Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Φέρνουν Nομοσχέδιο στις ΗΠΑ για να νομιμοποιήσουν το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου

πηγή: kalami.net



Κατά παράβαση Δικαστικών Αποφάσεων, Εξωτερικής Πολιτικής, Ψηφισμάτων του OHE... (Διαβάστε)
Ενώ το -χρηματοδοτούμενο από Ελλάδα και Κύπρο- Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) υποστηρίζει τοΝομοσχέδιο Αρ. 2597, που παρουσίασαν οι ''φιλέλληνες'' βουλευτές Μπιλιράκης και Μαλόνι, πιο προσεκτική εξέτασή του, αποκαλύπτει πως νομιμοποιεί τον "οργανισμό δίχως νομική οντότητα" της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" σαν "όργανο" της Τουρκίας, αντί να τον καταδικάζει ως ψευδοκράτος. Μάλιστα, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα παρουσίασαν ως ''επιτυχία'' το Νομοσχέδιο, φιλοξενώντας και ''βαρύγδουπες'' δηλώσεις του θεωρούμενου ως φιλέλληνα βουλευτή Γκας Μπιλιράκη. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει επίσημα ότι αγνοεί το Κυπριακό, αποδεικνύοντας έτσι την ουσιαστική έλλειψη ελληνικού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ.

ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

γράφει ο Αλέξανδρος Νομικός 
Ιατρός-Παθολογοανατόμος
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιμελητής Β' Ασκληπιείου Βούλας
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



Ο τοπικός τύπος αποτελεί αιμοδότη της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο μιας και αφενός μεν ασκεί γόνιμη και εποικοδομητική κριτική (ακόμη και σκληρή όπου απαιτείται)στις τοπικές αρχές, αφετέρου δε αναδεικνύει τα τοπικά προβλήματα, στηρίζει την εκάστοτε δημοτική αρχή στις σωστές επιλογές της και αποτελεί φωνή του απλού δημότη, προκειμένου αυτός να διατυπώσει τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς του.
Η κυβέρνηση του μνημονίου αγνοώντας όλα τα ανωτέρω και με μια ισοπεδωτική πολιτική αποφάσισε προφανώς να επιφέρει ένα ισχυρότατο χτύπημα εις βάρος του τοπικού τύπου και δευτερογενώς εις βάρος της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω εξωφρενικής απόφασης θα είναι η υποβάθμιση του δεσπόζοντος ρόλου του τοπικού τύπου που ως τετάρτη εξουσία, λειτουργεί ως αρωγός των τοπικών αρχών στις προσπάθειες για επίλυση των βασικών προβλημάτων των δημοτών και ενδεχομένως η είσοδος σε τοπικό επίπεδο μονοπολιακών εκδοτικών συγκροτημάτων που θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας.
Σε αυτή την απόφαση κάθε πολίτης-δημότης και κάθε αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να καταγράψει την διαφωνία και την σθεναρή αντίθεσή του, μιας και η δυνατότητα λειτουργίας του τοπικού τύπου ελεύθερα, ανεξάρτητα, κριτικά και μαχητικά είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο και θεμελιώδες.
Ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση, προυποθέτει ισχυρό τοπικό τύπο και ισχυρός τοπικός τύπος είναι ο οικονομικά βιώσιμος και ανεξάρτητος τύπος. Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, όπου οι λαικές κατακτήσεις καθημερινά ισοπεδώνονται ας μη χαθεί ακόμη μία μάχη και μάλιστα η μάχη της ελευθεροτυπίας. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας στο πλευρό της πολυφωνίας, της ανεξαρτησίας και εν τέλει στο πλευρό της ίδιας της δημοκρατίας.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΡΥΔΗ

                   Ολοκληρώθηκε η προανακριτική διαδικασία 
              της μήνυσης Νικολάου κατά Ξύδη


                                       Ο Ξύδης δείχνει να έχει το πάνω χέρι!

«Αναγνωρίζω την υπογραφή μου στο memo», φέρεται να κατέθεσε η Έλλη Ευαγγελίδου (φωτό), στενή συνεργάτης του Δ. Νικολάου και ουσιαστικός μάρτυρας στη διενεργηθείσα προανάκριση της μήνυσης που έχει ασκήσει ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού σε βάρος του Β. Ξύδη. Η συγκεκριμένη μαρτυρία της πρώην γενικής γραμματέος του Δήμου κρίνεται καθοριστική διότι αφού παραδέχεται την ύπαρξη της υπογραφής της  σε memo, μόνον εάν  αμφισβητηθεί με πειστικό τρόπο η γνησιότητα του memo, μπορεί  να κατηγορηθεί για οτιδήποτε ο Β. Ξύδης!
Βέβαια η κα Ευαγγελίδου παραδέχεται μεν την γνησιότητα της υπογραφής της, αλλά σπεύδει να αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είναι η ίδια συντάκτης του παραπάνω κειμένου.  
Θυμίζουμε ότι το memo που βρέθηκε εγκαταλειμμένο μαζί με την διαθήκη Καρύδη στο γραφείο Δημάρχου και φέρεται να έχει συντάξει η κ. Ευαγγελίδου, έγραφε:  «Με επισκέφθηκε η κ. Βλαμάκη (τηλ. 2106433128 ή 6512941) για το θέμα της κληρονομιάς της Καρύδη και μας  προτρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως  για να μην προλάβει το «Φιλίππειο», που σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, προσπαθεί να εξασφαλίσει την περιουσία της».
Μόνο ένας μάντης-ταχυδακτυλουργός δικαστής θα μπορούσε να συμπεράνει ότι «η υπογραφή είναι της κας Ευαγγελίδου αλλά το memo συντάχθηκε από κάποιον άλλον, άγνωστο και …σατανικό πρόσωπο»!


Η κατάθεση του Α. Γκοτσόπουλου (φωτό), σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, είναι… ήξεις αφήξεις. Διότι ενώ θα έπρεπε να δώσει έστω μια τυπική απάντηση για το εάν η υπογραφή που εμφανίζεται στην διαθήκη Καρύδη  είναι δική του ή όχι, ο μάρτυρας προσπερνά το όλο θέμα σαν να μην τον αφορά καθόλου! Ο Α. Γκοτσόπουλος με την κατάθεσή του φαίνεται να εκτίθεται, διότι ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η υπογραφή που βρέθηκε στην διαθήκη Καρύδη, παρουσιάστηκε δημοσίως από τον Δήμαρχο Β. Ξύδη ότι ανήκει στον Α. Γκοτσόπουλο! Συνεπώς όφειλε να απαντήσει κατηγορηματικά εάν η υπογραφή αυτή ήταν δική του ή όχι, όπως έκανε η κα Ευαγγελίδου. Με την άρνησή του αυτή και τον επιχειρούμενο ελιγμό του να παρακάμψει το θέμα, ο μάρτυρας έμμεσα είναι σαν να παραδέχεται την γνησιότητα της υπογραφής του πάνω στην διαθήκη.
Εντύπωση λένε ότι προκαλούν οι καταθέσεις των μαρτύρων και για ένα επιπρόσθετο λόγο: Είχαν ήδη συνταχθεί από τους μάρτυρες υπό μορφήν υπομνήματος και απλά επιδόθηκαν στον ανακριτή. Ο ανακριτής όμως αντί να σπεύσει να κάνει ουσιώδη επί του θέματος ερωτήματα, φέρεται να αντέγραψε τα κατατεθέντα υπομνήματα των μαρτύρων στο τυποποιημένο για 
ανακρίσεις χαρτί, χωρίς να υπεισέλθη στις λεπτομέρειες της υπόθεσης!

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Ξύδης, φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή  ότι δεν δυσφήμισε ούτε συκοφάντησε από τον Τύπο τον μηνυτή του Δ. Νικολάου, διότι το θέμα το έκανε γνωστό μόνον στο δημοτικό συμβούλιο. Αντιθέτως, όπως φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ο Β. Ξύδης, ο τοπικός Τύπος ασχολήθηκε στη συνέχεια εκτενώς με το θέμα κάνοντας τα δικά του ρεπορτάζ και αν κάποιος θα έπρεπε να μηνυθεί είναι ο τοπικός Τύπος και όχι αυτός. Όπως μάλιστα, φέρεται να επιχειρηματολογεί ο κατηγορούμενος, το γεγονός ότι ο Δ. Νικολάου δεν εστράφη δικαστικά εναντίον του τοπικού Τύπου αλλά εναντίον του Δημάρχου Ξύδη, έγινε για λόγους αντιπερισπασμού, επειδή ο τελευταίος έστειλε την πολύκροτη υπόθεση στον Εισαγγελέα! Επίσης, ο Β. Ξύδης στην κατάθεσή του λέγεται ότι  περνά στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως ο μηνυτής του Δ. Νικολάου δεν κατέθεσε ενόρκως, διότι ήθελε να αποφύγει την κατηγορία της ψευδορκίας, η οποία ως γνωστόν διώκεται αυτεπαγγέλτως. 


ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ -ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!


Αρτοποιείο


Καταργήθηκε η αργία των Αρτοποιών προς τιμή του προστάτη τους Άγιου Παντελεήμονα, καταργείται και η αργία των Οπτικών προς τιμή της προστάτιδάς τους  Αγίας Παρασκευής 

Το άνοιγμα των επαγγελμάτων επιφέρει ένα ακόμη δυσάρεστο αποτέλεσμα: Την κατάργηση των αργιών προς τιμή των αγίων-προστατών επαγγελμάτων. Πολλοί  άγιοι-άγιες θεωρούνται ότι προστατεύουν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Όπως,  τους Αρτοποιούς ο Άγιος Παντελεήμων (27 Ιουλίου)  τους  Βιβλιοπώλες  ο Μέγας Φώτιος (6 Φεβρουαρίου), τους Οπτικούς  η Αγία Παρασκευή(26 Ιουλίου) κ.ο.κ. Οι επαγγελματίες, προκειμένου να τιμήσουν τον άγιο-προστάτη τους συνήθιζαν να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, την ημέρα της εορτής του. 
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια στις 27 Ιουλίου όλοι οι φούρνοι ήταν κλειστοί, ενώ από τις τηλεοράσεις και τα άλλα Μ.Μ.Ε προειδοποιείτο το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί ψωμί για 2-3 ημέρες, λόγω της αργίας του Αγίου Παντελεήμονα.
Από την ημέρα όμως που «άνοιξε» το επάγγελμα του αρτοποιού και ψωμί μπορεί να βρει ο καθένας ακόμη και σε Super Market, ψιλικατζίδικο ή και βενζινάδικο, πρακτικά καταργήθηκε η αργία για τους αρτοποιούς. Σήμερα πια έχει ξεχαστεί παντελώς.

Δυστυχώς το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων …χτύπησε και αυτό των οπτικών. Η εορτή της Αγίας Παρασκευής προστάτιδας του κλάδου ετηρείτο με θρησκευτική ευλάβεια από τους επαγγελματίες του χώρου, η δε Πανελλήνια Ένωση Οπτικών έχει καθιερώσει αρτοκλασία η οποία τελείται κάθε χρόνο σε ιερό ναό προεπιλεγμένο από την Διοίκηση του Συλλόγου. Φέτος όμως η αλυσίδα Οπτικών καταστημάτων Grand Optical (Γαλλική εταιρεία) «έσπασε» το έθιμο της αργίας των οπτικών και λειτούργησε τα καταστήματά της στις 26 Ιουλίου, ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής!!!
Εντύπωση  προκαλεί το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών έκανε την…πάπια, αντί να διαμαρτυρηθεί δημοσίως,  μια και όπως πληροφορούμεθα η εορτή-αργία της Αγίας Παρασκευής έχει θεσπιστεί με Νομοθετικό Διάταγμα (δεκαετία του 1950)! Άρα ήταν υποχρεωτική αργία για τους οπτικούς. Επισημάνθηκαν και άλλα καταστήματα να «σπάνε» την αργία των οπτικών όπως η επιχείρηση  «Focus» που έχει την έδρα της στου Παπάγου.
Δυστυχώς το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων καταργεί θρησκευτικά  έθιμα, ακόμη και νομοθετικά Διατάγματα!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


Μόνο σε 400 αντίτυπα ανά έκδοση  θα παρέχεται 
μειωμένο ειδικό ταχυδρομικό τέλος !
Ολομέτωπη επίθεση  φίμωσης του τύπου εξαπολύει η κυβέρνηση. Μετά τα blogs έχει βάλει στο στόχαστρο  και  τον τοπικό Τύπο! Ήδη έχουμε αναδείξει το σοβαρό αυτό θέμα από τις 14 Ιουλίου (Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΖΕΙ ...ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ!)
Οι εξελίξεις όμως ένα μήνα μετά διαμορφώνονται προς το χειρότερο: Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση κλείνει την …στρόφιγγα του μειωμένου ειδικού τέλους,  το ελάχιστο προνόμιο που είχαν οι περιφερειακές, επαρχιακές και τοπικές εφημερίδες για να διανέμονται μέσω ΕΛΤΑ.  Οι μηνιαίες, διμηνιαίες και τριμηνιαίες εφημερίδες από 1ης Αυγούστου πρέπει να αναζητήσουν άλλο τρόπο διανομής της εφημερίδας τους, κάτι που μεταφράζεται σε τεράστια επιπρόσθετα έξοδα, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες έντυπα.
Εξαίρεση στην αιφνίδια αυτή εγκύκλιο φαίνεται ότι αποτελούσαν τα μέλη της  Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, μια και η συγκεκριμένη Ένωση με επίμονες ενέργειες έδειχνε να  εξασφαλίζει για τα μέλη της  τα κεκτημένα δεκαετιών.
‘Έλα όμως  που η Κυβέρνηση το έχει βάλει «αμέτι μουχαμέτι» να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερα έντυπα του τοπικού τύπου.  Έτσι, η νεώτερη εξέλιξη είναι ότι η κυβέρνηση παρέχει μειωμένο ταχυδρομικό τέλος  μόνο σε 400 αντίτυπα ανά έκδοση εφημερίδας ! Με λίγα λόγια, ο τοπικός τύπος, οδηγείται σε αφανισμό. Με την τεράστια κρίση που υπάρχει, με μόνο οξυγόνο ζωής τις διαφημίσεις από τα καταστήματα της γειτονιάς, πολλά από τα οποία έχουν κλείσει, τώρα ο τοπικός τύπος είναι αδύνατον  να ανταπεξέλθει στα μεγάλα ταχυδρομικά έξοδα!

Ήδη η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, σε ανακοίνωσή της  αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν οι τοπικές εφημερίδες, αλλά και στην κοροϊδία που υπέστη από την Γενική  Γραμματεία Ενημέρωσης:
«Η επιτυχία μας στον εφαρμοστικό Νόμο (Ν 3548/2011 ΦΕΚ 152 Α/01.07.2011) αποδείχθηκε κενή περιεχομένου  γιατί σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας ο αριθμός των αντιτύπων (ανά έκδοση) που μπορεί να περιληφθεί στο ειδικό τέλος ταχυδρόμησης είναι μόνο 400 ενώ τα υπόλοιπα θα υπόκεινται σε κοινό ταχυδρομικό τέλος.
Ήδη με τις πρώτες ανησυχητικές πληροφορίες το Προεδρείο απέστειλε έγγραφο στη ΓΓΕ (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης), με στόχο να βελτιωθεί σημαντικά ο παραπάνω αριθμός. Δυστυχώς αγνοηθήκαμε (γιατί δεν υπάρχει «πίστωση») και η Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση), θα καθορίζει τον αριθμό 400.
Μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο επιβίωσης των εντύπων, το Προεδρείο κινήθηκε προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις…»
Μετά από όλα επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει το κλείσιμο εκατοντάδων τοπικών εφημερίδων.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΡΑΣ: "Ο Θεός να φυλάει να μη ζήσουμε χειρότερα από το 1940"

πηγή: romfea.gr

Συντάχθηκε από τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή"

thiras-epifaniosΣε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος υπηρξε αποκαλυπτικός.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και φοβούμενος το ενδεχόμενο πολέμου, είπε: «Ο Θεός να μας φυλάει τώρα που ακούγονται φωνές πολέμων ή συμβεί κάτι παγκοσμίως, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα από εκείνα που ζήσαμε το 1940. Να ευχηθούμε ο αρχηγός της ειρήνης να μας προστατεύει από τους πολέμους, διότι τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Οι άνθρωποι εάν δεν θελήσουν να ενωθούν και συμφιλιωθούν, τότε γλυκό ψωμάκι δεν θα μπορέσουν ποτέ να φάνε"Ειδικά για τη σημερινή κοινωνική κατάσταση της χώρας, στη πνευματική ζωή και άλλα επίκαιρα θέματα, τόνισε.
«Οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την γη, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δημιουργούν και καλλιεργούν γεωργικά προϊόντα. Οι περισσότεροι έχουν τουριστικά μαγαζιά, αναζητούν το εύκολο χρήμα και μ΄αυτά ασχολούνται».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS
Η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:
 
1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  blogging.
2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:
 

Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών σελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.
 

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι  άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους.
 

Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
 

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος    - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας
 

Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ
υποβαθμιση, χρηματιστηριο, ipovathmisi, xrimatistirio 
Οι ...δάφνες της επιτυχίας του Παπανδρέου από την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδος στις Βρυξέλλες στις 21 Ιουλίου, μαράθηκαν κιόλας!
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανίκανοι να διαχειριστούν τα χρέη που δημιούργησε η πολιτική τους, θερίζουν θύελλες!
Το ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών από τις 1288 μονάδες που έφτασε με την επίτευξη συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδος, ήδη έχει κατρακυλύσει σε κατώτατα σημεία (κάτω από τις 1100 μονάδες), ενώ σήμερα προβλέπεται να σπάσει νέα αρνητικά ρεκόρ!
Όλα βουλιάζουν. Το οικονομικό κραχ, όχι μόνον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, είναι προ των πυλών. Η Ιταλία κινδυνεύει με χρεωκοπία.
Κι εδώ στην Ελλάδα, ο πολιτικός ξεφτίλας Παπανδρέου έχει προαποφασίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να σώσει τους...καταρρέοντες δανειστές μας!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

id261-greek-family Πιστός στο δόγμα Κίσσιγκερ είναι ο Παπανδρέου ο οποίος χτυπά την Ελλάδα στην γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό της. Αφού συμφώνησε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτους της, χαρίζει τον πολιτισμό μας ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , κλείνει σχολεία γιατί δεν μπορεί να τα χρηματοδοτήσει (μειονοτικό σχολείο στην Κορυτσά), οσονούπω θα σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησιές (όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Βελόπουλος), ενώ με την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών επέρχεται η διάλυση της ελληνικής οικογένειας. Η αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών θεωρείται βεβαία, κάτι που έχει αποδείξει η εφαρμογή ανάλογου μέτρου και σε άλλες χώρες (Ισπανία).


Ο Παπανδρέου αποτελεί …μοντέλο επικίνδυνου για το έθνος και την χώρα Πρωθυπουργού.  


ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG TOY "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"!


Ο ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 
2 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ!
Ο Θανάσης Αυγουρόπουλος θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων  τον συκοφάντησαν  με ανώνυμα σχόλια μέσα από την ιστοσελίδα του "Παρατηρητή".  Αυτό δήλωσε ο ίδιος επικοινωνώντας με την διεύθυνση της εφημερίδας μας. Όπως είπε θα απευθυνθεί στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του ανώνυμου συντάκτη ή συντακτών των δύο παρακάτω ανώνυμων σχολίων τα οποία τον κατηγορούν ότι ...έκανε όργια στον Δήμο Χολαργού και  ότι μέσα στον Δήμο δημιούργησε ανώνυμη εταιρεία!!!
Εμείς ως ηλεκτρονική εφημερίδα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο αυτή την στιγμή. Θέλουμε  το blog μας ανοιχτό απέναντι σε όλους. Αρκεί να υπάρχει ευπρέπεια και όσα σχόλια γράφονται να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.
Μετά όμως τα νέα δεδομένα και επειδή δεν επιθυμούμε  η ιστοσελίδα μας να γίνει πρόξενος δικαστικών διενέξεων μεταξύ των πολιτών, θα σκεφτούμε σοβαρά εάν στο μέλλον εξακολουθήσουμε να τηρούμε το καθεστώς της ανωνυμίας.
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τα δύο ανώνυμα σχόλια που ωθούν τον Θανάση Αυγουρόπουλο να απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη μέσω της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Δυστυχώς, εάν τα πράγματα οδηγηθούν οριστικά ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι αποστολείς των παρακάτω ανώνυμων σχολίων θα κληθούν να αποδείξουν τα λεγόμενά τους!
"Ανώνυμος είπε...
Κε. Παρατηρητή, αντί να παραπονιέσται για παναγιώτιδες, θανάσιδες και αλέξανδρους, ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ και ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ του κυρ. Θανάση Αυγουρόπουλου και αφήστε τα "κολπάκια"... Ο κος Αυγουρόπουλος, έχει κάνει όργια στον ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ!


Μόνον εφόσον κατεβάσει ρολά όλη η χώρα από την ειρηνική-συντονισμένη αντίδραση όλου του λαού, μόνον εάν παραλύσουν τα πάντα και κατέβει 1.000.000 λαός στο Σύνταγμα θα πέσει η Κυβέρνηση μέσα σε τρεις το πολύ ημέρες. 
Και θα αναγκασθεί να συρθεί σε εκλογές.

government new
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ενσυνείδητα οδηγεί τον τόπο στην καταστροφή. Το δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Βουλή.
Ο Τσίπρας εδώ και καιρό έχει πει δημοσίως ότι ο Παπανδρέου τελεί διατεταγμένη υπηρεσία, σύμβαση έργου υπέρ των κερδοσκόπων.
Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό ως brooker.
Ο Μίκης Θεοδωράκης  και άλλοι επιφανείς επισημαίνουν ότι  η σημερινή κυβέρνηση διαπράττει προδοσία σε βάρος της χώρας και του λαού.
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει «εθνοπροδότη» τον Παπανδρέου και οι αγανακτισμένοι  εκτοξεύουν μούντζες έξω από την βουλή, ζητώντας ακόμη και…κρεμάλες!
Όμως ο Πρωθυπουργός είναι αμετακίνητος και  αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την αποστολή του: Αυτή που ξεπουλάει την δημόσια περιουσία και τον φυσικό πλούτο της χώρας στους δανειστές, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες. Ο ίδιος ο Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών.
Από τον Σεπτέμβριο όμως το κλίμα θα είναι εκρηκτικό. Τα φορολογικά πεσκέσια, οι οθωμανικού τύπου κεφαλικοί φόροι θα φτάνουν με συνεχή ρυθμό ο ένας μετά τον άλλον.
Οι μούντζες δεν φτάνουν για να πέσει αυτή Κυβέρνηση. Μόνη λύση είναι να κατέβουν στο Σύνταγμα ένα εκατομμύριο πολίτες. Να παραλύσουν τα πάντα. Να μην λειτουργεί τίποτε. Σχολεία, Πανεπιστήμια (οι εκπαιδευτικοί έχουν προαναγγείλει  απεργίες), δημόσιοι υπάλληλοι, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα πάντα! Μόνον εφόσον κατεβάσει ρολά όλη η χώρα από την ειρηνική-συντονισμένη αντίδραση όλου του λαού, θα πέσει η Κυβέρνηση μέσα σε τρεις το πολύ ημέρες. Και θα αναγκασθεί να συρθεί σε εκλογές.
Εκλογές που θα φέρουν τον καταποντισμό του Παπανδρέου και θα δώσουν την δυνατότητα να προκύψει μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας!

ΝΕΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!


Ο Βενιζέλος που δεν μπορεί να τακτοποιήσει  το …σώμα του ,  θέλει να τακτοποιήσει την ελληνική οικονομία!


Από εκβιασμούς σε εκβιασμούς το πάει η Κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου με το «ή ψηφίζετε το Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπούμε», ο  Παπακωνσταντίνου με το «αν δεν το ψηφίσουμε κατεβάζουμε ρολά» , η Δαμανάκη με το «ή ψηφίζουμε ή επιστρέφουμε στην δραχμή» και τώρα ο Βενιζέλος, λέγοντας «αν δεν εφαρμόσουμε, αυτά τα σωστικά μέτρα και δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, όλα αυτά θα μας φαίνονται παραδείσια»!!!
Ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος, (κρίμα στα πτυχία του), δεν ξέρει τι λέει!
Προσπαθήστε να ερμηνεύσετε  τις αρλούμπες που είπε χθες στην ολομέλεια της Βουλής: Παραδέχθηκε ότι «Ναι, μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία, κλονίζονται οι επιχειρήσεις με μικρά ανοίγματα» αλλά τόνισε ότι όλα αυτά είναι «σωστικά μέτρα» που αν δεν ληφθούν τότε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που έχουν φέρει τις  περικοπές εισοδημάτων, τις χαμηλές συντάξεις, την ανεργία,  θα μοιάζουν με «παραδείσια μέτρα»!!!
Ο …συνταγματολόγος  κοτσανολογεί ασυστόλως!
Σωστικά μέτρα είναι κ. Βενιζέλο  οι ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα; Σωστικά μέτρα είναι η εξαθλίωση του λαού; Σε σημείο,  που αν δεν ληφθούν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα λεηλάτησης της χώρας, του λαού της και της δημόσιας περιουσίας, τότε θα λάβετε ακόμη χειρότερα μέτρα και όλα τα σημερινά θα μοιάζουν… παραδείσια!
Πείτε το καθαρά ότι είστε ανίκανος και επικίνδυνος κύριε Βενιζέλο, εσείς και όλοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ!
Εσείς που δεν  μπορείτε να φέρετε σε τάξη και ισορροπία το σώμα σας, θα φέρετε την ισορροπία στον λαό και την οικονομία της χώρας;

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ!



 Γιάννης Κεχρής: Πόσοι από μας γνωρίζουν ότι ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κεχρής, προσφέρει πολύ συχνά τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στους συμπολίτες μας; Πέρα από τις επαγγελματικές  του υποχρεώσεις ως εντατικολόγος-χειρουργός στην Κλινική που εργάζεται, πέρα από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως δημοτικός σύμβουλος -και πολύ περισσότερες στο παρελθόν ως Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών-  ο Γιάννης Κεχρής ποτέ δεν έπαψε να προσφέρει ανιδιοτελώς τις κοινωνικές υπηρεσίες του:  Σε άτομα που έχουν ανάγκη της ιατρικής του βοηθείας, σε επείγουσες περιπτώσεις όπου χρειάζεται η πολύτιμη επιστημονική του αρωγή, ο Γιάννης Κεχρής δίνει πάντα το παρόν. Το σημαντικότερο, χωρίς να το κοινοποιεί πουθενά, γιατί δεν αποσκοπεί σε τίποτε  ειμή μόνον στο να προσφέρει στον συνάνθρωπο.
Ό,τι γράφουμε αυτή την στιγμή, το γράφουμε από καρδιάς, εν αγνοία του Γιάννη Κεχρή, γνωρίζοντας ότι θα μας πάρει στο τηλέφωνο και θα μας σύρει τον εξάψαλμο. Όμως δεν μπορούμε να το αποσιωπήσουμε. Η κοινωνική προσφορά, όσο και αν  θεωρείται ότι δεν έχει  χρεία προβολής, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους, και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.  Σε μια εποχή που ο ωχαδερφισμός, η λαμογιά και η διαφθορά κυριεύουν τα πάντα, προσφορές  σαν του Γιάννη  Κεχρή  αποτελούν όαση  ομορφιάς. Δείχνουν ότι  η ανθρωπιά και συνεπώς η ελπίδα δεν έχουν χαθεί από αυτό τον τόπο.   

Θανάσης Αυγουρόπουλος: Κάποιοι ψέγουν τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Αυγουρόπουλο ότι είχε καταστήσει …τσιφλίκι του τον Δήμο, κάτι που όμως δεν απέδειξε η 25ετής ιστορία του στα δημοτικά πράγματα, αλλά αντίθετα αυτό  που απέδειξε ήταν η πέραν των αρμοδιοτήτων του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός του «Αλβανός» , χαρακτηρισμός που τον συνόδευσε έως το τέλος της θητείας του ως Αντιδήμαρχος  καθαριότητας. Ο Θ. Αυγουρόπουλος εργαζόταν ως σκυλί, ξεκινώντας την εργασία του από τις 6.00 τα ξημερώματα. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως,  διότι ο εκδότης του «Παρατηρητή» που προπονείτο για να τρέξει σ τον Μαραθώνιο, τον έβλεπε σχεδόν καθημερινά μπροστά του, να δίνει το παρών στο εργοτάξιο του Δήμου, πρώτος απ’ όλους ! Ακόμη και αργά το βράδυ ο Θ. Αυγουρόπουλος βρισκόταν στους δρόμους  του Χολαργού  μήπως και εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, ώστε  να το επιλύσει, προσφέροντας έτσι στους  δημότες, πέρα από τα χρονικά όρια που ορίζει το τυπικό ωράριο απασχόλησης των υπαλλήλων.
Ας θυμηθούμε και τις σφοδρές κακοκαιρίες με τα πυκνά χιόνια στον δήμο. Εάν δεν έκλεισε ούτε ένας δρόμος, αυτό οφείλεται στο ότι ο Αυγουρόπουλος δεν έκλεινε μάτι όσα βράδια είχε έντονα καιρικά φαινόμενα, έχοντας τα σκαπτικά μηχανήματα σε πλήρη ετοιμότητα.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα φωτεινά παραδείγματα κοινωνικής προσφοράς. Θα  παρουσιάσουμε όσους μπορούμε περισσότερο.  

ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΜΟΥ»



Ο διαγραφείς από την δημοτική ομάδα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Μουστόγιαννης (φωτό), με εξώδικο καταγγέλλει ως συκοφάντη του τον Δήμαρχο Β. Ζορμπά, απαιτώντας να αποκαταστήσει δημοσίως την τιμή και υπόληψή του, σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί δικαστικά εναντίον του με μήνυση και αγωγή.   
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής άφησε βαριές σκιές επάνω στον νεαρό δημοτικό σύμβουλο, ότι καταχράστηκε το ταμείο του Δημοτικού Ωδείου, ενώ όπως φαίνεται από την επιστολή του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, τα γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Β. Ζορμπάς. 
Ο διαγραφείς δημοτικός σύμβουλος σημειώνει χαρακτηριστικά στο εξώδικό του:
“… με έχετε διαγράψει από τη Δημοτική Ομάδα και την παράταξη χωρίς την τήρηση οιασδήποτε προβλεπόμενης διαδικασίας και προηγούμενης ενημέρωσης-ακρόασης, και ενώ προηγουμένως με έχετε ήδη διαπομπεύσει πλήρως σε ολόκληρη την πόλη μέσω επίσημης ανακοίνωσης σας τα μεσάνυκτα της Κυριακής η οποία έχει πολλαπλώς αναπαραχθεί από τα ΜΜΕ αναφέροντας ως αιτιολογία την τήρηση της «ηθικής», της «διαφάνειας» και τη «διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Με τον τρόπο αυτό καταστήσατε την κοινωνική μου υπόσταση πλήρως αποδυναμωμένη και μου προκαλέσατε ηθική βλάβη δυσχερώς επανορθώσιμη, δεδομένου ότι είμαι 26 ετών και μόλις ξεκίνησα την ανάμειξή μου με τα κοινά του Δήμου μας με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, ενώ ταυτοχρόνως προκαλέσατε τεράστιο πλήγμα στην κοινωνική και επαγγελματική υπόσταση της οικογένειάς μου, και περισσότερο του πατέρα μου ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά με υπευθυνότητα και εντιμότητα επί πολλά έτη στην περιοχή μας.
Η δε κατηγορία που μου καταλογίζετε … είναι πλήρως ανυπόστατη και εντείνει την προσβολή της προσωπικότητάς μου καθόσον τα χρήματα στα οποία αναφέρεστε βρίσκονταν, όπως γνωρίζετε, στο χρηματοκιβώτιο του Οργανισμού όπου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, φυλάσσονταν λόγω έλλειψης μέσων ασφάλειας στο Δημοτικό Ωδείο της Αγίας Παρασκευής. Ενώ η διαπόμπευσή μου συνεχίστηκε εκ μέρους σας μέσω νέας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ» στον κεντρικό ιστότοπο του Δήμου, όπου αναφέρεστε τόσο στην εξώδικο πρόσκληση-δήλωση όσο και σε κατατεθείσα εκ μέρους σας μήνυση, ενώ προηγουμένως ήδη με έχετε διαπομπεύσει μέσω της ανακοίνωσής σας την Κυριακή τα μεσάνυκτα, προσπαθώ ήδη να βρω τρόπο να αμυνθώ στην αναιτιολόγητη επίθεση που δέχομαι. Εμφανίζομαι, ως εκ τούτου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και σας παραδίδω ενώπιον του συνόλου του σώματος και παρευρισκομένων πολιτών τα χρήματα που υποτίθεται παρακρατούσα (!), τα οποία με εμφανή εκνευρισμό πετάτε στο έδαφος ερχόμενος σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προσκλήσεις και επιταγές σας μέχρι εκείνη τη στιγμή”.
           “…Με τη νεφελώδη και αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση, η οποία ουδέν λεπτομερές στοιχείο αναφέρει επί της ουσίας, ουδεμία αναλυτική αιτιολογική βάση έχει, δημιουργείται ένα «πέπλο» αμφιβολιών στον αναγνώστη σε σχέση με την εν γένει σχέση μου με τις έννοιες που αναφέρονται, καθιστώντας προφανή την πλήρη απαξίωση στο πρόσωπό μου καθόσον παρουσιάζομαι εν γένει ανήθικος, αδιαφανής και μη διαχειριζόμενος ορθά το δημόσιο χρήμα… Αυτή η γενίκευση μέσω της εκδοθείσας ανακοίνωσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της προσωπικότητάς μου και με δυσφημεί σκαιότατα και συκοφαντικά στο σύνολο των συμπολιτών μου”.
Ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, καταλήγει στο εξώδικό του, με την εξής προς τον Δήμαρχο, προειδοποίηση:

“Επειδή, με τις πράξεις σας, με τις ανακοινώσεις σας, με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύετε προς το πρόσωπό μου, καθώς και με την παράλειψη άρσης της προσβολής στο πρόσωπό μου, προσβάλλετε υπαιτίως με βάναυσο τρόπο την προσωπικότητά μου μέσω συκοφαντικών πληροφοριών προς το πρόσωπό μου οι οποίες πολύ καλά γνωρίζετε ότι δεν ευσταθούν, διαμαρτύρομαι εντόνως και σας καλώ, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, όπως, το αργότερο εντός τριών (3) ημερών από της λήψεως της παρούσης:
 Να αρθεί η ως άνω προσβολή στην προσωπικότητά μου και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
 Να εκδώσετε επίσημη ανακοίνωση στην οποία να ανακαλέσετε πλήρως τις αναφορές σας περί παράβασης εκ μέρους μου των αρχών της ηθικής, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης δημοσίου χρήματος και να ανασκευάσετε οποιαδήποτε σχετική κατηγορία με αφορά.
Να μην επαναληφθεί επανάληψη αναφορών προς το πρόσωπό μου σχετικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες που απευθύνετε.
                                                                                                                  
             Άλλως, σας Δηλώνω ότι θα προσφύγω στην δικαιοσύνη για την άμεση και κατά νόμο προστασία οιουδήποτε δικαιώματός μου”.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει υπάρξει από τον Β. Ζορμπά κάποια αντίδραση και όπως φαίνεται ο Δήμαρχος θα οδηγηθεί σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.








Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ!



Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με το προσφιλές πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς!!!
Όταν η Ελλάδα προ ημερών δαπανούσε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για τους Special Olympics αγώνες, την ίδια ώρα που η κα Διαμαντοπούλου χρηματοδοτεί την διδασκαλία του Κορανίου στους μουσουλμάνους της Θράκης, επικαλείται το πρόβλημα της έλλειψης χρημάτων για να κλείσει το ελληνικό σχολείο στην Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου!
Υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί δεν έχουν πληρωθεί στο σχολείο της Κορυτσάς και αυτό αποτελεί την προσφορότερη δικαιολογία για την Κυβέρνηση ώστε να διακόψει την λειτουργία του μειονοτικού σχολείου! 
Οι κραυγές αγωνίας και οι παρακλήσεις της ελληνικής μειονοτικής κοινότητας προς την Πολιτεία είναι έντονες και συνεχείς, όμως όπως φαίνεται η απόφαση είναι ειλημμένη!

Να σκεφθεί κανείς ότι λίγο πιο πέρα από το σχολείο της Κορυτσάς που προβλέπεται να κατεβάσει ρολά, χτίζεται σχολείο από τους Τούρκους το οποίο χρηματοδοτούν Άραβες!
Αφημένη στην μοίρα της η μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο! Εγκαταλειμμένη από την Κυβέρνηση του Παπανδρέου και τα μεγάλα  Μ.Μ.Ε. !
Γι' αυτούς προέχουν τα δανεικά της Μέρκελ και όχι τα ιδανικά της Ελλάδος!
Όλα τα ξεπουλάει ο Παπανδρέου!

Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!

 Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός τωνδικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στοYouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά. Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.

Ποινικοποιούνται τα blogs, απελευθερώνονται τα “ ελαφρά” ναρκωτικά…

Καπνίστε ό,τι θέλετε αρκεί να μην σκέφτεστε!!!

Προφανώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρίνει ότι η ελεύθερη ενημέρωση και η διακίνηση ιδεών στα blogs είναι πιο επικίνδυνα από το χασίς…

Image

Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών! Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων.
Δηλαδή όποιος θα καλλιεργεί χασίς για προσωπική του χρήση θα κινδυνεύει με “ φυλάκιση” μερικών ημερών ή λίγων (μέχρι 3) μηνών!
Αυτά προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τουλάχιστον μας επιτρέπουν να το … ρίξουμε στα ναρκωτικά!
πηγή: filologos10.wordpress.com 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: ΖΗΤΩ ο Παπανδρέου!. Ο άνθρωπος πριν από χρόνια είχε ταχθεί υπέρ της καλλιέργειας κάναβης στις ταράτσες των σπιτιών μας και τώρα έρχεται να αποποινικοποιήσει την χρήση των ναρκωτικών. Οπότε δίνει το ελεύθερο στους εμπόρους ναρκωτικών να δηλώνουν ...χρήστες και να μην μπαίνουν καν στην φυλακή!

απίστευτο: ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΖΕΙ ΜΕ 50 ΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ!



ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ!!!


Με τέτοιους ψηφίζονται όλοι οι αντισυνταγματικοί νόμοι κατά των Ελλήνων. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελενα Παναρίτη: "Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα".

Έλενα Παναρίτη, εκπρόσωπος του Έθνους στη Βουλή των Ελλήνων με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Guardian:When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: “That’s because I’m not Greek, I’m American.” Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”
από το antinews
Ελεύθερη Μετάφραση
... Οταν παρατηρώ πόσοι υπολογιστές Apple βρίσκονται στο γραφείο της, απαντάει: "Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ειμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα". Η ομιλία της είναι με αμερικανική προφορά και διανθισμένη με διάφορες τυπικές εκφράσεις και λέξεις. Οταν τις ζητήθηκε να περιγράψει πως η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστράφηκε γύρω από την αλλαγή των θεσμών και των δομών της - με άλλα λόγια, κάνοντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική. Στηλιτεύοντας την γραφειοκρατία, λέει: "Δεν είναι ένα κιμπούτς, είναι μια μεγάλη χώρα!".
ΣΧΟΛΙΟ
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους την έστειλαν στην Βουλή των Ελλήνων.....

http://koukfamily.blogspot.com/2011/08/blog-post_206.html

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σε νευρική κρίση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια

peloponnisiaki.gr

του Σπύρου Μασούρη
Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει εδώ και καιρό πλέον οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην περιφέρεια, καθώς βλέπουν από την μια το κόμμα τους να καταρρέει εξαιτίας των αδιεξόδων που το ίδιο προκάλεσε στην οικονομία και την αγορά, από την άλλη, έρχονται σε επαφή με πολίτες οι οποίοι δείχνουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη πλέον στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου.
...Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην επαρχία, έχουν τον δύσκολο ρόλο να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες  που έχουν διαπιστώσει την αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης που πολιτεύτηκε από την πρώτη στιγμή αναδεικνύοντας τον λαϊκισμό (συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου σε πορείες της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά και αργότερα, υποσχέσεις πως λεφτά υπάρχουν, πως υπάρχει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, πως για όλα φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή και πως οικονομική κρίση δεν υπάρχει κ.ο.κ.) και αργότερα, δείχνοντας την ανικανότητά της να χειριστεί την κρίση (τιτανικός, αναξιοπιστία ελληνικών στοιχείων, μνημόνιο, αποτυχία μνημονίου, μεσοπρόθεσμο κ.ο.κ.).
Το γεγονός αυτό τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση, αφού μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, όλα αυτά ήταν στοιχεία που και οι ίδιοι ανέλαβαν σε κάθε περίοδο να τα επικοινωνήσουν στους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας, προσπαθώντας να τους πείσουν πως η μόνη σωτηρία για την χώρα είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, όσα επώδυνα μέτρα κι αν έπαιρναν, όσους μισθούς κι αν έκοβαν, όσο κι αν η μεγάλη τους έγνοια ήταν να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα και μόνο. Όμως το πρόβλημα για τους βουλευτές είναι πως απέναντί τους έχουν υποψιασμένους πολίτες, που διαπιστώνουν και αμφισβητούν τις προθέσεις μερίδας του τύπου, ο οποίος αν και πλήττεται από την κρίση, επιχειρεί να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, να μιλήσει για την μεγάλη επιτυχία στη σύνοδο κορυφής, για την ανάκαμψη του Γ. Παπανδρέου, ενώ την ίδια ώρα δεν αγγίζουν καν το τραπεζικό σύστημα, έχοντας στις σελίδες τους σειρά από διαφημίσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.
Αλλά ο κόσμος της επαρχίας έχει μάθει την άμεση επικοινωνία με τους πολιτικούς, που τους θέλει στα καφενεία, γι’ αυτό και ο ρόλος τους γίνεται δύσκολος και επικίνδυνος. Πώς θα στηρίξουν κάτι που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση την χώρα, την τοπική αγορά, τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά; Πώς θα αναπτύξουν επιχειρήματα υπέρ της κυβέρνησης, η οποία έχει χάσει την αξιοπιστία της λόγω της ανακολουθίας λόγων και πράξεων.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ...ΛΕΩΝΙΔΕΣ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ

Ευτυχώς που υπάρχουν οι σύγχρονοι Λεωνίδες να κρατούν Θερμοπύλες. Έλληνες πολίτες που αγαπούν την Πατρίδα, την Ιστορία των αρχαίων προγόνων μας και τα μνημεία που άφησαν ως πολύτιμο θησαυρό στις νεώτερες γενιές. Δυστυχώς όμως οι σημερινοί κρατούντες, θέλουν να καταχωνιάσουν τον Πολιτισμό και τα μνημεία μας, όπως τον βωμό των 12 θεών.

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»
.-
Την ώρα που το Στε αποφάσιζε τη  συνέχιση των εργασιών στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών, 16 πολίτες το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, και το Σωματείο Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων με δικηγόρο τον Γιώργο Κόκκα κινήθηκαν συντονισμένα και κατάφεραν να επιτύχουν ανάκληση της της προσωρινής διαταγής του Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. 
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση "απαγορεύεται κάθε πράξη ή εργασία εκτέλεσης του έργου της σήραγγας από Ομόνια έως Μοναστηράκι της ΗΣΑΠ Α.Ε. και επιφέρει μεταβολή στην πραγματική κατάσταση που υφίσταται όπου απεκαλύφθη ο Βωμός των 12 Θεών, μ΄΄εχρι τη συζήτησή της από 13.4.2011 αιτήσεως λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει κατατεθεί στη Γραμματεία του παρόντος Δικαστηρίου με αριθμούς Φ.Α.Κ. 67341/2011 και ΑΚΔ. 7167/2011 και υποό τον όρο της εκδικάσεως αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο μέρα (2.8.2011). "

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΖΟΡΜΠΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗ!



Ο Γιάννης Μυλωνάκης (φωτό), εκ των τριών αρμοδίων επιτρόπων του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το τελικό Ο.Κ. της εξόφλησης των προμηθευτών, τα οποία μένουν επί 6 και πλέον μήνες απλήρωτα, στα ράφια της Οικονομικής Υπηρεσίας, ρίχνει το γάντι στον Δήμαρχο Β. Ζορμπά, αποκαλύπτοντας ότι δεν τον έχει πάρει ποτέ κανείς στο τηλέφωνο να τον ενημερώσει ότι πρέπει να υπογράψει  την εντολή για την αποπληρωμή των προμηθευτών!
"Επειδή γνωρίζω ότι έχουν μείνει για καιρό απλήρωτοι οι προμηθευτές και δεν πρέπει να  ταλαιπωρούνται επί τόσο καιρό, περίμενα να με ενημερώσουν από τον Δήμο πότε να περάσω για να υπογράψω. Ειλικρινά όμως πιστέψτε με ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν με έχει πάρει κανείς στο τηλέφωνο".
Η δήλωση-βόμβα του Γιάννη Μυλωνάκη αποκαλύπτει την συμπαιγνία που παίζεται σε βάρος δεκάδων προμηθευτών οι οποίοι περιμένουν μάταια εδώ και ενάμισι χρόνο να πάρουν τα λεφτά τους από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής!
Προφανώς η εντολή για τον εμπαιγμό των προμηθευτών προέρχεται από τον επικεφαλής του Δήμου τουτέστιν τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά. Και όλα αυτά που επικαλείται η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κα Κουνέλη ότι ...ψάχνει και δεν βρίσκει τους υπεύθυνους της επιτροπής να υπογράψουν τις εντολές, είναι κουραφέξαλα!
Η απογυμνωτική δήλωση Μυλωνάκη ότι ποτέ δεν τον πήρε κανείς από τον δήμο στο τηλέφωνο, τα λέει όλα!
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καλούνται να λάβουν θέση επί του σοβαρού αυτού θέματος. Γνωρίζουν το τι γίνεται στην Οικονομική Υπηρεσία και πως  εσκεμμένως ή με άνωθεν εντολή εμπαίζονται οι προμηθευτές,  επικαλούμενη δικαιολογίες της πλάκας;


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!


Έχει αφήσει να αραχνιάζουν σκοπίμως απλήρωτα τιμολόγια στην Οικονομική Υπηρεσία  του Δήμου χωρίς να τα εξοφλεί!



Ύπουλο παιχνίδι στις πλάτες των προμηθευτών παίζει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής  υπό την διοίκηση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά!
Δεκάδες επί δεκάδων απλήρωτα τιμολόγια  είναι παρατημένα στα ράφια του δήμου από την άνοιξη και το καλοκαίρι  του 2010, χωρίς να κινείται η παραμικρή διαδικασία για την εξόφλησή τους!  Εν μέσω βαθιάς κρίσης, την ώρα που οι προμηθευτές έχουν ήδη πληρώσει -εδώ και ενάμισι χρόνο- τον ΦΠΑ που αναλογεί στις υπηρεσίες που έχουν παράσχει προς τον δήμο Αγίας Παρασκευής και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των προμηθευτών τόσο προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Κουνέλη όσο και προς τον ίδιο τον Δήμαρχο, δεν …κουνιέται φύλλο!
Η κα Κουνέλη κυριολεκτικά έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, διότι όπως μας αποκάλυψε  πολλά τιμολόγια ενώ είναι ήδη έτοιμα προς πληρωμή,  τρία άτομα της Επιτροπής κωλυσιεργούν εδώ και 6 μήνες, χωρίς να βάζουν την υπογραφή τους  στο τελικό Ο.Κ. για την εξόφληση των τιμολογίων!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ομολογείται από την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι …ψάχνει τους αρμόδιους της Επιτροπής να βάλουν την υπογραφή τους και είτε δεν τους βρίσκει είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα!  Σε ερώτησή μας γιατί δεν υπογράφουν τα εντάλματα, η κα Κουνέλη αποκάλυψε: «Τι να σας πω, εδώ και 6 μήνες τους… ψάχνω. Τα τιμολόγια χρειάζονται την υπογραφή τους για να πάνε στο ταμείο προς εξόφληση. Χωρίς αυτή δεν μπορώ να τα προωθήσω»!!!
Οι …αρμόδιοι της  Επιτροπής που δεν έχουν υπογράψει εδώ και έξι μήνες είναι οι κ. κ. Χερουβής , Μυλωνάκης καθώς και η κα Παπαντωνίου!
Για να διαπιστώσετε πόσο τούς… ψάχνει η κα Κουνέλη,  αρκεί να ειπωθεί ότι τόσο ο κ. Χερουβής όσο και η κα Παπαντωνίου εργάζονται στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής σε διπλανά γραφεία δηλαδή από την Οικονομική Υπηρεσία, ενώ ο κ. Μυλωνάκης  ήταν πρώην Δημοτικός Σύμβουλος!
Χαρακτηριστικό της κωλυσιεργίας, είναι ότι ο Γιώργος Χερουβής (το ένα από τα τρία μέλη της Επιτροπής) προχθές πήρε την καλοκαιρινή του άδεια.   Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει ….φως στο τούνελ  για το πότε θα πληρωθούν οι προμηθευτές!
Ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς, από την πλευρά του απάντησε ότι «από την αρχή του χρόνου έχουμε πληρώσει περίπου 3.000.000 ευρώ, τιμολόγια της προηγούμενης περιόδου»,  χωρίς όμως να δώσει την παραμικρή απάντηση για το πότε θα εξοφληθούν τα συγκεκριμένα δεκάδες τιμολόγια που αραχνιάζουν στην Οικονομική Υπηρεσία, τα οποία δεν υπογράφουν οι…αρμόδιοι. Το μόνο που μας υποσχέθηκε ήταν  «θα επικοινωνήσει μαζί σας σε λίγο ο κ. Χερουβής», ο οποίος όμως μετά από λίγη ώρα …έφυγε για διακοπές!

Ο Δήμαρχος φέρει τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολύμηνη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξόφληση των τιμολογίων των προμηθευτών, καθυστέρηση που ενδεχομένως να  τελεί κάτω από  τις δικές του εντολές!
Τα όσα μάλιστα είπε ο Δήμαρχος αφήνουν το περιθώριο να έχουν δόση αλήθειας αυτό που εκφράζουν απλήρωτοι προμηθευτές ότι δηλαδή ο Δήμος εξόφλησε γνωστούς και φίλους, αφήνοντας στο ράφι τούς μη αρεστούς ή αποκλεισμένους από την διοίκηση Ζορμπά προμηθευτές!  
Τέλος, να διευκρινίσουμε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία επίπτωση σε βάρος των υπαλλήλων που δεν υπογράφουν τα προς πληρωμή τιμολόγια. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να αιτιολογήσουν γιατί κωλυσιεργούν επί 6 μήνες και δεν υπογράφουν τα απολύτως νόμιμα τιμολόγια.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ...ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ!


Κύριοι, εσείς που δεν έχετε βαρεθεί να επιμένετε να ασχοληθεί ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ με τον Αυγουρόπουλο: Εάν οι εφημερίδες "30 Μέρες" και "Φωνή του Δημότη" πιστεύετε ότι προσφέρουν καλύτερες δημοσιογραφικές ευκαιρίες επί του θέματος, δεν έχετε παρά να πιέσετε τις εφημερίδες αυτές να ασχοληθούν με τον Αυγουρόπουλο. Για μας η περίπτωση Αυγουρόπουλου θεωρείται χωρίς περαιτέρω δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Απλά πράγματα κύριοι. Αλλιώς, αν επιμένετε ότι μπορείτε να βγάλετε ...δημοσιογραφικό λαβράκι, κάντε τη δική σας έρευνα ή απευθυνθείτε στις άλλες εφημερίδες. 
Όπως κάθε εφημερίδα, έτσι και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είναι σαν το εστιατόριο: Προσφέρουμε αυτό το μενού, εάν σας αρέσει καλώς εάν όχι, τι πρέπει δηλαδή, να σας φτιάξουμε σώνει και καλά αυτό το ...πιάτο που θέλετε εσείς; Δεν μας αρέσει το ...φαγητό "Αυγουρόπουλος" κύριοι, πηγαίνετε στο διπλανό μαγαζί που πιθανώς να μπορεί να το ...μαγειρέψει.
Ο "Αυγουρόπουλος" αποτελεί μπαγιάτικο μενού. Δεν είναι στην επικαιρότητα, δεν βρίσκεται στην εξουσία, δεν επηρεάζει καταστάσεις, με λίγα λόγια δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς ασχολούμαστε με...καυτά δημοσιογραφικά μενού. Με τον Παπανδρέου που ξεπουλάει την Ελλάδα,  την Τρόϊκα, τους αγανακτισμένους, τους...ταξιτζήδες, τα αυθαίρετα του Αιγιαλού. Βλέπετε τις συνεντεύξεις και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έχουμε αναρτήσει και πόσοι θεατές τα έχουν παρακολουθήσει. Σχεδόν 900 τη συνέντευξη ΛΑΦΑΖΑΝΗ, σχεδόν 500 το ρεπορτάζ για το "φρούριο Αγγέλου στον αιγιαλό" και πάει λέγοντας.
Με τον Αυγουρόπουλο θα ασχολούμαστε τώρα; Υπάρχει μια παροιμία που λέει "εδώ καράβια χάνονται...βαρκούλες αρμενίζουν".
Ε, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δημοσιογραφικές βαρκούλες την ώρα που βουλιάζουν καράβια δίπλα μας!
Αυτά!

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΜΗΝ ΛΥΓΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Η  πολιτική αλητεία της Κυβέρνησης, αντί να ρίξει τους τόνους αποφασίζει  να σκληρύνει την στάση της απέναντι στους ταξιτζήδες.
Αυτή η Κυβέρνηση που διαλύει  την μικρομεσαία τάξη, οδηγώντας στην εξαθλίωση και την οικονομική καταστροφή τα ελληνικά νοικοκυριά, καταστρέφει και τον κλάδο των ταξιτζήδων με φασιστική, απολυταρχική αντίληψη.
Αφού επιδιώκει με τα μεγάλα Μ.Μ.Ε.  να στρέψει την κοινή γνώμη σε βάρος των οδηγών ταξί επειδή αυτοί κλείνουν δρόμους και λιμάνια, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι …καταστρέφουν τον τουρισμό,   επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργού Ραγκούση προβλέπει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί ακόμη και με αφαίρεση της αδείας τους επειδή καταλαμβάνουν εθνικές οδούς και παρακωλύουν την συγκοινωνία! Σκοπός του Ραγκούση, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, είναι «η διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει».
Αυτοί που έχουν καταλύσει κάθε έννοια του συντάγματος και βιάζουν τη δημοκρατία, έχουν το θράσος να μιλούν για προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.  
Η αλητεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ παίζει το παιχνίδι του διχασμού μεταξύ των κοινωνικών ομάδων για να περάσει την προδοτική, αντιδημοκρατική πολιτική της.
Οι ταξιτζήδες καλούνται να αντισταθούν μπροστά στον φασισμό που επιβάλλει ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας τον αγώνα τους. Αυτή η Κυβέρνηση που εξελέγη να προστατέψει τα εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων, αλλ’ αντ’ αυτού κατάσχει με τον πιο αντισυνταγματικό τρόπο, μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, πρέπει να φύγει από την εξουσία.  
Οι ταξιτζήδες δεν πρέπει να υποκύψουν στην βία της Κυβέρνησης! 
(πηγή φωτό: zougla.gr)

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Στις 28/7/1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος επετύγχανε τη Συνθήκη των Σεβρών, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, και η Θράκη.  Η περιοχή της Σμύρνης  θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Ουσιαστικά τα σύνορα της Ελλάδος διπλασιάστηκαν, έφθαναν σχεδόν 40 χιλιόμετρα από την Κων/πολη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, περιμένοντας στο σταθμό Λυών των Παρισίων για να επιστρέψει στην Ελλάδα και έχοντας στα χέρια του την μοναδικά επιτυχή για την Ελλάδα συνθήκη των Σεβρών, δέχθηκε επίθεση από δύο επίδοξους δολοφόνους του οι οποίοι τον τραυμάτισαν.  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Βενιζέλου!


Ενενήντα ένα χρόνια μετά, στις 25/7/2011 ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεφε από τις Βρυξέλλες έχοντας διπλασιάσει το δανεισμό της Ελλάδος  και πετσοκόβοντας στο μισό τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων! Ταυτόχρονα παραχωρούσε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές και μείωνε την εθνική κυριαρχία της χώρας!
Με την άφιξή του στην Αθήνα, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αποθεώθηκε και από τους 153 βουλευτές του!  Αυτή ήταν η ανταμοιβή του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου!
Κάντε σύγκριση και βγάλτε συμπέρασμα. Έτσι γράφεται η Ιστορία!!!