Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δυναμικό παρών του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής


... στην 6η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας «Μάιος 2012»
του Δήμου Αγ. Παρασκευής
            
Το σχολείο μας συμμετείχε στον πολιτιστικό αυτόν θεσμό που καθιέρωσε ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής με μια σειρά δράσεων, από την Τετάρτη  9/5/12 έως και  τη Δευτέρα 14/5/12.
            Επί τρεις ημέρες (9/5, 13/5 και 14/5), το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στις εκδηλώσεις, στον εκθεσιακό χώρο του 2ου Γυμνασίου, με έκθεση παρουσίασης:
·         κατασκευών (καλλυντικών παρασκευασμένων από τους μαθητές, ιαματικών βοτάνων, μετεωρολογικού σταθμού, υβριδικού αυτοκινήτου και φωτοβολταϊκού πάνελ)  
·         προγραμμάτων (Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού και Αγωγής Υγείας –με φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό)
·         2 τεχνημάτων (εικαστική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, με θέματα «Το ταξίδι της οικογένειάς μου στον χώρο και στον χρόνο: πού ζούσαμε και πού ζούμε τώρα», «Εικόνες του Ξένου στον κινηματογράφο: το μακριά και το κοντά, το άγνωστο και το οικείο» και δημιουργήθηκε σχετικό έντυπο. Υπεύθυνη: κ. Παπαγεωργοπούλου).

            Την Κυριακή 13/5, στην πλατεία Αη Γιάννη, οι μαθητές της Ομάδας Χορού, υπό το άγρυπνο μάτι και τα προστάγματα της υπεύθυνης κ. Οβαδία, και φορώντας παραδοσιακές στολές, παρουσίασαν  θαυμάσιο θέαμα, χορεύοντας με ενθουσιασμό τον Κοφτό και τον Ζωναράδικο και κέρδισαν τις εντυπώσεις και τις καρδιές των παρισταμένων.
            
Τέλος, τη Δευτέρα 14/5/12, στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου, παρουσιάστηκαν προβολές με δραστηριότητες  του σχολείου μας που αφορούσαν:

·         Το αξιόλογο και εμπεριστατωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Περιδιαβαίνοντας την Πλάκα στον χρόνο και τον χώρο», υπό την εποπτεία των κ. Κουσερή, Μαντά, Κατσιμπάρδη,  που ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός λογισμικού από τους μαθητές της Β Πληροφορικής, καθώς και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών,
·         Τα εντυπωσιακά  και διορατικά προγράμματα του κ. Παπαδουλάκη: «Υβριδικό αυτοκίνητο» και  «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», τα οποία υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής.
·         Το ενδιαφέρον Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Κλιματικές Αλλαγές – Μετρήσεις του Μικροκλίματος της Αγίας Παρασκευής», με υπεύθυνο τον κ. Παπαδουλάκη και συνεργάτιδα την κ. Παπαναστασίου.
·         Το φροντισμένο και γεμάτο ευαισθησία πρόγραμμα  Αγωγής Υγείας «Αξιοποιώντας τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης για μια καλύτερη ζωή», υπό την επίβλεψη των κ. Κωνσταντινίδου, Λιάχνη, Μαντά και Μπίκου, που συμπληρώθηκε με τη δημιουργία 2 σχετικών ιστολογίων, καθώς και με προβολές βίντεο.
·         Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί» που σφραγίστηκε από το μεράκι της κ. Οβαδία, με τη συνεργασία της κ. Παπαγεωργοπούλου, και κυρίως τις ικανότητες των χορευτών μαθητών μας.
Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές τους βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν με έμπνευση και αφοσίωση και μας προσέφεραν στιγμές ψυχικής ανάτασης και υπερηφάνειας, καθώς και στον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής που υποστήριξε την όλη  προσπάθεια!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου