Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΞΥΔΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΚΕΧΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ...ΣΤΑΪΚΟΣ
Άρχισαν από τώρα να φαίνονται οι προθέσεις των δικεδικητών της Δημαρχίας για το 2014!
Ξύδης, Νικολάου, Κεχρής αλλά και ο Στάϊκος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανοίγουν τα χαρτιά τους και είτε επισήμως είτε ανεπισήμως θα δώσουν τα ρέστα τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΞΥΔΗΣ: Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού είναι η γνωστή πολιτική αλεπού, με εγωισμό και φιλοδοξία, μάλλον δίχως όρια. Είκοσι χρόνια Δήμαρχος θα έχει συμπληρώσει με το τέλος της θητείας του, έχοντας σπάσει όλα τα ρεκόρ, ισοφαρίζοντας αυτό του Σκούρτη. Αισθάνεται δυνατός και θέλει να διεκδικήσει και την επόμενη δημαρχία. Ειδικά μετά το στραπάτσο που υπέστη κατά την εκλογή του "Συμπαραστάτη του Δημότη" , όπου παρατηρήθηκε ρήγμα στην παράταξή του, με τέσσερις (4) τουλάχιστον συμβούλους του να παρακούουν την εντολή του, ο Ξύδης, νιώθει πληγωμένο θηρίο, με μεγαλύτερο εγωισμό. Όχι μόνο έχει βαλθεί να σφίξει τα λουριά, αλλά το έχει πάρει προσωπικά και πεισματικά να αποδείξει την ισχύ του και θα ξανακατέβει για Δήμαρχος. Το γεγονός ότι επικοινώνησε με τους δημότες μέσω φυλλαδίων που μοίρασε πόρτα-πόρτα, χτυπώντας τον αντίπαλό του Νικολάου για τα οικονομικά του Δήμου, αποδεικνύει ότι είναι μάχιμος, ότι αυτό θέλει να το δείξει σε όλους τους δημότες και βεβαίως υποδηλώνει την πρόθεσή του να ξανακατέβει για Δήμαρχος.Βέβαια, σαν πονηρή αλεπού που είναι ο Ξύδης, δεν πρόκειται να δηλώσει ποτέ ότι θα κατέβει για Δήμαρχος, εάν δεν διαπιστώσει ότι το διαμορφούμενο κλίμα τον ευνοεί. Πάντα έτσι κάνει ο Ξύδης.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Άλλο ...πληγωμένο θηρίο.Άλλωστε ο ίδιος το είχε δηλώσει, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, "η αρκούδα θα φάει το...ψάρι"! Το γεγονός ότι το ψάρι (Ξύδης), δάγκωσε την αρκούδα (Νικολάου), στέλνοντάς τον στην...αντιπολίτευση, έχει εξοργίσει τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού! Και τον έχει κάνει να δηλώσει πρώτος απ'όλους  ότι θα κατέβει για Δήμαρχος. Έβγαλε και από το συρτάρι του την ξεχασμένη και ...αραχνιασμένη εφημερίδα του, και ξεκίνησε τη συλλογή ψήφων! Το νέο ιστολόγιο "klisioskopio", ανώνυμο και κουκουλοφορικής αντίληψης, μάλλον τάσσεται στην  παρασκηνιακή υπηρεσία του Νικολάου. Ο ίδιος ο Νικολάου το αποκήρυξε από την πρώτη στιγμή, αλλά η έως σήμερα παρουσία του περιθωριακού κατά άλλα και ανώνυμου blog,  στηρίζει τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού..
Μεγάλο αγκάθι για τον Νικολάου είναι η δίκη που τον περιμένει στις 20 Ιανουαρίου. Εάν καταδικαστεί και στο εφετείο για παράβαση καθήκοντος, τότε αποχαιρετά τα δημοτικά έδρανα έως το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας. Θα εκπέσει του αξιώματός του και μετά, όσο και αν το θέλει, θα είναι δύσκολο να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος. Θα κουβαλάει στις πλάτες του ένα στίγμα που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να το ξεφορτωθεί.

ΚΕΧΡΗΣ: Ο Γιάννης Κεχρής τα έχει ήδη και καιρό "σπάσει" με τον επικεφαλής των Ενεργών Δημοτών και απελευθερωμένος πια από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την υποψηφιότητα Δημάρχου. Άλλωστε η κοινή δήλωση που υπέγραψε με τον Θ.Αυγουρόπουλο καιο τον Κ.Τίγκα, ότι δεν αναγνωρίζει τον πρώην Δήμαρχο ως μέλος των "Ενεργών Δημοτών", θεωρείται ως πρόθεση να θέσει τον Νικολάου στο περιθώριο, ακόμη και από την παράταξη που ο ίδιος δημιούργησε. Η αγάπη του Γιάννη Κεχρή για τον Χολαργό, η φιλοδοξία του αλλά και το γεγονός ότι είχε την στήριξη πολλών ψηφοφόρων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αποτελούν την κινητήρια δύναμη για να πραγματοποιήσει  την επιθυμία του.
Η συνεχής παρουσία του με άρθρα στον τοπικό τύπο αλλά και η πρόσφατη ενέργειά του να απευθυνθεί ο ίδιος με επιστολή προς τους κατοίκους του Χολαργού για το θέμα της πλατείας Δημοκρατίας, δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία για την πρόθεσή του να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.

ΣΤΑΪΚΟΣ: Ο χαρακτηρισθείς ευεργέτης του Δήμου Παπάγου, με τις συνεχείς και σημαντικές δωρεές του, πέραν από το ευγενές των πράξεών του, στοχεύει στη διεκδίκηση της Δημαρχίας Παπάγου-Χολαργού. Το γεγονός ότι πρόσφατα "χτύπησε" στην καρδιά των ψηφοφόρων, στην 3η ηλικία δηλαδή, δωρίζοντας ταξίδι στο Παρίσι για 100 άτομα, αν μη τι άλλο υποδηλώνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο, τις μελλοντικές προθέσεις του. Ήδη μεταξύ των μελών του ΚΑΠΗ ακούγονται τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που ήρθε από το...πουθενά και τους χάρισε ένα πλήρες ταξίδι στα σαλόνια των Παρισίων, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, πολλοί εκ των οποίων μόνο στα όνειρά τους έβλεπαν! Σε καιρούς χαλεπούς, όταν εμφανίζεται ένας ...από μηχανής Θεός να τους κάνει το πιο τρελό.αγιοβασιλιάτικο δώρο, τότε αυτοί οι ...έφηβοι της τρίτης ηλικίας, θα ψηφίσουν ...Στάϊκο. Και θα το πουν και στους γύρω τους, στα καφενεία και στις οικογενειακές συνάξεις τους. Ο Στάϊκος ήξερε τι έκανε και έβαλε την καλύτερη υποθήκη.
Είναι όμως έτσι ρόδινα τα πράγματα; Η ιστορία λέει πως όχι. Ο προσφάτως αποθανών Γιώργος Περτσεμλίδης, ήταν μια παρόμοια με τον Στάϊκο, περίπτωση. Ευεργέτης της Ν.Ιωνίας, πάλευε επί πολλά χρόνια, μέχρι να καταφέρει τελικά να εκλεγεί Δήμαρχος το 1999!!! Έκανε όμως σκληρό αγώνα για περίπου 12 χρόνια έως ότου καταφέρει και με τις συγκυρίες να τον ευνοούν, να γίνει Δήμαρχος της Ν. Ιωνίας. Επομένως, παρά τις δωρεές και τις ευεργεσίες, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα για το έργο του κ. Στάϊκου. Το άνοιγμα που φαίνεται να κάνει προς τον τοπικό Τύπο αλλά και το προσωπικό site που έχει δημιουργήσει, συγκαταλλέγονται στις επιπλέον θετικές ενέργειές του. Έχει όμως απέναντί τουν τον Β.Ξύδη, από τον οποίον εάν δεν πάρει το...δαχτυλίδι, πρέπει να αναστείλει τις φιλοδοξίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου