Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ!

ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ!
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι παπατοπαραγωγοί  πριν από δυο-τρεις μήνες πέταγαν στους δρόμους την παραγωγή τους, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της Πολιτείας απέναντί τους, ενώ πριν από ένα μήνα χάριζαν τις πατάτες στο Σύνταγμα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα σημεία της Ελλάδος.
Εδώ και τρεις εβδομάδες όμως, εθελοντικές οργανώσεις ξεκίνησαν εκστρατεία υποστήριξης των πατατοπαραγωγών (κυρίως του Νευροκοπίου), ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους που κινδύνευαν να σαπίσουν στις αποθήκες τους αλλά και να παρακάμψουν τους μεσάζοντες οι οποίοι τούς έκαναν μποϋκοτάζ.
Οι πατάτες άρχισαν να πωλούνται απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Από 0,25 έως 0,28 λεπτά το κιλό οι πατάτες.
Το κίνημα πατάτας πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα και οι καταναλωτές το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τόνοι πατάτας δίνονταν απευθείας στον καταναλωτή σε πολύ χαμηλές τιμές.
Έλα όμως που ο Έλληνας έχει την κουτοπονηριά μέσα του!
Οι αγρότες που είδαν το ζεστό χρήμα να γεμίζει τα πορτοφόλια τους, εκεί που κινδύνευαν να πετάξουν στα σκουπίδια τις πατάτες τους, άρχισαν να αυξάνουν την τιμή διάθεσης της πατάτας!
Από 0,28 λεπτά το κιλό που ήταν η ανώτερη τιμή, οι παραγωγοί άρχισαν να τιμούν το κιλό από 0,30-0,32 λεπτά, αναλόγως -λέει- την ποσότητα της παραγγελίας!!!
Τι λέτε ρε παιδιά; Και δεν πάμε στον "Βασιλόπουλο"; 0,34 λεπτά το κιλό πουλάει τις πατάτες! Όλη η φασαρία για 0,02 λεπτά το κιλό;
Είναι σαφές ότι οι πατατοπαραγωγοί άρχισαν να παίζουν από μόνοι τους τον ρόλο του μεσάζοντα.
Αντί να σεβαστούν το καταναλωτικό κοινό, όλους τους Έλληνες δηλαδή που τους αγκάλλιασαν απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδος, αντί να σεβαστούν το γεγονός ότι εισπράττουν επί τόπου ζεστό χρήμα ενώ με τους μεσάζοντες ελάμβαναν 4μηνες μεταχρονολογημένες επιταγές, οι πατατοπαραγωγοί ανέλαβαν να υποδυθούν τους μεσάζοντες!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Εκτός των άλλων εκθέτουν τις εθελοντικές οργανώσεις, τους δήμους και όποιους άλλους αναλαμβάνουν για λογαριασμό των πατατοπαραγωγών, να διαθέσουν το εμπόρευμά τους στο καταναλωτικό κοινό. Ενώ δηλαδή τα κινήματα πατάτας έδιναν, κατόπιν συνεννόησης με τους παραγωγούς, τιμές από 0,25-0,28 λεπτά το κιλό τη πατάτα, οι παραγωγοί από το Νευροκόπι άρχισαν να αλλάζουν τις τιμές.
"Κοιτάξτε, δεν μας συμφέρει, είναι μεγάλη η απόσταση για Αθήνα, τα έξοδά μας είναι πολλά, πρέπει να ανεβάσουμε την τιμή στα 0,30 έως 0,32 λεπτά το κιλό. Η Πιερία και η Βόρεια Ελλάδα είναι πιο κοντά μας, κι εκεί μπορούμε ακόμη να διατηρήσουμε τις ίδιες τιμές", άρχισαν να λένε πλέον πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου.
Έτσι λοιπόν, τροποποιούν τις τιμές τους, προκαλώντας οργή στο Πανελλήνιο.

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΑΚΑ: "ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ"
Ο Δήμος του Γέρακα ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη διάθεση πατατών Νευροκοπίου, αντιμετωπίζει τα τσαλιμάκια των πατατοπαραγωγών της περιοχής.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γέρακα κ. Κουνενάκη με την οποία συνομιλήσαμε, είπε:
"Ενώ είχαμε συμφωνήσει με το συντονιστικό κέντρο παραγωγών Νευροκοπίου σε τιμή πατάτας 0,28 λεπτά το κιλό, κάποιοι από τους πατατοπαραγωγούς άρχισαν να μας αλλάζουν την τιμή και να ζητούν 0,31 λεπτά το κιλό την πατάτα. Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό από τον Δήμο μας, δεδομένου ότι είχαμε συμφωνήσει και δώσαμε στους κατοίκους του Γέρακα, τιμή 0,28 λεπτά. Και να σκεφθείτε ότι ο Δήμος μας οργανώθηκε από την πρώτη στιγμή και έχουμε παραγγείλει 270 τόνους πατάτας".
Όπως γίνεται αντιληπτό, μερικοί παραγωγοί βλέποντας ότι η πατάτα...τσιμπάει, είπαν να αδράξουν την ευκαιρία και να μετατραπούν σε μεσάζοντες!
Αντί να σεβαστούν όλο το καταναλωτικό κοινό που τους αγκαλιάζει τόσο ζεστά σε όλη την Ελλάδα, ενεργούν κουτοπόνηρα, επιδιώκοντας να το εκμεταλλευτούν.
Για σοβαρευτείτε παιδιά!
Μήπως τελικά μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε ως έθνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου