Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!


Ο Βύρωνας Πολύδωρας αποτελεί ξεχωριστή σελίδα για τον Χολαργό. Η παρουσία του στο αμφιθέατρο της πόλης όπου πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στις 22 Απριλίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μίλησε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και καταχειροκροτήθηκε.
Η θέση της εφημερίδας μας είναι αντίθεση με τον Σαμαρά και την ...γιαλαντζί ντολμά πολιτική του. Όμως η στάση μας απέναντι στον παλαιό βουλευτή της Ν.Δ. τον Χολαργιώτη Πολύδωρα, μαχητικό βουλευτή και πλειστάκις δικαιωθέντος, είναι διαφορετική.
Σεβόμενοι λοιπόν την ιστορία του ίδιου του Βύρωνα Πολύδωρα, παραθέτουμε τα κύρια σημεία της ομιλίας του. 


«Είμαστε η Ελλάδα της Ακρόπολης, του Παρθενώνα του Βυζαντίου  του Μυστρά των Μυκηνών, της Επιδαύρου. Αυτή είναι η ταυτότητα μας
Θέλουμε όλους  εκείνους που συνομολογούν ότι η παγκόσμια σκέψη, επιστήμη και τέχνη  γεννήθηκε σε αυτόν τον  τόπο, τον οποίο προσκυνάμε ευλαβικά  Αυτή είναι η ταυτότητα μας»

«Δεν είμαστε καταστροφολάγνοι, δεν επενδύουμε πάνω στον ανθρώπινο πόνο δεν επενδύουμε επάνω στην ανθρώπινη δυστυχία να την κάνουμε πολιτικό κεφάλαιο’ όλοι μπορούμε να ζήσουμε φτωχότεροι, να ζήσουμε με λιγότερα αλλά όχι σφαγμένοι στις πλατείες από την μισαλλοδοξία και το φθόνο.
Προβάλλω υποψηφιότητα γιατί το νιώθω ότι χρειάζομαι να είμαι στο ρινγκ για καλός πυγμάχος»

«Για την δόξα της νέας δημοκρατίας έχω έξι σημεία των ιδεολογικών αρχών του 1974
Τα ξαναγράφω τα ξαναυπογράφω ορκίζομαι πάνω σε αυτά μαζί σας
Πίστη στην ιδέα του έθνους.
Ο έλληνας είναι έλληνας και θέλω να μείνει έλληνας με κράτος. Λαός χώρα εξουσία, αυτός είναι ο ορισμός του κράτους δικαίου.
Πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Πίστη στην ελεύθερη δημοκρατική οικονομία με ορθολογικό παρεμβατισμό.
Θέλω ελεύθερη οικονομία της αγοράς με έλλογο κρατικό παρεμβατισμό
Πίστη στις πολιτιστικές δυνατότητες της χώρας.
Η Ευρώπη είναι το μέγα καταφύγιο. Δεν την αντέχουμε την μοναξιά και να σταματήσουν τα πειράματα. Δεν παμε για το πείραμα της δραχμής  Δεν είμαστε το πείραμα ούτε το πειραματόζωο.

Ειρηνική συμβίωση των λαών.
Αυτές είναι οι ιδεολογικές αρχές της νέας δημοκρατίας και δεν αλλάζω ούτε συλλαβή»

«Πολέμησα σκληρά για την διαφθορά, για την σπατάλη.
Σήμερα είμαστε στο κρεσέντο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας»

«Επιτρέπεται να είσαι η πρώτη ναυτιλιακή δυναμη στον κόσμο και να μου λένε οι καραβοκυραίοι θέλουμε μηχανικούς και αξιωματικούς της γέφυρας και δεν βρίσκουμε δεν πηγαίνουν στις σχολές μας.
Και εμείς έχουμε τον φθόνο κατά της επιχειρηματικότητας κατά των εφοπλιστών
Κοιτάζω τα φαινόμενα και οικτίρω. Λυπούμαι και οικτίρω.»

«Ο δρόμος είναι να κυβερνηθούμε να βγούμε από την κρίση να προχωρησουμε στην ανάπτυξη .Είμαστε οι φορείς της δημιουργίας ,ης αισιοδοξίας εκείνοι που πιστεύουν στο αύριο αντλώντας δύναμη από το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία μας .
Πρέπει  να διδασκόμαστε και από την ιστορία . Σας πληροφορώ ότι η ασυνενοησία οδήγησε την Ελλάδα στην μικρασιατική καταστροφή . Η ασυνεννοησία οδήγησε στην φρικτή δεκαετία του Σαράντα .»


«Μια παράξενη νομοτέλεια σώζει τον τόπο πάντα , όπως σαλπίζει ο Παλαμάς

Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
Να κατρακυλήσεις πιο βαθιά  ατού κακού τη σκάλα,
Για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
Θα αισθανθείς να σου φυτρώσουν , ω χαρά
Τα φτερά , τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα ...........

Αυτά φυτρώνουν και από αυτή τη συνέλευση σήμερα για τα παιδιά μας , για τις ιδέες μας για την πατρίδα μας για τη νέα δημοκρατία για την πίστη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην νίκη και την επιτυχία.»

«Προτιμώ την ώρα που πέφτει σκοτάδι , να γίνω εγώ ένα κεράκι να δείξω τον δρόμο και ας  λιώσω, αυτή  είναι η πρόταση μου σήμερα για τις εκλογές για την υποψηφιότητα μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου