος η Διοίκηση του «98,4» απολύτως ελεύθερα χωρίς καμία παρεμβολή από πλευράς μου, γιατί εγώ δεν έχω παρέμβει καθόλου στο θέμα του προγράμματος του «98,4» ούτε και προτίθεμαι να παρέμβω, πήρε την απόφαση να μην μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία. Είχε πασχαλινό πρόγραμμα στο επίπεδο της τέχνης, του λόγου και της μουσικής, μεταδόθηκε εκκλησιαστική μουσική με τον Χάλαρη και ελληνόφωνα πασχαλινά τραγούδια της Νοτίου Ιταλίας. Την απόφαση αυτή την οποία πήρε, την πήρε με βάση φαντάζομαι το γεγονός ότι μεταδίδεται η Πασχαλινή Λειτουργία και από δύο εκκλησιαστικούς σταθμούς και από το κρατικό ραδιόφωνο και εν πάση περιπτώσει αυτή ήταν η επιλογή που έκανε η Διοίκηση του Σταθμού. Εξάλλου η διοίκηση του σταθμού θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για το έργο που έχει προσφέρει, με βάση τις επιλογές και την απόδοσή της γιατί έχει ουσιαστικά να σταθεί στα πόδια του ένας σταθμός ο οποίος έχει πάρα πολύ δοκιμαστεί.»


Για το σχόλιο της e-αυτοδιοίκησης (20-4-2011) πατήστε εδω http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4230

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ Η "ΣΠΙΘΑ"



 «Σπίθα», (Iskra στα ρώσικα) ήταν η πρώτη παράνομη εφημερίδα που κυκλοφόρησε σε όλη την Ρωσία το Δεκέμβριο του 1900 και διατηρήθηκε εν ζωή μέχρι τον Οκτώβριο του 1905. Το εγχείρημα της Σπίθας αποτέλεσε σύλληψη του Λένιν, που έπαιξε και τον ρόλο του μετέπειτα «καθοδηγητή» της εφημερίδας. Ο Λένιν αντιλαμβανόταν τη «Σπίθα» ως την πρώτη μαγιά ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος. Το όνομα της εφημερίδας ήταν εμπνευσμένο από το απόσπασμα της απάντησης των επαναστατών εναντίον του Τσάρου το 1825 στον ποιητή Πούσκιν: «από τη σπίθα θα ανάψει η φλόγα».

Ο Μίκης Θεοδωράκης πρόσφατα ίδρυσε την πατριωτικού χαρακτήρα οργάνωση υπό την ονομασία «Σπίθα». Σε συνέντευξή του μάλιστα που έδωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης προσδιόρισε τα βασικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας του, μιλώντας για ειρηνική επανάσταση!
Όπως διαπιστώνει κανείς ο Θεοδωράκης δανείζεται τις βασικές πρωτοβουλίες του Λένιν πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.
Το ότι ο Θεοδωράκης έλκει τις πολιτικές του καταβολές από την Ρωσία του Λένιν, είναι γνωστό.
Βεβαίως δεν ακυρώνουμε την δυναμική της προσπάθειάς του και το γεγονός ότι βγαίνει μπροστάρης σε  ένα φασιστικού τύπου καθεστώς, κάτω από το οποίο ζει η πατρίδα. Όπως επίσης δεν αμφισβητείται η παρρησία του να αποκαλέσει «πραξικοπηματική» την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.Ούτε θέλουμε να πούμε ότι ο μεγάλος Θεοδωράκης τρέφει ιδιοτελείς φιλοδοξίες με την πρωτοβουλία του. Άλλωστε είναι 86 ετών. Τι προσωπικές υστερόβουλες πρωτοβουλίες μπορεί να έχει;
Απλά αναφέρουμε την πηγή της έμπνευσης του Θεοδωράκη, μόνο για…ιστορικούς λόγους, αλλά και να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις πολιτικές-κομματικές ρίζες του.

ΞΥΔΗΣ: "ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"

 Την ανωτέρω δήλωση-γροθιά φέρεται να έχει κάνει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης, αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής υπερ-μαραθώνιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου!
Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα και ολοκλήρωσε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στις 6.00 το πρωί της επομένης!!!
Επί 12 ώρες κι ενώ οι πάντες είχαν ...πέσει ξεροί, ενώ ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλίας Αποστολόπουλος προσπαθούσε να ...πάρει ανάσα ξεσφίγγοντας την γραβάτα του, ο Δήμαρχος Ξύδης ήταν ακμαίος!!!

Φαίνεται πως ο άνθρωπος δεν έχει αντίπαλο! Γι' αυτό κάπου ακούστηκε να λέει ότι θα ξανακατέβει για Δήμαρχος!
Κάποιος πέταξε την ιδέα να τού γίνει antidopping control προκειμένου να διαπιστωθεί αν ...παίζει με ίσους όρους ή τελικά ο Ξύδης παίρνει...απαγορευμένες βιταμίνες! Πώς να εξηγήσουν διαφορετικά την φόρμα του!
Αν μάλιστα σκεφθεί κανείς ότι ενώ όλοι έφυγαν αμέσως για να...ξεραθούν στον ύπνο (άσε που άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν φύγει νωρίτερα), ο Δήμαρχος βρισκόταν στις επάλξεις και στο γραφείο του Δημαρχείου στις 9.00 το πρωί (3 μόλις ώρες μετά από την υπερ-μαραθώνια συνεδρίαση), τότε τί άλλο να ενοχοποιήσουν ειμή μόνον τις ...απαγορευμένες βιταμίνες;;;

ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ...ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ!


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή διά του  Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας Αγίας Σκέπης Παπάγου, μπήκε ...χοντρά στο χορό διαμαρτυριών για τα έργα ανάπλασης στον προαύλιο χώρο του ομώνυμου ιερού ναού, επιφυλασσόμενη μάλιστα για κάθε νόμιμο δικαίωμά της!!! Σε έγγραφό της που δίνεται στην δημοσιότητα αναφέρει μεταξύ  άλλων: 


«….το σχεδιαζόμενο προς υλοποίηση έργο της ανάπλασης της πλατείας του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης-Αγίου Αλεξάνδρου Παπάγου τελείται εντός του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού , στο ΟΤ 180, το οποίο καθορίσθηκε ως χώρος προς ανέγερση ναού,  διά του εγκεκριμένου-δυνάμει του από 22-1-1953 ΒΔ (ΦΕΚ Α19/1953)-ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΎ ΣΧΕΔΊΟΥ Χολαργού Αττικής, μετέπειτα Κοινότητας Παπάγου, Δήμου Παπάγου και ήδη Δημοτικής ενότητας Παπάγου του ενιαίου δήμου Παπάγου-Χολαργού, ήτοι εντός χώρου που τελεί σε φυσική ενότητα και φυσική αρμονία με το ιερό οικοδόμημα, ο οποίος διοικείται από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του ενοριακού ιερού Ναού Αγίας Σκέπης-Αγίου Αλεξάνδρου Παπάγου (σχετικά με τη σύσταση εννόμων σχέσεων ιδιωτικού δικαίου και το δικαίωμα διοίκησης και διαχείρισης και επί του περιβάλλοντος  προαυλίου χώρου Ιερού Ναού –εν γένει- ίδετε αντί πολλών, ΑΠ 1178/2006, ΟλΑΠ 1741/1980, 7112/1982).
Κάθε επέμβαση τρίτου στον εν λόγω χώρο, άνευ τη συγκατάθεση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ιερού Ναού και της προϊσταμένης Εκκλησιαστικής Αρχής, ήτοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρεχομένης μόνον διά ρητών πράξεων του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, τελείται σε έδαφος Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, παραβλάπτοντας  τα δικαιώματά του νομής και κυριότητας  επ’ αυτού, τα οποία δυνάμει ειδικών διατάξεων προστασίας  των εκκλησιαστικών ακινήτων κτημάτων , είναι απαράγραπτα.
Κατόπιν τούτων , η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επιφυλάσσεται της άσκησης κάθε νομίμου δικαιώματος, σχετικά με οποιαδήποτε ενέργεια επιφέρει  άμεσα ή έμμεσα μεταβολή της πραγματικής ή και νομικής κατάστασης  του ανωτέρω ακινήτου, χωρίς τη ρητή συναίνεση του οικείου Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου της Εκκλησιαστικής Αρχής.
Ο Πρωτοσύγγελος
Αρχιμ. Π. Γαβριήλ Παπανικολάου»

ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Ο Άκης που μας κυβέρνησε…


Κανείς δεν χειροκρότησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του κινήματος Άκη Τσοχατζόπουλο, κατά την διάρκειας της ομιλίας του στην Βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων! Οι περισσότεροι από αυτούς τον χειροκροτούσαν και επικροτούσαν τις αποφάσεις του πριν λίγα χρόνια. Ήταν μαζί συνεργάτες, συνοδοιπόροι, σύντροφοι!
Θυμάμαι στην προεκλογική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη το 2004, όταν όλο σχεδόν το ΠΑΣΟΚ τον αγκάλιαζε, του χτυπούσε την πλάτη και του ζητούσε ένα τελευταίο προεκλογικό ρουσφέτι! Σήμερα όλα αυτά γκρεμίστηκαν!!!
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κυβέρνησε μαζί με τους συντρόφους του πολλά χρόνια. Ο κόσμος σήμερα και τα περισσότερα ΜΜΕ θα πούνε ότι έκλεψε!!! Ποιο από τα δύο είναι χειρότερο; Ότι κυβέρνησε ή ότι έκλεψε; Για τον Άκη σίγουρα … ότι κυβέρνησε!
Με 226 ψήφους ψήφισε υπέρ της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Κατά της πρότασης ψήφισαν εννέα βουλευτές, «παρών» δήλωσαν εννέα βουλευτές, ενώ βρέθηκαν πέντε άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλην του ΛΑΟΣ, το οποίο αποχώρησε από τη διαδικασία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 50 βουλευτές, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισε μόνον ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

πηγή: piazzadelpopolo.blogspot.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΞΥΔΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Άμεσα αντέδρασε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης (και τον ευχαριστούμε) στο δημοσίευμά μας αναφορικά με την αδειοδότηση του αναψυκτηρίου στον Υμηττό (του Ομίλου Αντισφαίρισης) με απάντηση η οποία έφτασε στα γραφεία μας και την δημοσιεύουμε:



"Χολαργός, 28 Απριλίου 2011
 Είναι προφανές ότι ο τ. Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημ. Νικολάου, στο θέμα της αδειοδότησης του αναψυκτηρίου του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαιρίσεως Παπάγου και στις καταγγελίες του στην Πολεοδομία για τα έργα που γίνονται στην Αγία Σκέπη και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου ενεργεί παρορμητικά, λόγω της οργής του και της ανησυχίας του από την παραπομπή στον Εισαγγελέα του θέματος της διαθήκης της μακαρίτισσας Δήμητρας Καρύδη, στο οποίο εμπλέκεται άμεσα.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αντιδράσεις του κ. Νικολάου, οι «κατηγορίες» που μου προσάπτει, οι μηνύσεις που υποβάλλει καθώς και το υβρεολόγιό του εναντίον μου. Και δεν εξηγείται διαφορετικά η άγνοια σε βασικούς νόμους και διατάξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δείχνει ότι έχει, παρ’ όλο που διετέλεσε Δήμαρχος επί 8 έτη.

Σ’ αυτές τις διατάξεις και συγκεκριμένα στο Ν. 3463/2006 άρθρο 86 παρ. 5 και Ν. 5832/2010 άρθρο 58 παρ. 4 τον παραπέμπω για το θέμα του αναψυκτηρίου του τέννις και τον καλώ να ανακτήσει γρήγορα την ψυχραιμία του για να μην εκτίθεται στην κοινωνία της πόλης μας.


 Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού"

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Δεν γίνεται χαμός  μόνον στους εντός Αττικής δήμους, αλλά και ανά την Ελλάδα. Δείτε και διαβάστε όσα αποκαλύπτει ο συνάδελφος, για τον   τέως Νομάρχη και νυν  Δήμαρχο Άμφισσας κ. Νικόλαο Φουσέκη ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ NEWSTIME – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ
Σε παραβάσεις εις βάρος του δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων έχει παραπέσει ο τέως Νομάρχης και νυν  Δήμαρχος Άμφισσας κ. Νικόλαος Φουσέκης. Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Στυλιανός Ν. Σχοινάς ,ο Δήμαρχος φαίνεται να είναι αναμεμειγμένος σε παραβάσεις του ποινικού κώδικα, πιο συγκεκριμένα :
Ο κ. Σχοινάς σε υπόμνημα που έστειλε στην εισαγγελεία της Αμφισσας μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: ” Δεν διστάζουν να ζημειώσουν το δημόσιο εκατομμύρια ευρώ από τα πρόστιμα αυθαιρέτων, τα οποία δεν βεβαιώνουν, κάνοντας πολιτική με τα χρήματα των πολιτών.Για τον Παρνασσό κατήγγειλα την αυθαιρεσία που βασιλεύει, με πρωταγωνίστρια την Πολεοδομία, η οποία υπόσχεται, σ` αυτούς που πρόκειται να οικοδομήσουν, ανοχή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ανεξάρτητα αυθαιρεσιών, αρκεί ο Μηχανικός που κατασκευάζει τις οικοδομές να ανήκει στο κλειστό περιβάλλον αυτών που συνεργάζονται με την Πολεοδομία”. Συνεχίζει λέγοντας: ” Δεν αρκέστηκαν στην τεράστια αυθαιρεσία που εγκαθίδρυσαν στον Παρνασσό και τους ορεινούς όγκους, αυθαιρετούν και στις παραλίες χαρίζοντας σε ιδιώτες δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να δημιουργήσουν ιδιωτικές πλάζ ”. Συμπληρώνει : ” Εκβιάζομαι από τις Νομαρχιακές υπηρεσίες να κλείσω το στόμα μου και να δέχομαι αναντίρρητα ό,τι αυτοί αποφασίζουν, διαφορετικά θα με πεθάνουν στους ελέγχους, όπως το έχουν πράξει, γνωρίζοντας ότι η δικαστική δικαίωσή μου δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής μου”.
Μετά απ` όλα αυτά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Άμφισσας άσχησε ποινική δίωξη για ( 5 ) πέντε κακουργηματικές πράξεις οι οποίες είναι οι εξής:
1)ΑΠΑΤΗ από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 25.000.000 δραχμών ( 73.000 ευρώ ). Η παραπάνω πράξη τελέσθηκε σε βάρος του δημοσίου, η ζημία δε που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στην περιουσία του δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δραχμών.
2)ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΗ από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 25.000.000 δραχμών ( 73.000 ευρώ ). Η παραπάνω πράξη τελέσθηκε σε βάρος του δημοσίου, η ζημία δε που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στην περιουσία του δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δραχμών.
3)ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΗ από την οποία το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 25.000.000 δραχμών ( 73.000 ευρώ ). Η παραπάνω πράξη τελέσθηκε σε βάρος του δημοσίου, η ζημία δε που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στην περιουσία του δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δραχμών.
4)ΠΑΡΑΒΑΣΕΙ ΑΡΘΡΟΥ 5 παρ. παρ. 1 και 2 του Ν. 651/1977, σε συνδυασμό προς το άρθρο 22παρ.6 του Ν. 1599/1986, από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορήσει σε άλλον περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 25.000.000 δραχμών.
5)ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ σε παράβαση άρθρου 5 παρ.παρ.1 και 2 του Ν 651/1997 σε συνδυασμό προς το άρθρο 22παρ.6 του Ν. 1599/1986, από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορήσει σε άλλον περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 25.000.000 δραχμών.
(παράβαση άρθρων 1, 12, 14, 26παρ. 1α΄ και β΄ , 94παρ.Ι , 386παρ.παρ1 και 3περ. β΄ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ και του άρθρου 5παρ. Και 2 σε συνδυασμό προς το άρθρο 22παρ.6 του Ν.1599/1986 και προς το άρθρο 1παρ.1 του Ν.1608/1950 (όπως αυτό αντικαταστάθηκε με αρθρο 4παρ.5 του Ν.1738/1987, τροποποιήθηκε με άρθρο 2 του Ν. 1877/1990, αντικαταστάθηκε εκ νέου με άρθρο 36 του Ν. 2172/1993και τροποποιήθηκε εκ νέου με άρθρο 4παρ.3 του Ν. 2408/1996 ).
Πιο κάτω στις φωτό είναι ένα οικοδομικό συγκρότημα που βρίσκεται μέσα στον προστατευμένo και από την UNESCO αρχαιολογικό χώρο.

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΠΟΥ...ΧΑΝΕΤΑΙ!

Το σπίτι της οικογένειας Παντελιά (απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού) εδώ και λίγες ημέρες παραδόθηκε στα σκαπτικά μηχανήματα προκειμένου στη θέση του να χτιστεί πολυκατοικία! Στην πάνω φωτογραφία βλέπουμε την οικία Παντελιά όπως την θυμόμαστε και την γνωρίσαμε για δεκαετίες. Η μονοκατοικία αυτή όπως και όσες έχουν απομείνει, ήταν συνυφασμένη με την ιστορία του Χολαργού, με τα παιδικά μας χρόνια! 
Μένουν πια μόνον οι  αναμνήσεις και οι παλιές φωτογραφίες από έναν Χολαργό που δεν είναι πια ίδιος  με αυτόν που γνωρίσαμε. 
Ο Χολαργός που χάνεται και θύμησες αφήνει...
Κάτω, η μπουλντόζα πάνω από τα χαλάσμα του σπιτιού, μόνον θλίψη δημιουργεί...


ΕΣΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


  
Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ δίνει στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο, πρωτοπόρο και επαναστατικό Σχέδιο Εθνικής Σωτηρίας και Διακυβέρνησης, που περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές:
·         Άρνηση της νομιμότητας του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης
·         Παραπομπή όσων το υπέγραψαν και το υπέθαλψαν
·         Έλεγχος Νομιμότητας του Χρέους
·         Εγγραφή Γερμανικών Οφειλών στον Προϋπολογισμό Χρέους
·         Υιοθέτηση ως Εσωτερικού Νομίσματος της Δραχμής (Τουριστική Δραχμή)
·         1 ευρώ=400 δραχμές (εσωτερική υποτίμηση χωρίς να πειραχθούν μισθοί)
·         Επαναφορά μισθών, συντάξεων, επιδομάτων σε δραχμές
·         Αποκατάσταση Συλλογικών Συμβάσεων
·         Κατώτατος μισθός 300.000 δραχμές (750 ευρώ)
·         Επίδομα Εργασίας-Μετεκπαίδευσης
·         Κρατικοποίηση Τράπεζας
·         Μείωση ΦΠΑ (ισορρόπηση από αύξηση κατανάλωσης)
·         Μείωση Καυσίμων (ισορρόπηση από αύξηση κατανάλωσης)
·         Αυτόματη ένταξη Πολύτεκνης Μητέρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
·         Κατάργηση συγχωνεύσεων σχολείων
·         Επιστροφή στην Εθνική Παιδεία, την Ορθοδοξία και την Ελληνική Παράδοση
·         Ετήσια Εθνική Κάρτα διοδίων 50 ευρώ, για όλα τα διόδια, όλο το χρόνο
·         Νέες Τεχνολογίες μεταφορών (ιπτάμενα πλοία)
·         Νέες Τεχνολογίες Ενέργειας (ελληνική βιομηχανία πράσινης ενέργειας)
·         Εφαρμογή ΑΟΖ
·         Εκμετάλλευση ορυκτού-υποθαλάσσιου πλούτου και υδρογονανθράκων
·         Τουριστικά χωριά
·         Πάρκα Ερασιτεχνικής Αλιείας
·         Πάρκα Καταδυτικού Τουρισμού
·         Νέα Πρωτεύουσα
·         ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
 
 
 
 
 www.NOIAZOMAI.net

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!

ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ-ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου, ο προδότης των Ελλήνων, ο άνθρωπος που εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό με το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν", αυτός που υφάρπαξε την ψήφο του με τον πιο δόλιο τρόπο, ωθώντας τον να τον εκλέξουν Πρωθυπουργό.
Ο πολιτικός γραικύλος που γνώριζε ήδη 8-9 μήνες πριν αναλάβει Πρωθυπουργός το σχέδιο που θα εκτελούσε, συνεργαζόμενος με τα γεράκια-κοράκια που θα κατασπάραζαν την Ελλάδα! O άνθρωπος που δημοσίως αποκήρυσσε το ΔΝΤ αλλά  υπογίως συνεργαζόταν μαζί του και που με το που εξελέγη Πρωθυπουγός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Οργανισμού Στρώς Κάν προκειμένου να θέσουν από κοινού το σχέδιο καθυπόταξης της χώρας και του λαού της στο άρμα του!ΔΝΤ! Την ίδια ώρα μιλούσε για "μειωμένη εθνική κυριαρχία", γνωρίζοντας ο ίδιος  για το ξεπούλημα της χώρας, ενώ οι Έλληνες έμεναν εμβρόντητοι, αναρωτώμενοι τι εννούσε !
Ο άθλιος πολιτικός ηγέτης που μόνος του και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ!!! Παρά το ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. έβαλε τη χώρα μας με τον πιο προδοτικό-αντισυνταγματικό τρόπο στην δαγκάνα του αμερικανόφερτου Οργανισμού και του Μνημονίου, επέβαλε   φορομπηχτικούς νόμους, καταθέτοντας τα χρήματα των Ελλήνων στους διεθνείς τοκογλύφους!
Αντί να μειώσει το χρέος της χώρας, μέσα σε ένα χρόνο το πολλαπλασίασε, εξουθενώντας και εξαθλιώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό!
Σήμερα, αφού έχει συμφωνήσει να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία του τόπου έναντι πινακίου φακής, ετοιμάζεται να επιβάλει τα πιο εξοντωτικά φοροεισπρακτικά μέτρα για να αποτελειώσει το λαό!
Ο Παπανδρέου γυρίζει την χώρα όχι στην Γερμανική κατοχή, αλλά στην εποχή του Καποδίστρια, τότε που άρχιζε να ιδρύεται η Ελλάδα μέσα από τις στάχτες του επαναστατικού-απελευθερωτικού αγώνα του 1821.
Και μην αμφιβάλλει κανείς ότι με το σχέδιο που εκτελεί ο Παπανδρέου, η Ελλάς δεν παραδίδεται απλώς στα κοράκια των διεθνών τοκογύλφων: Κινδυνεύει καθημερινά να διαμελιστεί όπως η Κύπρος από τυχόν επέμβαση των Τούρκων, παρόμοια με αυτή που έπραξε ο "Αττίλας" το 1974 στο μαρτυρικό νησί!

Συμβουλεύουμε λοιπόν τον Γ. Παπανδρέου να προκηρύξει άμεσα εκλογές και να μην διανοηθεί να επιβάλει νέα μέτρα υποδούλωσης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Διότι το κύμα οργής και αγανάκτησης θα σηκωθεί ως άλλο τσουνάμι και θα "καταπνίξει" αυτόν και την παρέα του.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο MAX KEISER ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ KONTRA CHANNEL: ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Εκπληκτική συνέντευξη -έξω από τα δόντια- του οικονομικού αναλυτή MAX KEISER στο KONTRA CHANNEL και στους Τέρενς Κουϊκ και Νίκη Λυμπεράκη.
Έδωσε το πραγματικό στίγμα της οικονομικής τρομοκρατικής επίθεσης που δέχεται  η χώρα μας από τους οικονομικούς εγκληματίες της Goldman Sachs και της Wall street, οι οποίοι βουλιάζουν την Ελλάδα και τον λαό της σε συνεργασία με τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Είπε ορθά-κοφτά ότι η σημερινή κυβέρνηση "κοιμάται" στο ίδιο κρεβάτι με τους τοκογλύφους και ζήτησε από τον λαό μας να εξεγερθεί για να αλλάξει την κυβέρνηση και να φύγει η χώρα από το ΔΝΤ, διότι συντελείται έγκλημα σε βάρος μας με άχρηστα χαρτιά!
"Οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να αρπάξουν ολόκληρη την Ελλάδα και τον πλούτο της χωρίς να πληρώσουν τίποτε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Keiser, τονίζοντας ότι ουσιαστικά χρεωκοπημένο είναι το ΔΝΤ αλλά και οι ΗΠΑ! Ειδικά για τις ΗΠΑ είπε ότι έχουν χρέος πολλαπλάσιο της Ελλάδος αλλά οι τοκογλύφοι έχουν πέσει πάνω από την Ελλάδα. Τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να φύγει από το ευρώ, τοξικό νόμισμα που βάζει θηλιά στον λαιμό της χώρας μας, και η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή υπό μορφή ασημιού, μια και όπως  χαρακτηριστικά επισήμανε, "οι διεθνείς τοκογλύφοι φοβούνται το ασήμι".
Υπογράμμισε ότι "αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα βρίσκονται υπό καθεστώς ασυλίας"! Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι θα χαρεί να δει το αφεντικό της Goldman Sachs να συλλαμβάνεται και να υποχρεώνεται να δουλεύει ως σερβιτόρος για 20 δολάρια την ημέρα!
"Αυτοί οι οικονομικοί απατεώνες καταστρέφουν χώρες, καταστρέφουν και τη χώρα σας. Τι κάθεστε;" φώναζε και ξαναφώναζε ο κ. Keiser προσπαθώντας να μας αφυπνίσει, ως άλλος Έλληνας πατριώτης, για να καταλάβουμε τι  έχουν κάνει και κάνουν σε βάρος μας οι διεθνείς απατεώνες σε συνεργασία με τον Παπανδρέου!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημ. Η δημοσιογραφική επιτυχία των Τέρενς Κουϊκ-Νίκης Λυμπεράκη είναι πολύ σημαντικότερη από την επιτυχία του Γιώργου Παπαδάκη (με τη συνέντευξη Μίκη Θεοδωράκη) διότι ο Max Keiser μίλησε με την εμπειρία του ειδικού, του οικονομικού αναλυτή, του ανθρώπου που ήταν μπασμένος στο σύστημα και γνωρίζει συνεπώς από "μέσα" και από πρώτο χέρι το τι έχει συντελεστεί επακριβώς και το ποιο σχέδιο πραγματοποιείται σε βάρος της χώρας μας και του λαού της. Ο Max Keiser δεν απευθύνθηκε απλά στο θυμικό των Ελλήνων όπως έκανε ο Θεοδωράκης ούτε αναφέρθηκε σε αόριστη "ειρηνική επανάσταση". 
Μίλησε απευθείας για ΕΞΕΓΕΡΣΗ και ζήτησε από τους Έλληνες να ξεσηκωθούν για να ανατρέψουν και να διώξουν τον Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του!
Τέλος, ο λόγος του Max Keiser έχει μεγαλύτερη αξία διότι είναι ξένος και έδειξε να νοιάζεται για το πρόβλημα της Ελλάδος περισσότερο από μας τους Έλληνες, οι περισσότεροι των οποίων κάθονται ακόμη στις πολυθρόνες τους!

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ….ΡΕΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ!!!


Εκεί έφτασε το αδιέξοδο του Παπανδρέου!


Στην απέλπιδα προσπάθειά της να βρει χρήματα υπέρ των τοκογλύφων, η κυβέρνηση έφθασε στην απίστευτη επινόηση να φορολογεί το… ρέψιμο και τις …κλανιές!
Απίστευτο και όμως αληθινό!
Ιδού πώς:
Επιβάλλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα αναψυκτικά!
Ως γνωστόν τα αναψυκτικά περιέχουν ανθρακικό (διοξείδιο του άνθρακα) το οποίο ενοχοποιείται για την μόλυνση του περιβάλλοντος και για την απελευθέρωση του οποίου επιβάλλονται διεθνώς πρόστιμα.
Το ανθρακικό λοιπόν που προσλαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες από τα αναψυκτικά, ως γνωστόν απελευθερώνεται με το ρέψιμο και τις… κλανιές! Αυτές λοιπόν τις απελευθερώσεις του διοξειδίου του άνθρακα αποφάσισε να φορολογεί εφεξής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του Ειδικού φόρου κατανάλωσης!!!
Χρήματα τα οποία θα πηγαίνουν κατευθείαν υπέρ των τοκογλύφων!!!
Το ότι θα φορολογούσαν μέχρι και το ρέψιμο και τις πορδές μας, προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα για να διασωθεί η χρεωκοπημένη οικονομία μας, μόνον ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου θα μπορούσαν να το επινοήσουν!