Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ

έργο Διαμαντοπούλου και αυτό:
ΈΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!
αποκλειστικό
Ακόμη και το συμβολικό επίδομα ραδιενέργειας από το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό των εργαζομένων του "Δημοκρίτου" έκοψε το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο υπάγεται το ερευνητικό Κέντρο. Ένα επίδομα, συμβολικό μεν, αλλά ουσιαστικό για την αναγνώριση που έδινε η Πολιτεία σε όσους έρχονται καθημερινά σε επαφή με ραδιενεργά υλικά.
Ευρισκόμενοι το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους στις πηγές μέτρησης ραδιενέργειας, δίπλα σε επικίνδυνα ραδιενεργά υλικά όπως το κοβάλτιο και το ουράνιο, το τεχνικό προσωπικό του Δημόκριτου εισέπραττε  κυμαινόμενο ανάλογα με τις ζώνες επικινδυνότητας μηνιαίο επίδομα ραδιενέργειας, από 88€ έως 250 € . Και όμως, η αναλγησία της Κυβέρνησης διά της κας Διαμαντοπούλου, έφθασε στο σημείο να καταργήσει ακόμη και αυτό το ελάχιστο επίδομα,  βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου (Ν.4024/11).
Εάν μάλιστα σκεφθεί κανείς ότι το 90% των εργαζομένων στα εργαστήρια μέτρησης ραδιενέργειας, προσβάλλεται και πεθαίνει από καρκίνο, μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το πολιτικό έγκλημα της Πολιτείας σε βάρος αυτών των ανθρώπων.
Η σφαγή σε μισθούς και επιδόματα που έχουν υποστεί οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του "Δημόκριτου" τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

 Στην κατάργηση του επιδόματος ραδιενέργειας αναφέρθηκε και ο επιστημονικός συνεργάτης του "Δημόκριτου" κ. Νίκος Κατσαρός ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: "Είναι πέρα για πέρα άδικο να κόβεται από την Κυβέρνηση με μια μολυβιά και χωρίς καμία τεκμηρίωση, το επίδομα ραδιενέργειας. Την ώρα μάλιστα που είναι γνωστό ότι η υγεία των ανθρώπων αυτών εκίθεται άμεσα σε κίνδυνο" .

Η υπάλληλος Σ.Ν. μητέρα τριών παιδιών η οποία εργάζεται 20 χρόνια στο "Δημόκριτο" ενώ εκτός του Ερευνητικού Κέντρου έχει και άλλα 12 χρόνια ένσημα, είδε το μισθό της να μειώνεται τους τελευταίους μήνες από τα 1040 € στα 780 €!
Τώρα που της έκοψαν και το επίδομα ραδιενέργειας, βλέπει το μέλλον, τόσο το δικό της όσο και του "Δημόκριτου"  πιο ζοφερό.
Η ίδια μας λέει: "Φέτος γιορτάζουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημόκριτου. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια μέλλον σε μας. Μας οδηγούν στην  εξαθλίωση ή στην καλύτερη περίπτωση στη φυγή. Μας έχουν κόψει όλα τα επιδόματα, εκτός από το επίδομα παιδιού. Αλλά μην αμφιβάλλετε έτσι όπως πάει η τρόϊκα, σε μια από τις επόμενες δόσεις θα απαιτήσει να κοπεί και αυτό το επίδομα. Η χαριστική βολή για μας ήταν ότι κατάργησαν και το επίδομα ραδιενέργειας.  Όχι τόσο για το ποσό το οποίο ούτως ή άλλως δεν ήταν μεγάλο, αλλά νιώθουμε σαν να μας πετούν με μια κλωτσιά  έξω από την υπηρεσία. Πολύ φοβάμαι ότι ο Δημόκριτος σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Ή θα ιδιωτικοποιηθεί".

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ"
Οι δανειστές μας φαίνεται πως ορέγονται ως φιλέτο τον "Δημόκριτο" και δημιουργούν μέσω της Κυβέρνησης τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησής του. Το διάσημο Ερευνητικό Κέντρο πέραν από τις μετρήσεις ραδιενέργειας προσφέρει υπηρεσίες και στον τομέα της υγείας και της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα:  Κατασκευάζει ραδιοφάρμακα, παράγει ιστικά μοσχεύματα, ανιχνεύει λευχαιμίες, κάνει εξετάσεις καρυοτόπων, εξετάσεις για διοξίνες, ενώ χρονολογεί και αρχαιολογικά ευρήματα!
Όλες αυτές τις επιστημονικές δυνατότητες του "Δημόκριτου" επωφθαλμιούν μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες επιδιώκουν να πάρουν στα χέρια τους το Ερευνητικό Κέντρο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε λίγο διάστημα ο "Δημόκριτος" θα πάψει να υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η υποβάθμιση που υφίσταται  ο "Δημόκριτος" με το κλείσιμο αρκετών εργαστηρίων του, την... κατεδάφιση των μισθών και επιδομάτων του προσωπικού του, την αποστελέχωση του δυναμικού του, δημιουργούν τις ευνοϊκές για τα ιδιωτικά συμφέροντα προϋποθέσεις αποχαρακτηρισμού του ως δημόσιου φορέα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: "ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"
Ο επιστημονικός συνεργάτης του "Δημόκριτου" κ. Νίκος Κατσαρός αναφορικά με το εάν η Κυβέρνηση έχει στόχο να ιδιωτικοποιήσει τον "Δημόκριτο", δήλωσε: " Η Κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της αν και ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα ώστε ο Δημόκριτος από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να μετατραπεί σε Ιδιωτικού Δικαίου. Ήδη εξετάζεται σοβαρά να αντλεί πόρους από τον Ιδιωτικό τομέα".
 .

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...ΒΑΝΔΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ!

"Αυτή μόνο την φωτογραφία τράβηξες;" τον ρωτήσαμε.
Απ΄'οτι του είπαν ο...βάνδαλος ήταν ένας αδέξιος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε με το όχημά του πάνω στο σημείο όπως το δείχνει ο φωτογραφικός φακός. Εκτός και αν υπάρχει κάποια άλλη πιο αξιόπιστη πληροφορία την οποία τι  ο συνεργάτης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΞΥΔΗ ΣΤΟ ΙΑΣΩ GENERAL




Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω θερμά για τη χορηγία του ποσού των 5000€ από το ΙΑΣΩ GENERAL προς το Δήμο μας, που αφορούσε το πρόγραμμα της «Κάρτας Δημότη».
            Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με την οικονομική ενίσχυση του ΙΑΣΩ GENERAL, στηρίζουμε καλύτερα μία κοινωνική παροχή που είναι προς το όφελος όλης της τοπικής μας κοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο, αυτή η ενέργειά σας θα φροντίσουμε να τύχει της ευρύτερης δυνατής δημοσιότητας.
Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, παρακαλώ κύριε Πρόεδρε όπως δεχτείτε την έκφραση της βαθειάς εκτίμησής μου και τις θερμές ευχές προς εσάς και το προσωπικό του Ομίλου σας για χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.  



 Με εκτίμηση

Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν. εα




ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΞΥΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ...


Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, απέστειλε σήμερα το πρωί ανακοίνωση στην εφημερίδα μας, αναφορικά με την πρόθεση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη να προτείνει ως υποψήφιο Συμπαραστάτη του Δημότη τον Αντώνη Πολύδωρα. Πρόκειται για επιθετική ανακοίνωση-προειδοποίηση προς τον νυν Δήμαρχο, με την οποία όχι μόνο αποδοκιμάζει την υποψηφιότητα Πολύδωρα αλλά τονίζει ότι μια τέτοια επιλογή από την πλευρά του κ. Ξύδη, θα γελοιοποιήσει την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. 
Η ανακοίνωση του κ. Νικολάου έχει ως εξής:
"Προειδοποιώ τον κ. Ξύδη να μην γελοιοποιήσει την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη στην οποιία ανήκουμε, προτείνοντας για υποψήφιο Συμπαραστάτη του Δημότη τον υπερήλικα Αντώνη Πολύδωρα. Τον καλώ να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε με την προηγούμενη επιλογή του και μάλιστα αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο βαθμό".

Επιδόματα; …….Υπάρχουν !!!!


πηγή: zugla.gr
Ποιος είπε πως έχουν κοπεί τα επιδόματα για όλους τους εργαζομένους του ελληνικού Δημοσίου;
Διαβάστε και θα καταλάβετε:

10)      Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ):   690/μήνα σε 420 άτομα

09)      Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ):   420/μήνα σε 1.987 άτομα

08)      Επίδομα προπέλας (Λιμενικό):   840/μήνα σε 653 άτομα

07)      Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ):   1120/μήνα σε 329 άτομα.

06)      Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο):   290/μήνα σε 6.800 άτομα

05)      Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων (ΕΘΕΛ)::   450/μήνα                                               σε 1.100 άτομα

04)      Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ):   310/μήνα σε 1.790 άτομα

03)      Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων    (Υπουργείο   Δικαιοσύνης):   595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων

02)      Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ):   870/μήνα σε 657 άτομα

01)      Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων      των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων):          120/μήνα για όλο το προσωπικό.
 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

γιορτινό κάλεσμα χαράς από το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι χαρούμενες και εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους όλο και πλησιάζουν και η πόλη μας (Χολαργός και Παπάγος) παίρνει, μέρα με τη μέρα, μια άλλη, πιο χαρούμενη, όψη.
 Τα λαμπιόνια και οι γιρλάντες ανάβουν σιγά - σιγά στους δρόμους μας και καλούν όλους εμάς να αφήσουμε για λίγο στην πάντα τις στεναχώριες και τους προβληματισμούς μας και να ζήσουμε πιο χαρούμενα τις μέρες αυτές, υποδεχόμενοι το Νέο Έτος με ελπίδα και αισιοδοξία.
 Γι’ αυτή την αλλαγή και για την επικράτηση της χαράς και αισιοδοξίας, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα στολίσουμε την πόλη και θα τη φωτίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα, χωρίς περιττά έξοδα και σπατάλες. Για να στολίσουμε την πόλη μας, θα χρησιμοποιήσουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπιόνια που υπάρχουν από τις προηγούμενες χρονιές στις αποθήκες του δήμου μας και δεν θα σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ για νέες προμήθειες. Θα προτιμήσουμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα διαφορετικά, ώστε να πιάσουν τόπο και να βοηθήσουμε ορισμένους συμπολίτες μας για να γιορτάσουν και αυτοί καλύτερα. Και, βέβαια, δεν θα ξεχάσουμε την τοπική μας αγορά, την οποία όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε και, με τις αγορές μας από τα καταστήματα της πόλης μας, να τονώσουμε την αγοραστική τους κίνηση.
Γι’ αυτό το λόγο και για να βοηθήσει και η Δημοτική Αρχή στην τόνωση της τοπικής αγοράς, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τις δημοτικές παιδικές εκδηλώσεις μας στους χώρους των καταστημάτων (Τετάρτη 21/12 και Σάββατο 24/12 στο Εμπορικό Κέντρο της οδού Περικλέους και Σάββατο 31/12 στην Πλατεία Ελευθερίας Παπάγου).
Σ’ αυτό το κάλεσμα, ένα κάλεσμα χαράς και αισιοδοξίας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν ένα μεγάλο παρόν. Τους καλούμε να φέρουν τα παιδιά τους στους χώρους των εκδηλώσεών μας και να στηρίξουν τα καταστήματα της πόλης μας, ενθυμούμενοι πάντα ότι :

Ο Δήμος μας στηρίζει τους δημότες του,
Οι δημότες στηρίζουν την τοπική αγορά τους

Εύχομαι σε όλους τους δημότες και κατοίκους Παπάγου – Χολαργού Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο του Νέο Έτος και η Πατρίδα μας να βρει γρήγορα το δρόμο της εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης και ευημερίας.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
 Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος Π.Ν. εα

ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ; Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!




Τα μέτρα που πάρθηκαν στις Βρυξέλλες δύο πράγματα επιβεβαίωσαν: 1ον) Θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων και 2ον) Ο Λουκάς Παπαδήμος θα παραμείνει Πρωθυπουργός μέχρι να...ολοκληρώσει το έργο του και τις υποχρεώσεις που του έχουν ανατεθεί! Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει κανένα έργο, παρά μόνο να συνεχίσει την καταστροφή που του παρέδωσε ο Παπανδρέου, δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές και ο ...όσιος Λουκάς θα μας βγάλει την πίστη μέχρι τέλους!!! 

Κατά τα άλλα στη συνέντευξη τύπου ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχτηκε πως όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ισχύουν στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια που θα είναι σε ισχύ το νέο πρόγραμμα. Φάνηκε αισιόδοξος (πού την βρήκε την αισιοδοξία;) πως η Ελλάδα αφού πετύχει τους στόχους της, θα μπορεί να ακολουθήσει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν πλέον οι Ευρωπαίοι!!! Ό,τι απαιτεί η Μέρκελ δηλαδή, οι Έλληνες θα είναι σούζα! Ή θα παίρνουν στάση...οθωμανικού τύπου! Κοινώς θα μας πηγαίνουν...γαλιώντας!!!
Σύντομα θα ληφθούν  νέα μέτρα  το 2012 ενώ τόνισε πως αυτά τα μέτρα θα τα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση. 
Έτσι μπράβο Φωστήρα, εθνοσωτήρα Παπαδήμο. Δώσε προίκα και στις επόμενες γενιές!!!
 
Σε ερώτηση αν το έλλειμμα του 2011 θα καλυφθεί με νέα άμεσα μέτρα, παρενέβη ο Ε.Βενιζέλος που ουσιαστικά έριξε το ''μπαλάκι'' στους πολίτες!
Αυτό έλειπε, να μην παρέμβει ο ...φούσκας Βενιζέλος. Θα έσκαγε αλλιώς!!! Ίσως τότε γλιτώναμε αλλά αφού πέταξε το μπαλάκι στους πολίτες, περαστικά μας. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ!

Εντύπωση προκάλεσε η αιφνιδιαστική διακοπή της μετάδοσης της συνέντευξης του Πρωθυπουργού που οφείλεται σε κατάληψη των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

 ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ! 
έργο Διαμαντοπούλου!

αποκλειστικό!
Μέχρι και το μειωμένο μαθητικό εισιτήριο έχει κόψει η Πολιτεία, προκειμένου να καταθέσει στους τοκογλύφους-δανειστές μας, το ετήσιο κονδύλι που παρήχε στη μαθητιώσα νεολαία για να έχει φθηνότερη πρόσβαση σε λεωφορεία και μετρό!
Πρόκειται για την απόλυτη ένδεια και αναλγησία μιας Κυβέρνησης η οποία μπροστά στους εκβιαστές δανειστές μας , δεν διστάζει να "χτυπήσει" και τα ίδια τα παιδιά! Παιδιά τα οποία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους, χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία όμως πληρώνουν κανονικό και όχι μειωμένο εισιτήριο που τους δινόταν κάθε χρόνο!
Η απάντηση που δίνει το Υπουργείο Παιδείας διά της κας Ολυμπίου, είναι ότι έστειλε  σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιτραπεί η χρήση μειωμένου εισιτηρίου στους μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση!!!
Πρόκειται για συμπαιγνία όπου το ένα Υπουργείο ρίχνει τα βάρη στο άλλο για να μοιράσουν τις ευθύνες τις κοινωνικής κατακραυγής!

Η Ένωση Λειτουργών Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης έστειλε επιστολή- καταπέλτη προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου την οποία ουσιαστικά την κατηγορεί για αναλγησία. 
Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μία ιδιάζουσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Αττικής  και οι συνάδελφοι βρίσκονται στην δύσκολη και δυσάρεστη θέση να απολογούνται για όσα δεν  ευθύνονται οι ίδιοι και να δέχονται τις σφοδρές  διαμαρτυρίες των μαθητών/τριών για την αδιαφορία  στο πρόβλημά τους  με αποτέλεσμα να χάνεται  η εμπιστοσύνη τους απέναντι στο σχολείο και να γίνεται πιο εμφανής η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της πολιτείας για ό,τι  αντιμετωπίζουν.
Όπως γνωρίζετε οι μαθητές και μαθήτριες της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εκ των πραγμάτων δεν διαμένουν στην πλειοψηφία τους κοντά στις σχολικές τους μονάδες και αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται κάνοντας χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Φέτος αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερο θέμα, ήδη έχουν περάσει τρείς μήνες από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης Δελτίου Μαθητικού Εισιτηρίου αφού ο Ο.Α.Σ.Α. όπως πληροφορούμαστε δεν χορηγεί πλέον τα παραπάνω δελτία.
Οι καταγγελίες των συναδέλφων αναφέρονται στο γεγονός ότι κανένας δεν έχει ασχοληθεί από την κεντρική Διοίκηση να τους ενημερώσει για το λόγο αυτής της καθυστέρησης στην έκδοση τους, ώστε να μπορούν να δίνουν συγκεκριμένη απάντηση στους μαθητές και μαθήτριες που καθημερινά τους ερωτούν και αγωνιούν διότι δυστυχώς το κόστος της μετακίνησής τους έχει αυξηθεί δραματικά.
Δυστυχώς όπως γνωρίζετε  δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να κατοικούν και να σπουδάζουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά  τις περισσότερες φορές η ειδικότητα που έχουν επιλέξει εντάσσεται σε ένα σχολικό συγκρότημα απομακρυσμένο  και ήδη αρκετές σχολικές μονάδες έχουν κλείσει τμήματα τους και έχουν παραπέμψει τους μαθητές μαθήτριες σε σχολεία γειτονικών Δήμων που απαιτούν πρόσθετη σίγουρα μετακίνηση.
Ας μην προσθέτουμε ένα ακόμη λόγο στην σχολική διαρροή που ειδικά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική και διώξουμε τους μαθητές και μαθήτριες από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ειδικά εφέτος που η οικονομική κρίση οδήγησε μεγάλο αριθμό μαθητών/τριών στην επιλογή απόκτησης μίας ειδικότητας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εξοικονόμηση πόρων δεν θα επιτευχθεί και με την μη έγκριση του σχετικού κονδυλίου και την πρόσθετη επιβάρυνση του οικογενειακού  προϋπολογισμού. Είναι άδικο για την μαθητιώσα νεολαία αυτό το μέτρο που τουλάχιστον δεν ανακοινώθηκε.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες λόγω αρμοδιότητος, ενημερώνοντάς μας στην συνέχεια για την πορεία των εξελίξεων.
 Για το  Δ.Σ."

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Παπάγου-Χολαργού) ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

Η τοπική Οργάνωση Παπάγου-Χολαργού της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" έστειλε απάντηση στο δημοσίευμά μας- και στα ερωτήματα που μάς ζήτησαν να υποβάλουμε δημότες για το λόγο που η οργάνωση πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του Παπάγου. Προσέξτε την απάντησή τους η οποία δείχνει το πώς μερικοί αντιλαμβάνονται την λειτουργία της δημοκρατίας. Βεβαίως, έστω και αν κουράζουμε μερικούς, ακολουθεί η απάντησή μας.

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε σε ένα μικροπρεπές δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της τοπικής εφημερίδας «Ανεξάρτητος Παρατηρητής» με ημερομηνία ανάρτησης την 4η Δεκεμβρίου 2011.
Στο εν λόγω δημοσίευμα η Τ.Ο. Δημοκρατικής Συμμαχίας Παπάγου-Χολαργού κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τις αίθουσες συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπάγου.
Θα θέλαμε λοιπόν να απαντήσουμε στους… «κατοίκους» που διερωτώνται, ότι η Τ.Ο. Παπάγου-Χολαργού ζήτησε και έλαβε επισήμως και εγγράφως τις αίθουσες όποτε και αν τις χρειάστηκε. Και γι αυτό ευχαριστούμε το Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Οι αίθουσες αυτές δεν είναι μόνο προς χρήση των Δημοτικών Συμβούλων όπως λανθασμένα αναφέρετε. Οι αίθουσες διατίθενται σε κόμματα, συλλόγους και σωματεία της πόλης μας και όχι μόνο, όταν ζητηθούν. Και αυτό θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζουν οι συντάκτες του εν λόγω δημοσιεύματος καθώς ήταν πάγια τακτική στον πρώην Δήμο Χολαργού για πολλά χρόνια.
Στο θέμα αν πρέπει μια τοπική κομματική οργάνωση να χρησιμοποιεί τις αίθουσες αυτές,  απαντάμε πως ναι θα πρέπει να διατίθενται, γιατί οι οργανώσεις αυτές είναι εκφράσεις και πρωτοβουλίες δημοτών και κατοίκων Παπάγου-Χολαργού. Δεν είναι ξένες προς την τοπική κοινωνία, αλλά μέρος αυτής. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να είναι μέλη ενός κόμματος ή ενός συλλόγου ή σωματείου. Εκτός και αν οι συντάκτες του δημοσιεύματος θέλουν να το ποινικοποιήσουν  και αυτό, αντιτιθέμενοι στο Σύνταγμα της Πατρίδος μας.
Τώρα το επιχείρημα του… «κατοίκου» Παπάγου σχετικά με τη Βουλή είναι τουλάχιστον ανόητο και οι αναγνώστες το κατανοούν αυτό…
Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι «επιτελείς» είπαν στους συντάκτες ότι δεν είχαμε χρήματα να γίνει η εν λόγω εκδήλωση σε ιδιωτικό χώρο!!!
Όσο αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα απαντήσουμε, αφήνοντας τους στο μοναχικό δρόμο της μικροπρέπειας και της ιδιοτελούς πολιτικής ανάλυσης.
Σε ένα γενικότερο επίπεδο θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα το εκλαμβάνουμε ως κατασκευασμένο και σκόπιμα δημοσιευμένο από ανθρώπους που κινούνται από προσωπικές εμπάθειες και μια λασπολογική τακτική. Και δεν εννοούμε τον εκδότη της συγκεκριμένης εφημερίδας.
 Με αυτό το δημοσίευμα δε συκοφαντείται το ΔΣ της Τ.Ο. Παπάγου-Χολαργού αλλά τα σχεδόν 200 μέλη της οργάνωσης που είναι δημότες και κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλησαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα της Πατρίδος μας, που δεν τους παρέσυρε το ρεύμα της τυφλής απαξίωσης της πολιτικής.
Το δημοσίευμα είναι ακόμη μια εκδήλωση ρατσιστικού τύπου αντιμετώπισης προς κάτι νέο, προς κάτι που ταράζει συθέμελα την καθεστηκυία τάξη στην πολιτική σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Μετά από το προπηλακισμό μέλους μας, τις επαγγελματικές απειλές σε βάρος των επιχειρηματιών μελών μας και τελευταία την προσβλητική συμπεριφορά προς μέλος του ΔΣ της τοπικής μας από θεσμικό παράγοντα της πόλης μας, έρχεται αυτό το δημοσίευμα.
Το ξέρουμε θα έρθουν και άλλες επιθέσεις αλλά δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να ορθοποδήσει η Χώρα μας ξανά. Όπως γράφει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλής «Θεριά οι άνθρωποι, δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν...».
Όλα αυτά μας κάνουν πιο δημιουργικούς και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να δώσουμε διεξόδους στο τέλμα που μας οδήγησαν κάποιοι. Θα κάνουμε την Ανατροπή στην Πράξη.
Και για το ποια εκδήλωση είναι θα αφήσουμε τους…  «κατοίκους» να απαντήσουν, άλλωστε το δημοσίευμα του myxolargos.gr από όπου πήραν την εν λόγω φωτογραφία γράφει τι, πότε και ποιοι ήταν σε αυτή την εκδήλωση…


Η Τ.Ο. Δημοκρατικής Συμμαχίας
Παπάγου-Χολαργού


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή η απαντητική επιστολή της τοπικής Οργάνωσης της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" προσβάλλει ευθέως τον εκδότη της εφημερίδας, η ανταπάντηση είναι από τον ίδιο. 
Μιλάτε για κατασκευασμένο και σκόπιμα δημοσιευμένο δημοσίευμα, από ανθρώπους που κινούνται από προσωπικές εμπάθειες και  λασπολογική τακτική, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η εφημερίδα μας υπηρετεί  τέτοιου είδους συμφέροντα. Σπεύδετε βέβαια  να διευκρινίσετε ότι ...δεν εννοείτε τον εκδότη της εφημερίδας, αλλά η προσβολή απευθύνεται στον ίδιο τον εκδότη-ιδιοκτήτη της εφημερίδας! Ως υπεύθυνος της εφημερίδας λοιπόν, σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως, διαφορετικά είσθε εσείς συκοφάντες. Εάν δεν φέρετε αποδείξεις ότι με το δημοσίευμα αυτό, ο υπογράφων υπηρετεί  συμφέροντα λασπολόγων, είσθε κοινοί συκοφάντες! 
Το δημοσίευμα δεν έκανε τίποτε άλλο από το να θέσει ερωτήματα δημοτών, στους οποίους προκάλεσε απορία η συγκέντρωση της τοπικής κομματικής οργάνωσής σας, στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων. Και μας παρεκάλεσαν να θέσουμε το ερώτημα, προτάσσοντας το λογικό επιχείρημα ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε και η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής να δινόταν σε συλλόγους, φορείς ή κομματικές οργανώσεις. 
Πού είναι το πρόβλημα; Εσείς έτσι αντιλαμβάνεστε την δημοκρατία; Ερωτήματα των δημοτών ή κατοίκων, τα χαρακτηρίζετε εγκάθετα, λασπολογικά και το δημοσίευμα που τα φιλοξενεί, "μικροπρεπές";

Εάν, ως κομματικά εξαρτήματα της κας Μπακογιάννη, έχετε μάθει μόνο να ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις και όχι να δέχεστε  ερωτήσεις αιχμηρές, σπεύδοντας πρώτα να τις αποκαλέσετε μικροπρεπείς, λασπολογικές, εμπαθείς, αυτό  από μόνο του χαρακτηρίζει την ποιότητα της δημοκρατίας που σας διέπει. 
Το ποιος αποκάλυψε ότι ζητήσατε την αίθουσα του Δ.Σ. γιατί δεν είχατε χρήματα να κάνετε την εκδήλωσή σας σε ιδιωτικό χώρο, να τον αναζητήσετε  μέσα από το Δήμο. Το γεγονός πάντως, ότι χρησιμοποιήσατε την αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων για μια ιδιωτική σας εκδήλωση, τι άλλο από νοοτροπία του..."τσαμπέ"συνιστά; Εάν είχατε λεφτά, γιατί δεν πηγαίνατε σε ιδιωτικό χώρο; Τι άλλο από εκμετάλλευση στο τσάμπα σημαίνει η συγκέντρωσή σας στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων την οποία μάλιστα ζητήσατε και επισήμως; Δεν υποπτευθήκατε ότι θα προκαλούσατε κάποιους πολίτες -όπως και προκαλέσατε;
Αυτό που έκανε η εφημερίδα μας,, ήταν να θέσει το εξής ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή: "Μήπως ο Δήμος πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του, εκτιμώντας το παραπάνω επιχείρημα;"
Νομίζαμε ότι ο Δήμος παραχωρεί την αίθουσα των δημοτικών συνεδριάσεων μόνο για τις αρχαιρεσίες των κομματικών οργανώσεων. Όχι για οποιαδήποτε εκδήλωση. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε γιατί να μην ζητήσουν κάποοι δημότες, στην εκδήλωσή τους στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων,  να βάλουν και μπουφέ ή και φωτορρυθμικά για να κάνουν πάρτυ! 
Και αναρωτιόμαστε: α) Γιατί τότε υπάρχουν οι αίθουσες των πολιτιστικών ή πνευματικών κέντρων; β) Γιατί δεν πήγατε εκεί και ζητήσατε την αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων; Εάν η αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων δεν είναι μόνον για δημοτικές συνεδριάσεις τότε ας αλλάξει όνομα. Ας λέγεται αίθουσα συνεδριάσεων πασών ...των λαών! 
γ) Γιατί ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων στην "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Παπάγου-Χολαργού"; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; 
δ) Απ'ότι γνωρίζουμε και το "Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ζήτησε την αίθουσα και εκεί υπήρξε άρνηση του Δήμου.
Αναφορικά με την κα Μπακογιάννη. Και λίγα έχουμε πει για την κυρία, την οποία παρουσιάζετε ως...σωτήρα της χώρας! Επί δεκαετίες στην πρωτοπορία του σαθρού πολιτικού συστήματος δεν βρίσκεται η κα Μπακογιάννη; Μήπως την θεωρείτε άμοιρη ευθυνών για το χάλι που έχει φτάσει η χώρα; Υπέρμαχος του δολίου σχεδίου Ανάν, ο άνθρωπος που έσκαβε τον λάκο του Καραμανλή αυτονομούμενη συχνά από την πολιτική του (υπέρ της αντιπυραυλικής ζώνης των ΗΠΑ δίπλα στην Ρωσία, καταγγέλλοντας μάλιστα και Ρώσο αξιωματούχο επειδή ο τελευταίος αρνιόταν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ζώνης δίπλα στη χώρα του,   καταδίκασε την Ρωσία στην πολεμική της διένεξη με την Γεωργία), υπέρμαχος του Μνημονίου1 και υπέρμαχος της Μνημονιακής Κυβέρνησης Παπαδήμου. Η Μπακογιάννη είναι ο άνθρωπος που όταν ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, εξαφάνισε τις προτομές των 6 αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων από την πλατεία Κοτζιά και έκτοτε κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται!!!
Αυτή εν ολίγοις είναι η κα Μπακογιάννη για την οποία λέτε ότι θα μάς σώσει! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σώσει το πολιτικό της σαρκίο, να ξαναμπει δηλαδή στην επόμενη στη Βουλή και μετά να χωθεί σε κάποιο κόμμα, γιατί με τα ποσοστά που έχει είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να μπει και η ίδια στη Βουλή. Εσάς απλά σας  χρησιμοποιεί για να της κάνετε αβάντα!











Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ  ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ
των
Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Γιάννη Κεχρή
Θανάση Αυγουρόπουλου
           Δημοτικών Συμβούλων Παπάγου-Χολαργού
 

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι Παπάγου-Χολαργού κ.κ. Τίγκας-Κεχρής-Αυγουρόπουλος για μια ακόμη φορά ενεργούν αυτόνομα και "καπελώνουν" τον επικεφαλής της παράταξης Δ. Νικολάου. Για μια ακόμη φορά παρακάμπτουν τον Νικολάου σαν να μην υπάρχει και παίρνουν πρωτοβουλία για την Αγία Σκέπη με επιστολή τους στο Δασαρχείο Πεντέλης. Ουσιαστικά, με την πρωτοβουλία τους αυτή, οι δημοτικοί σύμβουλοι προλαβαίνουν τον επικεφαλής των "Ενεργών Δημοτών" αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί στην τοπική κοινωνία,  ότι δεν παρεμβαίνει έγκαιρα στα γεγονότα.  Ιδού τι λένε στην επιστολή τους:  

ΠΡΟΣ: Δασαρχείο Πεντέλης           
            Κλεισθένους 403                 
            15344 - Γέρακα




      Κύριε Δασάρχα,


      Όπως γνωρίζετε τους τελευταίους δέκα μήνες υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και αυτό είναι ο περιβάλλον χώρος του Ιερού ναού της Αγ. Σκέπης Παπάγου. Άρχισαν τα έργα τον Φεβρουάριο 2011 και διεκόπησαν αμέσως με απόφαση της Πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής.

      Η σημερινή κατάσταση είναι άκρως απογοητευτική. Βλέποντας κάποιος τις εκσκαφές, τις σπασμένες και πεταμένες πλάκες, τα χώματα, την έλλειψη ευπρεπών εισόδων και προσβάσεων, αλλά και έχοντας στο νου του την παλαιά εικόνα του περιβάλλοντος χώρου της Αγ. Σκέπης, μόνο θλίψη μπορεί να αισθάνεται.  

      Κύριε Δασάρχα,

      Με την ιδιότητά μας ως Δημοτικών Συμβούλων Παπάγου-Χολαργού γινόμαστε δέκτες  έντονων αντιδράσεων πολλών συλλόγων, φορέων αλλά και πάρα πολλών μεμονωμένων ατόμων. Αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώνονται με δημοσιεύσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες  αλλά και κινητοποιήσεις.

      Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η παλαιά όμορφη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου της Αγ. Σκέπης, χωρίς θέσεις parking,  με το πλακόστρωτο, τα όμορφα παγκάκια που υπήρχαν, αλλά και με περισσότερα δένδρα και πράσινο. 

      Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με την απόφαση 128/1999 του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που σας επισυνάπτουμε :
       α. Χαρακτηρίσθηκε ο Λόφος της Αγ. Σκέπης ως «Χώρος Πρασίνου» (Άλσος).
       β. Κηρύχθηκε, τόσο ο Ιερός Ναός της Αγ. Σκέπης όσο και ο ιδιότυπης διαπλάσεως χώρος που περιβάλλει το Ναό, ως ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της Νεώτερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

       Παρακαλούμε Κύριε Δασάρχα, όπως έχουμε απάντηση της Υπηρεσίας σας στο ερώτημά μας « Τι πρέπει να γίνει για να επιτραπεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου, όπως ήταν πριν ».

       Περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία την απάντησή σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι σύμφωνη με το καθολικό αίσθημα της κοινωνίας των πολιτών του Παπάγου και όχι μόνο.

       Σε καμιά περίπτωση η Αγία Σκέπη δεν μπορεί να περιμένει.




                                                                      Παπάγου, 21 Νοεμβρίου 2011

                                                             Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων





Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Να πληρώνονται καθηγητές και δάσκαλοι με τις ώρες διδασκαλίας"!

Απίθανη πρόταση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!
πηγή: ksipnistere.blogspot.com
Την πρόταση να πληρώνονται καθηγητές και δάσκαλοι ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, έκανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσπρωτίας Βαγγέλης Τζάνης. Σε επίσημο έγγραφό του ο κ. Τζάνης εισηγείται «να συνδεθεί η μισθοδοσία των....
εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Π.Δ.Σ, προγράμματα κ.λπ. , θα λειτουργούν νωρίτερα». Προτείνει ακόμη «για δύο (2) χρόνια δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, αλλά μόνο προσλήψεις Αναπληρωτών σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχει ανάγκη».
http://www.katoci.com/

Πετρέλαιο τέλος στα ελληνικά σχολεία

 πηγή: www.dailynews24.gr

Ελλάς 2011, χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και σε λίγο χωρίς δασκάλους στα ελληνικά σχολεία,
καθώς απ' τη μια οδεύει προς αναβολή ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις και ταυτόχρονα η αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας βάζει (μάλλον) και τους εκπαιδευτικούς στη λίστα.
Οι διευθυντές των σχολείων της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αφού δεν μπορούν να....
κάνουν νέα παραγγελία πετρελαίου γιατί όσο και αν ακούγεται απίστευτο έχουν μπλοκάρει στη γραφειοκρατεία!
Μετά τον Καλλικράτη η ευθύνη λειτουργίας των σχολείων όλη πέρασε στους Δήμους με τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας να δηλώνουν αναρμόδια.
Μόνο που οι Δήμοι δεν προχώρησαν στη σύσταση σχολικών επιτροπών, καθώς υπήρξε και αλλαγή στα δεδομένα λόγω συγχωνεύσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει αρμόδιος για την έκδοση των κονδυλίων για τη θέρμανση, υπόθεση η οποία έχει γίνει μπαλάκι και τα παιδιά ξεπαγιάζουν σε όσα σχολεία «ξέμειναν» από πετρέλαιο.
Η υφυπουργός Παιδείας έστειλε στον υφυπουργό Εσωτερικών επιστολή, εκείνος απάντησε ότι θα δοθεί λύση τις ... επόμενες μέρες με τροπολογία στη Βουλή...