Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κρούγκμαν: «Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ»


ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

Μήπως τελικά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο; Μήπως πάλι έχουν κανονίσει, Μέρκελ και άλλοι να μας πετάξουν στον καιάδα όταν διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους; Κι εμείς αντί να δημιουργήσουμε πολιτική σωτηρίας για την χώρα και εξόδου από το ευρώ, μέσω της ανταγωνιστικότητας, καθόμαστε και πιπιλάμε την ίδια καραμέλα: "ευρώ και πάλι ευρώ".  Ρε, πάρτε το χαμπάρι, το ευρώ φτιάχτηκε για να το χρησιμοποιήσει η Γερμανία ως όπλο για να κατακτήσει τις χώρες του νότου, με πρώτη την Ελλάδα. 
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το ethnos.gr

Συγκρίνοντας την οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Πορτογαλία, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν εκτίμησε ότι η Πορτογαλία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα, ενώ προέβλεψε ότι η χώρα μας θα εγκαταλείψει κατά πάσα πιθανότητα την ευρωζώνη.
"Η Πορτογαλία πηγαίνει πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι βαδίζει προς την καταστροφή αλλά στην καλύτερη περίπτωση έχει μπροστά της μια μακρά και οδυνηρή προσαρμογή", υποστήριξε σήμερα ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, στο περιθώριο ενός συνεδρίου που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η κατάσταση "δεν είναι τόσο άσχημη όσο στην Ελλάδα αλλά οι αγορές θεωρούν την Πορτογαλία ως τον επόμενο κίνδυνο, για αυτό της ασκούν πιέσεις".
Όσον αφορά την παραμονή των δύο χωρών στην ευρωζώνη, ο Κρούγκμαν προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα ενώ η Πορτογαλία θα καταφέρει να μείνει εντός της ζώνης του ευρώ, ωστόσο συνόδευσε την εκτίμησή του, με ένα αμφιλεγόμενο: "Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος".
"Η Πορτογαλία κάνει όσα της ζητούν όσον αφορά την προσαρμογή. Απαιτείται κάποια λιτότητα, όμως καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να μην ζητήσουν περισσότερα μέτρα", υπογράμμισε, κρίνοντας ότι η λύση του προβλήματος εξαρτάται κυρίως από τις επιλογές που θα κάνουν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

"Εάν η Γερμανία σταματήσει να επιδιώκει τη λιτότητα και η ΕΚΤ υιοθετήσει μια πολύ ευέλικτη νομισματική πολιτική, η προσαρμογή θα γίνει πιο εφικτή" για τις χώρες που έχουν δεχτεί οικονομική βοήθεια, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου