Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Εξαιρ. Επείγον                                     
ΘΕΜΑ: Α)Γνωστοποίηση σχετικά με ακατάλληλα τρόφιμα σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε Δήμο της Βόρειας Ελλάδας.
Β)Προληπτικός έλεγχος για τυχόν Προμήθεια ακατάλληλων “ιδίων” τροφίμων από τους Παιδικούς –Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Κ. Πρόεδρε
Σας μεταφέρω το δελτίο τύπου Του ΕΦΕΤ σχετικά με την ανάκληση προϊόντος το οποίο διακινήθηκε (και μακάρι να μην καταναλώθηκε) σε Δημοτικούς –Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών. Το Συσκευασμένο προϊόν σε κλειστό χαρτοκιβώτιο έχει την επισήμανση «Φασόλι Στρογγυλό 4χ2.5 KG L1111261 και ΗΜ.ΛΗΞΗΣ 26/11/2013 IOANNOY S.A .
Σας Ενημερώνω Επίσης ότι:  Εντός των Χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση l261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ .
Η παρασκευάστρια εταιρεία είναι η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε που εδρεύει στην Κομοτηνή.
Επίσης:
Ο ΕΦΕΤ Διαπίστωσε παρουσία Σκουληκιού σε μαγειρεμένα φασολάκια και προέβη σε Κατάσχεση των προϊόντων στην Αποθήκη ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε που εδρεύει στο Καλοχώρι . 
Παρακαλώ κ.Πρόεδρε 
Α)Όπως ενημερώσετε άμεσα όλους τους Διευθυντές/ντριες  των Παιδικών –Βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να προβούν επιτόπου  σε έλεγχο των γενικών τροφίμων που έχουμε για την σίτιση των Παιδιών μας.
 Β)Να λάβουν Γνώση όλοι Οι εργαζόμενοι των παιδικών-Βρεφονηπιακων  σταθμών της Πόλης  μας σχετικά με το συγκεκριμένο  γεγονός.
Γ) Όπως Καταλαβαίνετε λόγο αυτού του συγκεκριμένου γεγονότος η Πρόταση μου για amber alert στα Τρόφιμα των Παιδικών Σταθμών καθώς και η απευθείας Λήψη τέτοιων δελτίων τύπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε .
Παρακαλώ σας επισυνάπτω με το έγγραφο μου και τα δελτία τύπου του ΕΦΕΤ  καθώς και φωτογραφίες του συγκεκριμένου προϊόντος και αναμένω το αποτέλεσμα των ενεργειών σας.
                                          Μετά Τιμής 
                                    Φώτης Αλεξόπουλος
                                   Δημοτικός Σύμβουλος 
                                     Αγίας Παρασκευής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου