Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

1ος Ετήσιος Απολογισμός 2011


 
του ΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 Οικονομολόγου-Διοικητικού Επιστήμονα
 Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού
 Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής

Ύστερα από ένα χρόνο ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής οφείλω να παραθέσω σε όλους τους Δημότες του Δήμου μας τον Απολογισμό της Δράσης μου. Η Δύναμη μου είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους Δημότες, και η ενίσχυση της συμμετοχής τους στα κοινά αποτελεί πρωταρχικό σκοπό για εμένα. Ο απολογισμός που ακολουθεί πιστεύω ότι αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην σχέση των πολιτών και εκλεγμένων αντιπροσώπων. Περιμένω θέματα που αφορούν την περιοχή μας από εσάς στο email μου akis@akisp.gr, μέσω του facebook (Akis Papageorgiou) ή μέσω της ιστοσελίδας μου www.akisp.gr.



Καθαριότητα: Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς στο Δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλές ιδιαιτερότητες και κατά το παρελθόν δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά χωρίς αποτέλεσμα.
- Απεργία Εργαζομένων στην καθαριότητα της Δημ. Κοινότητας Χολαργού: Υστέρα από το τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίμματα που επί εβδομάδες ταλαιπώρησε τους δρόμους του Δήμου μας. Ανέλαβα την πρωτοβουλία  να συγκεντρώσω υπογραφές των 13 Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης για την διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας στην Δημοτική Κοινότητα του Χολαργού, ώστε να βρεθεί μια συλλογική λύση. Επισήμανα τις τεράστιες παραλήψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και την απροθυμία της νέας Δημοτικής Αρχής να ενοποιήσει την καθαριότητα στις δύο κοινότητες, ώστε να λειτουργήσουν οικονομίες κλίμακος ένα από τα βασικά αξιώματα του Καλλικράτη. Καθώς επίσης και την αδιαλλαξία της διοίκησης στις σχέσεις της με τους εργαζόμενους.

Οικονομικά: Πρότεινα αρκετές φορές τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα πραγματοποιήσει διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά των πρώην Δήμων Παπάγου και Χολαργού, ώστε να μάθουμε την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, των νομικών του προσώπων και αναπτυξιακών εταιριών. Η πρόταση απορρίφθηκε από την Δημοτική Αρχή!
- Ισολογισμοί πρώην Δήμου Χολαργού: Καταψηφίσαμε τους ισολογισμούς. Πρώτον για τις επισημάνσεις των ορκωτών λογιστών με κορυφαία εκείνη ότι μόνο σε γενικές γραμμές τηρήθηκε το γενικό λογιστικό σχέδιο. Δεύτερον καθώς υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι χρησιμοποιηθήκαν χρήματα από το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων του προϋπολογισμού (ΣΑΤΑ) σε λειτουργικές Δαπάνες. Ζητήσαμε να ερωτηθεί ο νομικός σύμβουλος του κράτους για την νομιμότητα του ζητήματος αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε από την δημοτική αρχή! 
- Προϋπολογισμός του 2011: Δεν επρόκειτο για τον προϋπολογισμό του ενιαίου Δήμου ήταν απλά μια λογιστική πρόσθεση των δύο προϋπολογισμών για το 2011. Τόνισα ότι είναι πλασματικός και ότι θα υλοποιηθεί μόνο στο 60%, και επιβεβαιώθηκα. Δεν καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 επειδή είχε μεγάλο ποσοστό χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκε.
- Προϋπολογισμός του 2012: Ουσιαστικά ο πρώτος προϋπολογισμός του νέου Δήμου. Πιο κοντά στην πραγματικότητα, διορθώνει σε ένα βαθμό τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου. Επεσήμανα την άνιση κατανομή του ανάμεσα στις δύο κοινότητες αλλά και ανάμεσα σε τακτικά έσοδα και σε έκτακτα έσοδα. Επίσης επισήμανα την έλλειψη μελετών ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης. Τόνισα την  έλλειψη, μελέτης για καθαριότητα και κυκλοφοριακό και τις πολύ μικρές δαπάνες για την παιδεία (4.500 παιδιά στα σχολεία του Δήμου μας).
- ΔΑΟΧ: Πρότεινα τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία του ΔΑΟΧ την τελευταία τετραετία και θα πραγματοποιήσει διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Χολαργού. Και αυτή η πρόταση μου απορρίφθηκε από την Δημοτική Αρχή! Συνέπεια της άρνησης ήταν η διενέργεια μονομερούς έρευνας η οποία ακόμα συνεχίζεται.
- Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Πραγματοποίησα αρκετές παρεμβάσεις για την αναγκαιότητα ένταξης του Δήμου μας σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Σε περιόδους κρίσης είναι η μόνη διέξοδος για μια αναπτυξιακή λογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κατέθεσα προτάσεις για την ένταξη σε συγκεκριμένα προγράμματα που αφορούν την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας ευάλωτων ομάδων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την επιχορήγηση για συντήρηση των δρόμων, αδελφοποιήσεις πόλεων, προγράμματα κινητικότητας για νέους κ.ά. Η δημοτική αρχή με καθυστέρηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται την αναγκαιότητα.
- Επιχειρησιακό Σχέδιο: Καταψήφισα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου διότι α) υπήρχε τεράστια απόκλιση από τα πραγματικά προβλήματα του δήμου που υπήρχαν ως δεδομένα και αποτέλεσαν την βάση του επιχειρησιακού, β) δεν δινόταν καμία αναπτυξιακή προοπτική παρά μόνο μέσα από την δυσνόητη ανάδειξη μνημείων.
- Τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων: Πρότεινα να υπάρχει μηδενικό τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων για τους Δημότες Παπάγου-Χολαργού τις ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου, δηλ. μέχρι τις 14:00 που και ρεύμα έτσι και αλλιώς καταναλώνεται άλλα και οι υπεύθυνοι του καθαρισμού βρίσκονται στο χώρο. Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από την δημοτική αρχή.

Κοινωνία-Περιβάλλον-Ποιότητα ζωής:  Εκανα αρκετές παρεμβάσεις με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητα της ζωής στην πόλη μας την αύξηση του πρασίνου, την βελτίωση της διευκόλυνσης των Δημοτών μας.
- Λαϊκή Αγορά Χολαργού: Με δεδομένο την υπερφόρτωση συγκεκριμένων δρόμων που επωμίζονται την λαϊκή αγορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους η Δημοτική Αρχή πρότεινε να υπάρξει και δεύτερη θέση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Συμφώνησα με την συγκεκριμένη πρόταση και πρότεινα τη δημιουργία επιπλέον θέσεων τεσσάρων ή και πέντε ώστε να λειτουργεί η λαϊκή αγορά σε περισσότερους δρόμους για μικρότερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα επειδή θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις των δημοτών, πρότεινα την ημέρα της λαϊκής η δημοτική συγκοινωνία να αναμορφώνει τα δρομολόγια της ανάλογα. Η πρότασή  μου βρήκε ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή.
- Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Αγίας Σκέπης: Αντιτάχτηκα στην δημιουργία επιπλέον θέσεων πάρκινγκ και στο κόψιμο των δέντρων διότι διαταράσσεται ο μνημειακός χαρακτήρας της εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου που η Νομαρχία Αθηνών ανέδειξε σε Μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Επίσης με τις υπάρχουσες θέσεις πάρκινγκ είχε ήδη ξεπεραστεί η αναλογία δομημένου χώρου και επιτρεπτών θέσεων που επιβάλλει ο νόμος. Εξάλλου δεν υπήρξε καμία ερεύνα για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου (μελέτη κυκλοφορικών επιπτώσεων κ.λπ.). Επιπροσθέτως η δημιουργία θέσεων στάθμευσης αποτελεί περιβαλλοντική υποβάθμιση στο συγκεκριμένο χώρο. Τέλος, ο συγκεκριμένος χώρος είναι μέρος μνήμης για όλους τους κατοίκους του πρώην Δήμου Παπάγου και δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο χώρο πάρκινγκ. Η Πολεοδομία (ΕΠΑΕ) μετά τις αντιδράσεις και των κατοίκων απαγόρευσε όλες τις θέσεις πάρκινγκ.
- Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες:  Τέθηκε το θέμα καθορισμού τελών στις διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στο Δήμο μας. Ο νόμος αναφέρει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη θέση των πινακίδων, που δεν τηρούνται για την πλειοψηφία των πινακίδων στο Δήμο μας. Κατ’ αρχήν είναι επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια καθώς αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Προκαλούν την αισθητική στην πόλη μας. Δυσκολεύουν την προσβασιμότητα των πεζών. Προτείναμε να μην καθοριστεί τέλος για τις διαφημιστικές πινακίδες αν δεν ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι παράνομες και ποιές είναι νόμιμες, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα της επιτροπής ποιότητας ζωής, καθώς αν ζητήσει ο Δήμος χρήματα από παράνομες πινακίδες τις νομιμοποιεί. Τέλος, εισηγήθηκα την δημιουργία ειδικών πλαισίων για να μπορούν να διαφημίζονται με μικρό κόστος οι τοπικοί επαγγελματίες που δεν μπορούν να διαφημιστούν στις μεγάλες πινακίδες. Η δημοτική αρχή δέχτηκε και τις δύο προτάσεις μας, αλλά ακόμα αρκετές πινακίδες παραμένουν στις θέσεις τους.
-Προβλήματα στην Κυκλοφορία από τις Σχολές οδηγών:  Η υπεράριθμη δράση των σχολών οδηγών που αρκετές φορές γίνεται και με επαγγελματικά οχήματα δεν δημιουργεί μόνο κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά είναι επικίνδυνες και για την οδική ασφάλεια στην περιοχή μας. Με αρκετές παρεμβάσεις στο θέμα κάλεσα την δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Η απάντηση ήταν ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει μισθώσει ένα συγκεκριμένο χώρο εκτός του αστικού ιστού ώστε να τον παραχωρήσει στις σχολές οδηγών για τα πρακτικά τους μαθήματα.
- Ασφάλεια: Λόγω της υπερβολικής αύξησης των διαρρήξεων και ληστειών στην περιοχή μας και ιδίως στις περιοχές κοντά στους δύο σταθμούς μετρό, πρότεινα την δημιουργία συγκεκριμένου πλάνου περιπολιών της δημοτικής αστυνομίας ακόμα και τις βράδυνες ώρες ώστε να συμβάλουμε στην μείωση αυτών των φαινομένων. Η απάντηση από την δημοτική αρχή ήταν ότι κάνει περιπολίες η δημοτική αστυνομία αλλά δεν επαρκεί το προσωπικό.
- Κοινή παρέλαση των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων: Στο θέμα καθορισμός θέσεων παρέλασης για της Εθνικές Εορτές της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, η πρόταση της διοίκησης ήταν η διεξαγωγή των παρελάσεων ως είχαν στους δύο Δήμους πριν από την συνένωση. Διαφώνησα με αυτή την πρόταση και αντιπρότεινα την διενέργεια κοινής παρέλασης όλων των σχολείων του ενιαίου Δήμου στο τέως σύνορο και νυν κέντρο του Δήμου την Αναστάσεως. Η πρόταση μου αυτή απορρίφτηκε από την δημοτική αρχή.

Παιδεία-Νεολαία: Ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης πλήττοντα περισσότερο οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Δυστυχώς παρατηρούμε την παιδεία και την νεολαία να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
- Παιδικοί Σταθμοί: Υπήρξαν ευκαιρίες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ όπου θα μπορούσε να συμμετάσχει ο Δήμος και έτσι θα μειωνόταν το κόστος των εισφορών των γονέων καθώς θα επιχορηγείτο με 3.000 ευρώ η κάθε θέση στους  παιδικούς σταθμούς. Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι δεν είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα παιδιών μόνο από το Δήμο μας και υπήρχε ο «φόβος» ένταξης νηπίων από άλλους Δήμους. Καταδίκασα την λάθος επιλογή του Δήμου να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα καθώς α) οι ενδιαφερόμενοι γονείς κατέθεταν αίτηση εγγραφής μέσω του Δήμου που διαμένουν β) εφόσον συμμετείχαν όλοι οι όμοροι Δήμοι δεν υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρχουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας παιδιά από άλλη περιοχή γ) ακόμη και στην περίπτωση που έρχονταν παιδιά από άλλους δήμους το ποσό ήταν τόσο μεγάλο που συνέφερε ακόμη και η ενοικίαση επιπλέον κτιρίου.
- Λύκεια-Γυμνάσια: Το Σεπτέμβριο του 2011 η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα με σημαντικότερη την έλλειψη των βιβλίων. Παράλληλα όμως με αυτό αναδείχτηκαν πολλά ακόμη προβλήματα, όπως οι σχέσεις μαθητών-καθηγητών η εγκατάλειψη των σχολικών κτηρίων και πολύ μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα. Τα παραπάνω συνθέτουν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δεν μπορεί να μην απασχολεί την δημοτική αρχή. Η διοίκηση του Δήμου αντιμετώπισε το θέμα διαχειριστικά προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν αριθμό βιβλίων για τους μαθητές. Εμείς, θεωρούμε ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα είναι κοινωνικά για αυτό το λόγο επισκεφθήκαμε τα σχολεία του Δήμου μας και συνομιλήσαμε με μαθητές και καθηγητές. Ετσι πρότεινα την διενέργεια διαλόγου μεταξύ εκπρόσωπων των μαθητών, των καθηγητών παρουσία του Δημάρχου των Αντιδημάρχων και εκπροσώπων των παρατάξεων, ώστε να βρεθούν από κοινού λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα. Τέλος για τα θέμα τον βιβλίων πρότεινα να διανεμηθούν φωτοτυπίες αφού πρώτα καταγραφούν ακριβώς οι ανάγκες των μαθητών σε βιβλία. Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ο διάλογος για την παιδεία.

Αθλητισμός: Η βάση για την πραγματική συνένωση των δύο Κοινοτήτων θα μπορούσε να γίνει από τον αθλητισμό αν βεβαία υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική από την Δημοτική Αρχή που δυστυχώς δεν την βλέπουμε.  Πραγματοποίησα πληθώρα επισημάνσεων για την έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής του Δήμου στον αθλητισμό. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για τον μαζικό αθλητισμό, τον σωματειακό αθλητισμό, τις επιχορηγήσεις των σωματείων, τις ώρες στα γήπεδα.
- Χρηματοδότηση Αθλητικών Σωματείων: Από την αρχή του έτους επισήμανα την ανάγκη να τεθεί το θέμα της χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων και μαζί με αυτό να γίνει μια γενικότερη συζήτηση για την στρατηγική του Δήμου στον Αθλητισμό. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε το φθινόπωρο του 2011 την χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια. Ετσι πρότεινα τη δημιουργία συγκεκριμένων κριτηρίων χρηματοδότησης των σωματείων(60% αριθμός αθλητών, 30% κατηγορία,10% ιστορία), τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν σε μια συνολική στρατηγική για τον αθλητισμό σε συσχέτιση με τις ώρες και μέρες που έχουν τα σωματεία στα γήπεδα της πόλης μας, και προφανώς θα υπάρχει έλεγχος των οικονομικών των σωματείων από τον Δήμο όταν αυτά θα επιχορηγούνται.
- Εγκατάλειψη Γηπέδων Κλειούς (Πίσσα): Πληθώρα αναφορών πραγματοποίησα για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην Κλειούς γνωστό και ως «Πίσσα». Τα τεράστια προβλήματα με την συντήρηση των γηπέδων, την έλλειψη πόσιμου νερού, την καθαριότητα, την κακοσυντήρηση των προβολέων αλλά και του δαπέδου του γηπέδου ανάφερα σε αρκετές συνεδρίασεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα παροδικά να διορθωθούν ορισμένα προβλήματα αλλά λείπει το συστηματικό ενδιαφέρον για τα γήπεδα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. Ετσι, αρκετοί δημότες μας πηγαίνουν για να αθληθούν σε άλλα γήπεδα όπως στο Ν. Ψυχικό.
- Εγκατάλειψη κλειστού Γηπέδου Παπάγου: Αντίστοιχη  εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Παπάγου καθώς και τα γήπεδα μπροστά από αυτό. Σπασμένες μπασκέτες, διαλυμένα κιγκλιδώματα ακόμα και μούχλα στα αποδυτήρια συνθέτουν ένα σκηνικό απαξίωσης.
- Ακαδημίες στίβου ΔΟΠΑΠ ανταγωνιστικές προς τα σωματεία: ο ΔΟΠΑΠ δημιούργησε στην αρχή χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανταγωνιστικές ως προς τα σωματεία ακαδημίες στίβου, λέγοντας οτι προάγει το μαζικό αθλητισμό. Καταδίκασα την δημιουργία ανταγωνιστικών ως προς τα σωματεία ακαδημιών από τον Δήμο, καθώς θεωρούμε ότι γίνεται με μοναδικό σκοπό την αύξηση εσόδων, και δεν προάγει τον μαζικό αθλητισμό καθώς είναι μόνο για συγκεκριμένες ηλικίες. Ετσι αποδυναμώνει τα σωματεία (ειδικότερα τον ΓΑΣ Χολαργού που έχει διακριθεί σε πολλά αθλήματα) καθώς τους στερεί την δυνατότητα των οργανωμένων και οικονομικά βιώσιμων ακαδημιών. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα ζήτησα για ακόμα μια φορά την δημιουργία συνολικής πολιτικής για τον αθλητισμό στο Δήμο μας, που θα προσδιορίζει σαφώς τις δράσεις μαζικού αθλητισμού (όπως παλαιοτέρα ο σχολικός αθλητισμός).
- Συνένωση των Αθλητικών Σωματείων:  Μετά την Διοικητική συνένωση των δύο πρώην Δήμων Χολαργού και Παπάγου στον ενιαίο Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι απαραίτητο να υπάρξει και συνένωση των αθλητικών σωματείων. Η πράξη αυτή θα είναι ευεργετική για τον αθλητισμό στην περιοχή μας για πολλούς λόγους α) θα δημιουργηθούν ανταγωνιστικότερες ακαδημίες β) θα υπάρχει υψηλότερη και συγκεκριμένη χρηματοδότηση και γ) θα δημιουργηθεί αίσθημα συνένωσης και στους δημότες, ώστε να μην έχουμε τα αποτρόπαια επεισόδια που έγιναν πρόσφατα σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Χολαργού και Παπάγου. Υπερθεμάτισα παρά πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο την άποψη για άμεση προσπάθεια συνένωσης των αθλητικών σωματείων.
- Απαξίωση καλοκαιρινού CAMP: Η δημοτική αρχή μέσα στη γενικότερη περιστολή των δαπανών αποφάσισε να μειώσει την παρεχόμενες υπηρεσίες του καλοκαιρινού Camp που διοργανώνεται εδώ και πολλά συνεχόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, η πιο βασική και ελκυστική δραστηριότητα που είναι τα μπάνια στην θάλασσα καταργείται, με το σκεπτικό ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη για τους γυμναστές του Δήμου και με αποτέλεσμα να αναγκαστούν πολλοί γονείς να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα με την ανάλογη βέβαια οικονομική επιβάρυνση. Τα επιχειρήματα της διοίκησης ήταν η μεγάλη ευθύνη των γυμναστών και ότι το μπάνιο δεν είναι αθλητική δραστηριότητα. Ολα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής, η μη λειτουργία του camp όπως το ξέραμε και η επιβάρυνση των δημοτών. Είναι αδικαιολόγητη η αύξηση της τιμής της συμμετοχής των παιδιών στο camp  παράλληλα με την μείωση των δραστηριοτήτων. Είναι γνωστό ότι το camp ήταν και τα προηγούμενα χρόνια κερδοφόρο άρα μπορεί να καλύψει τα έξοδα των γυμναστών που λείπουν ή και την ναύλωση των λεωφορείων που χρειάζονται για να πάνε τα παιδιά στην παραλία. Τελικά η μείωση των συμμετοχών ήταν μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Είναι γεγονός ότι σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα επεξεργαστήκαμε τόσα πολλά και σημαντικά θέματα για την πόλη μας. Σε αυτόν τον ετήσιο απολογισμό προσπάθησα να επιλέξω τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα τον πρώτο χρόνο ως Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα θέματα της ίδιας ή και μεγαλύτερης σημασίας που δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μου. Για αυτά τα θέματα περιμένω να με ενημερώσετε μέσω του email μου akis@akisp.gr ή της ιστοσελίδας μου akisp.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου