Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Βελόπουλος: " Εμείς μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου"


 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αναφορές στο διάγγελμα του κ.Λ. Παπαδήμου στον ορυκτό πλούτο της χώρας ο Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος δήλωσε:

" Εμείς μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου"

Ήμουν ο πρώτος που φώναζα μονάχος στην βουλή για τον ορυκτό μας πλούτο. Όταν άλλοι με λοιδορούσαν, όταν  άλλοι χωρίς ντροπή κοίταγαν τον λαό στα μάτια και έλεγαν πως πετρέλαια δεν υπάρχουν. Και φτάσαμε σήμερα όλοι να παραδέχονται ότι και πετρέλαιο υπάρχει, και φυσικό αέριο υπάρχει. Προς τιμή του στο τελευταίο διάγγελμα του το υπογράμμισε και ο Λ. Παπαδήμος.

Εγώ έκανα από την πρώτη ημέρα αυτό που έπρεπε σαν Έλληνας βουλευτής. Δεν σταμάτησα   να  φέρνω αποδείξεις   για τον τεράστιο πλούτο που κρύβει η πατρίδα μας. Για αυτό έγινα στόχος συμφερόντων και δέχτηκα χτυπήματα κάτω από την μέση. Ορκίστηκα όμως να μην υποχωρώ και να προστατεύω τα συμφέροντα αυτού του τόπου  από τα αρπακτικά που θέλουν να πάρουν τον πλούτο της πατρίδας  μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Ρωτάω είναι τυχαίο πως η κατάθεση των οκτώ προσφορών από μεγάλες εταιρείες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη έγινε μια εβδομάδα μετά την υπαγωγή μας με το Μνημόνιο 2 στο "ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" που δίνει την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων; 
 Σήμερα αισθάνομαι όχι απλά δικαιωμένος αλλά χαλυβδωμένος μετά από τόσα χτυπήματα.
 Θα  συνεχίσω ώσπου να εξασφαλίσω ότι ο  πλούτος μας  δεν θα καταλήξει στις τσέπες των δανειστών έναντι πινακίου φακής.
 Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα που στην Βουλή χρειάζεται να είναι ισχυρές οι δυνάμεις που θα μπουν εμπόδιο στο ξεπούλημα Για να τους χαλάσουν τα σχέδια,  για  να μην καταλήξουν τα λεφτά  στους δανειστές όπως σχεδιάζουν με το αγγλικό δίκαιο και με το άρθρο που πέρασε βράδυ στον Φορέα Διαχειρίσεως και περνάει τα έσοδα στο ΥΠ. ΟΙΚ. και άρα με το αγγλικό δίκαιο στους δανειστές μας και δεν αφήνει ούτε μισό ευρώ για τον Ελληνικό λαό.

Αυτό θα το αλλάξουμε, θα είμαστε κάθε μέρα παρόντες για την προστασία του ορυκτού, του ΕΘΝΙΚΟΥ μας πλούτου γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου