Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!


Τον λένε Θωμά Τσώλη και είναι από την Αλβανία. Εδώ και δυο χρόνια είναι άστεγος λόγω της μεγάλης κρίσης που τσακίζει τη χώρα και τους πολίτες. Ο Θωμάς έμενε στην άνω περιοχή Παπαγου αλλά η ανεργία στην οποία βρίσκεται, τον οδήγησε στους δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού.
Δυο-τρεις κουβέρτες, ένα δισάκι με ρούχα και μια ομπρέλα, είναι η μοναδική του περιουσία. Ζει από την ελεημοσύνη που του προσφέρουν οι περαστικοί έξω από το πολυκατάστημα "Α.Β. Βασιλόπουλος"  στον Χολαργό, όπου επέλεξε να "κατασκηνώνει" καθημερινά.
Τον ρωτήσαμε εάν απευθύνθηκε στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και μας είπε ότι δεν τον βοήθησαν καθόλου.
Μες στο κρύο και τη βροχή, ο Θωμάς περιμένει την βοήθεια του κόσμου, ζητώντας ένα μεροκάμματο για ξεγελάσει την πείνα του.
"Είμαι μπογιατζής" λέει, "αλλά τελευταίο μεροκάμματο έκανα πριν από 2 μήνες. Ζητώ λίγη δουλειά", ψελλίζει, με τα δόντια του να τρίζουν από το κρύο.
Ο Θωμάς Τσώλης, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. "Έφυγαν και οι δύο", μας είπε, για να συνεχίσει: "Τι να κάνουν εδώ; Δεν έχει δουλειές και φύγανε στην Αλβανία. Αλλά κι εκεί, είναι δύσκολα. Ζούμε ψηλά, σε βουνό και είναι δύσκολο να βρεις δουλειά. Δεν άντεχαν όμως εδώ κι έφυγαν".
Δεν έχει σημασία που ο Θωμάς είναι από την Αλβανία. Είναι ένας από μας. Άνθρωπος, μέχρι χτες της διπλανής πόρτας, σήμερα όμως άστεγος!
Η τραγική κατάσταση στην Ελλάδα δεν κάνει διακρίσεις. Ξεκληρίζει Έλληνες και ξένους. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό τον δύσμοιρο άνθρωπο και κυρίως ο δήμος ή η Εκκλησία, ας κάνουν κάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου