Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΧΗΜΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΕΦΥΛΑΣΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 110 ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ!

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού Δ. Νικολάου. Περίμενε να δοθεί αναβολή ενός-δύο μηνών, αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω ωραρίου για την επόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου!!!
Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές έχουν την θέληση να δικάσουν την υπόθεση και να βγάλουν απόφαση την Δευτέρα. Σενάριο καθόλου ευνοϊκό για τον Νικολάου ο οποίος ήθελε και θέλει αναβολή, προκειμένου να μπορέσει να μην καταδικαστεί και να εκπέσει από το αξίωμά του! Περιμένει πώς και πώς την κατάθεση τροπολογίας, σύμφαν με την οποία η παράβαση καθήκοντος που δεν επιφέρει οικνομική ζημία στον Δήμο, δεν θα τιμωρείται με έκπτωση από το αξίωμα!
Τώρα, αν θα ξαναζητήσει αναβολή ο Νικολάου δεν είναι βέβαιον, όπως δεν είναι βέβαιον εάν θα την κάνουν δεκτή οι δικαστές. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και επειδή ο δικηγόρος του Νικολάου ήταν απών από το δικαστήριο, επιχείρημα που δεν χρησιμοποίησε, ίσως μπορέσει να το...χρησιμοποιήσει την Δευτέρα! 
Πάντως ο Νικολάου ως επιχείρημα στη φαρέτρα του έχει και την περίπτωση...Βραχιολίδη! Ναι καλά διαβάσατε!
Εννοούμε την δίκη των 110 αιρετών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι πέρσι τέτοιον καιρό οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Βραχιολίδη, αλλά αθωώθηκαν ομαδικά από το Εφετείο, επειδή κρίθηκε ότι, αν και εκταμίευσαν από τους Δήμους τους 602.000 € προκειμένου να στεγάσουν τον επίτροπο σε κτίριο του Δήμου Περιστερίου, αν και ζημίωσαν δηλαδή οικονομικά τα ταμεία του Δήμου τους,  δεν είχαν δόλο για την πράξη τους!!!
Πρόκειται  για την κωρωνίδα των δικαστικών αποφάσεων σε αυτοδιοικητικούς! Οι αιρετοί δηλαδή της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.α.) προέβησαν σε παράβαση καθήκοντος αλλά αθωώθηκαν, διότι κρίθηκε ότι δεν είχαν δόλο!!! Η περίπτωση Νικολάου είναι παρανυχίδα μπροστά τους. Ο Νικολάου παρέβη το καθήκον του, χωρίς να έχει δόλο αλλά με γνώμωνα τα κοινωνικά κριτήρια. 
Όπως λοιπόν πληροφορούμεθα, ο Καπερνάρος θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο επιχείρημα για να σώσει τον πελάτη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου