Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΠΥΡΙΝΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Ο ιεροκήρυκας πατήρ Συμεών του Τιμίου Σσταυρού στον Χολαργό, μαγνήτισε στην κυριολεξία το πλήρωμα της Εκκλησίας, κατά το χθεσινό Κυριακάτικο κήρυγμα της Θείας Λειτουργίας. Δεν ήταν μόνον η ρητορική δεινότητα του ιερέα που καθήλωσε ους πιστούς, αλλά το πόσο επιτυχημένα έδωσε το πραγματικό νόημα της  Αναστάσεως του Κυρίου συνδυάζοντάς το με την σημερινή ζώσα πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα στην οποία οι πολιτικοί  τάζουν ψεύτικους παραδείσους, εμπαίζοντας τον λαό.

"Αυτοί που μας έφεραν στην κόλαση, λένε πως θα μας οδηγήσουν στον Παράδεισο. Αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή που προκάλεσαν στον τόπο και τον λαό λένε ότι θα είναι και οι σωτήρες μας. Ας κοιτάξουν γύρω τους να δουν τι πόνο και δυστυχία έχουν προκαλέσει. Ας κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα, να δουν στα πεζοδρόμια πώς κείτονται οι άστεγοι, ο ένας δίπλα στον άλλον. Και δεν είναι ξένοι, μετανάστες όλοι αυτοί. Είναι Έλληνες. 
Νομίζουν ότι απευθύνται σε βόδια. Μας γέμισαν το στομάχι και μας άδειασαν το κεφάλι...", είπε ο σπουδαίος ιεροκήρυκας πατήρ Συμεών.
Εμείς θα συμπληρώναμε ότι μας άδειασαν και το στομάχι και το κεφάλι, περιμένοντας να πάμε στις κάλπες, πράγματι ως βόδια ή πρόβατα, να τους ψηφίσουμε και πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου