Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?


«ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΠΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ: ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ»

γράφει ο Νίκος Πατεργιαννάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού
Άλλος ένας συμπολίτης μας ένας αληθινός και γνήσιος Έλληνας, ένας αγωνιστής της υπέρ ελευθερίας και του μέλλοντος των επομένων Ελληνικών Γενεών…. Έφυγε δεν είναι πια μαζί μας, τελείωσε τη ζωή του στο Σύνταγμα κάτω από ένα δένδρο, αβοήθητος λαβωμένος από την αδιαφορία ημών των υπολοίπων. Σαν ο άνθρωπος αυτός να μην προσέφερε ποτέ τίποτα στην Ελλάδα, το μόνο που εισέπραξε ήταν αδιαφορία. Όμως η κληρονομιά που μας αφήνει είναι πολύ βαριά. Πρέπει συνάδελφοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες που η κεντρική διοίκηση, η κυβέρνηση,  αδυνατεί να ανταποκριθεί υπακούοντας σε νόμους και ήθη άγνωστα προς το Ελληνικό Ιδεώδες.
 Συνάδελφοι Βλέπουμε καθημερινά τη φτώχεια, την ανεργία, την κατάθλιψη, την ανέχεια που μαστίζει τους Έλληνες, βλέπουμε  ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια για φαΐ, συμπολίτες μας να κοιμούνται στα πεζοδρόμια…. Φτάνει.
Όχι συνάδελφοι, δεν βοηθάμε τους πολίτες φτιάχνοντας μόνο πεζοδρόμια και παιδικές χαρές.  Όχι συνάδελφοι δεν φθάνουν τα κοινωνικά παντοπωλεία, δεν επαρκούν τα συσσίτια. Σκεφθείτε πως για να ωφεληθεί κάποιος από τις κοινωνικές παροχές μας, πρέπει να είναι πτωχός! Δηλαδή πρέπει να πτωχεύσει, να πουλήσει το σπίτι του, να χάσει τη δουλειά του, να μην έχει τίποτα και εμείς τότε θα του δώσουμε ένα πιάτο φαΐ!


 Όχι κύριοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα συμπιέζονται και πεινάνε , τους θερίζει η ανεργία και η πείνα τα δάνεια. Η Μεσαία τάξη εξαφανίζεται συστηματικά και διά παντός.  Έχουμε ιερά υποχρέωση να σταθούμε δίπλα τους. Να μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα τους, το νοίκι τους, το φροντιστήριο των παιδιών τους, τους φόρους τους, να είναι αξιοπρεπείς.  Επανέρχομαι στη πρόταση που είχα καταθέσει στο πρώην δίκτυο Δήμων  21 ΟΤΑ και σας παρακαλώ να κινηθούμε άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή. Αν είναι δυνατόν έπρεπε να έχουμε ενεργήσει από χθες.    
Πρέπει να πιέσουμε τόσο τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ, εταιρείες τηλεφωνίας και κινητής τηλεφωνίας, Super Market, πολυκαταστήματα κ.λ.π να μειώσουν τις τιμές σε ανθρώπινα μεγέθη. Ας  δημιουργήσουμε «πόλεις κράτη» επί τέλους με δύναμη και πολιτική, μέσα «στο κράτος μας». Στο κάτω- κάτω  όλοι αξιοποιούν τη δημοτική μας περιουσία για να για να παρέχουν, υποτίθεται, υπηρεσίες κοινωνικής ωφελείας και από την άλλη αποκομίζουν εις βάρος των δημοτών μας  τα τεράστια κέρδη τους.  Αν δεν συμμορφωθούν, είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε βαριά φορολογία εις βάρος τους και τα χρήματα αυτά να μοιράζονται ως επίδομα  σε όλους τους δημότες μας ανεξαιρέτως , με κλίμακα ανάλογα με τα εισοδήματά τους.  Ο νόμος « Καλλικράτης»  μας δίνει το δικαίωμα αυτό. Εκμεταλλευτείτε το. Συνάδελφοι, είμαστε αιρετοί από το λαό και έχουμε δικαιώματα αλλά και τεράστιες υποχρεώσεις απέναντί τους. Οι νόμοι των κυβερνήσεων και των Μνημονίων απέχουν πολύ από το κοινό αίσθημα και την ελληνική πραγματικότητα. Οφείλουμε να τους συμπληρώσουμε και να διορθώσουμε τις όποιες αδικίες δημιουργούνται. Οφείλουμε να  ενωθούμε όλοι οι Δήμοι και να ασκήσουμε πολιτική.  Ας ξεχάσουμε πλέον τα κόμματα και τον κομματισμό. Υπάρχουν μόνο Έλληνες και Ελληνισμός. Δεν εκλεχτήκαμε από τα κόμματα αλλά από το Ελληνικό λαό.
Μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους 1800 που έδωσαν τέλος στη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο, μην αντέχοντας τον ζυγό του αόρατου –γνωστού  εχθρού, θα μπορούσε να ήταν ο γείτονας μας, ο φίλος μας , δικός μας άνθρωπος. Μην κλείνετε τα μάτια  και τα αυτιά στο μήνυμα που μας έδωσαν 1800 Έλληνες συμπολίτες μας .Ελάτε όλοι μαζί να σηκώσουμε ένα βάθρο βοήθειας στους Έλληνες καταπιεζόμενους.
Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή  τους  και ας τιμωρήσει τους δολοφόνους τους.
 Επικοινωνήστε μαζί μου να συντονισθούμε.
Ευχαριστώ
Νίκος Πατεργιαννάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού
Τηλ 6936937713

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου