Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ! ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...




Μετά την αποδοχή της πρότασης του Γ. Καρατζαφέρη για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. από τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε ...κόκκινες γραμμές, οι οποίες όπως λέει έγιναν αποδεκτές:

1)Να μη καταργηθούν οι Γ.Γ. Μακεδονίας & Θράκης και Β. Αιγαίου.

2)Να μη καταργηθεί το ΙΓΜΕ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ).

3)Ανακήρυξη της ΑΟΖ.

4)ΟΧΙ στο κόψιμο του 13ου – 14ου μισθού και στο ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων.

5)Μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Η πρόταση του Καρατζαφέρη έχει, ως εξής, τα ένσημα να μη τα πληρώνει ο εργοδότης, αλλά να ενσωματώνονται μέσα στο μισθό. Εάν στο τέλος του μήνα, ο εργαζόμενος δεν πάει το χαρτί από την τράπεζα ότι πλήρωσε τα ένσημά του ο εργοδότης δεν θα μπορεί να τον πληρώσει, με ποινή φυλακίσεως 10 χρόνια. Άρα, λοιπόν, για να πληρωθεί, πρέπει να έχει πάει χαρτί ότι πλήρωσε την εισφορά του. Άρα, αυτομάτως μηδενίζεται η εισφοροδιαφυγή!

6)Απαραίτητη η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τους λαθρομετανάστες που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό.

7)Ανασχηματισμός και μικρότερος αριθμός προσώπων στη κυβέρνηση.

8) Καμιά συνομιλία με τους ακραίους των Σκοπίων.



Επίσης ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. είχε στείλει επιστολή στον Παπαδήμο, πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Η επιστολή περιελάμβανε τα παρακάτω:

* Κατά τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα τίποτα δε θα δεχθούμε (άμεσα ή έμμεσα) που θα έχει επιπτώσεις στα εθνικά μας θέματα ή στη μείωση της αμυντικής ικανότητας του χώρου Ελλάδος - Κύπρου.
* Δε συζητάμε κανένα θέμα που δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης τόσο κατά τη συμφωνία της 26-27 Οκτωβρίου 2011, όσο και κατά τις συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής των αρχών Δεκεμβρίου 2011. (π.χ. 13ος-14ος μισθός)
* Όχι σε σκληρότερους ή εκβιαστηκότερους όρους.
* Πάγωμα των τιμών.
* Δεν θα πρέπει να ενδώσουμε στη παράδοση και στην υποθήκευση των ενεργειακών μας πόρων, των τυχόν στρατηγικών πρώτων υλών της επικράτειάς μας, ή την εθνική μας γης ή ακόμη την εκποίηση ή διάλυση οργανισμών εθνικού ενδιαφέροντος (π.χ. ΙΓΜΕ)
* Άρση όλων των αντικηνίτρων στην παραγωγική, βιομηχανική και εξαγωγική διαδικασία του τόπου.
* Διαπραγμάτευση του κουρέματος του δημόσιου χρέους και του επιτοκίου δανεισμού.



Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να εγγυηθεί η οριοθέτηση της ΑΟΖ; Υπάρχει κάποια γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου; Και ναι, πότε θα ανακηρυχθεί; Δεν χωράει καμία καθυστέρηση! 
Πώς εγγυάται η μή κατάργηση της Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης και του ΙΓΜΕ;
Μάλλον ο κ Καρατζαφέρης εφόσον είναι συνεπής θα πρέπει να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Διότι η τρόϊκα απαιταί χωρίς δεύτερη κουβέντα το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού αλλά και το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων. 
Να σηκωθείς και να φύγεις εδώ και τώρα από την μνημονιακή Κυβέρνηση Καρατζαφέρη. Πώς αντιστέκεσαι στο όνομα των Σκοπίων και δεν μπορείς να πεις ένα ΟΧΙ στους εκβιαστές-τοκογλύφους της τρόϊκας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου