Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!



ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΞΩΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΕ AYTOKTONΙΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΘΡΟΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ  ΑμεΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


Ο άναρχος κομματισμός και η Τρόϊκα ρίχνουν τη μαύρη σκιά τους και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Μετά τον αξέχαστο κορυφαίο χορευτή Γιώργο Μελογιαννίδη, ο οποίος κρεμάστηκε με το ζωστήρα του, στο κτίριο που στεγαζόταν το μπαλέτο της Ε.Λ.Σ., στην οδό Πειραιώς, οι εργαζόμενοι της Λυρικής θρηνούν ακόμη έναν εργαζόμενο, ο οποίος και αυτός κρεμάστηκε, στο σπίτι του!!!
Η Λυρική τρώει τα παιδιά της και τα οδηγεί σε απονενοημένες πράξεις…
Θυμίζουμε την περίπτωση άλλου στελέχους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία πάσχει από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την οποία η διοίκηση της Ε.Λ.Σ. την καταταλαιπωρεί, είτε στέλνοντάς τη στα δικαστήρια, είτε σε Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Ι.Κ.Α., προκειμένου να πιστοποιηθεί η ύπαρξη της νόσου της, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο ποσοστό αναπηρίας της, ξεσκίζοντας την ψυχή της…

Σε όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό, η στάση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου θεωρείται προκλητική, όχι μόνο για το γεγονός ότι η αναλγησία του Υπουργείου έφθασε στο σημείο να απολύσει ΑμεΑ, εργαζόμενους της Λυρικής Σκηνής, αλλά και για το γεγονός ότι ο κ. Γερουλάνος άφησε πολλές ώρες έξω από την πόρτα του υπουργείου του, τα ΑμεΑ, χωρίς καν να δεχθεί να τους δει και να τους δώσει μια εξήγηση  για τις επαίσχυντες  απολύσεις τους από την Ε.Λ.Σ.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τις 15 Σεπτέμβρη και σε απόφαση που πάρθηκε σε έκτακτη συνέλευση των σωματείων, η αντίδρασή τους θα πραγματοποιηθεί με επίσχεση εργασίας.
Η απαξία και ανυποληψία στην οποία έχει συρθεί η Λυρική Σκηνή εξαιτίας της έντονης κομματικοποίησης και της απαίτησης της τρόϊκας για απολύσεις, δεν σταματάει εδώ: Προ ημερών, κατά την διάρκεια παράστασης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού,  Ρώσος τενόρος, γύρισε προς το κοινό και ως κοινός χούλιγκαν, έτεινε το μεσαίο του δάχτυλο προς τους θεατές.... Πράξη χυδαία και απολύτως υβριστική για το κοινό που πλήρωσε εισιτήριο για τον δεί!!!
Η ευθύνη του μαέστρου της παράστασης, κου Λουκά Καρυτινού, καθώς και όλων των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη, αφού μετά τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αντί να ... πετάξουν τον τενόρο κάτω από τη σκηνή, συνέχισαν την παράσταση σα να μη συνέβαινε τίποτα!!! Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, παρούσα στην παράσταση ήταν και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μενδώνη.

Στελέχη της Ε. Λ.Σ. με αφορμή την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Λυρική, απέστειλαν επιστολή-καταπέλτη προς την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καΜενδώνη, στην οποία εκτός από τον Υπουργό Πολιτισμού κο Γερουλάνο, καταφέρονται μεταξύ άλλων, και εναντίον του Προέδρου της Λυρικής Σκηνής, κο Μουρκογιάννη, τον οποίο αποκαλούν "έμπορο όπλων"!
Η επιστολή-κόλαφος για το Υπουργείο Πολιτισμού και τον κο Γερουλάνο, έχει ως εξής:

Κυρία Γενικέ Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Πληροφορηθήκαμε ότι ήσασταν παρούσα στο επεισόδιο που προκάλεσε ο αλήτης τενόρος Βίκτωρ Αφανασένκο, τείνοντας αλλεπάλληλες φορές το μεσαίο του δάχτυλο προς τους θεατές, την ώρα της παράστασης της 27ης Δεκεμβρίου 2011. Οι τραγικοί και απαράδεκτοι άνθρωποι που διευθύνουν τη μοναδική όπερά μας, δυστυχώς κάνουν ό, τι θέλουν με τα χρήματα και το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, με αποτέλεσμα, από τη μία να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και από την άλλη να απολύουν άτομα με αναπηρίες… Το χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να παριστάνουν τους «διευθυντές», φτάνοντας στα όρια της σχιζοφρένειας και της αναλγησίας…
Κυρία Γενικέ Γραμματέα, λησμονείτε την μεγάλη Μελίνα, ενώ θα έπρεπε να ανάβετε κεράκι στη μνήμη της μεγάλης ελληνίδας!!!
Οφείλουμε να σας θυμίσουμε την περίοδο που διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής ο αλήστου μνήμης Στέφανος Λαζαρίδης. Στην παράσταση «Η σύντομη ζωή ενός φυλακισμένου» ο πρωταγωνιστής, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες, αυνανιζόταν επί σκηνής με το πρόσωπο στο κοινό. Μήπως την ανωτέρω σκηνή που ντρόπιασε το θέατρό μας την ενθυμούνται, ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός, πρώην πασόκος και όψιμος νεοδημοκράτης, οι «ανευθυνοϋπεύθυνοι» της τότε διοίκησης, αλλά και της νυν, καθώς και οι διοικητικοί της Ε.Λ.Σ., που οι περισσότεροι είναι γνήσιοι ΠΑΣΟΚΟΙ;
Είναι γνωστόν ότι όλοι οι προαναφερθέντες, ροκανίζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού και εμφανίζονται στην εργασία τους όποτε εκείνοι αποφασίσουν….
Ό, τι και να καταγγείλουμε γνωρίζουμε την τακτική του Υπουργείου σας…. Δε σας καίγεται καρφί, όπως αποδείξατε και εμπράκτως με τη συμπεριφορά σας, προ μηνών, απέναντι στα ηρωικά ΑμεΑ, που είχαν στηθεί ατελείωτες ώρες έξω από την πόρτα του υπουργείου, ελπίζοντας σε μία κουβέντα μαζί σας, για τις κατάφορες απολύσεις εργαζομένων από την Ε.Λ.Σ…
Όσο για τον ερχομό του νυν αιμοδιψή καλλιτεχνικού διευθυντή με την κουστωδία του, δεν έχουμε λόγια, άλλωστε βοά ο τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, για τις απολύσεις 250 εργαζομένων…με τη θερμή βέβαια υποστήριξη του προέδρου του Δ.Σ τού και εμπόρου όπλων, Νίκου Μουρκογιάννη!
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε από τον πασοκικό ζυγό και από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ. και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο του, κο Μουρκογιάννη, καθώς επίσης και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, κο Μιχαηλίδη.
Η μνήμη των οδηγηθέντων σε αυτοκτονία συναδέλφων μας, θα παραμείνει αξέχαστη, και οι απονενοημένες πράξεις τους θα στοιχειώνουν τους διοικούντες, ως οι  πιο μαύρες σελίδες του δύσμοιρου θεάτρου μας.
Στελέχη της Ε.Λ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου