Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κατάσχουν λογαριασμούς τραπεζών για 400.000 οφειλέτες στην Εφορία


Κατάσχουν λογαριασμούς τραπεζών για 400.000 οφειλέτες στην Εφορία
Ξεπέρασε και την τρόικα η Κυβέρνηση. Ενώ η ίδια με τους δανειστές προχωρεί σε διάλογο και σε (υποτιθέμενες) διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποδεχτεί τους όρους της, στους Έλληνες πολίτες, η Κυβέρνηση χωρίς κανένα διάλογο, με ληστρική τακτική, κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών για την αποπληρωμή των οφειλών τους προς το Δημόσιο!!!
Η μεν κυβέρνηση θα συζητήσει με τους δανειστές ώστε στην επόμενη αναθεωρητική βουλή να αλλάξει το Σύνταγμά της και να προτάσσει με νόμο την αποπληρωμή των χρεών, για τους πολίτες εφαρμόζει εδώ και τώρα και χωρίς κανένα νόμο την ίδια πρακτική: χωρίς να ρωτήσει δηλαδή τους πολίτες ή τις ανάγκες που έχουν (σε υγεία, αποπληρωμή στεγαστικών δανείων κ.λ.π.), θα τους κατάσχει επί τόπου όλες τις τραπεζικές καταθέσεις προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη τους στο Δημόσιο!
Την ίδια ώρα το κράτος εξακολουθεί να οφείλει προς τους ιδιώτες πάνω από 6,5 δις ευρώ, τα οποία σύμφωνα με νόμο, μετά το πε΄ρας διετίας, παραγράφονται!!!  Ο Έλληνας πολίτης δηλαδή ούτε καμία δυνατότητα έχει α κατάσχει από το κράτος τα χρήματα που του οφείλει αλλά και σε δύο χρόνια θα τα χάσει, διότι έτσι αποφάσισε η Πολιτεία!!!
Η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο! 
Αυτή η λογική του "τα δικά σου-δικά μου και τα δικά μου-δικά μου" μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Συρίας, συμβαίνουν! 
η ιστοσελίδα iefimerida.gr σημειώνει για το θέμα:
Η εντολή που έχουν λάβει προφορικά οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών είναι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 και σε όσους οφείλουν πάνω από 4.000 ευρώ αντί αυτού που ίσχυε έως σήμερα και αφορούσε χρέη άνω των 30.000 ευρώ.
Η διαδικασία αυτή αφορά περίπου 400.000 φορολογούμενους και θα ενεργοποιείται εφόσον:
Εχουν αποσταλεί τρία μηνιαία ειδοποιητήρια και ο υπόχρεος δεν έχει ανταποκριθεί στη ρύθμιση ή στην αποπληρωμή του χρέους.
Οι Εφοροι έχουν εντολή να δεσμεύουν κινητές και ακίνητες αξίες. Ειδικά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς η εντολή αφορά σε λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου και τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να δεσμεύουν το ισόποσο του οφειλόμενου ποσού είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της στο εξωτερικό..
Θα δεσμεύονται επίσης θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου