Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Θα βαθμολογηθεί κανονικά το επίμαχο θέμα Γ4 της Φυσικής στο οποίο εντοπίστηκε επιστημονικό λάθος!


 Όλη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

πηγή: newsit.gr

- H ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, λέει το υπουργείο
- H βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα
- Πολλοί γονείς απειλούσαν με προσφυγή στο ΣτΕ κάτι που θα τίναζε στον αέρα τις εξετάσεις

Θα βαθμολογηθεί κανονικικά το θέμα Γ4 του μαθήματος Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης:

"Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση."


'Οπως δήλωσε από την πρώτη στιγμή στο Newsit o Συντονιστής της Επιτροπής Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Βασίλης Καράβολας"δε θα πρέπει μόνο να μείνουμε στο ζήτημα του λάθους το οποίο έγινε αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να δούμε και το γεγονός ότι τα θέματα δεν είχαν τη διαβάθμιση που έπρεπε και ήταν υπερβολικά. Υπάρχουν θέματα που πλησιάζουν σε δυσκολία τα θέματα που βάζουμε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής στην ενωση ελλήνων φυσικής για να επιλέξουμε τα παιδιά που θα πάνε στην Ολυμπιάδα Φυσικής, δηλαδή ήταν θέματα με πολύ αυξημένη δυσκολία.
Καλούμε τους συναδέλφους μας βαθμολογητές να απέχουν από τη διαδικασία βαθμολόγησης μέχρι να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το πως ακριβώς θα βαθμολογηθούν τα θέματα. Οπως καταλαβαίνετε αν όντως αυτό το οποίο έχουμε βρει και που εμείς πιστεύουμε οτι ειναι σωστό, υπάρχει πρόβλημα και το ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν αρχίσει η βαθμολόγηση των γραπτών."


Πολλοί γονείς είχαν απειλήσει ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό θα τίναζε στον αέρα τις εξετάσεις, όπως συνέβη σε μια ανάλογη περίπτωση 15 χρόνια πριν.

Γονείς μαθητών προσέφυγαν ήδη στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και κατέθεσαν αναφορά προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, διότι όπως υποστηρίζουν «με την πράξη αυτή (της ΚΕΕ) ακυρώνεται η αδιάβλητη και ισότιμη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και στερούνται αδικαιολόγητα τα παιδιά μας τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην σχολή της επιλογής τους, γεγονός καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου