Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ"


 

γράφει ο Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Στο πρόσφατο φύλλο του εντύπου «ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ δημοσιεύεται ένα κείμενο του κ. Δημ. Οικονόμου που αναφέρεται στη διακοινοτική συγκοινωνία (αυτή που θα συνδέει τις δημοτικές κοινότητες Παπάγου και Χολαργού). Σ’ αυτό το κείμενο ο κ. Οικονόμου προτείνει, μεταξύ άλλων, και τη διαδρομή που θα πρέπει κατά τη γνώμη του να ακολουθεί το λεωφορείο για να εξυπηρετεί τους επιβάτες, στις μετακινήσεις τους από Παπάγου στο Χολαργό και αντιθέτως.
Ως δημοτική αρχή, δηλώνουμε ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις που γίνονται από οποιονδήποτε και αποβλέπουν στο να συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Δεν είναι όμως ευπρόσδεκτες οι προτάσεις που παρουσιάζονται ως πρωτότυπες, ενώ είναι αντιγραφή των ενεργειών και του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής. Και είναι αντιγραφή του δικού μας σχεδιασμού η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Οικονόμου, γιατί είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα της προμήθειας από το Δήμο μας δύο λεωφορείων είναι εν εξελίξει και ότι το θέμα της διακοινοτικής συγκοινωνίας και της καθιέρωσης του συγκεκριμένου δρομολογίου (ακριβώς αυτό που ο ίδιος παρουσιάζει ως δική του ιδέα και πρόταση) επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Μαρτίου ε.έ. Ατυχώς, η συζήτηση και η λήψη απόφασης αναβλήθηκε, λόγω της προχωρημένης ώρας, για την επόμενη συνεδρίαση. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό έχει ήδη συζητηθεί στα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού (στα οποία παραπέμφθηκε από τη δημοτική αρχή), τα οποία έχουν συμφωνήσει για το προτεινόμενο δρομολόγιο (αυτό που ο κ. Οικονόμου παρουσιάζει ως δική του ιδέα) και επομένως είναι ευρύτερα γνωστός τόσον ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής όσο και το προτεινόμενο από αυτή δρομολόγιο.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και με την ελπίδα να σταματήσει ο συγκεκριμένος δημότης να ακολουθεί τέτοιες παλαιομοδίτικες πρακτικές και ενέργειες, οι οποίες είναι ξεπερασμένες, δεν συμβάλλον στο κοινωνικό συμφέρον και δεν τον τιμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου