Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!

Θετικότατο ήταν το σύνολο των αντιδράσεων απέναντι στην μοναδική για τον Χολαργό-Παπάγο πρωτοβουλία υπέρ των καταναλωτών, με την παρουσία των παραγωγών και την διανομή από τους ίδιους απευθείας στον καταναλωτή, προϊόντων σε πολύ καλές τιμές, καλύτερες από αυτές των Super Markets. 
Υπήρξαν βέβαια και κάποια αρνητικά σχόλια, κυρίως σε ό,τι αφορά στην έλλειψη συντονισμού των διερχόμενων οχημάτων, τα οποία μπλοκάρονταν στην είσοδο και στην έξοδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Τσακού. 
Λυπούμεθα, αλλά δεν μπορούσαμε ως "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" να κάνουμε και τους τροχονόμους. Γι' αυτό λέμε ότι η απουσία του δήμου από ένα τέτοιο γεγονός ήταν το δραματικό στιχείο της ημέρας. Η εφημερίδα μας έχει  συγκεκριμένη δυναμική και ευτυχώς-δόξα τω Θεώ- πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε, ξεπερνώντας τον εαυτό μας. 
Μία-δύο μεμονωμένες αρνητικές αντιδράσεις, υπήρξαν από δύο αγοραστές πατάτας. Ο ένας μάλιστα εξ΄αυτών φόρτισε έντονα το κλίμα,  όταν αφού πήρε τις πατάτες (ένα σακί), πήγε σπίτι του και μετά από μία-δυο ώρες επέστρεψε φωνασκώντας και ζητώντας τα λεφτά του πίσω επειδή -λεει- οι πατάτες ήταν ...τζούφιες και περσινής σοδειάς! Όταν μάλιστα του ζητήσαμε να είναι πιο ευπρεπής και -τουλάχιστον- να πει ένα "ευχαριστώ" για την πρωτοβουλία μας, η απάντησή του ήταν "γιατί να πώ ευχαριστώ, γιατί μου δίνετε σάπιες πατάτες;" !!!
Λες και ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" είναι...πιστοποιητικός οργανισμός ή μπορεί να βρίσκεται μέσα σε κάθε σακί και να κάνει επιλογή πατάτας προς πατάτα! Τότε μόνον θα άκουγε από τον συγκεκριμένο κύριο "ευχαριστώ"!  
Όλοι γνωρίζουν ότι οι πατάτεςείναι σοδειάς του Οκτωβρίου 2011. Δεν μπορεί η Φλώρινα να έχει  σοδειά 2012 όταν τον Γενάρη η περιοχή είναι καλυμμένη με ...πάγους! Και ενώ ήταν σε όλους γνωστό ότι οι πατάτες αυτές είναι οι ίδιες που επί καιρό έμεναν αδιάθετες στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών εξαιτίας του πολέμου που τους έκανε το κράτος και οι μεσάζοντες κι ενώ ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει ότι είναι αδύνατον πατάτα σοδειάς 2012 να πωλείται προς 0,30 λεπτά το κιλό, εντούτοις ήρθε και δημιούργησε επεισόδιο! 
Γιατί δεν πήγαινε από την αρχή στα Σούπερ Μάρκετς να αγοράσει πατάτες με 0,70 ή 1,20 το κιλό; Γιατί δεν έκανε πρώτα έναν έλεγχο, πριν  αγοράσει τις πατάτες παρά πρώτα πλήρωσε, πήρε το σακί σπίτι του και μετά ήρθε να ...ζητήσει τα ρέστα; 
Εδώ, ο ίδιος δεν έκανε έλεγχο για το προϊόν που αγόραζε και περίμενε από τον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" να ...πάει στην Φλώρινα, να ελέγξει τις αποθήκες του παραγωγού, να κάνει έλεγχο στις πατάτες και μετά να τις φέρει στο...πιάτο του κυρίου, προκειμένου να ακούσει ένα "ευχαριστώ";;; ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ενθαρρυντικό όσο και συγκινητικό είναι το συγχαρητήριο μήνυμα που λάβαμε από τον κ. Πατεργιαννάκη ενώ δημοσιεύουυμε και έναν αρνητικό μήνυμα που λάβαμε και σχετίζεται με την παρουσία του κ. Νικολάου στην εκδήλωση: Τα παραθέτουμε αυτούσια: 



 Νίκος Πατεργιαννάκης (δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, υποψήφιος βουλευτής με τον Πάνο Καμμένο): "Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στον κύριο Βραχιολίδη ο οποίος με την ευαισθησία που τον διακρίνει ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά υλοποιώντας αυτή την πρωτοβουλία. Η ενέργεια του κυρίου Νικολάου με τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Καταναλωτή, είναι μια προοδευτική παρέμβαση στη μικρή μας κοινωνία. Εύχομαι και οι δύο να μην σταματήσουν εδώ τις δημιουργικές τους δραστηριότητες, αλλά να προχωρήσουν σε κάθε κατεύθυνση ώστε οι κοινωνικές τάξεις της πόλης μας να αντέξουν τις πιέσεις της οικονομικής κατοχής που βιώνουμε.
Για μια ακόμα φορά Συγχαρητήρια"

A.M.  "Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τηn παρουσία του κυρίου Νικολάου μετά της ιδιαιτέρας του, στη κατάντια της λαϊκής διάθεσης βασικών προίόντων από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
Έρχεται ως λαϊκιστής και εκφραστής του πόνου των απλών πολιτών, ως περίεργος , ως τσιγγούνης ή ως όλα τα παραπάνω ;
Αρνούμαι να βλέπω πολιτικάντηδες της δεκάρας ,εκφραστές της σαπίλας και της σήψης που στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μεγαλύτερη από αυτή της κεντρικής διοίκησης αλλά με διαφορετική οικονομία κίμακος, νυν και πρώην εραστές του λαού , των πολιτών και της ταύτισης τους με το λαϊκό αίσθημα. Μου προκαλεί εμετό να ταυτίζεται με τον απλό λαό που δεν έχει να αγοράσει ούτε τα βασικά και εκείνος να έρχεται με το τζιπ του και να το γεμίζει δήθεν με προϊόντα, προσπαθώντας να ταυτιστεί με τον απλό κόσμο που δεν έχει ούτε πατίνι.
Εγώ πήγα με το τζιπ μου γιατί δεν είμαι πολιτικός.
Ο πολιτικός όμως δεν δικαιούται καν να παρευρίσκεται σε τέτοιες τραγικές εκδηλώσεις.
Η αναφορά ως προς την παρουσία του Μέγα πολιτικού και πρώην αποτυχημένου Δημάρχου, κυρίου Νικολάου από το blog σου, με βρίσκει σφόδρα αντίθετο.
Δεν είναι προσωπικό θέμα, όποιος και να ήταν το ίδιο θα έγραφα και το ίδιο θα αντιδρούσα.
Αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν δικαιούνται αγορών και παρουσίας ούτε στο Λόφο Τσακού ούτε στο άλσος ούτε πουθενά.Έχουν πολύ χρήμα για να κάνουν τους ανήμπορους λαϊκιστές και τα "παιδιά του λαού" .
Την αποτυχία του την εξέφρασε ο λαός του Χολαργού αλλά και του Παπάγου στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Ειδικά ανεβαίνοντας τη Λ.Περικλέους και δεξιά αυτής από την Λ.Μεσογείων οι μόνοι που δεν καταψήφισαν τον Νικολάου ήταν τα μπετά, τα αυτοκίνητα και οι νερατζιές !!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου