Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ !


** με δόλιο σχέδιο αφανίζει τους Έλληνες παραγωγούς για να αρπάξει τις πτηνοτροφικές τους μονάδες
** η πνιγμένη στα διατροφικά σκάνδαλα Γερμανία, τιμητής της ευζωίας της κότας, επιβάλλει μέτρα εξόντωσης των πτηνοτρόφων και αυγοπαραγωγών!
** το Ελληνικό υπουργείο για μια ακόμη φορά, αρωγός στα σχέδια της Μέρκελ 

του Μάκη Βραχιολίδη
Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί και με ποιο τρόπο αφανίζεται η ελληνική παραγωγή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που οδηγεί σε μαρασμό και λουκέτο την πρωτογενή παραγωγή στην χώρα μας. Με τους κανόνες εξολόθρευσης που επιβάλλει, καθιστά ασύμφορη και αδύνατη την εναρμόνιση του Έλληνα παραγωγού στις νέες νόρμες, και μοιραία, οδηγεί την επιχείρησή του σε κλείσιμο!  Αυτή την εποχή μάλιστα η Γερμανία, ως ανεξέλεγκτος «καπετάνιος» στο τιμόνι της Ε.Ε. εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση που η ίδια προκάλεσε στην Ελλάδα, προκειμένου να αφανίσει τις πτηνοτροφικές μονάδες στην χώρα μας και να αρπάξει για τον εαυτό της και αυτό το κομμάτι της ελληνικής παραγωγής, μετατρέποντας τους σημερινούς πτηνοτρόφους σε αυριανούς εργάτες στις βιομηχανίες της, με μισθούς –βέβαια- Ρουμανίας! Το ίδιο σχέδιο εξαφάνισης  πτηνοτροφικών μονάδων, το εφήρμοσε η Γερμανία με επιτυχία στην Ρουμανία. Το ίδιο ακριβώς θέλει να κάνει κι εδώ.
Πώς; Θεωρεί ακατάλληλες τις πτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα και με το πρόσχημα του «ευ ζην» της όρνιθας, επιβάλλει την άμεση αλλαγή των κλουβιών με καινούργιες συστοιχίες, στις οποίες το κόστος-ταρίφα είναι  18 ευρώ για κάθε κλουβί!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν ένας πτηνοτρόφος έχει 100 χιλιάδες κότες, πρέπει να πληρώσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ για να αντικαταστήσει τα παλιά με καινούργια «οικολογικά κλουβιά»!
Πού θα βρουν τα χρήματα οι Έλληνες πτηνοτρόφοι, σε εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, όταν μάλιστα έχουν σταματήσει τα δάνεια από τις τράπεζες, οι επιδοτήσεις από το κράτος, ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση; «Να κόψετε το λαιμό σας» λέει η Ε.Ε. με εντολή Μέρκελ, «αλλιώς βάλτε λουκέτο»!

Ο πρώην Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγαρέων κ. Μανώλης Δρίτσας  (φωτό), μιλώντας για το θέμα στην «Ελεύθερη Ώρα» ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης γι’ αυτές τις κατευθύνσεις και αποφάσεις που βγάζουν. Είναι πολύ δύσκολο αυτό το κόστος να το επωμιστούμε εμείς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έβγαλε τις αποφάσεις αλλά χωρίς κανένα πρόγραμμα και  καμία επιχορήγηση. Καταργήσανε την παράταση που μας είχαν δώσει και με πίεση της Ε.Ε. απαιτούν να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα μέχρι τον Ιούλιο, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι φύσει αδύνατον να γίνει. Το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνει τίποτε για να μας στηρίξει». 
Διαβάστε προσεκτικά τι είπε ο κ. Δρίτσας: αρχικά δόθηκε στους παραγωγούς παράταση για να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα της Ε.Ε. (βλέπε Μέρκελ) αλλά η παράταση μετά από πίεση της ίδιας της Ε.Ε. (βλέπε Μέρκελ), αποσύρθηκε και υποχρεώνει τους πτηνοτρόφους να …κόψουν τον λαιμό τους να βρουν μέχρι τον Ιούλιο δύο περίπου εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Αλλιώς θα βάλουν λουκέτο!
Ο κ. Δρίτσας είναι καταπέλτης ως προς το σχέδιο σε βάρος των παραγωγών αυγών: «Οι Γερμανοί κάνουν όλο αυτό το θέμα γιατί θέλουν να δουλέψουν τα εργοστάσιά τους. Άρπαξαν την ευκαιρία από τις διάφορες οικολογικές οργανώσεις που θέλουν τις κότες να καλοπερνάνε, εδώ ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους από την πείνα και μας ενδιαφέρουν οι φιλόζωοι. Βάσει αυτής της λογικής, μας επιβάλουν ό,τι μας επιβάλουν. Το παιχνίδι είναι το πόσα λεφτά θα κερδίσει η Γερμανία».
 

Στο ίδιος μήκος κύματος και η άποψη του σημερινού Προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου (φωτό): «Θέλουν να μας κλείσουνε. Όπως τούς κλείσανε στη Βουλγαρία. Τα αυγά εκεί, ξαφνικά εκτοξεύτηκαν στα 0,35 λεπτά το ένα, 10,50 ευρώ η καρτέλα. Εάν  και στην Ελλάδα πάει 10,50 ευρώ η καρτέλα, μας τελειώσανε. Κατά τα άλλα θέλουν να ρίξουν τα κοστολόγια» !

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αυγοπαραγωγών Μεγάρων κ. Χρήστος Μαρκάκης, ξεκαθαρίζει: Μας οδηγούν σε λουκέτο, διότι η Γερμανία είπε ότι αν δεν πληρείτε τις καινούργιες προδιαγραφές θα  ΄ρθούμε εμείς. Στόχος τους είναι να κλείσουν τις πρωτογενείς παραγωγικές μονάδες. Αυτό που  παράγει η Ελλάδα είναι η πρωτογενής παραγωγή και αυτό θέλουν να το εξαφανίσουν. Ο στόχος τους είναι να κάνουν δικά τους τα πτηνοτροφεία, γι’ αυτό θέλουν να κάνουν μεροκάματα Ρουμανίας».

Και όλα αυτά, τα κάνουν οι μπουκωμένοι ως τον λαιμό σε διατροφικά σκάνδαλα, Γερμανοί. Ο κ. Μαρκάκης (φωτό) τονίζει: «Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ κανένα πτηνοτροφικό ή κτηνοτροφικό πρόβλημα. Η διατροφική υγιεινή στα πτηνοτροφικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ήταν πάντα διασφαλισμένη στη χώρα μας. Αντιθέτως, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επί χρόνια ταΐζανε με τοξίνες τις κότες τους και τα δίνανε στους καταναλωτέ. Διατροφικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε μετά από τρία χρόνια, αφού πρώτα γεμίσανε με τα μολυσμένα προϊόντα τους τις αγορές».
Το ίδιο διευκρινίζει και ο κ. Δρίτσας: «Η Γερμανία τρεις φορές έχει «συλληφθεί» για διατροφικά σκάνδαλα. Με τοξίνες, διοξίνες και τις φύτρες φασολιών».
Και όμως, η λερωμένη οικολογικά Γερμανία είναι οικολογικός τροχονόμος στην Ελλάδα, επιβάλλοντας μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων πτηνοτρόφων και παραγωγών αυγών.
Το ύπουλο σχέδιο της Γερμανίας, το οποίο κάνει μπαμ ότι είναι τέτοιο, το ερμηνεύουν σαφώς τόσο ο κ. Μαρκάκης όσο και ο κ. Σακελλαρίου.
Μαρκάκης (Πρόεδρος του Συλλόγου αυγοπαραγωγών Μεγάρων): «Στην πραγματικότητα, η Γερμανία βάζει στην χώρα μας το μαχαίρι στο λαιμό και λέει: Θα σας πουλήσω κλουβιά για τις κότες ή αυγά. Διαλέξτε ένα από τα δύο».
Σακελλαρίου (Πρόεδρος Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων): «Ζητούν να αλλάξουμε τις κλωβοστοιχίες με εμπλουτισμένες για το καλύτερο «ευ ζην» της κότας και μας απαγορεύουν να  πουλάμε τα αυγά προς βρώση εάν διατηρούμε τις παλιές κλωβοστοιχίες, αλλά από την άλλη μας λένε ότι τα αυγά που παράγονται στις παλιές κλωβοστοιχίες και οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, πάνε μόνο για την βιομηχανία αυγού! Άρα αποδεικνύεται  ότι δεν τους ενδιαφέρει το «ευ ζην» της κότας, αλλά κάτι άλλο. (Σημ. συντάκτη: η εξολόθρευση του Έλληνα παραγωγού).  Προσέξτε: τους ενδιαφέρει να περνάει καλά η κότα, αλλά το αυγό που γεννάει και πηγαίνει προς παστερίωση  δεν τους ενδιαφέρει. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι εξαθλιώνονται και πεθαίνουν, δεν τους ενδιαφέρει το «ευ ζην» του ανθρώπου αλλά το «ευ ζην» του πτηνού! Αυτό ακριβώς είχα επισημάνει στον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης  κο Δριβελέγκα με τον οποίο είχαμε συναντηθεί οι πτηνοτρόφοι και με κοίταζε με ανοιχτό στόμα! Και αυτός, ήταν ο αρμόδιος υφυπουργός που υποτίθεται ασχολείτο με το θέμα»!

Μπροστά σε όλο αυτό το νέο σκηνικό εξόντωσης του Έλληνα παραγωγού με υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο στέκεται άπραγη αλλά στρώνει το έδαφος στην Μέρκελ και τα σχέδιά της. Ο κ. Μαρκάκης αποκαλύπτει: «Είχαμε πάει στην κυρία Μιλένα Αποστολάκη όταν ήταν αρμόδια Υπουργός και μας είχε πει ξερά-κοφτά ότι δεν μπορούσε να τα βάλει με τόσο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα όπως είναι της Γερμανίας και της Σουηδίας».
Όταν μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση, σταματάει αδικαιολόγητα την έγγραφη παράταση (30/6/2013) και ζητεί με πιέσεις της Μέρκελ να εναρμονιστούν οι πτηνοτρόφοι έως τον ερχόμενο Ιούλιο, τότε «μας οδηγούν σε αφανισμό.  Πώς θα μπορέσουμε να βάλουμε καινούργιες σειρές κλουβιών μέσα στα ορνιθοτροφεία;», διερωτάται με νόημα ο κ. Μαρκάκης, ενώ ο κ. Σακκελαρίου, τονίζει: «Είναι αδύνατον να προσαρμόσουμε τις μονάδες μας μέσα 3-4 μήνες».
Οι δυνατότητες αντίδρασης των παραγωγών είναι μηδαμινές. Όπως τους είπε ο καθηγητής κ. Μητρόπουλος, μπορεί ακόμη και αύριο το πρωί να τους  πάρουν τους κωδικούς!

Αυτή είναι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση: Οργανισμός της Μέρκελ που εξοντώνει την ελληνική παραγωγή. Αύριο-μεθαύριο κινδυνεύουν άμεσα να βάλουν λουκέτο   120 πτηνοτροφικές μονάδες στα Μέγαρα και δεκάδες άλλες σε όλη την Ελλάδα.
Η οργή δικαίως ξεχειλίζει στους πτηνοτρόφους. Ο Πρόεδρός τους κ. Σακελλαρίου μέσα σε λίγες γραμμές τα λέει όλα: «Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί ξεπουλήσανε τη χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε τι είσαι ούτε αν παράγεις, ούτε αν ζήσεις, αυτοί σε βλέπουνε σαν νούμερο».

1 σχόλιο: