Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ"


Δείτε φωτογραφία και βγάλτε συμπέρασμα! Ο Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Δασκαλόπουλος σε στάση προσοχής (ως πρώην στρατιωτικός ξέρει από ...προσοχές) υποβάλει τα σέβη του, προσφωνώντας την κ. Μπακογιάννη η οποία επισκέφτηκε προ ημερών την Λέσχη Αξιωματικών Παπάγου!
Η κ. Μπακογιάννη ως Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ήρθε στου Παπάγου μπας και βγάλει καμιά ψήφο, αφού το κόμμα της πασχίζει να πιάσει το 3% για να μπει στην επόμενη Βουλή! Η κ. Μπακογιάννη η οποία κανονικά έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το μόνο που επιδιώκει διά της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" είναι να σώσει το πολιτικό της τομάρι!
Ο κ. Δασκαλόπουλος όμως τι δουλειά έχει σε αυτή την ομήγυρη;
"Γιατί απορείτε;" μας είπε συνεργάτης μας. "Ο Δασκαλόπουλος είναι σαν την Coca-cola, πάει με όλα. Και με το Κ.Κ.Ε. συμμάχησε έχοντας την υποστήριξή του για δύο 4ετίες στις δημοτικές εκλογές και άνθρωπος του Τσοχατζόπουλου υπήρξε και με το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στις εσωκομματικές διαδικασίες για να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου, αλλά και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε αργότερα και ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως ανεξάρτητος καταγγέλλοντας παράλληλα τον Ξύδη ως "κυβερνήτη της παντόφλας". Μετά από λίγο όμως συμμάχησε με τον Ξύδη για να εκλεγεί δημοτικός Σύμβουλος. Τώρα, γιατί είναι πλάι στην κ. Μπακογιάννη, προσφωνώντας την μάλιστα, προφανώς κάπου θα στοχεύει ο κ. Δασκαλόπουλος".
Πού να στοχεύει; ρωτήσαμε γεμάτοι περιέργεια.
"Ο κ. Δασκαλόπουλος παίζει σε πολλά ταμπλώ. Πιθανώς να στεφθεί ως "εξ απορρήτων"  της κας Μπακογιάννη. "

Τώρα, για το ποια είναι η κ. Μπακογιάννη; Πάρτε μια γεύση από τα όσα έχουμε γράψει για την κυρία, εδώ:
http://indobserver.blogspot.com/2010/12/blog-post.html



ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Αυτός ο Παπανδρέου είναι αδίστακτος! Ξεπουλάει ακόμη και την αρχαιοελληνική Ιστορία εφευρίσκοντας ...κοινό πολιτισμικό παρελθόν με την η Τουρκία!!!  
Το άρθρο της εφημερίδας "Δημοκρατία" αποκαλύπτει ότι η πολιτική Παπανδρέου δεν ορωδεί ακόμη και στο ξεπούλημα  της ίδιας της Ιστορίας της Ελλάδας στους Τούρκους! 
Αφορμή γι' αυτό αποτελεί ο δανεισμός αρχαίων ειδωλίων σε τουρκική έκθεση και συγκεκριμένα
στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης,  η οποία προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ στην πραγματικότητα τα τουρκικά φύλλα δεν είχαν καν εμφανιστεί στο χάρτη.
Σύμφωνα με τον συντάκτη Παναγιώτη Λιάκο και το δημοσίευμα που φιλοξενεί  η εφημερίδα "Δημοκρατία", "η σημερινή κυβέρνηση είναι η ιδανικότερη που υπήρξε ποτέ για να παραχωρήσει τις εμπράγματες εγγυήσεις σε όλους όσοι τις απαιτούν ή σκέπτονται να τις ζητήσουν"! Προφανώς ο συντάκτης, εκτός από την δημόσια περιουσία, εννοεί και το ξεπούλημα της ίδιας της Ιστορίας μας  μια και συμπληρώνει για την Ελληνική Κυβέρνηση ότι  "είναι έτοιμη να υποθηκεύσει οτιδήποτε, κάνοντας το χατίρι οποιασδήποτε χώρας, ακόμα κι αν η τελευταία δεν μας έχει δανείσει ούτε ένα σεντ. Ο κ. Παπανδρέου και οι συναυτουργοί του εκχωρούν τα πάντα από πεποίθηση και ιδεολογία", καταλήγει.
Ο συντάκτης της εφημερίδας "Δημοκρατία" δίνει το βασικό αίτιο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την αρχή του ξεπουλήματος.
"Αρχή κάθε σοφίας είναι η γνώση της σημασίας του ονόματος" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και η καπηλεία της ελληνικής ιστορίας από τους απογόνους του Αλπ Αρλσαν ξεκινάει από την ονομασία της έκθεσης.: "Απέναντι , οι Κυκλάδες και η Δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ".
Σε κάθε άσχετο με την ιστορία,  δίνεται η εντύπωση ότι η έκθεση αφορά στον πολιτισμικό …διάλογο των δυο λαών στα βάθη της αρχαιότητας.
"Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα ουδείς δεσμός είχε αναπτυχθεί μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, για τον απλούστατο λόγο της απουσίας των δεύτερων από τον παγκόσμιο ιστορικό και εθνολογικό χάρτη", επισημαίνει ο Παναγιώτης Λιάκος.

Η δρ Ναζαρ Όλτσερ, επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του μουσείου Σαμπάντζι  σε δηλώσεις της, εμμέσως πλην σαφώς παρουσίασε τον ιωνικό και τον αιγαιακό πολιτισμό επηρεασμένο από τους …Τούρκους.
Η στάση της μάλιστα γίνεται ακόμα περισσότερο προκλητική, όταν τονίζει ότι "θέλουμε αυτό να γίνει ένα γεγονός με το ποίο θα υπερνικήσουμε τις προκαταλήψεις των τελευταίων ετών και θα αποτελέσει μια αιτία για να μοιραστούμε την υπερηφάνεια μας γι’ αυτό το παρελθόν".
Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι , αν Έλληνες και Τούρκοι πρέπει να μοιραστούμε το ίδιο παρελθόν.
Τι και αν  η κοινή λογική κάνει τους Έλληνες να αποστρέφουν το πρόσωπό τους για το παρελθόν των Τούρκων, νιώθοντας επί αιώνες στο πετσί τους την υποδούλωση και τις γενοκτονίες;
Ο Παπανδρέου  τα ισοπεδώνει όλα. Στο σχέδιό του είναι να αλλάξει και την Ιστορία: Αφού  την καθιστά στα σχολεία ως  μάθημα δευτερεύον, επιχειρεί να πείσει για ...κοινό ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν Ελλάδος και Τουρκίας από τα βάθη της αρχαιότητας και εδώ!
Χαρίζει την Ιστορία μας στους Τούρκους, δίνοντας το μήνυμα για την επερχόμενη επέλαση της Τουρκίας στην άλωση και της Ιστορίας μας !
Τα Σκόπια που καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας θα μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό σε αυτό που μας περιμένει με την Τουρκία! Διά χειρός Παπανδρέου!

ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!


ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ!

1.papandreou
Ο κεφαλικός φόρος που θα σταλεί ως …οθωμανικό μπουγιουρντί από τις εφορίες προς όλους τους  Έλληνες,  πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του από τους  ίδιους τους φορολογούμενους πολίτες: Με σωρεία αγωγών σε βάρος των κατά τόπους ΔΟΥ που θα έχουν το θράσος να στείλουν στα νοικοκυριά τον παράνομο, αντισυνταγματικό κεφαλικό φόρο. 
Οι αγωγές αυτές, εφόσον γίνουν ομαδικά θα στοιχίσουν πολύ λιγότερο απ’ ότι εάν κατατεθούν ατομικά από κάθε έναν φορολογούμενο. Εάν δε σε αυτό τον αγώνα συστρατευτούν και  οι Δικηγορικοί σύλλογοι  Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.λ.π. τότε οι αγωγές θα στοιχίσουν μόνον το ελάχιστο παράβολο. Είναι δε αναγκαίο να φτάσουν έως τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου είναι βέβαιον ότι θα δικαιωθούν οι ενάγοντες!
Γιατί είναι παράνομος ο κεφαλικός φόρος;
Όποιος πολίτης ελέγχεται και πληρώνει τους φόρους του μέσω της δήλωσής του, με τα χρήματα που καταβάλλει, ταυτόχρονα εξουσιοδοτεί και εντέλει την Πολιτεία να εισπράττει όλους τους αναλογούντες φόρους από όλους τους φορολογούμενους πολίτες. Είναι υποχρέωση δηλαδή του κράτους να βρίσκει και να εισπράττει τους φόρους και τα πρόστιμα από τους φοροδιαφεύγοντες, από τα χρήματα με τα οποία έχει ήδη πληρωθεί από τους φορολογούμενους.
Το κάνει αυτό η Πολιτεία;
Όχι βεβαίως! Από τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ  ανείσπρακτους φόρους, τα 32 δισεκατομμύρια τα οφείλουν 9000 (εννέα χιλιάδες) φοροδιαφεύγοντες  πολίτες! Τα υπόλοιπα 10 δισεκατομμύρια τα χρωστούν  690.000 φορολογούμενοι! Το κράτος, αντί να πιάσει τους 9000 λωποδύτες-φοροδιαφεύγοντες,  τιμωρεί τους κατά τεκμήριο αδυνάτους και ευσυνείδητους φορολογούμενους! Ενώ η Πολιτεία  γνωρίζει ποιοι είναι οι κλέφτες των 32 δις ευρώ, ενώ έχει την δυνατότητα να τους βρει και να τους πάρει τα χρήματα, να τους δημεύσει την περιουσία ή να τους κλείσει στην φυλακή, τούς δίνει… συγχωροχάρτι και επιβάλλει παράνομο κεφαλικό φόρο, στα ήδη ρημαγμένα ελληνικά νοικοκυριά!
Γι’ αυτό είναι παράνομος ο κεφαλικός φόρος και οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν απέναντι στους ανίκανους, επικίνδυνους και Προδότες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Η κατάθεση αγωγής, αυτόματα εμποδίζει την Πολιτεία από το να εκβιάσει, εκφοβίσει ή απαιτήσει την πληρωμή του κεφαλικού φόρου από τον ενάγοντα, διότι υπάρχει εκκρεμοδικία. Όταν αυτή τελεσιδικίσει  μετά από χρόνια και ειδικά αφού φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τότε θα επιλυθεί η διαφορά μεταξύ κράτους και ενάγοντα.
Μέχρι  τότε όμως θα έχει καταρρεύσει το Οθωμανικού τύπου Κράτος  που έχει στήσει ο πολιτικός απατεώνας Παπανδρέου!
Ενδεχομένως- να έχει καταρρεύσει νωρίτερα. Διότι  τα χρήματα που θα αρπάξει ο Παπανδρέου με τον κεφαλικό φόρο από τους ανυποψίαστους πολίτες, θα έχουν πάει κατευθείαν στα χέρια των εγκληματιών της διεθνούς τοκογλυφίας και όχι για τη σωτηρία της χώρας! Και οι εγκληματίες-μαφιόζοι-νταβατζήδες, ως γνωστόν ζητούν περισσότερα!
Α ρε Προδότη Παπανδρέου, κατέστρεψες σε χρόνο ρεκόρ την Ελλάδα μας και τους Έλληνες!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΞΥΔΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ


Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδης έστειλε την παρακάτω επιστολή συγχαρητηρίων στον Κ. Νικολή, τον Παπαγιώτη Ολυμπιονίκη των Special Olympics:

Κύριον Κωνσταντίνο Νικολή
Αυλώνος 3
15669 Παπάγου

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση, πληροφορήθηκα την επιτυχία σου και την ανάδειξή σου ως χρυσό πρωταθλητή στους αγώνες SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011.
Θέλω να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη διάκριση αυτή που πέτυχες, με μεγάλη ασφαλώς προσπάθεια, μεθοδικότητα και μαχητικότητα, αλλά και για όλη την επιτυχημένη αθλητική σου πορεία.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν τόσο σε εσένα, όσο και σε όλους τους Έλληνες αθλητές των Special Olympics, για το δύναμη και το σθένος που επιδεικνύουν, ώστε να ξεπερνούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να πετυχαίνουν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης τόσο στη μητέρα σου Κατερίνα, όσο και στη γιαγιά σου Γεωργία, οι οποίες στηρίζουν την προσπάθειά σου και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου.
Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι όλοι οι συμπολίτες σου και ιδιαίτερα εγώ, ως Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, είμαστε κατενθουσιασμένοι και υπερήφανοι με τις επιτυχίες σου και υπερήφανοι για σένα.
Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά, να είσαι πάντα πρώτος στους αθλητικούς αγώνες, να ανεβαίνεις πάντα στο βάθρο του πρωταθλητή  και να κερδίζεις όλους τους αγώνες της ζωής σου.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.

ΠΕΡΙ...ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!


Επειδή λαμβάνουμε συνεχή ανώνυμα σχόλια τα οποία μας μέμφονται ότι δεν ασχολούμαστε δημοσιογραφικά με τον δημοτικό σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού Θανάση Αυγουρόπουλο και επειδή υποστηρίζουν ότι τον έχουμε στο...απυρόβλητο της πένας μας, εξηγούμαστε για μιαν ακόμη φορά:

Η αδυσώπητη δημοσιογραφική μας κριτική εντοπίζεται σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν καταχραστεί-διασπαθίσει δημόσιο χρήμα ή υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για κάτι τέτοιο ή χρησιμοποιούν τον θώκο εξουσίας που κατέχουν για να επωφεληθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογενείας τους, σε βάρος άλλων πολιτών. 
Ρωτάμε τους ανώνυνους επικριτές μας, πού και πότε χρησιμοποίησε ο Αυγουρόπουλος τον δημοτικό θώκο που κατείχε επί έτη, σε βάρος άλλων πολιτών και προς όφελος της οικογενείας του;
Η έρευνά μας δεν απέδειξε κάτι τέτοιο. Άνθρακες ο ...θησαυρός. 
Ιδού λοιπόν τι συλλέξαμε για τον κ. Αυγουρόπουλο: 
Ο γιος του δεν επωφελήθηκε από τον θώκο του πατέρα του. Έχει δύο master και ένα διδακτορικό, εργάζεται ως ωρομίσθιος στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ενώ έχει επιλεγεί ως λέκτορας και περιμένει τον διορισμό του. 
Η κόρη του Θανάση Αυγουρόπουλου αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λύκειο Χολαργού και στην μουσική (πιάνο), μετέβη στην Βουδαπέστη Ουγγαρίας όπου και παντρεύτηκε και έχει δημιουργήσει  εκεί την οικογένειά της, έχοντας αποκτήσει δυο παιδιά. 
Πού επωφελήθηκαν τα παιδιά του Θανάση Αυγουρόπουλου από τον δημοτικό θώκο του πατέρα τους; Δεν θα μπορούσε ο κ. Αυγουρόπουλος να χρησιμοποιήσει την θέση του για να...βολέψει τα παιδιά του; Δεν το έκανε!
Πάμε παρακάτω, στα ανίψια του:
Η κόρη του  Γιάννη Αυγουρόπουλου, αδερφού τού Θανάση, έχει οικογένεια με 3 παιδιά, με σύζυγο ο οποίος είναι άνεργος, ενώ η ίδια ήταν  επί 7 σχεδόν χρόνια στην ανεργία! Εδώ και 2 χρόνια έκανε διετή σύμβαση στα ΚΕΠ Πενταγώνου η οποία όμως λήγει στις 31 Αυγούστου! Η γυναίκα αμείβεται με 800 € μηναιαίως και σε ένα περίπου μήνα θα περιέλθη εκ νέου στην ανεργία, αντιμετωπίζοντας σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, δεδομένου ότι  προσπαθεί να αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο! Μήπως η κυρία αυτή  θα έπρεπε να καταδικαστεί εφ' όρου ζωής στην ανεργία επειδή είναι ανιψιά του Αυγουρόπουλου; Ποιοι είναι αυτοί οι ανώνυμοι οι οποίοι διακρίνονται από χαρακτηριστικά κοινωνικής αναλγησίας και μας ζητούν τα ρέστα από πάνω επειδή, λέει, δεν κάναμε δημοσιογραφική έρευνα για το πώς βόλεψε τα δικά του...παιδιά ο Αυγουρόπουλος;
Μήπως θα έπρεπε να ριχθεί στον καιάδα αυτή η γυναίκα και να μην δουλέψει ούτε με ελάχιστη σύμβαση; Αντιμετωπίζει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, είναι μια από τις χιλιάδες άνεργες γυναίκες που ζητούσε ελάχιστο φως κάτω από τον ήλιο, το βρήκε αλλά -δυστυχώς- θα επανέλθη στην ανεργία!
Όσο για τον ανιψιό του Θανάση Αυγουρόπουλου, τον Αναστάσιο, αυτός μετά από κάποιες συμβάσεις, μονιμοποιήθηκε ως οδηγός ...σκουπιδιάρας στον δήμο Χολαργού! 
΄Αει παρατήστε μας με την....κοινωνική σας ...ευαισθησία!
Εσείς δεν θέλετε την πάταξη της οικογενειοκρατίας, αλλά τον κοινωνικό αποκλεισμό ατόμων επειδή μόνο και μόνο συνδέονται με συγγενικό βαθμό με τον Αυγουρόπουλο!
Μήπως δηλαδή θα έπρεπε να ζητήσουμε τα ρέστα από τον κ. Δασκαλόπουλο επειδή η σύζυγός του εργάζεται επί χρόνια ως δημοτική υπάλληλος στον δήμο ή να ψάξουμε να βρούμε πώς διορίστηκε η κόρη του στην  Τράπεζα;
Δεν το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε γιατί δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι ούτε δημοσιογραφικά πιράνχας! Ο κ. Δασκαλόπουλος όπως και ο Αυγουρόπουλος δεν χρησιμοποίησαν την θέση τους, για να βολέψουν δικούς τους ανθρώπους, ούτε στέρησαν με την όποια εξουσία κατήχαν, την θέση από κάποιους άλλους. \Τέρμα ως εδώ. 
Εμείς θέλουμε να κάνουμε σοβαρή δημοσιογραφία. Δεν είμαστε σαρκοβόροι. Αν ψάχνετε τέτοιους πηγαίνετε στα Μεgala κανάλια, μπορείτε να βρείτε αρκετούς.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΛΟ

ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ





Μέσα στην γενική καταχνιά, κατήφεια, κατάθλιψη, μιζέρια και απογοήτευση στην οποία έχουν βουτήξει την χώρα οι ανίκανοι κι επικίνδυνοι πολιτικοί μας, ήρθε πάλι ο αθλητισμός να βγάλει από το ομιχλώδες τοπίο τον ελληνισμό!
Η γυναικεία ομάδα του πόλο κατάφερε στην μακρινή Κίνα να κερδίσει την διοργανώτρια χώρα και να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο.  Η εθνική μας ομάδα επικράτησε με 9-8 της οικοδέσποινας Κίνας στη Σανγκάη κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο. Μύρισε κάτι από το Euro 2004 τότε που η εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κερδίζοντας την οικοδέσποινα Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της! . Μόνο που τώρα η επιτυχία της ελληνικής ομάδας πόλο γυναικών, είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας!

Και αυτό γιατί η Εθνική πόλο γυναικών, με την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό (αργυρό στην Αθήνα), ευρωπαϊκό (αργυρό στο Ζάγκρεμπ) και παγκόσμιο μετάλλιο, τώρα στη Σανγκάη.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, παίζοντας με ψυχή και πάθος κατάφεραν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο! 
Το εθνικό μας συγκρότημα,  για να φτάσει στον τελικό, άφησε εκτός νυμφώνος την Ολλανδία και την Ιταλία στον προημιτελικό και τον ημιτελικό αντίστοιχα.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ!


Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Βασίλη Ζορμπά ,η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την αριθμ. 67/15.7.11 ομόφωνη απόφασή της, αρνήθηκε τη χορήγηση προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι ο αιτών, κατά πάγια τακτική πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πανελλαδικά, είχε μετατρέψει την πρασιά σε χώρο κύριας χρήσης, κατά παράβαση των διατάξεων του γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, του Οικοδομικού Κανονισμού, των Πολεοδομικών διατάξεων, του ΓΟΚ και των γενικών όρων που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δείχνει να παραμένει αμετακίνητη στην προεκλογική της δέσμευση, για οριστική αντιμετώπιση του θέματος αυτού, που συνίσταται τόσο στην αντιμετώπιση των Πολεοδομικών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στην αντιμετώπιση της παραβίασης του ωραρίου χρήσης μουσικής και της ηχορύπανσης που δημιουργείται από την υπερβολική και παράνομη έντασή της.

Σημειώνεται ότι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τέτοιου είδους παρανομίες γίνονται, δια της ανοχής, αποδεκτές από την πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας, φαινόμενο που είχε επεκταθεί και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.
Η απόφαση της νέας δημοτικής Αρχής για μηδενική ανοχή στο μέχρι σήμερα κρατούν παράνομο καθεστώς και στην πολεοδομική αναρχία είναι αμετάκλητη.

Ø  Δεν θα χορηγούνται άδειες λειτουργίας όπου  υπάρχει πολεοδομική παράβαση.
Ø  Θα αφαιρούνται οι ήδη χορηγηθείσες άδειες σε λειτουργούσες επιχειρήσεις, εάν δεν εφαρμόζουν τη νομιμότητα.
Ø  Δεν θα επιτραπεί η χρήση μουσικής καθώς και η χρήση μουσικών οργάνων πέραν των προβλεπομένων ωραρίων και ορίων έντασης ήχου.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΣΥΛΙΟΥ ΠΕΥΚΩΝ


Ο   Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» καλεί τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους της Συνοικίας, τους εθελοντές  και τα Μέλη του, ύστερα από την τελευταία απόπειρα εμπρησμού του δασυλλίου των πεύκων, σε καθαρισμό του χώρου του, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων  το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 το πρωί στις  8.30.

Ελάτε με μια τσουγκράνα ή ένα εργαλείο καθαρισμού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε το συγκεκριμένο χώρο από χώρο εγκατάλειψης σε χώρο αναψυχής και καθαριότητας,  όπως το δασύλλιο των πεύκων  και η Συνοικία μας το αξίζουν. Καλούμαστε να προστατέψουμε τον ανεκτίμητο αυτό θησαυρό μας. Δυό ώρες δουλειά  δίνουν ζωή σε δεκάδες πεύκα που απέμειναν χαρίζοντας οξυγόνο και θυμίζοντας με την παρουσία τους  την φυσιογνωμία των Πευκακίων για γενιές.  Γιατί το δασύλλιο είναι το σπίτι μας και τα πεύκα τα παιδιά μας.

Χώρος συγκέντρωσης εθελοντών, πεζόδρομος οδού Κυπαρισσίων & Επαμεινώνδα, δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων το Σάββατο 30 Iουλίου  στις 8.30 το πρωί.

                                                       Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                                                          Ο  Γραμματέας
Γιώργος  Γεωργίου                                                             Στέφανος Μπακογιάννης

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!


αιτία, η μετωνομασία της 
Πλατείας Τσακού σε ..."Μικράς Ασίας"

 Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι δυο δημοφιλείς Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού και ο αντίστοιχος Μικρασιατών, με αφορμή την προσπάθεια του δεύτερου εξ' αυτών να μετωνομάσει την πλατεία Τσακού σε "πλατεία Μικράς Ασίας"!
Μάλιστα, ο Σύλλογος Μικρασιατών έχει επιδοθεί σε ...σαφάρι συλλογής υπογραφών τις οποίες προτίθεται να καταθέσει στις αρχές φθινοπώρου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής, επιδιώκοντας να επισπεύσει τις εξελίξεις!
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα της μεγάλης εορτής του Προφήτη Ηλία, την ώρα που ο κόσμος έμπαινε να προσκυνήσει, στην είσοδο της Εκκλλησίας υπήρχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών οι οποίοι ζητούσαν από τους περαστικούς να βάλουν την υπογραφή τους σε ετοιμα χαρτιά με το αίτημά τους για αλλαγή της ονομασίας της πλατείας Τσακού σε πλατεία Μικράς Ασίας. Ως βασικό επιχείρημα για να πείσουν τους προσκυνητές είχαν ήταν ότι "ο Τσακός ήταν ένας τσιφλικάς και τίποτε περισσότερο"!

Σε περίπτωση που κάποιος διαφωνούσε με την πρόταση προσπαθώντας να τους εξηγήσει τους λόγους του, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών, διέκοπταν τον διάλογο άμεσα λέγοντας, "σας παρακαλούμε σταματήστε για να μην αλλάξετε την γνώμη άλλων. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο και να μαζέψουμε υπογραφές"!!!
Προφανώς υπάρχει συγκεκριμένη τακτική από τον Σύλλογο Μικρασιατών, ο οποίος χωρίς πολλά-πολλά λόγια και με συνοπτικές διαδικασίες, επιδιώκει μόνον να ...υφαρπάξει την υπογραφή οποιουδήποτε περαστικού και μετά να τις παρουσιαάσει ως καθολικό αίτημα για μετωνομασία της πλατείας Τσακού σε πλατεία "Μικράς Ασίας"!!!
Και όλα αυτά, χωρίς  βεβαίως να γνωρίζει τίποτε ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού. Την ώρα που οι κάτοικοι του Τσακού διοργάνωναν την εθιμική ετήσια γιορτή τους στην πλατεία Τσακού, κατά την εορτή του Προφήτη Ηλία, ο Σύλλογος Μικρασιατών ...εργαζόταν σκληρά για την συγκομιδή υπογραφών, με στόχο την...κατάργηση της ονομασίας Τσακού από την περιοχή!!!
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κ. Βασίλης Σαββίδης, πληροφορηθείς το γεγονός, αφ' ενός αιφνιδιάστηκε για τις ενέργειες του Συλλόγου των Μικρασιατών, ταυτόχρονα όμως διαβεβαίωσε ότι "κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει".

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ... ΠΥΡΑ Ο ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ!




ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ, ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΝ!

Κάποιοι έχουν πάθει ψύχωση με τον Αυγουρόπουλο! Εδώ η Ελλάδα χάνεται, υποδουλώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, στους διεθνείς τοκογλύφους. Οι Γερμανοί ξανάρχονται για να τα πάρουν όλα και μερικοί μάς κατηγορούν γιατί δεν ασχολούμαστε με τον... Αυγουρόπουλο.
 Ό,τι και να γράφουμε, αυτοί τον χαβά τους. Στέλνουν σχόλια γιατί δεν ...σταυρώνουμε με την δημοσιογραφική κριτική μας τον Αυγουρόπουλο! Δείτε το παρακάτω μήνυμα και βγάλτε συμπέρασμα! 
Εντάξει βρε παιδιά! Στην πυρά ο Αυγουρόπουλος! 
Ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε καλοκαιριάτικα να έχει τέτοια ...πέραση! Ξεπέρασε σε ....μισητή δημοφιλία και την Άγγελα Μέρκελ, ο Θανάσης Αυγουρόπουλος! 
Αντί να ζητήσουν να...σταυρώσουμε δημοσιογραφικά την Μέρκελ, ζητούν εσένα Θανάση Αυγουρόπουλε! 
Εμείς πάντως...νίπτουμε τας χείρας μας! 

"Ο κος Αυγουρόπουλος διόρισε τον ανηψιό του Αθανάσιο Αυγουρόπουλο χρόνια συμβασιούχο στον ΔΑΟΧ όταν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δαοχ ήταν ο κος Αυγουρόπουλος, την ανηψιά του Γεωργία Αυγουροπούλου στα ΚΕΠ στο πεντάγωνο ως συμβασιούχο όταν ο κος Αυγουρόπουλος ήταν Αντιδήμαρχος, και άλλους μακρυνούς συγγενής του.

Δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε ότι ο Παρατηρητής δεν ήξερε για αυτή την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ;;;;;;

Κε. Παρατηρητή το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας μαστίζει την πολιτική ζωή της χώρας μας. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ;;;;;;"

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ 640 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!

Καταιγιστική αναμένεται να είναι η συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών Παπάγου-Χολαργού που θα διεξαχθεί στις 7.30 μ.μ. στο κτίριο του ΚΑΠΗ Χολαργού (οδό Αγαμέμνονος) και θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης την έγκριση επιπλέον 82 (περίπου) αιτήσεων που είχαν αρχικά απορριφθεί!
Γενική είναι η αναστάτωση και η ανησυχία που επικρατεί στο προσωπικό των παιδικών σταθμών, μια και -όπως λένε- δεν υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή να αφομοιωθούν όλα τα παιδιά, δεδομένου ότι ήδη έχουν γίνει δεκτές περίπου 560 αιτήσεις! Αν προστεθούν και οι νέες αιτήσεις τότε οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να υποδεχθούν την νέα σχολική χρονιά πάνω από 640 παιδιά προνηπιακής ηλικίας!
Οι πληροφορίες λένε ότι πιθανώς στην συνεδρίαση να δώσει το παρών και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ξύδης, ο οποίος ενδεχομένως να έχει να πει πολλά!
Στην φωτογραφία, ο πιο σύγχρονος Παιδικός Σταθμός του Δήμου στην πλατεία Παλαμά, στον οποίο θέλουν να πάνε τα παιδιά τους οι περισσότεροι γονείς. "Πόσα παιδιά όμως μπoρούν να χωρέσουν", αναρωτιέται το προσωπικό.

ΕΡΙΞΕ ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ...ΣΤΕΡΕΨΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ!

Πού είναι ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης; Αναρωτιούνται πολλοί στον Χολαργό για τον πάντα χαμογελαστό και καλαμπουρτζή εικονιζόμενο της φωτογραφίας. Δεν σταμάταγε να τον...βγάζει  έξω, τον πληθωρικό του χιουμοριστικό λόγο και εμάς μας την...σήκωνε. Την διάθεση εννοούμε.
Ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης αγαπούσε τα καλά στέκια του Χολαργού. Από την ώρα όμως που είδε ότι το ένα μετά το άλλο έκλειναν, πότε το αναψυκτήριο του Μπουγά στο νταμάρι, πότε το Tease Plus, έβλεπε ότι και  το Δημοτικό Αναψυκτήριο μόλις πήγαινε ν' ανοίξει, έκλεινε, απηύδησε πια και είπε: "Δεν θα χαλάσω εγώ την καλή μου διάθεση επειδή το θέλουν κάποιοι. Τα μαζεύω και φεύγω. Θα τα πούμε το...φθινόπωρο"!
Όχι θα κάτσει να σκάσει! Πήρε την οικογένειά του και δραπέτευσε για την Σάμο! Να κάνει εκεί τις πλάκες του μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Ο Γιάννης Μπουζαμπαλίδης θα γυρίσει με την έναρξη των σχολείων. Ως εκπαιδευτικός, αυτός και η γυναίκα του, βρήκε την σωστή συνταγή!
Και άφησε πίσω εμάς, να βράζουμε στο ζουμί μας και να σκάμε μαζί με τους ...τζίτζικες του Χολαργού!

Ο Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ


Γιάννης Σταθόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, αναφορικά με άρθρο-επιστολή του για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου έκανε και μία αναφορά στον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο ότι υπέθαλπτε την...δημοσιογραφία λάσπης, έστειλε διεκρίνηση  επί του θέματος, διότι άφηνε να αιωρούνται σκιές σε βάρος του συνόλου του τοπικού Τύποου. Ο κ. Σταθόπουλος λοιπόν απαντά:

"Αγαπητέ  κ. Βραχιολίδη
 Προφανώς και δεν αφορά την εφημερίδα σας, η φράση μας για ΄΄δημοσιογραφία λάσπης στην Αγ. Παρασκευή΄΄ στην διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας.  Η  διευκρίνιση είναι επιβεβλημένη και τιμά την προσωπική σας ευθιξία.


                                                             Με  εκτίμηση
                                                         Γιάννης  Σταθόπουλος
                                                                      Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος

΄΄ΝΙΚΗ  για την Αγία Παρασκευή΄΄


 Σχόλιο: Αγαπητέ γιατρέ Γιάννη, η διευκρίνηση που ζητήσαμε, δεν ήταν για μας. Ήταν κυρίως για να κατοχυρώσουμε εσάς. Διότι τέτοιου είδους αόριστες αναφορές, επειδή θίγουν το σύνολο του Τύπου, θα έπρεπε να συγκεκριμενοποιούνται από σας ποιους εκδότες-δημοσιογράφους εννοείτε, έστι ώστε και εσείς να οχυρώσετε την επιχειρηματολογία σας και να μην μένουν σκιές αμφιβολίας σε άλλους μαχητές της πραγματικής δημοσιογραφίας. 
Ευχαριστούμε ωστόσο.

ΜΕΓΑΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"!

Η επισκεψιμότητα που έχει η ηλεκτρονική εφημερίδα μας και ο θόρυβος συζητήσεων και σχολίων που προκαλούν οι καθημερινές αναρτήσεις του "Παρατηρητή", αν μη τι άλλο, αποτελούν επιτυχία και δική μας και του αναγνωστικού κοινού. Όσο αιχμηρές ή  ενίοτε δηκτικές και αν είναι οι παρατηρήσεις ή τα ανώνυμα σχόλια (αν και διαφωνούμε κάθετα με τα ανώνυμα σχόλια), δεν παύουν να αποτελούν ελεύθερη έκφραση και  κορωνίδα της Δημοκρατίας.
Ο "Παρατηρητής" ανοίγει καθημερινά τράπεζα διαλόγου και προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας. Αυτό και μόνο είναι η δική μας επιτυχία.
Άλλωστε και τα νούμερα θέασης το αποδεικνύουν. Ο "Παρατηρητής" μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο (η ηλεκτρονική του έκδοση ξεκίνησε πέρσι τον Αύγουστο), κατάφερε να βρίσκεται μέσα στις πρώτες  ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες παγκοσμίως! Σύμφωνα με την alexa.com τον επίσημο μετρητή επισκεψιμότητας ιστοσελίδων.
Σήμερα ο "Παρατηρητής" βρίσκεται στην 982.000 θέση στον παγκόσμιο χάρτη ιστοτόπων, ενώ  στους ελληνικούς διαδικτιακούς τόπους συγκαταλλέγεται ανάμεσα στα 8000 με την μεγαλύτερη θέαση ιστολόγια. Πριν από 1 περίπου μήνα ο "Παρατηρητής"¨είχε την τύχη να βρεθεί στις πρώτες 5.500 διαδικτυακές πύλες.
Σας ευχαριστούμε!
Όσο για την δημοσιογραφία που κάνουμε, το αποδεικνύεται εσείς παιδιά, που διαφωνείτε ή και μας βρίζετε! Το ότι μας διαβάζετε με φανατισμό, κάτι λέει...

Η υποβάθμιση του έθνους μας και της ελληνικής Ιστορίας

Αναρτήθηκε από το βιβλιοπωλείο "χωρίς όνομα"  στις 27/7/ 2011
 
Η Απόλυτη Κατάντια των Ελληνικών ΑΕΙ. Σημείωση: Φροντίστε να μάθετε ιστορία μόνοι σας. Το Καθεστωτικό “εκπαιδευτικό” σύστημα φροντίζει επιμελώς να ξεχάσετε και αυτά που ήδη γνωρίζετε για την Ιστορία της Ελλάδος! Συγκλονιστική συνέντευξη του Κου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη στο περιοδικό Hellenic NEXUS.
Hellenic NEXUS: Γα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βάλλεται από παντού. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι βολές εκ των έσω. Αρχίζοντας με τη μείωση βασικών μαθημάτων (όπως τα Αρχαία Ελληνικά), την απάλειψη του προσδιορισμού «εθνική», περνώντας στην αλλοίωση κειμένων, κυρίως στα βιβλία της Ιστορίας, και καταλήγοντας στην ουσιαστική κατάργηση της, κάνοντας τη μάθημα επιλογής! Πώς τα ερμηνεύετε όλα αυτά εσείς, που έχετε διά βίου υπηρετήσει την Ελληνική Παιδεία και, μάλιστα, από την έδρα της Ιστορίας;
 

Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης: Σήμερα, πράγματι, μας απασχολεί μία κατάστασις, η οποία είναι ανυπόφορη! Πολλαπλά πλήγματα και κίνδυνοι που υπάρχουν για το Έθνος μας. Ποιο είναι αυτό το Έθνος; Μήπως αυτή η έννοια έχει παραμεληθεί και παραγκωνισθεί, ώσπου να την εγκαταλείψουμε; Πολλά με το όνομα «εθνικόν» έλειψαν. Μένει ακόμη «εθνικός κήπος», «εθνικό θέατρο», «εθνική άμυνα». Επί του παρόντος μένουν. Μήπως είναι ένας διωγμός του Έθνους;
–Για να επιτευχθεί η σημερινή άλωση της Παιδείας, έπρεπε να υπάρξει το «έμψυχο υλικό» που θα την πραγματοποιούσε: που θα τολμούσε να σβήσει τη λέξη «Εθνική» που καθόριζε την Ελληνική Παιδεία, να εξωραϊσει τα 400 χρόνια υποδούλωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, να συρρικνώσει σε 4 σελίδες την Επανάσταση και σε 8 σειρές την Άλωση, να αλλοιώσει νεώτερα ιστορικά γεγονότα, όπως εκείνο των Ιμίων, και να φτάσει στο τελευταίο βήμα του σχεδίου: να κάνει την ιστορία «μάθημα επιλογής»…


Η.Ν.: Τι ακριβώς συνιστά αυτό που αποκαλούμε «Εθνος»;

Ε.Μ.: Ο χώρος και ο χρόνος. Πρώτον είναι ο χώρος. Χρόνος είναι όλη μας η Ιστορία. Το Έθνος γίνεται μέρος της εθνικής μας υποστάσεως. Δηλαδή, το Έθνος είναι η ίδια η ψυχή μας. Χρονικότητα και εθνικότητα σχεδόν συμπίπτουν.

Το Έθνος, δε, για να υπάρχει μία αφετηρία, έχει ένα παρελθόν.Έχει ένα πόθεν. Και βέβαια έχει το νυν, αλλά οπωσδήποτε και μια προσδοκία, ένα όραμα. Αν δεν έχει όραμα, δεν ζεσταίνεται η ψυχή του ανθρώπου, δεν τείνει κάπου. Και όταν δεν τείνει κάπου, λέει: «Καλά είμαι εδώ, επαναπαύομαι και βολεύομαι επί του παρόντος». Ζει μόνο για το παρόν. Αλλά το Έθνος πρέπει να έχει κάποιο όραμα, στο οποίο να τείνει. Ετσι μόνο ζωοποιείται ο άνθρωπος.


Η.Ν.: Μήπως ο στόχος είναι να μην έχουμε μέλλον;

Ε.Μ.: Να μην έχουμε Εθνος! Όσο κάποιος τοξεύει στο μέλλον και έχει ένα όραμα, τόσο ζητεί βαθύτερες ρίζες στο παρελθόν. Όλα τα Έθνη της Γης ζητούν το «ριζοβολείν», δηλαδή να βάλουν ρίζα βαθιά και, αν δεν έχουν, να βρουν. Διότι, όπως συμβαίνει και με το φυτό, αυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί αν δεν ριζώσει καλά. Το ίδιο κάνουν και τα ζώα, το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι.


Αν, λοιπόν, το Έθνος μας δεν έχει ρίζα, δεν έχει και μέλλον. Έχει, δε, αποδειχθεί ότι έθνη που είχαν μικρή προοπτική, είχαν και μικρό παρελθόν. Και πολλές φορές κατασκευάζουν παρελθόν από τα λίγα στοιχεία που έχουν, κάνοντας και κάποια μυθοποίηση αυτού του παρελθόντος. Αυτό το έκαναν οι Ρωμαίοι. Όταν εξελίχθησαν, έσκυψαν βαθιά να βρουν ρίζες και, μάλιστα, βρήκαν ελληνικές! Αναφέρθηκαν στα Τρωικά για να κάνουν μεγάλο παρελθόν. Αυτό κάνουν και οι Αμερικανοί. Αν τους πεις σήμερα «Οι ερυθρόδερμοι είναι το παρελθόν σας», θα πουν «Όχι, δεν είναι αυτοί το παρελθόν μας. Είναι η Ευρώπη».Άρα, όταν έχουμε τέτοιο παρελθόν, πρέπει να το προσέξουμε. Όχι να λατρεύουμε το παρελθόν καθεαυτό, αλλά να είναι μια γόνιμη αφετηρία. Δεν υπάρχει κίνησις προς το μέλλον, αν δεν υπάρχει κάποιο θεμέλιο.
 
Η.Ν.: Είναι η Ιστορία το «εργαλείο» για να κάνουμε αυτή τη «διαδρομή»; Όχι μόνο από το παρελθόν στο τώρα, αλλά και προς το μέλλον…

Ε.Μ.: Την Ιστορία την υφαίνουμε εμείς οι ίδιοι. Και όχι μόνον την υφαίνουμε είναι βίωμα μας, μέρος του ψυχισμού μας. Χωρίς τον ιστορικό βίο, εμείς είμαστε ένα σωματίδιον. Η Ιστορία είναι το ένδυμα μας, ο χιτώνας που φορούμε. Διότι ενυφαίνεται μέσα εις το άτομο αυτή η έννοια της Ακροπόλεως, των μνημείων της Ακροπόλεως. Ο χρόνος δεν είναι κάτι ανεξάρτητο ημών. Η χρονικότητα ως μορφή εσωτερικής εποπτείας, όπως θα έλεγε ο Καντ, είναι δικό μας πράγμα. Και αναφαίρετο. Θα φύγει μόνο όταν πεθάνουμε.

 

Οι επιπτώσεις της μετατροπής 
της Ιστορίας σε μάθημα επιλογής
Η.Ν.: Τι επιδιώκεται, λοιπόν, αφαιρώντας ουσιαστικά την Ιστορία (με τη μετατροπή της σε μάθημα επιλογής) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;
E.M.: Απαξιώνεται γενικά το παρελθόν, το οποίον είναι μια πλούσια Ιστορία. Μοναδική στην παγκόσμια Ιστορία, όσο και αν θέλουμε, εξετάζοντας την εις βάθος, να βρούμε και τρωτά της σημεία.
Αυτή η Ιστορία δεν ήταν μόνο κάτι το θαυμαστό. Είχε και τραγωδία. Το κλασικό είναι μαζί γοητεία και φρίκη. Η Ελληνι­κή Ιστορία είναι δραματική. Δεν είναι μόνο εξάρσεις. Είναι και καταπτώσεις, είναι και αλώσεις…


Η.Ν.: Γιατί ενοχλεί τόσο;
Ε.Μ.: Διότι θέλουν να μας τα αποστερήσουν όλα αυτά και να τα πάρουν άλλοι λαοί. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι περιμέ­νουν: αν εσείς απεμπολήσετε την Εφεσο, τη Μίλητο, την Κων­σταντινούπολη, τα κάνουμε δικά μας! Ο Νταβουτογλού έχει πει πολύ χαρακτηριστικά: «Εμείς θα αξιοποιήσουμε όλα τα πα­ρελθόντα. Μεταξύ αυτών [των παρελθόντων] είναι και το ελληνικό. Και με αυτά θα φτιάξουμε το παρελθόν μας, τον Τουρκισμό μας, που ουδείς επιτρέπεται να τον θίξει.»Έχουμε, λοιπόν, μια έξαρση του εθνικισμού τους, σε αντίθεση με εμάς. Και από την άλλη πλευρά, ξέρετε τι λέει ο Εθνικός Ύμνος των Ιταλών, που είναι φιλελεύθερος λαός; Ουέ και αλοίμονο, αν είχαμε εμείς τέτοιο εθνικό ύμνο! «Αδελφοί Ιταλοί, η Ιταλία ξύπνησε, φόρεσε την περικεφαλαία του Σκιπίωνος, η Νίκη εί­ναι δική μας! Δούλοι μας, θα στρατευτείτε σ’ αυτό τον μεγάλο αγώνα, έτοιμοι να φτιάξετε τη ζωή σας; – Ναι, φωνάζουν όλοι»! Όλοι οι λαοί, στους εθνικούς τους ύμνους, έχουν μια προτροπή: «Μπρος, ξυπνήστε, κάντε κάτι!»