Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ !

ΩΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ! ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 25 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
 Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τους πατατοπαραγωγούς Νευροκοπίου. Εκτός του ότι ανέβασαν τις τιμές της πατάτας από τα 0,28 λεπτά στα 0,30 και 0,32 λεπτά το κιλό, τώρα ζητούν ελάχιστη παραγγελία 25 τόνους προκειμένου να κατέβουν στην Αθήνα και να διαθέσουν τις πατάτες τους!
Πρόκειται περί αισχρής κατάστασης! Παραγωγοί οι οποίοι μέχρι πριν από δυο μήνες παρακαλούσαν τους μεσάζοντες να αγοράσουν τις ξεχασμένες στις αποθήκες τους πατάτες, άνθρωποι οι οποίοι βροντοφώναζαν ότι ευρίσκονταν στα όρια της οικονομικής καταστροφής, σήμερα, χάρη στην τεράστια κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων και του κινήματος της πατάτας, όχι μόνον φούσκωσαν τα πορτοφόλια τους, αλλά δεν καταδέχονται πια να έρθουν στην Αθήνα για να πουλήσουν τις πατάτες τους στον κόσμο που τους στήριξε, εάν οι παραγγελίες δεν υπερβαίνουν τους 25 τόνους!!!
Ο κ. Γαλόπουλος, παραγωγός ο οποίος, όπως μας δήλωσε εκπροσωπεί 200 παραγωγούς από το Νευροκόπι, δεν κατεβαίνει στην Αθήνα ... μόνο για 11 τόνους, όσες δηλαδή είναι οι παραγγελίες που συγκέντρωσε η εφημερίδα μας μέσα σε 13 ημέρες!
---Το κοντέϊνερ γεμίζει 25-26 τόνους. Δεν κατεβαίνουμε για τόσο λίγη ποσότητα. Οι Δήμοι στην Αθήνα μάς έκλειναν παραγγελίες πάνω από 50 τόνους, ο κάθε Δήμος. Δεν μας συμφέρει να κατέβουμε για 11 τόνους, είναι πολύ λίγοι, μας είπε ο κ. Γαλόπουλος!!!
Με ωμότητα και κυνικότητα που ξαφνιάζει, οι παραγωγοί που έχουν στις αποθήκες τις πατάτες τους από το περασμένο καλοκαίρι και κινδύνευαν να μείνουν με την...πατάτα στο χέρι,  δεν καταδέχονται πλέον να έρθουν στην Αθήνα και να πουλήσουν το προϊόν τους σε 400-500 άτομα, επειδή, λένε, είναι...ψωροπαγγελία οι 11 τόνοι πατάτες!
Ναι παρακαλώ! Αυτοί που πριν από δύο μήνες θα κατέβαιναν ..σφαιράτοι ακόμη και για μισό τόνο πατάτες, σήμερα που έχουν γεμίσει τις αποθήκες τους με χρήμα, δεν καταδέχονται για 11 τόνους να φορτώσουν ένα φορτηγό και να ταξιδέψουν στην Αθήνα!
Άλλος παραγωγός, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι είχε διατηρήσει τις πατάτες του στα 0,28 λεπτά το κιλό, από ένα σημείο και μετά δεν απαντούσε καν στο τηλέφωνό του!!!
ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΣΕΡΡΕΣ-ΘΗΒΑ!

Στις Σέρρες η τιμή της πατάτας έχει σκαρφαλώσει στα 0,32 λεπτά το κιλό, ενώ στην Θήβα, η οποία παράγει σε 10-15 ημέρες νέα σοδειά πατάτας, η τιμή της έχει ανέβει στα ύψη: στα 0,37 λεπτά το κιλό! Ναι, παρακαλώ. Πρόκειται για τους ίδιους παραγωγούς οι οποίοι πριν από ενάμισι  περίπου μήνα είχαν έρθει στο Σύνταγμα και χάριζαν τις πατάτες τους στον κόσμο, θέλοντας να διαδηλώσουν ότι η παραγωγή τους δεν έχει προσβληθεί από τον μολυσμένο Ασωπό ποταμό και ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Σήμερα, προφανώς βοηθημένοι από τα κινήματα πατάτας που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, οι παραγωγοί της Θήβας, κοστολογούν το προϊόν τους στα 0,37 λεπτά το κιλό!
Η  σημερινή τιμή πατάτας στο Super Market Βασιλόπουλος, είναι 0,39 λεπτά (φωτό) και οι κύριοι παραγωγοί από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδος, μάς πουλάνε την πατάτα από 0,30 έως 0,37 λεπτά, με ελάχιστη παραγγελία 25 τόνους!!! Είναι να τρελαίνεσαι!!!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εφημερίδα μας ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ. Δεν πέφτει θύμα κανενός εκβιαστικού διλήμματος από την πλευρά των παραγωγών. 

Η διανομή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου θα γίνει κανονικά στις 24 Μαρτίου. Το πιο πιθανό σημείο παράδοσης των παραγγελιών, είναι έξω από το Δημαρχείο Χολαργού στην οδό Περικλέους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δώσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου