Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ", ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ !

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τσακού στον Χολαργό, για να προμηθευτεί τα προϊόντα τα οποία έφεραν οι παραγωγοί από την περιφέρεια κατευθείαν στους κατοίκους των δύο πόλεων, σε τιμές πολύ δελεαστικότερες από αυτές των Super  Markets.Παραγωγοί πατάτας, ελαιόλαδου, ρυζιού, ελιάς και αυγών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή» αλλά και της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Καταναλωτού Χολαργού, η οποία αγκάλιασε και ενδυνάμωσε την προσπάθειά μας.
Το γεγονός ήταν πρωτόγνωρο για τα χρονικά της πόλης και κατέδειξε, αφενός τις ανάγκες των κατοίκων, αφετέρου την δυναμική που κρύβει η κοινωνική αλληλεγγύη.

Τα συμπεράσματα από την πρωτοβουλία της εφημερίδος μας ήταν εντυπωσιακά: Περισσότεροι από 16 τόνοι πατάτας διατέθηκαν από τον πατατοπαραγωγό Φλώρινας. Αλλά και ο ελαιοπαραγωγός κ. Αρέθας διέθεσε όλες τις ελιές Βόλου, όπως το ίδιο συνέβη και με τους παραγωγούς αυγών από τα Μέγαρα. Ξεπούλησαν όλοι. Οι δύο παραγωγοί ρυζιού (από την Λαμία και από το Μεσολόγγι) διέθεσαν αρκετή ποσότητα ρυζιού, ενώ λίγοτερο ικανοποιημένοι ήταν οι παραγωγοί ελαιόλαδου. Και αυτό επειδή στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν διάφοροι παραγωγοί  λαδιού (Κρήτη, Πύλο, Καλαμάτα, Κρανίδι), με συνέπεια να  υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών από τους καταναλωτές, έτσι ώστε που να μην καταστεί δυνατή η πώληση όλων των ποσοτήτων.
Ας μην λησμονούμε ότι η εφημερίδα μας έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο κινήματα ελαιόλαδου (24 και 27 Μαρτίου), τα οποία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι φωτογραφίες είναι ορισμένα χαρακτηριστικά ενσταντανέ από την πρωτοβουλία του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή». 1. Εκπληκτικό το ελαιόλαδο του κ. Πρεβελιανάκη από την Κρήτη. 2. Μια πανοραμική άποψη από το σημείο στο οποίο εξέθεταν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί, στον Τσακό. 3. Εξαιρετικό το ρύζι «νυχάκι» Λαμίας. 4.Ουρές σχημάτιζε ο κόσμος για να προμηθευτεί αυγά Μεγάρων. Πάσχα έρχεται και όπως ήταν φυσικό ξεπούλησαν γρηγορότερα απ’ όλους. 5. Ελιές από τον Βόλο έφερε ο παραγωγός κ. Αρέθας (πρώην Δήμαρχος στις Μηλιές Βόλου) και τις ξεπούλησε όλες. 6. Από τους πρώτους για να ψωνίσουν ήρθαν και οι. Γιάννης Μπουζαμπαλίδης, Ανδρέας Βασιλάκης, οι οποίοι μας έδωσαν και τα εύσημά τους. 7. Παρών και ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος συμπαραστάθηκε στην πρωτοβουλία του «Παρατηρητή» άμεσα, με την δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Καταναλωτή. Τους ευχαριστούμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου