Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

80 ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ - "ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ"- ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ!
πηγή: isxkra.gr
Μετά τις απαράδεκτες δεσμεύσεις, στις οποίες υποχρεώθηκε η Ελλάδα προς τους δανειστές και την πλήρη αποδοχή όλων των απαιτήσεων των κυρίαρχων κύκλων των Βρυξελλών από τη κυβέρνηση του «δοτού» Λ. Παπαδήμου, έρχεται Γερμανική… απόβαση στην χώρα!
Συγκεκριμένα, μετά το σημερινό Eurogroup, ο περίφημος επίτροπος Όλι Ρεν θα ανακοινώσει την ενίσχυση της παρουσίας της Task Force («Ομάδα Δράσης») υπό τον Χ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, «σφραγίζοντας» έτσι και επίσημα την καθιέρωση της «ενισχυμένης επιτροπείας» στην Ελλάδα για την εφαρμογή του νέου μνημονίου (και ας μην ξεχνάμε και τη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού»).
Έτσι, 80 εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και των κρατών – μελών της ΕΕ (επί της ουσίας τίποτα άλλο παρά χαμηλόβαθμα στελέχη) από Τρίτη θα αρχίσουν να εγκαθίστανται στα υπουργεία (5-6 τεχνοκράτες ανά υπουργείο) και να έχουν τεράστια δικαιοδοσία στον έλεγχο του πλούτου και των κρατικών ταμείων – δηλαδή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με δαπάνες, προσωπικό, νέα μνημονιακά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, κτλ. Και επειδή… «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», η Κομισιόν, παρότι στην αρχή ανακοίνωνε την παραμονή των επιτρόπων στη χώρα προσωρινά (τρία χρόνια), εν τέλει επισημαίνει ότι «δεν θα αποχωρήσουν πριν ολοκληρωθεί το έργο τους». Αλίμονο μας αν ολοκληρώσουν το έργο τους!

Με την εγκατάσταση των επιτρόπων στην Ελλάδα και με τη δημιουργία «ειδικού λογαριασμού», η χώρα μπαίνει σε έναν νέο κύκλο αποκιοποίησης: μέχρι τώρα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις ενέδιδαν σε οποιαδήποτε παρανοϊκή απαίτηση των δανειστών. Πλέον, δε θα πέφτει σχεδόν καν λόγος στην κυβέρνηση – στη δημοσιονομική πολιτική τουλάχιστον! Μέχρι τώρα, ο ελληνικός λαός είχε στη διάθεση του θεσμικά και πολιτικά όπλα για να αντισταθεί. Πλέον, το μόνο όπλο του λαού είναι η μαζική πολιτική αντίσταση στη λεηλασία της κυβέρνησης και της τρόικας!
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποδέχεται τα πάντα «σφυρίζοντας αδιάφορα» και με απίστευτη ελαφρότητα, υποβαθμίζοντας την – όχι μόνο επί της ουσίας, αλλά και δια νόμου πλέον – πλήρη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, σε δεσμευτικές αποφάσεις στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτώβρη.
 
ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
Επικεφαλής κάθε ομάδας θα είναι Ελληνας τεχνοκράτης, συνεπικουρούμενος από Ευρωπαίο σύμβουλο. Τα μέλη αυτών των ομάδων είναι αποσπασμένοι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι εργάζονται από τον περασμένο Νοέμβριο πάνω σε αυτό το «project», δηλαδή του αυστηρού ελέγχου των προϋπολογισμών των υπουργείων, και των τρόπων που αυτοί κατανέμονται.
Τα θέματα εργασίας αναμένεται να τα ορίζουν οι ελληνικές αρχές... προφανώς με την «άδεια» του Χ. Ράιχενμπαχ! 
Δουλειά τους θα είναι τα «τρία Α»: Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη, Απασχόληση. Ανά μήνα οι εμπειρογνώμονες θα υποβάλλουν εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Επιτροπή. Την υψηλή εποπτεία του όλου ελέγχου, ως γνωστόν, έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της Task Force, εργάζονται ήδη στην Αθήνα).
Στόχος των ξένων τεχνοκρατών θα είναι να τεθούν προτεραιότητες ανά υπουργείο (π.χ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έναντι του Υπουργείου Παιδείας), να αναλυθούν πλήρως οι προϋπολογισμοί, καθώς και να επιφέρουν δραστικές περικοπές - τσεκούρι ακόμα και στα ίδια τα υπουργεία (ή φορείς που υπάγονται σε αυτά)! Αυτοί όλοι στο τέλος, υπό την εποπτεία του Χορστ Ράιχενμπαχ, θα δίνουν αναφορά στον πρωθυπουργό, για να διατηρείται και η αυταπάτη ότι... πέφτει και λόγος στην ελληνική κυβέρνηση!
Η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα άρχισε τις εργασίες της την 01.09.11. Εκτοτε εργάζεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να εντοπίσει τις ανάγκες τους, καθώς και με τα κράτη-μέλη και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια.
Οι τοποτηρητές έχουν εντολή να εστιάσουν στα εξής θέματα:
1 Αλλαγή της νομοθεσίας για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και μετατροπή της χώρας σε επιχειρηματικό "Ελ Ντοράντο".
2 Τομεακά μέτρα για την ενέργεια, τον τουρισμό, τον γεωργικό τομέα και τη διαχείριση των αποβλήτων.
3 Ακόμα σκληρότερες αλλαγές στο σύστημα φορολογίας, ελέγχου των δαπανών, δημοσιονομικής διοίκησης, κατάθεσης προϋπολογισμών.
4 Ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και παράδοση της δημόσιας δραστηριότητας σε ιδιώτες με εξευτελιστικούς όρους.
5 Οριζόντιες περικοπές - φωτιά στην αγορά εργασίας, την υγεία και τη δικαιοσύνη.
6 Συρρίκνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης (συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπουργείων, γενικών διευθύνσεων και τμημάτων, με περικοπές δομών που θα φθάνουν και το 70%, ανάλογα με τον Οργανισμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου