Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΑΪΚΟΥ!

Με το παρακάτω άρθρο του ο δημοτικός σύμβουλος Θ.Αυγουρόπουλος επαναφέρει το θέμα των δωρεών Στάϊκου, θέτοντας ερωτήματα φωτιά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις απαντήσεις του Δημάρχου Ξύδη επί του θέματος!
Δωρεές στο Δήμο: Δυστυχώς….. δικαιώθηκα
του Θανάση Αυγουρόπουλου 
δημοτικού συμβούλου Παπάγου-Χολαργού
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αντίστοιχα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για τις δωρεές που πραγματοποίησε στο Δήμο ο συνδημότης μας κ. Μπάμπης Στάϊκος, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω τις δικές μου δημόσιες παρεμβάσεις που έκανα πριν ένα έτος για το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη 2η συνεδρίαση/17-1-2011, ζήτησα να ενημερωθώ από τη διοίκηση του Δήμου για κάποιες εργασίες που γίνονταν στο Δημαρχείο χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη από το Δημοτικό Κώδικα διαδικασία. Καμία απάντηση.
Στην 6η συνεδρίαση/23-2-2011 επανέφερα το θέμα και ιδού η απάντηση του κ. Δημάρχου: «Αυτές οι εργασίες είναι επουσιώδεις. Γίνανε ανέξοδα για το Δήμο. Είναι μία προσφορά του κ. Στάϊκου, την οποία θέλω να την αποδεχθούμε και παράλληλα να τον ευχαριστήσουμε, διότι οι εργασίες είναι σημαντικές σε αξία. Αυτά για τον κ. Αυγουρόπουλο».



Όταν ρώτησα γιατί αφού πρόκειται για δωρεές δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, πήρα από τον κ. Δήμαρχο την εξής απάντηση: «Σας παρακαλώ μην είσαστε Φαρισαίος. Εδώ πάμε να γλιτώσουμε μερικά λεφτά, πάμε να επωφεληθούμε ορισμένων φιλικών σχέσεων που έχουμε για τον Δήμο μας. Και αυτά τα οποία λέτε εσείς άρθρο τάδε, παράγραφος τάδε, εγώ να ξέρετε τα ακούω βερεσέ».
Προσωπικά ξεκαθάρισα που δεν είμαι αντίθετος στις δωρεές και φυσικά πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Στάϊκο για τις πολύτιμες προσφορές του. Τόνισα όμως πως, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος που δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία που εξασφαλίζει, τόσον το Δήμο μας, όσον και τον ίδιον τον δωρητή.
Στη συνέχεια της συζήτησης πήραν το λόγο τρεις Αντιδήμαρχοι και αντί να τοποθετηθούν για την μη τήρηση της προβλεπόμενης περί δωρεών διαδικασίας, μου έκαναν προσωπική επίθεση που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το θέμα που έθεσα. Ο ένας μίλησε για κάποια διαθήκη στην οποία όπως διευκρίνισε «ο κ. Αυγουρόπουλος δεν είναι μέσα σ΄αυτή την ιστορία».  Ο άλλος είπε για την κατανάλωση βενζίνης και τόνισε πως, «δεν αφήνω καμία αιχμή για την εντιμότητα του κ. Αυγουρόπουλου». Και ο τρίτος, καταξιωμένος επιστήμονας γαρ, προσπάθησε να με αντικρούσει κάνοντας αναφορές στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ έργων και εργασιών. Δηλαδή, άρες, μάρες, κουκουνάρες.
Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια του 2011 έγιναν εκ μέρους του κ. Στάϊκου και άλλες δωρεές στο Δήμο, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.
 Όταν το Δεκέμβριο/2011 ανακοινώθηκε η δωρεά που αφορούσε την κάλυψη όλων των εξόδων για την μετάβαση 100 μελών του ΚΑΠΗ στο Παρίσι, δικαιολογημένα ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών, γράφτηκαν και ακούστηκαν διάφορα, τόσον σε βάρος του Δήμου, όσον και σε βάρος του δωρητή. Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για προσφυγή στον Εισαγγελέα.
Υπόψη πως ο κ. Στάϊκος  από τις 21/11/2011 είχε γνωστοποιήσει εγγράφως στο Δήμαρχο και  στη Διοίκηση του ΔΟΚΜΕΠΑ την επιθυμία του για τη συγκεκριμένη δωρεά.
Δυστυχώς, έστω με καθυστέρηση ενός έτους, προσωπικά δικαιώθηκα πλήρως. Αν τότε είχα εισακουστεί δεν θα φτάναμε σήμερα στο σημείο να έχει στοχοποιηθεί και να κατασυκοφαντηθεί ένας συνδημότης μας, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα δεν ευθύνεται.
Επειδή αναμφισβήτητα η διοίκηση του Δήμου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αφού αυτή δεν τήρησε σε καμία από τις δωρεές την προβλεπόμενη διαδικασία, επιβάλλεται να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Στάϊκο, ο οποίος τουλάχιστον έχει αποδείξει έμπρακτα πως είναι ένας γνήσιος ευπατρίδης και αν μη τι άλλο αξίζει του προσήκοντος σεβασμού και της ανάλογης προστασίας.
                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου