Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ!

 
Οι φόβοι για έκτροπα, αντιδράσεις και άλλες εκδηλώσεις...δημοκρατικού περιεχομένου, ανάγκασαν τον δωροδότη Μπάμπη Στάϊκο να αναβάλει επ’αόριστον την προσφορά του για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
ΜΠΡΑΒΟ παιδιά! Όλοι όσοι μπήκαν μπροστά στον αγώνα καταδολίευσης μιας πρωτοβουλίας, οι οποίοι δεν ήθελαν ούτε καν να συζητηθεί το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, τα κατάφεραν! Το café “γιάφκα», το indymedia.gr αλλά και το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «30Μέρες» δημιούργησαν τέτοιο κλίμα που ανάγκασαν τον Μπάμπη Στάϊκο με ανακοίνωσή του να αποσύρει προς το παρόν (μέχρι νεωτέρας) τη δωρεά, δεδομένου ότι δεν θέλει να προκαλεί τέτοιες σφοδρές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις!
Την ανακοίνωση την δημοσιεύουμε τώρα αν και την έχουμε στα χέρια μας από το μεσημέρι, διότι θέλαμε προηγουμένως να διευκρινήσουμε εάν πρόκειται για πραγματική και όχι για πλαστή, μια και το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν πολλά πλαστά e-mail.


Προς                Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κο Β. Ξύδη
                        Κοιν.   Πρόεδρο Συνδέσμου Μακεδόνων – Θρακών κο Ι. Παρίση
                                     Εφημερίδα «Ανεξάρτητος Διπλωματικός Παρατηρητής»
                                     Εφημερίδα «Ο κόσμος γύρω μας»
                                     Εφημερίδα «Αντίλογος Χολαργού»
                                     Εφημερίδα «30 Ημέρες»
                                     Εφημερίδα «Η φωνή του δημότη»
                                    
 

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,



Στις 30 Μαίου του 2010 τοποθετήθηκε στον Παπάγο ο ανδριάντας του Φιλίππου του Β΄ , με εισήγηση του τότε προέδρου κου Χατζή και ο οποίος κατασκευάστηκε από την γλύπτρια κα Παπαδοπεράκη με την δική μου χορηγία και έτυχε της πλήρους αποδοχής όλων σχεδόν των δημοτών του Παπάγου. Κατόπιν με εισήγηση του νυν προέδρου κου Παρίση προς εμένα , αποφασίσθηκε η κατασκευή και τοποθέτηση στον ενωμένο πλέον νέου Δήμου Παπάγου – Χολαργού του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δυστυχώς οι αντιδράσεις που προξένησε αυτή η ενέργειά μου ήταν πολλές και απρόβλεπτες. Τα μέλη του Συνδέσμου Μακεδόνων – Θρακών Παπάγου – Χολαργού διαφωνούν ακόμη ως προς την τελική μορφή του αγάλματος . Η πρωτοβουλία της εφημερίδας «Ανεξάρτητος Διπλωματικός Παρατηρητής» με την συλλογή 250 υπογραφών κατοίκων του Χολαργού να μετονομαστεί η οδός 17 Νοέμβρη σε οδό Μ. Αλεξάνδρου και να τοποθετηθεί το άγαλμα στην πλατεία στο τέλος της οδού με βρήκε απόλυτα σύμφωνο και προφανώς έγινε με καλό σκοπό , επειδή ο Παπάγος έχει ήδη αρκετά αγάλματα. Η συγκυρία όμως της οικονομικής κρίσης , με σχόλια όπως «γιατί να ξοδεύονται χρήματα σε αγάλματα ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς», καθώς και της τελευταίας συνεδρίασης του τοπικού Συμβουλίου Χολαργού όπου υπήρξαν αντιδράσεις για την μετονομασία της οδού 17 Νοέμβρη , έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα από την πρόθεσή μου να τοποθετηθεί το μοναδικό άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου «νοτίως των Τεμπών». Ο Αλέξανδρος αν ζούσε θα προτιμούσε να ενώσει του Έλληνες στην πρωτόγνωρα δύσκολη για την χώρα περίοδο που διανύουμε , παρά να τους διχάσει.

Στην δύσκολη αυτή περίοδο δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με θέματα επουσιώδη και να αφήνουμε τα καίρια προβλήματα , όταν υπάρχουν άνθρωποι , συνδημότες μας , οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακόμα και θέματα επιβίωσης.

            Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφάσισα την αναβολή επ’ αόριστον της προσφοράς του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου και της τοποθέτησής του . Σκοπός μου ήταν και θα είναι να συνεισφέρω όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου , στον Δήμο και στους συμπολίτες μου προσφορές κοινής αποδοχής και όχι διχασμού και αντιδράσεων.





Μετά τιμής
Μπάμπης Στάικος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου