Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ" ΧΟΛΑΡΓΟΥ



































Από τη μια το δυνατό κρύο και από την άλλη η καταχνιά και απογοήτευση που έχουν ενσκήψει στις ελληνικές οικογένειες, αποθάρρυναν τον κόσμο από το να συμμετάσχει ενεργά στην αιμοδοσία της Αγίας Τριάδος Χολαργού που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιανουαρίου. Λιγότερες από 25 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν,  ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο ιερός ναός συνέλεγε πάνω από 35 μονάδες!
Η διάθεση για προσφορά, δυστυχώς είναι ευθέως ανάλογη με την οικονομική κατάσταση. Η ανέχεια, η φτώχεια, η ανεργία και η κατάθλιψη, αποτελούν εμπόδια για την βοήθεια στον συνάνθρωπό μας. Όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα που διακυβεύουν ακόμη και την επιβίωσή του, πώς μπορεί να βρει το κουράγιο να βοηθήσει τον πάσχοντα συνάνθρωπό του; 
Ερωτήματα υπαρκτά, τα οποία ταυτόχρονα δίνουν απάντηση στην μειωμένη συμμετοχή συμπολιτών μας στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Χολαργού.
Παρ' όλα αυτά, θετικές εντυπώσεις δημιούργησε η παρουσία αρκετών νέων ανθρώπων που συμμετείχαν στην αιμοδοσία. Όπως η εικονιζόμενη, χαμογελαστή Μαρία, 19 μόλις ετών και φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. 

Στην άλλη φωτογραφία, μεταξύ των άλλων,στο βάθος διακρίνεται και ο...δικός μας Μάκης Βραχιολίδης που επίσης έδωσε το παρόν. 
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκάστοτε αιμοδοσίες. Ήδη, η πενιχρή συμμετοχή στις αιμοδοσίες του "Σήμαντρου", ανάγκασε το φιλανθρωπικό ίδρυμα να σταματήσει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες! Εάν η Τράπεζα αίματος της "Αγίας Τριάδος" Χολαργού συνεχίσει την πτωτική της πορεία, δυστυχώς θα βάλει λουκέτο και στις δικές της αιμοδοσίες!
Όχι ρε παιδιά, κρίμα δεν είναι να λυγίζουν την ανθρωπιά μας,  αλήτες της πολιτικής ζωής, σαν τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Καρατζαφέρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου