Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Β3 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



 Στην κατάσταση  την οποία έχει φθάσει η πατρίδα μας είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υποχρέωση του κάθε Έλληνα να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα, ώστε
να είναι εις θέση να πάρει σωστές αποφάσεις, ανεπηρέαστος από φανατισμό, δημαγωγία, πνευματική τρομοκρατία ή παραπληροφόρηση.
Προς τον σκοπό αυτόν αναφέρουμε περιληπτικά ορισμένα μόνον σημεία των θέσεων, προτάσεων, προσπαθειών και επιτευγμάτων του προέδρου  Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ  συνολικά. 
Α) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

   Ο Πρόεδρος  του ΛΑ.Ο.Σ σε βάθος χρόνου είχε προειδοποιήσει τους πάντες για καίρια θέματα αφορώντα την οικονομία, εθνική κυριαρχία, φορολογία και γενικώς είχε θίξει κάθε τομέα της πολιτικής, εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

   Σταχυολογικά θα πρέπει να αναφέρουμε:
·         Τις διαχρονικές προτάσεις του για μη αύξηση του Φ.Π.Α. εξηγώντας τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της ενεργείας.
·         Τις προειδοποιήσεις του, ότι ο  άκρατος δανεισμός χωρίς ανάπτυξη και παραγωγή μας οδηγούσε κατευθείαν στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ.
·         Τις προειδοποιήσεις του για την επιτρεπομένη , για να μην πούμε προκληθείσα, εισβολή  ορδών λαθρομεταναστών.

Πουθενά δεν εισακούστηκε αλλά οι προβλέψεις του απεδείχθησαν όλες ακριβείς, με οδυνηρό τρόπο.

Β) ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

   Οι προτάσεις του για την έξοδο από την κατάσταση υποδουλώσεως, την οποία άλλοι δημιούργησαν,
 ήταν και είναι  απλές, εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και ουσιαστικές.

Πρότεινε:
·         Συγκεκριμένα μέτρα εξυγιάνσεως της οικονομίας  (αυτά είναι στην διάθεση κάθε πολίτη που
 ενδιαφέρεται  να μάθει, όποια και αν είναι η πολιτική του τοποθέτηση)
·         Την άμεση εφαρμογή της  Α.Ο.Ζ. (με τους μετριότερους υπολογισμούς, το κοίτασμα νότια της Κρήτης, μπορεί να αποδώσει 1,5 τρις ευρώ, εξαφανίζοντας το χρέος και όχι μόνον).
·         Την έξοδο σε αγορές οι οποίες είναι πρόθυμες να επενδύσουν, όπως η Ρωσία και Κίνα και η επιλεκτική αναφορά του δόγματος “Ανήκουμε εις την Δύση”.
 Η φιλοσοφία του είναι: Ανήκουμε εκεί που είναι το συμφέρον της Ελλάδος και συνεργαζόμαστε με ίσους όρους με αυτούς που ευνοούν την Πατρίδα.

ούτε και σε αυτά εισακούστηκε εγκαίρως...


Με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.
 Και επειδή οι Έλληνες είναι παραπληροφορημένοι,
 διαμορφώθηκε η γενική τάση απαξιώσεως όλου το πολιτικού συστήματος,
 πράγμα το οποίο μόνο διαλυτικά και εθνικά επικίνδυνα αποτελέσματα μπορεί να έχει.
Γ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

   Το πώς αναγκάστηκε να παρατηθεί ο κύριος Παπανδρέου και ποιες προσπάθειες εξαπατήσεως του λαού μετήλθε, είναι σε όλους μας γνωστό και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την συγγραφή πολιτικού θρίλερ.
Μόνο επειδή  ο Γιώργος Καρατζαφέρης απεφάσισε να αναλάβει ένα βάρος το οποίο δεν του άνηκε, παίζοντας ρυθμιστικό ρόλο στην δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν.

   Ισχυρίζονται τα σταλινικά απολιθώματα ότι η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμα είναι προδοσία. Τα πληρωμένα δημοσιογραφικά όργανα κατηγορούν για κωλοτούμπες.
Η κοινή λογική, τακτική και τα αποτελέσματα όμως, δικαιολογούν απόλυτα την συμμετοχή.
Αντί να είναι έξω από το φρούριο του συστήματος και να φωνάζει, όπως μέχρι τώρα,
χωρίς να ακούει κανείς , συμμετείχε για να περισώσει ότι μπορεί να περισωθεί.

Αποτελέσματα;
    Αυτά τα οποία αναφέρουμε είναι απλή σταχυολόγηση των όσων έγιναν μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.
Ο Πρόεδρος κατάφερε κατά την συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων στις 19/Ιανουαρίου 2012, να γίνουν αποδεκτά τα ακόλουθα:
  • Μετασχηματισμός της κυβερνήσεως με πολύ λιγότερους υπουργούς και προβολή αρραγούς μετώπου  έναντι της τρόικα..
  • Μέτρα για την παύση εκροής συναλλάγματος από τους λαθρομετανάστες.
  • Συγκεκριμένα μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής.
  • Δημιουργία Α.Ο.Ζ. Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
  • Εντός των πρώτων ημερών της συμμετοχής μας , εστάλησαν πλοία στα νησιά Γαύδο και Σύμη με κανονικά δρομολόγια. Τα νησιά αυτά ήσαν της λεγομένης άγονης γραμμής και δεν έβλεπαν πλοίο ιδίως τον χειμώνα ούτε στον ύπνο τους.
  • Ναυπηγοεπισκευαστική βάση Περάματος. Έχουν τεθεί τρεις προτεραιότητες.
1.      Μείωση του Φ.Π.Α. στην ακτοπλοΐα.
2.      Αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων της βάσης
3.      Έναρξη διαλόγου για το μέλλον της βάσης.
  • Επίσης υλοποιήθηκε η  άρση του καμποτάζ η οποία θα αποδώσει 2 έως 3 δις του ΑΕΠ από το τουριστικό συνάλλαγμα. Με άλλα λόγια εάν αυτό εγένετο ενωρίτερα δεν θα υπήρχε ανάγκη επιβολής χαρατσιού στα ακίνητα.
  • Απεδόθησαν τα λιμάνια στους Δήμους τους, αίτημα το οποίο χρόνιζε δημιουργώντας ασφυξία.
  • Ολοκληρώθηκε το σχέδιο για τη σωτηρία της ακτοπλοΐας, με την απουσία του οποίου διατρέχαμε τον άμεσο κίνδυνο να βρεθεί το Αιγαίο χωρίς καθόλου Ελληνικά πλοία.
  • Εκπονείται σχέδιο για την πληρέστερη ακτοπλοϊκή κάλυψη με το Καστελόριζο.
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως την 31ηΔεκεμβρίου 2011 έπρεπε να απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ 23.000.000 ευρώ για την αλιεία αλλιώς θα τα χάναμε. Μέχρι την 14ηΝοεμβρίου 2011, οπότε ανέλαβε ο κύριος Γεωργιάδης,  μόνο τα 3.000.000 είχαν απορροφηθεί. Από τις 14/11 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 απορροφήθηκαν 20.000.000 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 40 ημέρες έγινε ότι δεν είχε γίνει μέσα σε 4 χρόνια.
  • Παλαιότερα πιέζοντας σε όλα τα επίπεδα,  ψηφίστηκε (τον Ιούνιο 2011) νόμος πατάξεως του παραεμπορίου.

Συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των ταξί για επιτυχείς λύσεις στα προβλήματα τους τα οποία τόσο είχαν  ζημιώσει την τουριστική οικονομία.
  • Διαπραγμάτευση της απελευθερώσεως των φορτηγών, ούτως ώστε οι αποφάσεις που θα παρθούν να ισορροπούν τις ανάγκες της οικονομίας με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.
  • Διαπραγμάτευση των προβλημάτων εις τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τρόπο ώστε ως πρώτο αποτέλεσμα είναι να σταματήσουν οι συνεχείς απεργίες.
  • Σταμάτησε τροποποίηση νόμου για την μεταβολή του κακουργηματικού χαρακτήρα μεταφοράς λαθρομεταναστών σε πλημμέλημα και την απόλυση από τις φυλακές πλήθους εγκληματιών κακουργηματικού  χαρακτήρος

  • Ανέστειλε επίσης την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας.

  • Με την συμμετοχή  στην κυβέρνηση ασκείται πολύ ουσιαστικότερη πίεση για να μην συμπεριληφθεί η λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων.

  • Παράλληλα ο κύριος Αιβαλιώτης έκανε προσφυγή στις Βρυξέλες για την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Οι Βρυξέλλες θα συζητήσουν το θέμα στις 20 Φεβρουαρίου

  • Επίσης με εντολή του Προέδρου ο κύριος Αιβαλιώτης έκανε πρόταση στην Κυβέρνηση για κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα κάτω των 120 τμ. Ο υπουργός κύριος Οικονόμου απήντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν αλλά , αν συμφωνήσουν και τα άλλα κόμματα θα προωθήσει την κατάργηση όλων των άλλων φόρων που επιβαρύνουν τα ακίνητα.


  • Διενεργεί συνεχείς πιέσεις σε όλα τα επίπεδα για να ανοίξει το θέμα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων στη Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη χώρα που δεν τις έχει λάβει. Το ύψος τους βρίσκεται μεταξύ 162 και 575 δις ευρώ. Η τελευταία ερώτηση στην βουλή για το θέμα αυτό έγινε στις 12-12.

  • Με εντολή του Προέδρου και μετά από προσπάθειες τριών ετών και πληθώρα ερωτήσεων, ομιλιών  και αναφορών, η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία PONY ξαναρχίζει παραγωγή τον Απρίλιο του 2012.


  • Επίσης το ζήτημα της έγκρισης για μια άλλη 100% ελληνική επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στην Μακεδονία ευοδώθηκε. Πρόκειται για την REPLICA HELLAS η οποία κατασκευάζει, κατόπιν αδείας της PORSCHE  αντίγραφα αυτών των πασίγνωστων γερμανικών αυτοκινήτων.

  • Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου κατά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθορίστηκαν αυστηρές γραμμές διαπραγματεύσεως με τους δανειστές, όπως διατήρηση 13ου και 14ου μισθού, όχι μείωση επικουρικών συντάξεων, όχι μείωση μισθών ιδιωτικού τομέα και μη αποδοχή επόπτου εις το υπουργείο οικονομικών.  Επίσης αποστολή αιτήματος εις το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με το ερώτημα, κατά πόσον οι απαιτήσεις των δανειστών είναι σύννομες βάσει της συμφωνίας της Λισαβόνας (Δηλαδή το σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως)

  • Κατά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της 10ης Φεβρουαρίου 2012 ο Πρόεδρος κύριος Καρατζαφέρης έθεσε προϋποθέσεις για την ψήφιση του μνημονίου και δεν δέχτηκε προσβλητικούς και εξευτελιστικούς όρους τους οποίους έθεταν οι Γερμανοί. Δυστυχώς δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του από την κυβέρνηση και την καταψήφιση του μνημονίου.

  • Με την αποχώρηση ορισμένα επιτεύγματα, όπως η αποφυγή μειώσεως μισθών και συντάξεων, η μη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ανετράπησαν, διότι οι αρχηγοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ. δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους.

  • Κατά την διάρκεια της βουλής που έληξε το ΛΑ.Ο.Σ πέτυχε τα ακόλουθα.

1.      Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
2.      Έγινε κακούργημα η διακίνηση λαθρομεταναστών.
3.      Ποινικοποιήθηκε η μίσθωση κατοικιών σε λαθρομετανάστες
4.      Σταμάτησε η ανέγερση του τζαμιού στον Βοτανικό.
5.      Στηρίξαμε και κερδίσαμε την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
6.      Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών από εγκληματίες λαθρομετανάστες
7.      Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για την μείωση ποινών στους εμπόρους ναρκωτικών και την νομιμοποίηση τους.

Τέλος το ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν προεξοφλεί τις κρατικές επιχορηγήσεις στα πολιτικά κόμματα και δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες

Από τα ανωτέρω φαίνεται ότι το ΛΑ.Ο.Σ ενώ ήταν τέταρτο κόμμα στη βουλή διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, διότι είναι το μόνο κόμμα με υπεύθυνες προτάσεις λύσεις και έργο. Αποδεικνύει έτσι  καθημερινά τον πατριωτικό του χαρακτήρα και υλοποιεί δυναμικά τον πατριωτικό παρεμβατισμό

   Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε πληρέστερα προμηθευτείτε κάθε Σάββατο την εφημερίδα Α1 – παρακολουθείτε τον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ κάθε μέρα από τις 2 έως τις 4 μμ. και κάθε πρωί.
·       Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε για πλήρη ενημέρωση, διευκρινήσεις ή απορίες εις τα κεντρικά μας γραφεία τηλ. 2107522700  κύριο Κώστα Αναγνώστου
·       Με την Β3 Νομαρχιακή του ΛΑ.Ο.Σ κάθε ημέρα από τις 6 έως τις 9μμ τηλ. 2106722498 κύριο Σ. Δενδρινό.
·       Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία της β3 νομαρχιακησ στην οδό Φωκίδος 4-6 Κάτω Χαλάνδρι
1ος όροφος,  κάθε μέρα,  στις ανωτέρω ώρες.



Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι για να συζητήσουμε, να σας ενημερώσουμε  και κυρίως,
να ακούσουμε τα παράπονα σας.





Β3 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου