Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΘΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


Από τις πατριωτικές κορώνες, ο βουλευτής- «μπουμπούκος», καβάλησε το υπουργικό…καλάμι, άρχισε να κατατρομοκρατεί τον λαό, φέρθηκε αχάριστα στον μέντορά του, 
για να μεταπηδήσει τελικά στη Ν.Δ.
Η μεταπήδηση του  Άδωνι Γεωργιάδη στη Ν.Δ., υπήρξε μια  προειλημμένη από τον ίδιο απόφαση. Η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης από μέρους του, αποτέλεσε απλώς την αφορμή  για να …δικαιολογήσει την προσχώρησή του στο κόμμα του Σαμαρά.
Άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, το δήλωσε σαφώς: «Ήξερα τις διεργασίες που γίνονται πίσω από την πλάτη μου». Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεπώς, είχε προδώσει τις προθέσεις του και ας δήλωνε δημοσίως ότι «δεν πρόκειται κανείς βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. να μεταπηδήσει στη Ν.Δ.»! Απλά, επιδίωκε να συσκοτίσει τα πράγματα και να «ρίξει στάχτη» στα μάτια του Καρατζαφέρη.
Ενδεχομένως μάλιστα, ο Γεωργιάδης, να υπέσκαπτε τον Καρατζαφέρη και με άλλους, άγνωστους τρόπους στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.


Όπως αποκαλύπτουμε, σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλε ο  Σ.Β. ψηφοφόρος του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι και πελάτης στην εταιρεία εκδόσεων του βουλευτή, μέσα στο πακέτο βιβλίων που παρέλαβε από τις εκδόσεις πριν από 2 εβδομάδες (προτού δηλαδή ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση), υπήρχε προπαγανδιστικό φυλλάδιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, το οποίο –ως γνωστόν- ασκεί δριμεία κριτική στο κόμμα του Λ.Α.Ο.Σ και γενικά στην κυβέρνηση Παπαδήμου!!!
Ο  Σ.Β. μας είπε: «Πήγα να παραλάβω το πακέτο βιβλίων από το εξουσιοδοτημένο από τις “εκδόσεις Γεωργιάδη” βιβλιοπωλείο, και ανοίγοντάς το, μέσα βρήκα έντυπα του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας»!
Φωτογραφίσαμε το πακέτο των εκδόσεων του Άδωνι Γεωργιάδη, όπου φιγουράριζαν τα φυλλάδια του νεοσύστατου κόμματος των αποστράτων αξιωματικών!
Διαβάζουμε σε ένα από αυτά: «Η μαύρη Κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ …και του ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει να ξεζουμίζει τον λαό».
Ο  Σ.Β. συνεχίζει: «Τηλεφώνησα στα γραφεία των εκδόσεων Γεωργιάδη όπου μίλησα με έναν κύριο, που συστήθηκε ως ο αδελφός του Άδωνι. Επειδή δεν μπορούσε να εξηγήσει το γεγονός, μου ζήτησε να του στείλω το πακέτο, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί».
Είναι το περιστατικό τυχαίο; Συνέβη εν αγνοία των εκδόσεων Γεωργιάδη; Υπήρχε σιωπηρή ανοχή από μέρους της εταιρείας προς το εξουσιοδοτημένο βιβλιοπωλείο, ώστε να ενεργεί κατά το δοκούν, υπέρ του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας;
Ό,τι και να ισχύει από τα παραπάνω, το περιστατικό είναι αληθές.

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση βουλευτού που καβάλησε το καλάμι μέσα σε λίγα χρόνια, από την εκλογή του στο κοινοβούλιο, μέχρι την ανάδειξή του σε υπουργό. Από σεμνός πολιτικός που δήλωνε «ζητώ από τον κόσμο να με νουθετήσει για να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα», ο Άδωνις εξελίχθηκε σε «βουλευτή-«μπουμπούκο», σύζυγο της Ευγενίας Μανωλίδου, γυναίκα, που με τη σειρά της επωφελούμενη από τη δημοφιλία του άνδρα της, μετεβλήθη τάχιστα  σε tv star-persona, με πολλά εξώφυλλα σε περιοδικά και χρυσές πληρωμές. Η συνεχής προβολή  από τα Μ.Μ.Ε. Άδωνι-Μανωλίδου και τούμπαλιν, λειτούργησε ως συγκοινωνούν δοχείο, με το χρήμα να ρέει πλουσιοπάροχα, την ώρα που ο λαός άρχιζε μέρα με τη μέρα να κατρακυλά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο Άδωνις, καθημερινά έχανε την επαφή του με την κοινωνία και τις ανάγκες των πολιτών.

ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ… ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΙΑΣ
Ως νεοεκλεγείς  βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. το 2007 , ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμιζε σε συνέντευξή του στον υπογράφοντα: «Θέλω να με κρίνουν πολύ αυστηρά οι πάντες και αν δουν ότι τα μυαλά μου παίρνουν αέρα, να μου το πουν αμέσως. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα νέος να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Εγώ προσπαθώ να μην το πάθω, επειδή όμως πιστεύω ότι  το περιβάλλον κάθε ανθρώπου έχει την ευθύνη να τον νουθετεί, δίνω το δικαίωμα σε όλους, να μου ασκούν ελεύθερα αυτή την κριτική. Δεν θέλω να νομίσει κανείς ότι εγώ θα είμαι ένας βουλευτής αποκλεισμένος από το περιβάλλον, ο οποίος ξαφνικά βρίσκεται σε έναν γυάλινο πύργο».
Μέσα σε τέσσερα-πέντε χρόνια όμως, ο Άδωνις ξέχασε τα λεγόμενά του και όχι μόνο συμβουλές ή νουθεσίες του λαού δεν άκουσε, αλλά ενσωματώθηκε πλήρως στο σαθρό πολιτικό σύστημα, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο μέρος του. Απέκτησε αλαζονεία έκδηλη, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της με την υπουργοποίηση-δώρο προς αυτόν, από τον πολιτικό του μέντορα Γιώργο Καρατζαφέρη. Αίφνης, ο νεαρός βουλευτής, από αντιμνημονιακός και κήρυκας πατριωτικής πολιτικής,  μετεξελίχθηκε σε διαπρύσιο υπερασπιστή του Μνημονίου με ό,τι συνοδεύει αυτό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ!
Ο λόγος του Γεωργιάδη έγινε ταυτόσημος με του Παπανδρέου και της Μέρκελ! Οι δηλώσεις του ότι «στη χώρα μας δόθηκε το μεγαλύτερο δάνειο στα παγκόσμια χρονικά και επετεύχθη το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην παγκόσμια ιστορία», αντιγράφουν την Παπανδρεϊκή ρητορεία και τροϊκανή επιχειρηματολογία. Όταν δε, οι συνομιλητές του Άδωνι αλλά και δημοσιογράφοι, του υπενθυμίζουν ότι το μνημόνιο και η πολιτική του, έχουν εξαθλιώσει τους Έλληνες, που στέκονται κατά χιλιάδες στις ουρές συσσιτίων, ο Άδωνις, με χαρακτηριστικά κοινωνικής αναλγησίας, απαντά: «Έχετε να προτείνετε άλλη λύση;»!!!

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την υπουργοποίησή του αφομοίωσε πλήρως την πολιτική …Μέρκελ,  υποστηρίζοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί την μόνη οδό σωτηρίας για την χώρα!!! Ευθυγραμμισμένος με τους εμπνευστές του Μνημονίου, ο βουλευτής επιδόθηκε σε μπαράζ κατατρομοκράτησης του λαού: «Εάν δεν ψηφίσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση η χώρα καταστρέφεται» συνέχιζε να επαναλαμβάνει ,ενώ σήμερα αισθάνεται ευτυχής που η βουλή ψήφισε το νέο Μνημόνιο!!!

ΣΤΟ …ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»
Η αχαριστία του προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Αγνόησε την απόφαση του Καρατζαφέρη να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο και μέσα σε 2-3 ημέρες μεταγράφηκε στον πολιτικό κωλοτούμπα Σαμαρά, προφανώς για να ομονοήσουν αμφότεροι στην ίδια πολιτική της πιρουέτας! Και βεβαίως με την μεταπήδηση στη Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης λησμονεί τα όσα διακήρυσσε για το θέμα των Σκοπίων. Όσο ήταν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αρνείτο να δεχτεί οποιαδήποτε ονομασία για τα Σκόπια που να εμπεριέχει έστω και παράγωγο του ονόματος της Μακεδονίας. Σήμερα όμως, επιλέγοντας να ενταχθεί στη Ν.Δ. προφανώς εναρμονίζεται με την πολιτική του κόμματος Σαμαρά η οποία συναινεί σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στα 2007 είχε ζητήσει την αποπομπή του Μάθιου Νίμιτς από την θέση του διαμεσολαβητή για το θέμα των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντάς τον ασήμαντο πρόσωπο!
Σήμερα, η πολιτική της …κωλοτούμπας και του ήξεις-αφήξεις, είναι ένας από τους λόγους που έχουν καταστήσει αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου