Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΙΔΟΥ ΕΝΑΣ ΛΌΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ 44ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 
"ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ. 
ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ"
ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ-ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ: "ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΜΕ"!

Το κράτος βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Ο βασικός λόγος για τον οποίο δολοφονήθηκε ο 44χρονος στο κέντρο της Αθήνας, είναι η αδυναμία του κράτους να ελέγξει τους λαθρομετανάστες! Ενώ η Αστυνομία  γνωρίζει ότι είναι  παράνομοι και πολλοί εξ΄αυτών είναι επικίνδυνοι εγκληματίες, τους αφήνει ελεύθερους να κυκλοφορούν ανάμεσά μας,  γιατί τα κρατητήρια και οι φυλακές έχουν γεμίσει από λαθρομετανάστες και κακοποιούς αλλοδαπούς!!!
Οι παραπάνω χαρακτηριστικές δηλώσεις αστυνομικών οργάνων του τμήματος Παπάγου-Χολαργού, δεν είναι μεμονωμένες, αλλά οι ίδιες δηλώσεις επαναλαμβάνονται και από αστυνομικούς πολλών τμημάτων της Αθήνας.Οι ίδιες δηλώσεις έγιναν σήμερα και στα τηλεοπτικά κανάλια!
 Η δράση των λαθρομεταναστών  αποδείχθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο σε βάρος του 44χρονου οικογενειάρχη, τον οποίο έσφαξαν στην κυριολεξία ενώ έβγαινε από το σπίτι του για να παραλάβει το αυτοκίνητό του και να οδηγήσει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο, όπου θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ. Η δημόσια ομολογία της Αστυνομίας ότι δεν συλλαμβάνει τους παράνομους αλλοδαπούς γιατί δεν έχει πού να τους βάλει, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στους λαθρομετανάστες ότι μπορούν να  προβαίνουν σε σωρεία παράνομων πράξεων, με την ανοχή της Αστυνομίας και  την... άδεια των δήμων!!!
Γι αυτό τον λόγο σε πολλούς δήμους οι παράνομοι αλλοδαποί έχουν αποθρασυνθεί και δεν το κουνάνε από την θέση τους, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια, αστυνόμους και δημοτικούς αστυνόμους!
Η δημόσια δήλωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού ότι "δεν έχουμε αποθήκη για να φυλάμε το κατασχεμμένο εμπόρευμά τους, άρα περιοιζόμαστε μόνο σε συστάσεις", δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η Πολιτεία: η Αστυνομία ούτε τους ελέγχει ούτε τους συλλαμβάνει γιατί γέμισαν οι φυλακές από λαθρομετανάστες και οι δήμοι περιορίζονται μόνο σε παρακλητικές συστάσεις γιατί δεν έχουν χώρο να φυλάξουν την πραμάτια τους!!!
Άρα η χώρα και οι κάτοικοί της είναι αιχμάλωτοι του συρφετού των λαθρομεταναστών οι οποίοι αυξάνονται σαν τις σφήκες!!!

Υ.Γ. Ο Παπακων/νου δήλωσε ότι για τους ντόπιους Έλληνες υπάρχει θέση στις φυλακές! Ειδικά όσοιχρωστάνε έστω και ένα ευρώ στην εφορία! 

Oι Γερμανοί δείχνουν τον Άκη ως...μιζαδόρο!

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΜΩΣ, ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ!

πηγή: www.dailynews24.gr
Στην κορυφή της πυραμίδας των δωροδοκιών που έγιναν, ώστε το ελληνικό κράτος να επωμιστεί τη σκανδαλώδη σύμβαση των γερμανικών υποβρυχίων, τοποθετεί ευθέως τον Ακη Τσοχατζόπουλο η Εισαγγελία του Μονάχου.
Το σκεπτικό της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον δύο πρώην στελεχών της κοινοπραξίας HDW/Ferrostaal εκδόθηκε την προπερασμένη Δευτέρα 11 Απριλίου και παρουσιάζεται σήμερα αποκλειστικά από τη Real news. Στο εισαγγελικό έγγραφο, η πεποίθηση για εμπλοκή του πρώην υπουργού Αμυνας στη δοσοληψία των «ωφέλιμων πληρωμών» εκφράζεται ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Στο όνομα του Α. Τσοχατζόπουλου γίνονται περισσότερες από δέκα αναφορές, ενώ τα στοιχεία που παρατίθενται αποτελούν καταπέλτη ενάντια σε όσα έχει ισχυριστεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση των υποβρυχίων το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Κατηγορητήριο
«Οι κατηγορούμενοι Χάουν και Μούλενμπεκ αποδέχονταν, τουλάχιστον σιωπηλά, ότι ένα μέρος του ποσού που ήταν να πληρωθεί στην Dolmarton ή τη Wilberforce θα προωθείτο από τον προαναφερόμενο κύκλο προσώπων (σ.σ.: Ομάδα Α) σε άτομα που λάμβαναν αποφάσεις στα εμπλεκόμενα υπουργεία και τις υπηρεσίες, ειδικότερα στον τότε Ελληνα υπουργό Αμυνας Τσοχατζόπουλο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για το πλέον αποκαλυπτικό ντοκουμέντο που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα για τη διακίνηση των «υποβρύχιων» προμηθειών. Η σημασία του είναι εξαιρετικά βαρύνουσα, καθώς, βάσει αυτού, η Εισαγγελία του Μονάχου κατηγορεί τα άλλοτε διευθυντικά στελέχη της γερμανικής κοινοπραξίας, Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν και Χανς Ντίτερ Μούλενμπεκ, για το αδίκημα της δωροδοκίας σε χώρες του εξωτερικού. Τα συμπεράσματα που αναλύονται και υπογράφονται από τον Γερμανό εισαγγελέα Κνόμπλαχ αποτελούν προϊόν έρευνας σχεδόν δύο ετών, αλλά και δεκάδων καταθέσεων από μάρτυρες και υπόπτους.
Στο σκεπτικό του κατηγορητηρίου περιλαμβάνονται συγκλονιστικές αποκαλύψεις για χρηματικές αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μέσω υπεράκτιων εταιρειών έφτασαν μέχρι και τον Α. Τσοχατζόπουλο, όπως πολλάκις αναφέρεται στο κείμενο. Ακόμα ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της απάτης που φαίνεται να στήθηκε για να προωθηθούν τα υποβρύχια της γερμανικής κοινοπραξίας έναντι των υπόλοιπων εταιρειών. Προς αυτήν την κατεύθυνση έγιναν ενέργειες όπως αποστολή εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στους Γερμανούς, αλλά και διαρροή πληροφοριών για το περιεχόμενο των συναντήσεων του ΚΥΣΕΑ, του ανώτατου οργάνου για την εθνική άμυνα της χώρας!
«Ειδικότερα στον Ακη»
Οπως επισημαίνεται στο εισαγγελικό κείμενο, από τις «ωφέλιμες πληρωμές» που δίνονταν σε υπεράκτιες εταιρείες τουλάχιστον ένα ποσοστό προωθείτο στον Α. Τσοχατζόπουλο, σε άλλους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σε αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για εταιρείες όπως η Dolmarton και η Wilberforce, για τις οποίες η «R» έχει ήδη αποκαλύψει τραπεζικές αποδείξεις για καταθέσεις συνολικού ύψους 22,8 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS, από το 2000 μέχρι το 2003. Διαχειριστής των εταιρειών αυτών φαίνεται να είναι ο Ελληνας σύμβουλος των Γερμανών Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος από το κατηγορητήριο της γερμανικής Εισαγγελίας κατονομάζεται ως διακινητής προμηθειών προς Ελληνες αξιωματούχους. Παρόμοιες υπηρεσίες εμφανίζονται να παρείχαν και τα υπόλοιπα άτομα που συγκροτούσαν την περιβόητη Ομάδα Α, δηλαδή την ομάδα των ατόμων που βοήθησαν τη γερμανική κοινοπραξία στο ελληνικό της εγχείρημα.
Το σκεπτικό της απαγγελίας κατηγοριών από την Εισαγγελία του Μονάχου αναφέρει επακριβώς τα εξής: "Οι κατηγορούμενοι Χάουν και Μούλενμπεκ αποδέχονταν, τουλάχιστον σιωπηλά, ότι έστω ένα μέρος του ποσού που ήταν να πληρωθεί στην Dolmarton ή τη Wilberforce θα προωθείτο από τον προαναφερόμενο κύκλο προσώπων" (σ.σ.: Ομάδα Α) "σε άτομα που λάμβαναν αποφάσεις στα εμπλεκόμενα υπουργεία και τις υπηρεσίες -ειδικότερα στον τότε Ελληνα υπουργό Αμυνας Τσοχατζόπουλο- και ότι αυτοί οι λήπτες αποφάσεων, με τη σειρά τους, θα ασκούσαν την επιρροή που τους αναλογούσε κατά την ανάθεση του συμβολαίου, κάνοντας ό,τι μπορούσαν για να δοθεί η ανάθεση στην κοινοπραξία, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι ισχύοντες κανονισμοί ή τουλάχιστον ότι η κρίση τους κατά την απόφαση για την ανάθεση του συμβολαίου θα εξαρτάτο σημαντικά και από τις πληρωμές που τους υποσχέθηκαν.
Εφόσον οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν τα υπόλοιπα άτομα που έπρεπε να καλυφθούν πέρα από τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, τη δουλειά αυτή, καθώς και την προώθηση στον Ελληνα υπουργό Αμυνας Τσοχατζόπουλο ανέλαβαν τα μέλη του “Κύκλου Προσευχής” (σ.σ.: κωδική ονομασία της Ομάδας Α) που ήταν εξοικειωμένοι με τις συνθήκες της χώρας».
Εν ολίγοις, το κατηγορητήριο υποστηρίζει πως ο Α. Τσοχατζόπουλος και κάποιοι από τους υφισταμένους του στο υπ. Εθνικής Αμυνας παρέβησαν όλους τους κανονισμούς που ίσχυαν στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αμυντικών εξοπλισμών, ούτως ώστε να καρπωθούν τις προμήθειες των Γερμανών...
«Η αγορά έγινε λόγω των προμηθειών»
Αποκλειστικά και μόνο στις «χρηματικές υποσχέσεις» που έγιναν προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο αποδίδει την αγορά των υποβρυχίων από το ελληνικό κράτος η Εισαγγελία του Μονάχου.
«Στη συνέχεια, λόγω των χρηματικών υποσχέσεων του Αβατάγγελου στον υπουργό Αμυνας Τσοχατζόπουλο και σε άλλους, ακόμα άγνωστου ονόματος λήπτες αποφάσεων, η κοινοπραξία ανέλαβε στις 15/02/2000 την ανάθεση για την παράδοση των υποβρυχίων “Αρχιμήδης”», γράφει το εισαγγελικό κείμενο, το οποίο αποδίδει κεντρικό ρόλο στον μέχρι σήμερα «αφανή σύμβουλο» Αλέξανδρο Αβατάγγελο.
«Ηταν ήδη ξεκάθαρο για όλους τους συμμετέχοντες ότι ο Αβατάγγελος, που βρισκόταν πίσω στην Dolmarton, δεν θα παρείχε κανενός είδους πραγματική συμβουλευτική υπηρεσία στη Ferrostaal. Ο σύμβουλος ενεργούσε στην πραγματικότητα για να αποκρυβεί η ροή των πληρωμών, ως διαμεσολαβητής που θα προωθούσε τα χρήματα -μετά την παρακράτηση ενός μεριδίου για τον ίδιο- σε αξιωματούχους της κυβέρνησης, των υπουργείων, των αρμόδιων υπηρεσιών και του Ελληνικού Ναυτικού», αναφέρεται στο σκεπτικό της γερμανικής Εισαγγελίας.
Σχεδίαζαν από το 1998 την "Επιχείρηση Τρίαινα"
Το όνομα του συνδικάτου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα» χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί και οι σύμβουλοί τους για να χαρακτηρίσουν την επιχείρηση απόκτησης των ιστορικών ελληνικών ναυπηγείων. Το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας του Μονάχου αποκαλύπτει ότι τα στελέχη της HDW/Ferrostaal προετοίμαζαν την απόκτηση του ελέγχου των Ναυπηγείων ήδη από το 1998, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν από τη σύμβαση «Ποσειδώνας ΙΙ», η οποία υπεγράφη στις 31 Μαΐου του 2002. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο εισαγγελικό κείμενο, οι προμήθειες για τη σύμβαση που περιελάμβανε την αναβάθμιση των υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία συμφωνήθηκαν σε συνάντηση στο Χίλτον της Αθήνας, στις 13 Φεβρουαρίου του 2000, μεταξύ των μελών της περιβόητης Ομάδας Α και των δύο στελεχών της γερμανικής κοινοπραξίας, που κατηγορούνται για δωροδοκία.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ "ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"

ΜΠΟΥΖΑΜΠΑΛΙΔΗΣ: "ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΜΕ 
ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ"!

Σοβαρή καταγγελία από τον  Γιάννη Μπουζαμπαλίδη, ενεργό παράγοντα της πόλης του Χολαργού, και εκπαιδευτικό, είχαμε χθες προς την εφημερίδα μας,  με την οποία εκφράζει την αγανάκτηση και προβληματισμό του  για την διοργάνωση των αγώνων "Αθλητικής Άνοιξης" που διεξήχθησαν την προηγούμενη Κυριακή με την συμμετοχή παιδιών από  δημοτικά και γυμνάσια της πόλης του Χολαργού.
Ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης μίλησε για πρόχειρη διοργάνωση  αλλά κυρίως για αναξιόπιστα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι στους αγώνες υπήρχαν αρκετοί κριτές!
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους αγώνες ταχύτητας, είπε: "Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τρεις και τέσσερις κριτές σε έναν αγώνα και να...καταφέρνουν να κατατάσσουν τέταρτο (4ο) έναν αθλητή που τερματίζει δεύτερος (2ος) στην σειρά του! Και μάλιστα να συμφωνούν όλοι ότι ήταν 4ος!!! Παρά το ότι αυτό έγινε μπροστά στα μάτια γονέων οι οποίοι απευθύνθηκαν αμέσως στην κριτική επιτροπή, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Μόλις όμως τους ειπώθηκε ότι υπάρχει βίντεο, η απάντησή τους ήταν ότι και δεύτερος να βγήκε,  δεν πέρασε στον τελικό γιατί ο χρόνος του δεν ήταν ανάμεσα στους καλύτερους!"
"Είναι εξοργιστικό" συνεχίζει ο κ. Μπουζαμπαλίδης "να δικαιολογούνται κατ' αυτό τον τρόπο. Μάλιστα κάποιος ...υπεύθυνος των αγώνων μου είπε ότι μάλλον μπερδέψανε τα άτομα γιατί έμοιαζαν οι αθλητικές τους εμφανίσεις! Έτσι δεν γίνονται αγώνες. Και η δικαιολογία ότι ο αθλητής δεν θα πέρναγε στον τελικό ούτως ή άλλως ακόμη και ως δεύτερος , το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί αμφιβολίες και για την εγκυρότητα των χρόνων. Επικαλούμε το βίντεό σας και ειλικρινά προτίθεμαι ακόμη και συνέντευξη τύπου να δώσω για το θέμα. Καλές οι πρωτοβουλίες και οι εκδηλώσεις αλλά δεν πρέπει να κυριαρχεί το αίσθημα της αδικίας ανάμεσα στα παιδιά. Πάνω απ'όλα ως εκπαιδευτικοί πρέπει να δίνουμε αξία στην ευγενή άμιλλα όταν όμως αυτή συνοδεύεται από το κοινόν περί δικαίου αίσθημα."

ΤΑ ...ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΞΥΔΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Είναι μοναδικό φαινόμενο για την ιστορία της τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, το θανάσιμο μίσος που διακατέχει τους δυο κορυφαίους παράγοντες της πόλης Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχουν αναγάγει σε προσωπική βεντέτα την μεταξύ τους αντιπαράθεση. Με συνεχή πόλεμο ανακοινώσεων ο οποίος όμως έχει τις ρίζες του στις μηνύσεις που έχουν ανταλλάξει οι δυο άντρες με κύρια αφορμή την υπόθεση της διαθήκης Καρύδη. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε τις τελευταιες ανακοινώσεις των δυο ανδρών.
                   
 Παπάγου, 13 Μαΐου 2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ         
Η υποκρισία του κ. Δημ. Νικολάου

Δυστυχώς η υποκρισία του τ. Δημάρχου Χολαργού κ. Δημήτρη Νικολάου και της παράταξής του «Ενεργοί Δημότες» δεν έχει τέλος, για το θέμα της Αγίας Σκέπης.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολάου κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για δήθεν άστοχες ενέργειες στο έργο της ανάπλασης του χώρου γύρω από την Αγία Σκέπη, ενώ είναι ΕΚΕΙΝΟΣ που δημιούργησε τα προβλήματα με την Πολεοδομία. Το θράσος του κ. Νικολάου περισσεύει, όταν τολμά να κατηγορεί το Δήμαρχο για τη σημερινή κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της Αγίας Σκέπης. Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο κ. Νικολάου και οι ελάχιστοι που του συμπαρίστανται είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο γύρω από το Ναό χώρος.
Η Δημοτική Αρχή, που είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα, ενήργησε με υπευθυνότητα και προχώρησε στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Τώρα, ο κ. Νικολάου τι θέλει; Θέλει να μας εκβιάσει; Θέλει να επιβάλει τις απόψεις του;
Ξεκαθαρίζουμε στον κ. Νικολάου, μια για πάντα, ότι εμείς δε δεχόμαστε τους εκβιασμούς του και τους θεατρινισμούς μιας ψηφοθηρικής νοοτροπίας. Δε συζητάμε με εκείνους που φέρουν προσκόμματα στο έργο ανάπλασης του γύρω από την Αγία Σκέπη  χώρου και δε σέβονται τους συμπολίτες μας. Ας καταλάβει επί τέλους ο κ. Νικολάου ότι αυτός έμαθε ΤΩΡΑ την Αγία Σκέπη, και όλοι καταλαβαίνουν ότι το ενδιαφέρον του είναι όψιμο και ψηφοθηρικό. Ας αντιληφθεί ότι η καθυστέρηση της ανάπλασης του χώρου της Αγίας Σκέπης βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και τα ελάχιστα άτομα που τον ακολουθούν.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι βέβαιοι ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και τα προσκόμματα που δημιουργεί ο κ. Νικολάου και ο χώρος γύρω από την Αγία Σκέπη θα γίνει γρήγορα κόσμημα για τους συμπολίτες μας.  

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θεμα: Απάντηση στην, από 13-5-2011, ανακοίνωση του κ. Β. Ξύδη για τον Ι.Ν. της  Αγίας Σκέπης
Διαβάζοντας την σημερινή ανακοίνωση του κ. Β. Ξύδη, που απευθύνεται στον κ. Δ. Νικολάου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού», μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσαν  τόσο τα ψεύδη όσο και το θράσος του!
  1. Η καταγγελία, για τα παράνομα έργα της Αγίας Σκέπης, δεν έγινε από τον κ. Δ. Νικολάου, αλλά από εκατοντάδες κατοίκους του Παπάγου και η διακοπή της κατασκευής των έργων έγινε από την πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. 
  2. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έφεραν το θέμα των παράνομων έργων της Αγίας Σκέπης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και ανάγκασαν τον κ. Β. Ξύδη να καταργήσει τις 72 παράνομες θέσεις στάθμευσης που επιχείρησε να κατασκευάσει για την εξυπηρέτηση της πελατείας των παρακείμενων κέντρων διασκέδασης, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  3. Για το θέμα των  παράνομων έργων της Αγίας Σκέπης ο Πρωτοσύγκελος της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παπανικολάου, μετά από εντολή του Αρχιεπισκόπου, έστειλε επείγον και αυστηρό έγγραφο προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και ζήτησε από τη Διοίκηση του κ. Β. Ξύδη να μην προβεί σε καμία ενέργεια στο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης «χωρίς τη ρητή συναίνεση του οικείου Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου και της Εκκλησιαστικής Αρχής»
  4. Μέχρι σήμερα, η Πολεοδομία και το Δασαρχείο δεν έχουν δώσει άδεια για την συνέχιση των έργων στην Αγία Σκέπη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας που έχει ορίσει η Πολεοδομία, τα έργα θα θεωρηθούν οριστικά αυθαίρετα και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στη Δημοτική Αρχή.
  5. Κύριε Β. Ξύδη, γιατί δεν δέχεσθε την κριτική της αντιπολίτευσης που έχει θεσμικό καθήκον να ελέγχει την διοίκηση;
  6. Πέραν του Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης, υπάρχουν παρανομίες και σε άλλα έργα του κ. Β. Ξύδη, που οδηγούν τη Δημοτική αρχή προς τη Δικαιοσύνη:
  • Δόθηκε παράνομη άδεια λειτουργίας στο καφέ-εστιατόριο στο τένις Παπάγου, το οποίο έκλεισε μετά  από καταγγελία.  Για το θέμα αυτό ο κ. Β. Ξύδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.
  • Παράνομη εκτέλεση έργων  στον περιβάλλοντα χώρο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, την οποία   διέκοψε η πολεοδομία Αγίας Παρασκευής.
  • Θα ακολουθήσουν και άλλα  παράνομα έργα τα οποία θα οδηγήσουν τον κ. Β. Ξύδη στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.
  1. Συνιστούμε στον κ. Β. Ξύδη περισσότερη ευπρέπεια απέναντι σε αυτοδιοικητικό συνάδελφο, ο οποίος έχει καταξιωθεί τόσο με το ήθος του, όσο και με το τεράστιο κοινωνικό του έργο.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας


Χολαργός, 11 Μαΐου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Β. Ξύδης, με ανακοίνωσή του, στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον τοπικό τύπο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρει: «Το έργο της πλατείας Αγίου Γεωργίου γίνεται με νόμιμο τρόπο και ακολουθήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις διαμορφώσεις των πλατειών. Γι αυτό, άλλωστε, ουδεμία έγγραφη παρέμβαση των αρμοδίων αρχών υπάρχει και ουδεμία γραπτή παρέμβαση εισαγγελέως έχει γίνει».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
 Στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου υπάρχει βεβαιωμένη προφορική εντολή του εισαγγελέα Αθηνών  να σταματήσουν τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, έως ότου η πολεοδομία απαντήσει για την νομιμότητά τους. Η πολεοδομία διενήργησε αυτοψία στις 19-04-2011, μετά από σχετικό σήμα του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου και με το υπ’αρ.πρωτ. 13584/11/20-4-2011 έγγραφό της,  διέκοψε τις εργασίες που εκτελούντο στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.
Ο κ. Β. Ξύδης, Δήμαρχος Παπάγου για 16 χρόνια, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να εκδοθούν οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες αρχές ( πολεοδομία, δασαρχείο κλπ) πριν την έναρξη του έργου;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη σχεδόν ολοκλήρωσε ένα έργο 500.000 Ευρώ χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη ξερίζωσε πανέμορφα πεύκα και θάμνους και τα αντικατέστησε  με μπετόν και πλάκες;
Γιατί η διοίκηση του κ. Β. Ξύδη ξόδεψε 500.000 Ευρώ για να τσιμεντοποιήσει ένα πανέμορφο, πράσινο, κοινόχρηστο χώρο και μάλιστα στην παρούσα οικονομική συγκυρία;
ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ. Δήμαρχος Χολαργού
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Συν. : Έγγραφο της Πολεοδομίας με αρ.πρωτ. 13584/11/20-4-2011 για τη διακοπή των   εργασιών

ΣΤΟ 9,65% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!



Η πολιτική του Μνημονίου την οποία ακολουθεί τυφλά και πειθήνια ο Παπανδρέου, έχοντας φέρει την χώρα στην καταστροφή, οδηγεί μαθηματικά σε έλλειμμα 9,65% του ΑΕΠ στο τέλος του χρόνου. Και αυτό με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς .
Ιδού πώς:
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού  (διαφορά εσόδων από έξοδα) στο πρώτο τετράμηνο του 2011 είναι 7,2 δις ευρώ. Το έλλειμμα αυτό εάν βρίσκεται λογικά στα ίδια επίπεδα και στα επόμενα 4/μηνα έως το τέλους του χρόνου, τότε θα έχουμε: 7,2 Χ 3 = 21,6 δις ευρώ έλλειμμα.
Το ΑΕΠ σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ύφεσης (3%), θα διαμορφωθεί στα 224 δις ευρώ..
Συνεπώς το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι: 21,6 : 224 = 9,65% 

Συμπερασματικά: Αυτή είναι η τραγική κατάληξη ενός εκ των προτέρων καταδικασμένου εγχειρήματος το οποίο προσπάθησε να μας πείσει ο άσχετος κι επικίνδυνος Παπανδρέου μαζί με τους λιγότερο άσχετους αλλά περισσότερο επικίνδυνους τροικανούς ότι αποτελούσε μονόδρομο σωτηρίας για την χώρα μας!!!
Όταν οι χώρες της Ε.Ε. έχουν έλλειμμα γύρω από το 3% του ΑΕΠ, εμείς εδώ μετά από 2 χρόνια σκληρών μέτρων το έλλειμμά μας βρίσκεται εκτοξευμένο γύρω από το 10%. 
Αυτός ο Παπακωνσταντίνου αλήθεια πού σπούδασε οικονομικά; Σκιντζή να βάζανε στο υπουργείο οικονομικών δεν υπήρχε περίπτωση να χαντακώσει την Ελλάδα όπως την χατνάκωσε αυτός!  
Αυτοί μας κυβερνούν! Άσχετοι και επικίνδυνοι!

ΕΠΑΘΕ BLACK OUT ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

Αρχικά νομίσαμε ότι huckers είχαν εισβάλει σε blogs, ανάμεσα στο οποίο και στο δικό μας, μποκάροντας την είσοδο των διαχειριστών και κάνοντας κουμάντο οι ίδιο. Όταν μάλιστα είδαμε ότι είχαν εξαφανιστεί τα δυο τελευταία αναρτημένα άρθρα μας,ε, τότε σχεδόν το πιστέψαμε!
Τελικά είχε παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα από την μητρική εταιρεία της google με αποτέλεσμα να χαθούν οι αναρτήσεις της 12ης και 13ης Μαϊου. Το ίδιο είχε συμβεί και με άλλα blogs.
Το πρόβλημα διορθώθηκε αργά το απόγευμα και είμαστε πάλι κοντά σας.

Καθαριότητα: Η χειρότερη των τελευταίων 30 χρόνων



από τον Θανάση Αυγουρόπουλο
Δημοτικό σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού
Πριν λίγες ημέρες αντιμετώπισα τα παράπονα δεκάδων συνδημοτών μας, για την άσχημη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας, με μεγάλη επιείκεια και προσπάθησα, για δεοντολογικούς και μόνον λόγους, να δικαιολογήσω τα… αδικαιολόγητα. Ως κυριότερη αιτία είχα επικαλεστεί την έλλειψη προσωπικού, που πράγματι υπάρχει, αλλά σίγουρα υπήρχε και επί δικιάς μας διοίκησης. Επειδή όμως καθημερινά η κατάσταση που όλοι βιώνουμε επιδεινώνεται επικίνδυνα και με λυπεί ιδιαίτερα η απαράδεκτη εικόνα που αντικρίζω, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τη σημερινή διοίκηση και ειδικά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δασκαλόπουλο. Ούτε πριν 30 χρόνια ο Χολαργός δεν παρουσίαζε αυτή την άθλια εικόνα. Δεν είναι δυνατόν τα σκουπίδια να μένουν στους δρόμους 4-5 ημέρες. Ενώ τα κλαδιά, τα στρώματα και λοιπά ογκώδη αντικείμενα, μέχρι 31/12/2010 απομακρύνονταν εντός 48 ωρών, τώρα βρίσκονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και σαπίζουν πάνω από 30 ημέρες. Για φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ανέβει η θερμοκρασία.
Αν είναι δυνατόν η Ανακύκλωση που για πέντε χρόνια περισυλλέγαμε δέκα τόνους ημερησίως και είχαμε καταταγεί στους πρώτους Δήμους της Αττικής, τόσον για την ποιότητα των ανακυκλώσιμων υλικών, όσον και για τον όγκο αυτών που μεταφέραμε στο Κέντρο Διαλογής, σήμερα φτάσαμε στο σημείο οι περισσότεροι μπλε κάδοι να είναι μόνιμα ξεχειλισμένοι, διότι να περισυλλέγουμε με το ζόρι πέντε τόνους. Το κυριότερο απογοητεύουμε τους συνδημότες μας και κυρίως τα νέα άτομα να πραγματοποιούν Ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των μεταφερόμενων απορριμμάτων στη χωματερή. 
Θα μου πούνε κάποιοι τι να κάνει ο Αντιδήμαρχος όταν έχει ελλείψεις σε προσωπικό; Απάντηση, σίγουρα υπάρχει λύση και είναι μία και μοναδική. Στο υπάρχον προσωπικό της καθαριότητας αυστηρά  στα πλαίσια του νόμου δίνεις υπερωρίες. Η Διοίκηση του Δήμου, όχι δεν δίνει υπερωρίες, διότι έχει άλλες προτεραιότητες, όπως π.χ. πρόσληψη πέντε Ειδικών Συνεργατών, αλλά σταμάτησε και την αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα για δήθεν λόγους οικονομίας.  Ο δε αρμόδιος Αντιδήμαρχος κοροϊδεύει τους πάντες δηλώνοντας ότι έχει άψογη συνεργασία με τους Εργαζόμενους, τους οποίους διαβεβαιώνει ότι συμφωνεί μαζί τους, αλλά όπως λέει, είναι εντελώς μόνος και δεν μπορεί να πείσει τον κ. Δήμαρχο για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αν πράγματι είναι έτσι γιατί δεν παραιτείται, αλλά ταυτόχρονα ζητάει να δουλέψουν τις Κυριακές με αμοιβή 20-30 ευρώ. Ο δε κ. Δήμαρχος καμαρώνει για το ότι για 4 μήνες δεν έχει καλέσει σε απολογία ούτε έναν Εργαζόμενο.
Καλά θα κάνει η σημερινή διοίκηση και ειδικά ο κ. Δασκαλόπουλος να κατανοήσει ότι η υπηρεσία της καθαριότητας είναι ανταποδοτική. Δηλαδή τη μισθοδοσία και τις υπερωρίες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι Δημότες με τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης να μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια και δεν κάνει στους δημότες απολύτως την παραμικρή χάρη.
                                                                                                        Θανάσης Αυγουρόπουλος
                                                                                                           Δημοτικός Σύμβουλος

«Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…»


από τον Γιάννη Κεχρή
Δημοτικό σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού

Η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Χολαργού - Παπάγου (ΕΥΔΑΔΗΧ) επιτελεί εθελοντική δασοπυροφύλαξη στον Υμηττό, στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5/2011 - 31/10/2011), τα απογεύματα και τα βράδια. Στις πρωινές βάρδιες, τα μόνα διαθέσιμα μέλη της είναι άνεργοι εθελοντές που δεν αρκούν όμως για την κάλυψη του 100% των αναγκών. Έτσι, ο Δήμος προβαίνει σε δίμηνες συμβάσεις, στο κρίσιμο τετράμηνο του Ιούνιου – Σεπτέμβριου, για την κάλυψη των κενών της πρωινής βάρδιας. Οι άπειροι, στην πυρόσβεση, συμβασιούχοι προσλαμβάνονται ως παρατηρητές στα παρατηρητήρια ή ως οδηγοί στα πυροσβεστικά οχήματα, οι εκπαιδευμένοι, στα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων και στην τηλε-ραδιοεπικοινωνία.
         Η εμπειρία και η εκπαίδευση είναι απαραίτητες σε αυτούς τους τομείς γιατί:         
·      Το πυροσβεστικό και υδροφόρο όχημα θα πρέπει να στελεχώνονται με πλήρωμα, με εκπαίδευση πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική.
·      Το Κέντρο Ελέγχου θα πρέπει να επανδρώνεται με ένα άτομο στις επικοινωνίες (τηλέφωνο και ασύρματοι) με κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση του βουνού, των κωδικών επικοινωνίας με την πυροσβεστική και τους εθελοντές ώστε να μπορεί να συντονίσει τους εθελοντές κάτω από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής.
         Από το 2008, για την αξιόπιστη κάλυψη των ευαίσθητων αυτών τομέων, κάποιοι από τους άνεργους, έμπειρους εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ προσλαμβάνονται μεταξύ των «διμηνιτών», στους κρίσιμους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, για να καλύψουν την πρωινή βάρδια. Ας σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αυτά άτομα προσφέρουν εθελοντικά για χρόνια τις υπηρεσίες τους απόγευμα και βράδυ, για έξι μήνες ετησίως. Ο καθένας από αυτούς προσλαμβάνεται για ένα μόνο δίμηνο στο σύνολο της εξάμηνης αντιπυρικής περιόδου και τους υπόλοιπους μήνες εργάζεται αποδεδειγμένα αφιλοκερδώς.
         Πέρσι προσλήφθηκαν 30 συνολικά άτομα μόνο στον Χολαργό, 15 για κάθε δίμηνο (Ιούνιο – Ιούλιο και Αύγουστο – Σεπτέμβριο). Τα εννιά από αυτά σε κάθε δίμηνο χρησιμοποιήθηκαν στην δασοπροστασία. Από τους 18 συνολικά (9Χ2) συμβασιούχους της δασοπροστασίας οι 10 ήταν άνεργοι εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ.
         Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της Πλειοψηφούσας Αρχής, αποφάσισε για οικονομικούς λόγους την μείωση των δίμηνων συμβάσεων σε 23 για τον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού φέτος, από 30 μόνο για τον Χολαργό πέρσι. Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι οι περικοπές θα αφορούν τα μέλη της ΕΥΔΑΔΗΧ, με το σκεπτικό ότι ως εθελοντές δεν θα πρέπει να πληρώνονται.
         Μια τέτοια στάση πέρα του ότι τιμωρεί τον εθελοντισμό αφού αποκλείει τους άνεργους εθελοντές από συγκεκριμένες έμμισθες θέσεις, αν και αυτοί αντικειμενικά διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα, μειώνει δραματικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου στην πρωινή βάρδια.
         Οι εθελοντές, αν και απογοητευμένοι για την ρατσιστική αντιμετώπιση της Διοίκησης έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν και την πρωινή βάρδια. Είναι όμως παρακινδυνευμένο και δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους ελάχιστους διαθέσιμους εθελοντές να καλύψουν το 100% των αναγκών της πρωινής βάρδιας. Θα υπάρχουν συνεπώς κάποια διαστήματα που η ραδιοεπικοινωνία και τα πυροσβεστικά του Δήμου θα μείνουν χωρίς κάλυψη εκπαιδευμένου προσωπικού.
         Σε αυτά τα διαστήματα ουσιαστικά χάνεται η προληπτική και κατασταλτική ικανότητα της ΕΥΔΑΔΗΧ. Αν και οι άπειροι συμβασιούχοι παρατηρητές μπορούν να εντοπίσουν αξιόπιστα την έναρξη μιας καινούργιας φωτιάς, αν και εφόσον κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους, η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα και συντονισμένα αν δεν υπάρχει εκπαιδευμένο άτομο στις τηλε-ραδιοεπικοινωνίες και η φωτιά δεν μπορεί να πληγεί στην κρίσιμη φάση της έναρξής της, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα είναι επιχειρησιακά άχρηστα χωρίς το εκπαιδευμένο πλήρωμα τους.     
         Στην πράξη, η πρώτη προσβολή της φωτιάς αφήνεται αποκλειστικά στην πυροσβεστική αν και σε πολλές περιπτώσεις η άμεση επέμβαση στην περιοχή μας έγινε επιτυχημένα από την ΕΥΔΑΔΗΧ και όχι από την πυροσβεστική. Είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτήν την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΥΔΑΔΗΧ ο Υμηττός σήμερα θα ήταν καμένος. Για αυτό άλλωστε η ΕΥΔΑΔΗΧ θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες Δασοπροστασίας στον Υμηττό. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από το 2004, η ΕΥΔΑΔΗΧ λαμβάνει ανελλιπώς, εξαιτίας του αναγνωρισμένου έργου της, την τρίτη σε σειρά επιδότηση, μετά την Ηλιούπολη και την Καισαριανή, σε υλικό δασοπυρόσβεσης πανελληνίως.
         Είναι απαραίτητο να προσληφθούν 10 τουλάχιστον επιπλέον «διμηνίτες» από την ομάδα των άνεργων έμπειρων εθελοντών της ΕΥΔΑΔΗΧ. Αυτοί θα καλύψουν, στα δύο δίμηνα Ιουνίου – Ιουλίου και Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, με τρία άτομα το πλήρωμα του πυροσβεστικού του Δήμου, με ένα το υδροφόρο και με ένα άτομο τις τηλε-ραδιοεπικοινωνίες του κέντρου ελέγχου.
         Επειδή ο μισθός του κάθε διμηνίτη δεν υπερβαίνει τα 1800 μεικτά τον μήνα, το επιπλέον κόστος για τον Δήμο δεν θα ξεπερνά τα 36.000 (1800€ Χ 2 Χ 10) περίπου. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο Δήμος σπαταλά 55.755 για κάθε έναν από τους πέντε ειδικούς σύμβουλους του κ. Ξύδη, 20.000 επιπλέον γιατί επιλέχθηκε για τον μαέστρο και την πιανίστρια της μεικτής Χορωδίας, η ακριβότερη λύση του Παπάγου και όχι η φτηνότερη του Χολαργού, 502.000 για την τσιμεντοποίηση του προαύλιου χώρου του Αγ. Γεώργη και σημαντικά ποσά για ιεροψάλτες, διπλούς εορτασμούς, διπλές παρελάσεις και δημοσιογράφους, κρίνει ότι οι περικοπές αυτές είναι και αδικαιολόγητες και εγκληματικές για την προστασία του Υμηττού.
         Επιπλέον, οι προσβλητικές εκφράσεις του τύπου: «οι Εθελοντές δεν πληρώνονται» ή «δεν μπορεί να προσφέρουν τάχα αφιλοκερδώς για να διοριστούν στην συνέχεια» που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαράδεκτες για τους ήρωες της ΕΥΔΑΔΗΧ. Ο όρος «ήρωας» δεν είναι υπερβολικός, αφού ο Υμηττός αποδεδειγμένα διατηρείται πράσινος εξαιτίας της αφιλοκερδούς, ανιδιοτελούς παρουσίας τους και σε πολλές περιπτώσεις μέσα από την αυτοθυσία των σωτήριων παρεμβάσεων τους, όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί στον Τοπικό Τύπο.
         Η μειωτική στάση του Δημάρχου για την ΕΥΔΑΔΗΧ, αποδεικνύει την απαξιωτική του στάση για τον Υμηττό. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι στο νέο Οργανισμό του Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος δεν υπάρχει αντιπροσώπευση της ΕΥΔΑΔΗΧ. Το μέλλον του Δήμου μας περνά από την σωτηρία του Υμηττού. Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή ο Δήμαρχος να αλλάξει στάση και πολιτική απέναντι στον Εθελοντισμό, την ΕΥΔΑΔΗΧ και τον Υμηττό γενικότερα.

Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…»


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ-Δημ. Συμβούλου Γιάννη Κεχρή
Η Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Χολαργού - Παπάγου (ΕΥΔΑΔΗΧ) επιτελεί εθελοντική δασοπυροφύλαξη στον Υμηττό, στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5/2011 - 31/10/2011), τα απογεύματα και τα βράδια. Στις πρωινές βάρδιες, τα μόνα διαθέσιμα μέλη της είναι άνεργοι εθελοντές που δεν αρκούν όμως για την κάλυψη του 100% των αναγκών. Έτσι, ο Δήμος προβαίνει σε δίμηνες συμβάσεις, στο κρίσιμο τετράμηνο του Ιούνιου – Σεπτέμβριου, για την κάλυψη των κενών της πρωινής βάρδιας. Οι άπειροι, στην πυρόσβεση, συμβασιούχοι προσλαμβάνονται ως παρατηρητές στα παρατηρητήρια ή ως οδηγοί στα πυροσβεστικά οχήματα, οι εκπαιδευμένοι, στα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων και στην τηλε-ραδιοεπικοινωνία.
         Η εμπειρία και η εκπαίδευση είναι απαραίτητες σε αυτούς τους τομείς γιατί:         
·      Το πυροσβεστικό και υδροφόρο όχημα θα πρέπει να στελεχώνονται με πλήρωμα, με εκπαίδευση πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική.
·      Το Κέντρο Ελέγχου θα πρέπει να επανδρώνεται με ένα άτομο στις επικοινωνίες (τηλέφωνο και ασύρματοι) με κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση του βουνού, των κωδικών επικοινωνίας με την πυροσβεστική και τους εθελοντές ώστε να μπορεί να συντονίσει τους εθελοντές κάτω από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής.
         Από το 2008, για την αξιόπιστη κάλυψη των ευαίσθητων αυτών τομέων, κάποιοι από τους άνεργους, έμπειρους εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ προσλαμβάνονται μεταξύ των «διμηνιτών», στους κρίσιμους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, για να καλύψουν την πρωινή βάρδια. Ας σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αυτά άτομα προσφέρουν εθελοντικά για χρόνια τις υπηρεσίες τους απόγευμα και βράδυ, για έξι μήνες ετησίως. Ο καθένας από αυτούς προσλαμβάνεται για ένα μόνο δίμηνο στο σύνολο της εξάμηνης αντιπυρικής περιόδου και τους υπόλοιπους μήνες εργάζεται αποδεδειγμένα αφιλοκερδώς.
         Πέρσι προσλήφθηκαν 30 συνολικά άτομα μόνο στον Χολαργό, 15 για κάθε δίμηνο (Ιούνιο – Ιούλιο και Αύγουστο – Σεπτέμβριο). Τα εννιά από αυτά σε κάθε δίμηνο χρησιμοποιήθηκαν στην δασοπροστασία. Από τους 18 συνολικά (9Χ2) συμβασιούχους της δασοπροστασίας οι 10 ήταν άνεργοι εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ.
         Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της Πλειοψηφούσας Αρχής, αποφάσισε για οικονομικούς λόγους την μείωση των δίμηνων συμβάσεων σε 23 για τον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού φέτος, από 30 μόνο για τον Χολαργό πέρσι. Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι οι περικοπές θα αφορούν τα μέλη της ΕΥΔΑΔΗΧ, με το σκεπτικό ότι ως εθελοντές δεν θα πρέπει να πληρώνονται.
         Μια τέτοια στάση πέρα του ότι τιμωρεί τον εθελοντισμό αφού αποκλείει τους άνεργους εθελοντές από συγκεκριμένες έμμισθες θέσεις, αν και αυτοί αντικειμενικά διαθέτουν τα περισσότερα προσόντα, μειώνει δραματικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Δήμου στην πρωινή βάρδια.
         Οι εθελοντές, αν και απογοητευμένοι για την ρατσιστική αντιμετώπιση της Διοίκησης έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν και την πρωινή βάρδια. Είναι όμως παρακινδυνευμένο και δεν μπορείς να υποχρεώσεις τους ελάχιστους διαθέσιμους εθελοντές να καλύψουν το 100% των αναγκών της πρωινής βάρδιας. Θα υπάρχουν συνεπώς κάποια διαστήματα που η ραδιοεπικοινωνία και τα πυροσβεστικά του Δήμου θα μείνουν χωρίς κάλυψη εκπαιδευμένου προσωπικού.
         Σε αυτά τα διαστήματα ουσιαστικά χάνεται η προληπτική και κατασταλτική ικανότητα της ΕΥΔΑΔΗΧ. Αν και οι άπειροι συμβασιούχοι παρατηρητές μπορούν να εντοπίσουν αξιόπιστα την έναρξη μιας καινούργιας φωτιάς, αν και εφόσον κάνουν ευσυνείδητα την δουλειά τους, η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα και συντονισμένα αν δεν υπάρχει εκπαιδευμένο άτομο στις τηλε-ραδιοεπικοινωνίες και η φωτιά δεν μπορεί να πληγεί στην κρίσιμη φάση της έναρξής της, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα είναι επιχειρησιακά άχρηστα χωρίς το εκπαιδευμένο πλήρωμα τους.     
         Στην πράξη, η πρώτη προσβολή της φωτιάς αφήνεται αποκλειστικά στην πυροσβεστική αν και σε πολλές περιπτώσεις η άμεση επέμβαση στην περιοχή μας έγινε επιτυχημένα από την ΕΥΔΑΔΗΧ και όχι από την πυροσβεστική. Είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτήν την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΥΔΑΔΗΧ ο Υμηττός σήμερα θα ήταν καμένος. Για αυτό άλλωστε η ΕΥΔΑΔΗΧ θεωρείται από τις καλύτερες ομάδες Δασοπροστασίας στον Υμηττό. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από το 2004, η ΕΥΔΑΔΗΧ λαμβάνει ανελλιπώς, εξαιτίας του αναγνωρισμένου έργου της, την τρίτη σε σειρά επιδότηση, μετά την Ηλιούπολη και την Καισαριανή, σε υλικό δασοπυρόσβεσης πανελληνίως.
         Είναι απαραίτητο να προσληφθούν 10 τουλάχιστον επιπλέον «διμηνίτες» από την ομάδα των άνεργων έμπειρων εθελοντών της ΕΥΔΑΔΗΧ. Αυτοί θα καλύψουν, στα δύο δίμηνα Ιουνίου – Ιουλίου και Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, με τρία άτομα το πλήρωμα του πυροσβεστικού του Δήμου, με ένα το υδροφόρο και με ένα άτομο τις τηλε-ραδιοεπικοινωνίες του κέντρου ελέγχου.
         Επειδή ο μισθός του κάθε διμηνίτη δεν υπερβαίνει τα 1800 μεικτά τον μήνα, το επιπλέον κόστος για τον Δήμο δεν θα ξεπερνά τα 36.000 (1800€ Χ 2 Χ 10) περίπου. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο Δήμος σπαταλά 55.755 για κάθε έναν από τους πέντε ειδικούς σύμβουλους του κ. Ξύδη, 20.000 επιπλέον γιατί επιλέχθηκε για τον μαέστρο και την πιανίστρια της μεικτής Χορωδίας, η ακριβότερη λύση του Παπάγου και όχι η φτηνότερη του Χολαργού, 502.000 για την τσιμεντοποίηση του προαύλιου χώρου του Αγ. Γεώργη και σημαντικά ποσά για ιεροψάλτες, διπλούς εορτασμούς, διπλές παρελάσεις και δημοσιογράφους, κρίνει ότι οι περικοπές αυτές είναι και αδικαιολόγητες και εγκληματικές για την προστασία του Υμηττού.
         Επιπλέον, οι προσβλητικές εκφράσεις του τύπου: «οι Εθελοντές δεν πληρώνονται» ή «δεν μπορεί να προσφέρουν τάχα αφιλοκερδώς για να διοριστούν στην συνέχεια» που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαράδεκτες για τους ήρωες της ΕΥΔΑΔΗΧ. Ο όρος «ήρωας» δεν είναι υπερβολικός, αφού ο Υμηττός αποδεδειγμένα διατηρείται πράσινος εξαιτίας της αφιλοκερδούς, ανιδιοτελούς παρουσίας τους και σε πολλές περιπτώσεις μέσα από την αυτοθυσία των σωτήριων παρεμβάσεων τους, όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί στον Τοπικό Τύπο.
         Η μειωτική στάση του Δημάρχου για την ΕΥΔΑΔΗΧ, αποδεικνύει την απαξιωτική του στάση για τον Υμηττό. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι στο νέο Οργανισμό του Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος δεν υπάρχει αντιπροσώπευση της ΕΥΔΑΔΗΧ. Το μέλλον του Δήμου μας περνά από την σωτηρία του Υμηττού. Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή ο Δήμαρχος να αλλάξει στάση και πολιτική απέναντι στον Εθελοντισμό, την ΕΥΔΑΔΗΧ και τον Υμηττό γενικότερα.

Γιάννης Κεχρής
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011
Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

FREE photo hosting by Fih.gr FREE photo hosting by Fih.gr FREE photo hosting by Fih.gr FREE photo hosting by Fih.gr FREE photo hosting by Fih.gr FREE photo hosting by Fih.gr


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ!



Το ότι η πολιτική ποδοσφαιροποιήθηκε, είναι γνωστό από καιρό. Όπως επίσης, το ότι ο κ. Λοβέρδος είναι συχνός θαμώνας των γηπέδων, άρα ξέρει να παίζει (πολιτική) μπάλα,  να… συναρπάζει τα πλήθη, αλλά και να …πανηγυρίζει.
Αυτό δείχνει και η φωτογραφία, όπου ο Υπουργός Υγείας, καθισμένος στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη, με υψωμένη τη δεξιά γροθιά του, έχει δίπλα του νεαρό οπαδό του Ολυμπιακού!
Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακών αισθημάτων Α. Λοβέρδος, προσπαθεί να δελεάσει τον πιτσιρικά με δώρα από την μπουτίκ των ερυθρολεύκων! Δείτε την ….φουσκωμένη από φανέλες και κασκόλ τσάντα του νεαρού και βγάλτε συμπέρασμα.
Κατά τον ίδιο τρόπο ο Α. Λοβέρδος επιδίωξε να δελεάσει το λαό με την προχθεσινή αιφνίδια εμφάνιση-συνέντευξη τύπου. Στόχο είχε να κερδίσει προσωπικούς οπαδούς, δείχνοντας φιλολαϊκό-δημοκρατικό πρόσωπο και διαχωρίζοντας την θέση του από την ασυδοσία Παπακωνσταντίνου. Μίλησε για «νεφελώδεις υποθέσεις» στις οποίες  δεν μπορεί να συμβάλει, ζήτησε  το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ πρότεινε τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου να τις υπογράφει όλο το υπουργικό συμβούλιο και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Προκειμένου δε να έχει τα νώτα του καλυμμένα, δήλωσε ότι στηρίζει τον Παπανδρέου και έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού.
Οι ποδοσφαιρικές ντρίπλες του είχαν πολλαπλό κέρδος: Άδειασε τον Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον Βενιζέλο, εμφανιζόμενος αυτός ως ο αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα όμως προσέφερε τις –δήθεν- καλές υπηρεσίες του στον Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στηρίζει την πολιτική του! Το κυριότερο, εμφανίστηκε ως φιλολαϊκός, ζητώντας την ψήφιση του δημοσιονομικού προγράμματος από 180 βουλευτές και όχι 151 όπως έγινε με το Μνημόνιο Νο1!  

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!


Έσφαξαν συμπολίτη μας για μια βιντεοκάμερα 
που κρατούσε στο χέρι!
Πήγαινε τη γυναίκα του στο Μαιευτήριο να γεννήσει


Αυτή είναι η Αθήνα του σήμερα, όπως μας την παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία  αριστερών κινημάτων που κατηγορούν και από πάνω την χώρα μας για ρατσιστική αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών!
Αυτά τα υποκείμενα που το έπαιζαν αλληλέγγυοι των λαθρομεταναστών - καταληψιών της Νομικής και αργότερα της Υπατείας, επέτυχαν την επιτάχυνση της νομιμοποίησης όλου του συρφετού παράνομων αλλοδαπών που καταπνίγει καθημερινά τη χώρα και ειδικά τις γειτονιές της Αθήνας, αυξάνοντας ραγδαία την εγκληματικότητα
Μια Αθήνα που μετατρέπεται μέρα με την μέρα χειρότερη από Σικάγο. Μια Αθήνα στην οποία φοβάσαι όχι μόνο να περπατήσεις αλλά και να βγεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου, γιατί καιροφυλακτεί το έγκλημα. Οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή και θεωρούν εχθρό τον Έλληνα-χριστιανό πολίτη, έχουν μετατραπεί σε …κινούμενες δολοφονικές βόμβες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και των περιχώρων της.
Τα ξημερώματα της σημερινής ημέρας, ένας 44χρονος συμπολίτης μας βγήκε από το σπίτι του στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 57, στο κέντρο της Αθήνας, κατευθυνόμενος σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού όπου είχε το αυτοκίνητό του, προκειμένου να  το φέρει έξω από το σπίτι του και να παραλάβει την ετοιμόγεννη γυναίκα του για το Μαιευτήριο.
Τον πρόλαβαν όμως οι δολοφόνοι του. Με τρεις μαχαιριές που κάρφωσαν στο λαιμό και στην πλάτη, τον άφησαν νεκρό, αρπάζοντας την βιντεοκάμερα που κρατούσε στο χέρι και με την οποία σκόπευε να  απαθανατίσει τη σύζυγό του όταν θα έφερνε το δεύτερο παιδί τους στον κόσμο.
Η στυγερή δολοφονία έγινε λίγα μόλις μέτρα από την Υπατεία, εκεί όπου οι … αλληλέγγυοι πριν από λίγο καιρό κραύγαζαν για τα… δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Τρεις από αυτούς αφαίρεσαν με τον πιο φρικτό τρόπο το νήμα της ζωής ενός οικογενειάρχη που ήθελε να χαρεί με την σύζυγό του την γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Στον δήμο Χολαργού-Παπάγου οι λαθρομετανάστες οργιάζουν καθημερινά. Ο Δήμαρχος οφείλει να φέρει το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και σε συνεργασία με την Αστυνομία να προσπαθήσουν να βρουν κάποια λύση στο μέγιστο πρόβλημα και για την πόλη μας πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα και εδώ.




ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΑΖΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Ο πιο άχρηστος, ανίκανος και επικίνδυνος  Πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους (από την εποχή του Καποδίστρια δηλαδή), ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι καιρός να πάει σπίτι του. Αφού οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με τις παρελθούσες εποχές, τότε που η εθνική μειοδοσία δημιουργούσε δικαστήρια και...Γουδί, ο Γιώργος Παπανδρέου ας προκηρύξει εκλογές και ας πάει στον...αγύριστο.
Η συνάντηση που θα έχει σε λίγες ώρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια (άλλο μπουμπούκι και αυτός) και με δεδομένο το εθνικό αδιέξοδο και την τεράστια κρίση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, οι συνθήκες είναι ιδανικές να προκηρυχθούν εκλογές και να ξεκουμπιστεί από την Πρωθυπουργική θέση ο ανίκανος Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή του, το ...παιδί της μαμάς, που γεννήθηκε για να μπει κατευθείαν στα υπουργικά σαλόνια και για να ανέβει στην Πρωθυπουργία, ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα μέσα σε ελάχιστους μήνες, αφού πρώτα είχε έρθει σε συνεννόηση με το ΔΝΤ πριν ακόμη εκλεγεί Πρωθυπουργός, να ζητήσει άμεσα εκλογές από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Είναι το ελάχιστο και μοναδικό που μπορεί να προσφέρει στον τόπο.
Και ας πάει μετά να κάνει τζόκινγκ με το κολάν του!