Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σχεδόν βέβαιη η χρεωκοπία της χώρας στις 9 Μαρτίου!

ΑΝ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ PSI ΔΕΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 75%,  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
... KAI ENA ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ISKRA"!
πηγή: iskra.gr
Όλες οι επίσημες πληροφορίες (τις οποίες καταγράφουμε με κάθε επιφύλαξη) κατατείνουν ότι τελικώς η συμμετοχή στο PSI+ θα ξεπεράσει τα 2/3 (66,66% ) των ιδιωτών κατόχων ομολόγων (ιδιαίτερα των υπαγόμενων στο ελληνικό δίκαιο), πράγμα που θα επιτρέψει τη μη ακύρωση του PSI.
Ωστόσο, αυτή η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 75% προκειμένου όλο το εγχείρημα να χαρακτηριστεί εθελοντικό.
Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση οι ρήτρες συλλογικής συμμετοχής (CACs)και η συμμετοχή στο PSI θα καταστεί υποχρεωτική. Το γεγονός αυτό θα χαρακτηριστεί επισήμως πιστωτικό γεγονός (πτώχευση) και θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου των ομολόγων (CDS).
Έτσι, θεωρείται περίπου, βέβαιον ότι την Παρασκευή 9 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς credit event,  θα πιστοποιηθεί πιστωτικό γεγονός (πτώχευση) στην Ελλάδα και τα CDS θα πληρωθούν (cds triggers), εφόσον η χώρα έως στις 7 Μαρτίου και ώρα 4 κεντρικής Ευρώπης δεν αποφασίσει να παρατείνει την διαδικασία του PSI+.
Με βάση πληροφορίες του www.bankingnews.gr φαίνεται ότι έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδος και του PSI+ της συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ISKRA: ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ"!
Οι κυρίαρχες κατεστημένες δυνάμεις, προκειμένου να γίνει ανεκτή η πολιτική της μνημονιακής λεηλασίας, συμπεριλαμβανομένου του 2ου Μνημονίου, μας έλεγαν ότι όλα τούτα είναι αναγκαία για να αποφύγουμε την πτώχευση.
Όπως γίνεται φανερό από τα ως άνω, η πτώχευση, με τη βούλα και την ομπρέλα της ΕΕ και του ΔΝΤ, όχι μόνο δεν αποφεύγεται, αλλά είναι μάλλον βέβαιη. Και είναι, επίσης, πιθανόν, πιθανότατο, εντός ολίγων μηνών, η Ελλάδα να οδεύσει από την επικείμενη "ελεγχόμενη" πτώχευση και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση!
Επομένως, όταν οι κυρίαρχοι κύκλοι καταγγέλουν τη στάση πληρωμών στο χρέος - που υποστηρίζει η Iskra - ότι οδηγεί σε πτώχευση, υποκρίνονται! Σε πτώχευση οδηγεί η πολιτική τους και μάλιστα, με καταστροφικούς όρους!
Η Iskra δεν αρνείται ότι η στάση πληρωμών στο χρέος που εισηγείται, θα οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση. Μόνο που η πτώχευση αυτή θα γίνει σχεδιασμένα, με πρωτοβουλία του δανειζόμενου (όχι εξ ανάγκης είτε με πρωτοβουλία των πιστωτών για να γλιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους) και θα συνοδεύεται με την έξοδο από την ευρωζώνη, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την αναδιανομή του πλούτου για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης και σοσιαλιστικής προοπτικής.
Αυτού του είδους η "πτώχευση" δεν είναι καθόλου "κατάρα", αλλά διέξοδος για τον τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου